Yani Franchising olayı bu işletmeler için kazanç kapısı olmaya başladı
Bence bu olay franchising sisteminin yavaş yavaş amacından sapmasına yol açıyor
Franchise almanın en büyük yararı neydi? Franchiserin Yani franchise verenin Kanıtlanmış başarısını ve ticari stratejilerini Franchise verdiği işletmedede uygulaması ve girişimciyi bazı risklerden koruması değilmi?
Şimdi bakıyorumda Ürünü veya hizmeti bellibir hedef kitlesine ulaşmamış daha kendi ayakta zor duran birçok işletme franchise veriyor Hem de Yüksek bedellerle
Aslında Franchise vermeninde belli şartları olmalı. En azından Yüksek isim hakkı bedelleri bu tip firmalara ödenmemeli.
İnanın bana Franchise alan İşletmeler Bu tip Franchiserlere ödenen yüksek isim hakkı paralarıyla batsalar yeni işletme kurarlar yada kendi isimlerinin marka olmasına ve kendi işletmelerini pazarlama tanıtım işlerine harcasalar daha kazançlı olurlar (Burada başarıları kanıtlanmış Franchise veren işletmeleri ayrı bir yere koyuyorum)
Atalarımız Boşuna "Bir Ahmak Olmayınca, Bir Akıllı Geçinemez" dememişler
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"
"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."
ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem
Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....
"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."
ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem
Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....