Ana içeriğe geç

İş Dünyası

Başarının Öyküsü. . .

BaşlatanmrtbrtTarih12/07/2009 15:02:11Yorum8

İlk mesaj
Neden bazı insanlar diğerlerinden daha başarılı oluyor?

Olağanüstü başarılı insanlar hakkında genellikle anlatılan bir öykü vardır: Zeka ve tutkuya odaklanmış bir öykü. Aslında başarının öyküsü çok farklı eğer bazı insanların neden başarılı olduğunu anlamak istiyorsak, onların çevrelerini daha fazla incelememiz gerektiğini düşünüyorum. Bu insanların;

- Nerde ne zaman dogdukları
- Ailelerinin yaşamak için neler yaptıkları
- Yetişme koşullarının neler olduğu gibi..

Beatles ve Bill Gatesin ortak yönü, Asyalıların matematikteki olağan üstü başarısı, yıldız atletlerin gizli üstünlükleri, üst düzey New Yorklu avukatların neden aynı özgeçmişe sahip oldugu tüm bunların aslında kuşak, aile, kültür ve sınıf temelinden oluştuğunu anlatmaya çalışıyorum.

Başarılı insanların güçlü tohumlardan geldiğini hepimiz biliyoruz. Peki ama onları ısıtan güneş ışığı, köklerini saldıkları toprak ve engellemeyi başardıkları ormancılar hakkında bişey biliyormuyuz. Diğer bi deyişle başarılı insanlar, kendilerini daha ileri başarılara ***ürecek özel fırsatlar verilenlerdir.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Emlakçı
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
8 yorum
başarı tecrübelerden oluyormuş, tecrübede hatalardan oluyormuş
bakın elektrik ampulunun mucidi edison hasta olduğu için normal okula bile gidememiş
ama elektriğe olan merakı ve azmi sayesinde aylarca yılmadan, binlerce maddeyi deneyerek
kullandığımız lambayı bulmuş
başarı yılmadan, bıkmadan, usanmadan çalışanlarındır

Yerleşim Türkiye / KantinciMeslek Esnaf
Edison hedefini net belirlemiş Şu kadar parayla ne iş yapabilirim diye fikir sorsaydı Şimdi Ampulsüz kalmıştık.:))
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama

Tabikide mehmet usta dediğinizde haklısınız fakat ben burda başarının bir diğer yönünü anlatmaya çalıştım zaten konuyu tam olarak anlarsanız düşüncelerimizin aynı kapıya çıktığını görüceksiniz

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Emlakçy
Bence bu sitedeki en güzel, öz ve kısa bir yazı olmuş,evet EDİSON başlı başına ekol yaşlılarımızın bile hayır duasını alan adam,okumamış falan ama hem dahi hemde en büyük ve bence önemli konu yaşarken bunu RANTA çevirebilen ender mucidlerden biri...Ve bir lafı var hep aklımdadır,dahiliğin yüzde 10 u düşünmek yüzde 90 ı çalışmaktır diye...Paylaşım için teşekkürler..

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Saty? / Pazarlama
Ha unutmadan Jön Türkler diye iktisatta da bir ekol vardır hiç duyan bilen oldumu..Bu dediğim ülkemizde değil dışardaki bir olaydır..

Sn Metin abi, yalnız bu edison a teşekkür etmeden önce o nun hayatındaki en gizli ve en mükemmel şekilde saklanmış sırlarından birini de öğrenmek elzem oldu sanırım. Bilirsiniz elektromanyetiğin mucidi ve bugün kullanılan pek çok aletin temelinde Nicola tesla denen adam vardır.

Bu Tesla, edison dan ziyadesiyle çekmiş, hatta bazı görüşlere göre elektriğin esas keşfedeni tesla ama o'ndan çalanı da edison derler.

Bu konuda pek çok yazı mevcut, hatta bir ara wikipedia da bile tesla ile edison un çekişmelerinden bahsediyordu ama sonra o maddeyi ne yaptılar bilmiyorum.

İşin özü ise biraz şans çoğunlukla da çalışmak diyebilirim.

Saygılarımla
Nakipoğlu

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Bence forumdaki diğer arkadaşlar bu konuda biraz detay araştırma yaparlarsa öğretilmiş tarih ile gerçek tarih arasındaki farkları daha kolay anlayabiliriz.
Nakipoğlu

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Arkadaşlar çalışma hayatı çok ilginçtir mesela bir iş yerinde satışta diyelim 10 kişilik bir ekip var,burda her kes birbirinin satışş tekniğinden müşteri ile diyoloğundan kopya çeker,mesela diyelim ben 1 numaralı en gözde satış elemanıyım tüm her kes beni örnek alıyor bide tabi 10 numara var içimizde en kötüsü,ama bir gün müşterinin biri bir soru sorar yada mal hizmet hakkında kafama bu takıldı böyle böyle bir riski yok mu diye aha dersiniz şimdi yandı siz bile bu ilginç soruyu verecek bir cevap bulmakta zorlanırken o beğenmediğiniz adam çok güzel 12 den bir cevap verir işi bitirir,bu harika cevabı siz de bir yere not alır yine aynı soru ile karşılaşınca rahatlıkla kullanırsınız bu kötü bir şey değil aslında siz 100 defa bişrilerine bir şey öğretirsiniz 1 defada öğrenme sizin çapınızı düşürmez,şimdi her kes bill gates i konuşuyor ama adamın hayatını inceleyin aslında bunlar 4-5 kişi ama o çok para kazandığı için zamanla ön plana çıkmış,söyledikleriniz de haklı olabilirsiniz,ama dahilik ayrı bunu ranta çevirmek ayrı bir şey....Saygılarımla..