İlk mesaj
İş Kurma Ve Girişimcilik
Lojistik
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
5 yorumA
Editör5590 yazı
20/07/2009 : 17:51:19#1
Web sitesi
Alıntı
Lojistik bölümü okuyan bir kişinin önceden kurulu bir düzeni yoksa muhtemelen yatırımdan, firma kurmaktan çok bir lojistik firmasında işe girmeyi hedeflemesi lazım sanki.
Başarılar.
tamnland.com
C
Yeni Üye4 yazı
Ancak en baştan belirtmeliyim ki, çok ciddi sermaye gerektiren bir iş koludur. Öte yandan ciddi bir etrafa sahip olman önemlidir. Bununla birlikte okulda aldığın eğitimden çok, sahada deneyim kazanmış olmak daha önemlidir. Zira CTR belgeleri okul sıralarında çok kolay doldurulabiliyor ama işin içine fiyat vermek, zarar etmemek, rekabet edebilmek girince işler hiç de okulda hayal edilen gibi olmuyor.
Yukarıda yazdıklarım biraz hayal kırıcı cinsten oldu biliyorum. Ancak, lojistik işinin en az sermaye isteyen dalı "Forwarding"dir. Forwarding, bir nevi aracılık olarak tanımlanabilir. Kendi araçların olmadan (gemi, uçak vs.) malını taşıtmak isteyenler ile mal taşıyanlar arasında irtibat kurup, bunun üzerinden komisyon almaktır. Örneğin, uzak doğudan 15 konteyner mal getirmek isteyen bir iş sahibi seni arar, sen (örneğin) Maersk'i, DHL, EverGreen gibi kendi gemileri olan armatörlerin Türkiye şubeleri ile iletişim kurar ve fiyat alırsın. Aldığın fiyatın üzerine kendi karını da ko**** müşteriye teklif sunarsın. Bu iş için gerekenler ise düzgün bir ofis, işten gerçekten anlayan ve ağzı laf yapan bir kaç çalışan...
Hala öğrenci olduğuna göre, danışmanından veya özellikle ilgili dersi veren (uygulamalı ithalat-ihracat gibi) akademisyenlerden çok daha doyurucu yorumlar alabilirsin. Büyük ihtimal kendileri de açıktan bu tip firmalara danışmanlık hizmeti veriyorlardır.
Umarım biraz da olsa yardımcı olabilmişimdir. İyi şanslar.
Not: Hangi üniversitede olduğunu merak ettim açıkçası.
F
Yeni Üye8 yazı
verdiğiniz bilgiler için çok teşekkur ederim... ben istanbul arel universitesinde okuyorum..
S
Yeni Üye54 yazı
22/08/2009 : 18:58:57#4
Web sitesi
Alıntı
se-ka.NeT™
F
Yeni Üye8 yazı
Konuyu açan biri olarak yıllar sonra yeniden aranızdayım arkadaşlar üniversiteden geçen sene mezun oldum, şuan iş arıyorum şartlar gereği bitürlü iş bulamadım iş bulamayınca kendi işimi yani lojistik işini yapmak yeniden aklıma geldi ama çok tecrübesizim bu konuda bana yol gösterecek "abi" lere ihtiyacım var bu konuda yani demem o ki görüşlerinize tecrübelerinize ihtiyacım var hatta Ankarada bulunan lojistik işiyle uğraşan kişilerin yanında tecrübe kazanmak için ücretsizde çalışabilirim bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim
Saygılarımla
Saygılarımla
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz