Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

İş Fikri Arıyorum

Başlatanauray56Tarih09/07/2009 16:21:32Yorum4

İlk mesaj
Yeni Üye71 yazı
Slm arkadaşlar şu anda yurt dışında yaşıyoruz ailece ve yurda dönüp bi iş yapıp artıkTürkiyede yaşamak istiyoruz. Bu konuda fikirleriyle yardımcı olacak arkadaşlar var ise beni biraz aydınlatmalarnı bekliyorum. Bu zamana kadar 18 yıldır fransada inşaat ta çalıştım bunun dışında her hangi bi işle ilgilenmedim.

Yerleşim Fransa / AurayMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
4 yorum
Üye324 yazı
Merhaba Murat Bey.

Öncelikle herşeyin gönlünüzce olmasını dilerim. İş fikri arıyorum diye belirtmişsiniz. Türkiyede hangi şehirde ve hangi sektör de iş kurmayı planlıyorsunuz. İş kurma planlarınız kendinize aitmi yoksa ortak bir oluşumla mı olacaktır. Ve nekadar sermaye ayırdınız. Bu konuları belirtirseniz size yardımcı olabilir ve fikir verebilirim.
Bu arada Fransa da yaşadığınızı söylüyorsunuz. Nezaman Türkiyeye dönme düşünceniz var. Bu bilgiler doğrultusun da ben ve benim gibi ticaret ile uğraşan arkadaşlar size yardımcı olabilirler sanırım.
Saygılarımla...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
Üye148 yazı
SAYIN AURAY 56
MERHABALAR.BENİM FİKRİM 18 YILDIR FRANSADA YAŞIYORMUŞSUNUZ.ORDAN TAMAMEN KOPMAYIN DERİM.ÇÜNKİ TÜRKİYEDE İÇ PİYASA HACMİ BELLİ.BU HACİM İÇİNDEDE DEDEN TORUNA KALMA SİSTEMİYELE DEVAM EDİYOR.YANİ.İÇ PİYASADA YENİ YOKTAN BİRŞEY İÇİN UZUN UĞRAŞLAR VERİLİYOR.BENCE FRANSADA BİZİM TÜRKLERE AİT BAZI ÜRÜNLERİN OLUP OLMADIĞINI ARAŞTIRIN.BUNA ÖRNEK MESELA ZEYTİN YAĞI MADDELERİ SABUN PARFÜM VS.ORDA VARMI FİYATLARI NE GİBİ.DAHA SONRA BİR ARAŞTIRMA İŞİNE GİRİN VE KÜÇÜK PAKETLEME YERİ AÇIN.TÜRKİYENİN YÖRELERE HAS ÜRETİMLERİ VAR BUNLARI ALIN PAKETLEYİN VE FIRANSAYA YOLLAYIN.HEM ÜLKE HEMDE SİZ KAZANIN.AYRICA BU İŞİ TÜRKİYEDE NEREYE YERLEŞİRSENİZ ORDAN DA YAPABİLİRSİNİZ.ÇOK SERMAYEDE GEREKTİRMEZ İLK BAŞTA FRANSADA YAŞADIĞINIZ KENTE SATARSINIZ ONLARI REFERANSLA DİYER YERLERE AÇILIRSINIZ.YANİ TALEP EDİLENİ ALIR ONU SATARSINIZ.İLK BAŞTA BİR İŞ YERİDE GEREKMİYOR MESELA TÜRKİYEDEN NUMUNELER ALIN VE BAKIN BAKALIM SATABİLİYORMUSUNUZ EĞER POTANSİYEL VARSA BİR İTHALAT-İHRACAT FİRMASIYLA TEMASA GEÇİN TÜRKİYEDEN FASONDA PAKETLEME YAPTIRTIR SATARSINIZ.BÖYLECE YILLARIN BİRİKİMİ RİSKE GİTMEZ.SATABİLECEĞİNİZ ÜRÜNLERDEN MESELA AKLIMA GELENLERİ YAZAYIM .
>>ZEYTİN YAĞ ÜRÜNLER (AYVALIK)
>>MEYVE GÖRÜNÜMLÜ KOKULU SABUN (EDİRNE)
>>DEFNE SABUNU (HATAY)
>>KURU MEYVELER
>>EL YAPIMI HALILAR
>>DANTEL ÇEYİZ
>>HAVLU BORNOZ(DENİZLİ)
YANİ SADECE BUNLAR GELDİ ŞU AN AKLIMA SİZ DÖNMEDEN ÖNCE YİNE KONİKSE YÖRENİN EN MEŞHUR ÜRÜNLERİ NELERDİR YAZIN İNANIN HERKES YAZACAKTIR.
NACİZHANE BENİM FİKRİM TABİ BUNLAR HER NE YAPARSANIZ SİZE KOLAY GELSİN
AMA DİKKAT EDİN BİRİKİM GÜME GİTMESİN...

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek Esnaf
Yeni Üye71 yazı

Sevgili hakanuysalca kardeşim önümüzdeki 1 ila 2 yıl içerisinde Türkiyeye dönmek isyiyoruz. Şimdilik İstanbulu düşünüyoruz orada bir evimiz var çünkü. Yalnız sektör olarak bir fikrim yok şimdilik, o yüzden sorumun başlığı iş fikri arıyorum idi. Sermaye olarak 50 ila 70bin tl olabilir.

Yerleşim Fransa / AurayMeslek Di?er
Yeni Üye71 yazı
Sevgili mesaticaret yorumun için teşekkür ederim, fikirlerine katılıyorum burada Türk ürünleri çok az fakat kapasıte sınırlı yani aslında buradaki Türklerinde bir çok ihtiyacı var fakat bi türlü kimse cesaret edemiyor bu tür işlere.

Yerleşim Fransa / AurayMeslek Di?er