Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Dıkkat Lutfen Arkadaslar Okumadan Gecmeyın

BaşlatanTekmediaTarih09/07/2009 09:23:10Yorum19

İlk mesaj
Yeni Üye7 yazı
Degerli arkadaslar.....
Yatirim yapmayi dusunupde projesi olmayan insanlarin para karsiligi proje satin aldiklarini asla unutmayin...
Herkesin gerceklestirmek istedigi bir proje var..
bunu ya yillardir dusunerek yada bir gunluk dusunceyle edinmis olabilirsiniz ve hayata geciremeyipde uzulmus olabilirsiniz..
Bizler gibi proje ve fikir uretemeyen bazi sahislar yurdisindan kesin donus yapacak ,sahislara is kurma konusunda yatirim amacli projeleri para karsiligi satmaktalar
ORNEK
Sizin projeniz var finansiniz yok.
Biri reklam veriyor getir projeni beraber calisalim diyor.
Goturdun veya kisaca anlattin ...
Bu kez diyorki tamam ciddi dusunelim simdi gider ve gelir ne olacak hadi hesapla ver diyor..
Onlarida veriyorsun..
Bu kez musteri potansiyeli varmi sorusu cikiyor..
Mecburen bu bilgiyide ....
Sana soyle bir sunum yapiliypor
Proje uzmanlarimiz tarafindan 10 gunluk degerlendirmeye alinmistir sana en kisa zamanda bilgi verilecektir deniliyor...
Tabiki bu arada senin mal varligin olup olmadigi iyi bir sekilde arastiriliyor..
En sonunda bankadan garanti veya teminat veremediginiz icin bu projeye olumlu bakamiyoruz deniliyor..
Banka teminati verseniz zaten bu tur insanlara ihtiyaciniz yokki...
Bir bakiyorsunuz sizin gerceklestiremediginiz projeniz baskasina satilmis..
Emek o kadar kolay degil arkadaslar lutfen dikkat edelim, iyi niyetimizi kullanarak projelerimizi calan insanlara dikkat edelim..
KONIKS YETKILISI ARKADASIM LUTFEN BU YAZIYI YAYINLAYIN
TESEKKURLER

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek İletişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
19 yorum
Yeni Üye18 yazı
tekmedi tesekkurler birader sen benden cok yasicaksin ben boyle bir yazi dusunuyordum .
bu tur insanlarin sonu gelmezki dikkat etmek lazim,bu konuyla ilgili bir soylentiyi sizle paylasmak isterim.
Ibrahim dayi diye bir vatandas gunu dolar ceza evinden cikarken tesbihi ve asa sini orda birakir
mahkumlar dan biri ibrahim dayi tesbihiniz ve asa nizi unuttunuz der
ibrahim dayi derki geri donecem burda kalsin der.
Zaman gecer ibrahim dayi donmez icerdeki mahkumlarin gunu dolar ibrahim dayinin emanetlerinide
alirlar ve ibrahim dayiyi bulurlar hani gelecektin gelmedin ibrahim dayi derler
Ibrahim dayi derki ben Ceza evine girerken 2 kisi vardi Afedersiniz Serefsiz olan onlari temizleyip geri gelecektim ceza evinden
disari ciktim ki o kadar cogalmiski hangi birini temizleyim demis
bitmes bu tur insanlar arkadas

Yerleşim Gürcistan / TbilisiMeslek Elektrik / Elektronik
Üye115 yazı
Projeni tasdik ettir , sonra sorun olmaz derler ama buda yeterli değil , birde proje tasdik için para harcamanın anlamı yok , tasdikli projeleri bile çok güzel çalıyolar kılıfına uydurup...Bu durumdan kurtulmanın tek yolu parayı bir şekilde bulup kendin yapıcaksın.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye13 yazı

peki bir konuda benim bir fikrim var diyelim, projey dökmemişim, örnek olarak bir kraker çeşidi düşünüyorum. fikrimi eti yada ülkere satmak istiyorum yada yapıalcak üürnden pay almak istiyorum. ne yapmam gerekir????

Yerleşim Türkiye / AdyyamanMeslek Ymalat
Yeni Üye7 yazı
Once kime satacagina karar vermen lazim
Projeni detaylariyla paylasmadan once noter tastikli sozlesme yapmani tavsiye ederim...
Ulke ismi onemli degil ben bi ornek veriyim mevcut olan bir isim vardi bu ulkede kendi adima.
Arastirmalarim sonunda Turk oteli ulkede olmadigini ciddi anlamdada talep oldugunu ogrendim finans ortagi aradim
projemi paylastim finans saglayacak sahisi gurcistana davet ettim 1 hafta kendi gozuyle bi cok seyi gordukten sonra
arkadas geri dondu..
projenin olumsuz oldugunu soyledi..
ve ben kendi imkanlarimla oteli acmaya calisirken projeyi olumsuz bulan arkadasin reklam tanitimlariyla karsilastim..
ama su an en az 15tane turk oteli var tabiki

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yleti?im
Yeni Üye88 yazı
Selam arkadaslar..
Birleserek guc ortaya cikar
Yahudilerin ticari mantigi su acaba ondanmi daha basarili oluyorlar.
Ornek veriyorum,
5 Arkadas olan yahudi is adamlari bir projeyi ortaya cikarmislar
PROJE MARKETLER ZINCIRI
Bunlardan biri marketlerin isletmeciligini yapiyor
Digeri marketlerin urun teminini yapiyor
Digeri reklam vs islerini yapiyor
Diger bir tanesi idari isleri yapiyor
Diger bir tanesi elde edilen kari baska alanlarda degerlendiriyor

Bence mantikli olan bu degilmi arkadaslar ben buna gozumle tanik oldum..
Bizlerin ne eksigi var .
saygilarimla
Kemal ozdemirsu
Director
00 995 597 90 00 04
00 995 599 92 86 29
Tbilisi Georgia

Yerleşim Gürcistan / TbilisiMeslek Ticaret
Yeni Üye25 yazı
MERHABA BURDA HERKEZ ÇOK GÜZEL ŞEYLER YAZIYOR HEP BİRLİKDE OLALIM DENİLİYOR
HİÇ BİRLİKDE ÇALIŞAN İNSANLAR VARMI BUNLARIDA BELİRTELİNM AYRICA BURDA DEVAMLI KONUŞUP BİRŞEYLER YAPMAYA ÇALIŞIYORSAK BELİRLİ NOKTALARDA TOPLANMAYA ÇALIŞIP SİTEYİ ONA GÖRE YÖNLENDİRELİM TEŞEKKÜRLER

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye22 yazı
s.a.
arkadaşlar,bizler maddi imkanları olmayan insanlarız.% 100 uygulanabilecek ilk proje bence bu tip destek kuruluşlarının düzgün çalışmasını sağlamak amacı ile çalışmalar yapmak..devletin üstlendiği,ab'nin verdiği yada başka özel sektör desteklerinin yeterince gerçekçi uygulanmadığını yetkili yerlere anlatmalıyız.Çünkü bu destekleme işi için kurulmuş bir sürü kurum var,buralarda çalışan uzmanlar var.öncelikle bu kurumların daha gerçekçi çalışması için üst kademelere ve bağlı oldukları en üst mercilere mail veya telefonla bu durumun ısrarla anlatılması gerekiyor.ortada % 20 verimle bile çalışmayan bir destek mekanizması var.bunun illaki iyileştirilmesi gerekiyor.sistem gerekirse destek verdiği projeye ortak olmalı..ama gerçekten destek görevini yerine getirmeli..bunu en yukarılara duyurmak için çalışmalıyız bence..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Üye2311 yazı
Arkadaşlar devlet neyi iktisadi ticari düzgün yapmış ki bu konuyu düzeltsin,bir tür ciddi danışmanlık şirketleri kurulur,hukuksal mali,yapısal alt yapısı olur,siz projenizi ***ürürsünüz şartlarınızı belirtirsiniz,sermayesi olan ciddi yatırım yapan kişi ve kurumlarda burdan ilgi alanlarına giren konularda fizibiletisi bitmiş yatırımları incelerler ve böylece herkesin menfaatine bir olay gerçekleşmiş olur,ama bizim ticari hukuk sistemimizde A.B.D ve avrupa gibi danışmanlık şirketlerine uyan bir şey yok,...biz biliyoruz işi ama onlar bilmiyor galiba,ya artık bir an önce e-ticaret,internet te işlenen suçlar yasası,danışmanlığa aracılığa,organizasyonlara en uygun şirket türü olan adi şirketlerin işlevsel hale getirilmesi ve bunlarla ilgili kanun ve alt yapıların suratle hazırlanması gerekir,bu arada her sektörün uyuyan oda başkanları,dernek başkanlarınında yıllardır süren güzellik uykusundan uyandırılmasında,bu yapı ile ilgili uyarı bilgi belge,gibi tüm oluşumları yaptırılması bunlara zaruri tutulmalıdır.Bu arada yalan söyleyen,sözünde durmayan,emanete hıyanet eden(SIR,EŞYA,PARA,KADIN,ÇOCUK,MEVKİ,BİLGİ,) kim olursa olsun kanatlanıp melek görüntüsünde de olsa da mümin olmadığı hadislerle belirtilmişken ve sakın peşinden gitmeyin denilirken bile ortalık din baronları tarafından dahi parsellenmiş bulunmaktadır. ,Ben bu ülkede gerçek vatandaş,gerçek inançlı insanlar,gerçek insan kulu görememenin üzüntüsü içindeyim.Emlakçının komisyonunu vermeyenler,iş arkadaşı bir projeden bahseder patrona kendi düşüncesi gibi anlatanlar,birinden bir tüyo alıp hemen gidip pay alanlar,her şeyi satanlar,rableri mezhepleri para olanlar,kendi yaptımı uyanık başkası yaptımı tu kaka diyenler,nokta kadar menfaat için virgül gibi eğilenler,kendine geldimi ödemeyi sallayan ,alacağına geldimi şahin olanlar ama pazarlık yaparken 3 kuruş indirim için 3 saat adama gına getiren yine kendine geldimi malı çok kıymetli olanlar..kendi parasını altın başkasının parasını ve emeğini pul sayanlar,sonrada ağa gibi ortalıkta dolaşıp malı ile mülkü ile hava atanlar,evet sizin ağalığınızı teccil ediyoruz siz resmen hıyar ağasısınız.Son söz kusura bakmayın affınıza sığınarak söyleceğim hemde lan bile demeyen ben ,.....KİMİ İNSAN ANISI İLE KİMİ İNSAN A.... İLE ANILIRMIŞ.................CENABI ALLAH HEPİMİZİ ANISI İLE ANILAN KULLARINDAN EYLESİN,BU DÜNYADA KİMLERDEN SEK ÖBÜR TARAFTADA ONLARLA OLACAĞIZ HABERİNİZ OLSUN...SAYGILARIMLA..

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye22 yazı
yazdıklarına tamamen katılıyorum.Allah doğru yoldan ayırmasın...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Üye2311 yazı
Bu arada sayın ÇOŞKUN.. yazıyı okuyunca sinirlendim, bunuda mı yapıyorlar diye, artık hırsızlar ç.kapı yüzünden kılık değiştirdi galiba,O YÜZDEN BU ÇOK ÖNEMLİ VE DOĞRU PAYLAŞIMINIZ İÇİN TEŞEK KÜRLER..SAYGILARIMLA..

Üye260 yazı

Sn. Coskun Özkan bey.

Sayet bu yaziyla,bizim " para benden-proje senden" baslik altinda baslatmis oldugumuz projeyi kast ediyorsaniz,kesinlikle böyle bir zihniyete hizmet etmedigimizi tüm samimiyetimiz ile belirtmek isteriz!
Bizlerle iliski halinde bulunan proje sahibi arkadaslarimizda bunun altini cizebilirler.

Bizleri kast etmediginizi umarak,yaziniza son noktasina kadar katilmakdayiz.

Saygilarimizla.

Y.A.Crew.

Yerleşim Türkiye / AlanyaMeslek Ticaret
Yeni Üye7 yazı
Sn Bayboros bey

Ben yazmis oldugum yazida sizi ve siteden herhangi birini kastedmedim..
Ben bire bir yasadigim ve hala yasanmakta olan olaylar hakkinda degerli proje sahibi arkadaslari
acizane dusuncelerimle bilgilendirmek istedim
saygilar

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yleti?im
Yeni Üye28 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - tişörtadıyaman
peki bir konuda benim bir fikrim var diyelim, projey dökmemişim, örnek olarak bir kraker çeşidi düşünüyorum. fikrimi eti yada ülkere satmak istiyorum yada yapıalcak üürnden pay almak istiyorum. ne yapmam gerekir????

arkadasim patent hususunda basima cok kotu bir olay geldi sole benim patentimi aldigim bir urunu bir baska firmada yapmis patent kurumuna ve adli makamlara sikayet ettigimde inceleme sonucu sole bir yazi geldi size ait oldugunu iddia ederk sikayette bulundugunuz urunun sizin projenizle bir yakinligi gorulmemis olup sikayet konusu gecersiz sayilmistir sonra sebebini sordugumda yetkili dediki bir urun istedigi kadar patentli olsun uc noktasini gozle gorulur bir sekilde degistirdigi zaman sikayet konusu olmaktan cikarmis yani anliyacagin insanin icinde olduktan sonra patent hikayee alsanda biseye yaramaz
Y.GUNEC

Yerleşim Belçika / GentMeslek Ula?ym / Ta?ymacylyk
Üye599 yazı
önce kendimize güvenmemizi öğreneceğiz sonra birbirimize...işte o an birlikten nasıl kuvvet doğar tüm dünya görür..ama işte o ahhhhhhh güven.güven..güven...
Yorum yazmadan önce lütfen okuyun ...
1- N-ok...tala,!!ma +işar:etlerine "dik"(kat ed?in.
2- BüYük hARf kÜçüK haRf OlayıNI atlAMAyın.
3- Bu "Dolar" i$areti de size i$ çıkarmasın artık.
4- Veenönemlisisözcükler arasındaboşlukbırakın.
5- A ma g erek siz bo şluk lar d an k açının.
6- Gösterin özen cümleleri kullanmamaya devrik.
7- Sözcüklari anlaşılur vea dorğu yazen.
8- Bu güzelim Türkçemize foreign wordlar katmayın.
9- In keys yu rayt Ingilis vords, it hez to bi andirsitendibil.
10- Türkçe’deki spesifik kelimeleri İRDELEMEYİN.
11- Narin maillerinizi naciz kibarlığınızla süslemeyiniz efenim.
12- Benim Türkçem mükemmeldir, NARSIST şeyler yazarsanız hemen anlarım.
13- Yazılarınızda kibar olun, meydan okumayın, yoksa sizi harcarım.
14- DiĞer yandan, TÜrkÇe karakter iŞinize geliyorsa yazIp gÖnderin.
15- Yazdığınızı yarım bırakmamaya lütfen özen gös...

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye28 yazı
cok haklisin arkadasim icimize girenler hem bizi bize kirdiriyorlar hem paramii hemde birbirimize duydugumuz guveni kullaniyorlar ben cok ii hatirlarim cocukken dedemin isyerine giderdim dedemin kac kere senetsiz sepetsiz mal verdigini gordum neden verdin dedigimde ise merak etme getirir paramizi sen hic telaslanma derdi simdi ben boyle biseyi cocuguma solesem kafayimi yedin baba der biz once dedigin gibi kendimize sonrada birbirimize guvenmeyi ogrenicez ki bu dar bogazdan cikabilelim
Y.GUNEC

Yerleşim Belçika / GentMeslek Ula?ym / Ta?ymacylyk
Üye2311 yazı
En son çalıştığım piyasa halı piyasasından size bir örnek verim ,bir halı kalitesi beğenin deseni ile birlikte türkiyenin en büyük 5 markası ve taklitleri ile 10 tane aynı halıdan koyarım önünüze ne imiş yüzde 30 deseni biraz değiştirirse yaparmış,işimiz gücümüz bu taklit,başarılı özgün bir şey yaparsada her kes aynısını yapıyor,italyanın birinin dediği gibi siz türkler bizim malların hem kalite hem de her konuda aynısını taklit ediyorsunuz anlamadığım bu imkanınız varda neden kendi markanızla yapmıyorsunuz,söylim ilkokul mezunu adamdan mütahit olan bir ülkede o işler olmaz,adam grafiker beğenmiyo zatı muhterem kendi çiziyo halı desenini,tabii canım ekstra paraya gerek yok...Amerika keşfoldu da hala birileri keşfetmeye çalışıyor...Bu batılılatr asyalılar *** zaten bir sürü argeye,reklama,danışmana,uzmana,hatta işçi denen hergelelere bile bir sürü para veriyor,ya ama kafama şey takıldı nasıl bunlar dünyanın en büyük şirketleri olup bizim en büyük 65 firmamızı tek başlarına katlıyorlar,nasıl bu kadar marka çıkarıyorlar,kişi başına nasıl oluyorda bir japonun geliri bizi 10-15 e katlıyo,ben hala çözemedim sorun bakalım o uyanıklara biliyorlarmı  lar....

Yeni Üye18 yazı
Sayin metin
En son calistiginiz alan hali dediniz.
Ucuz hali bulabilecegim bir yer konusunda bana bilgi verebilirmisin ucuz olmasinin nedeni bulundugumuz ulkede
halkin alim gucunun zayif olmasi nedeniyle
saygilar
Kemal ozdemirsu
00 995 74 46 68 68
Mobilsystem ltd
Potis 7 Tbilisi Georgia

Yerleşim Gürcistan / TbilisiMeslek Elektrik / Elektronik
Yeni Üye22 yazı
Merhaba.. Aha bende nacizane bir fikrimi ücretsiz satayım.. Çok pahalı aslında ama ben bedavaya satıyorum.. Az biraz para biraz da cesaret istiyor..
Gıda ürünleri ticareti.. Hepinizin bildiği birşey değil mi? Yeni bir fikir değil.. Başlaması kolay (başlangıç maliyeti az), büyümesi kolay, ömrü uzun.. Satıcı her zaman var, alıcı dünden hazır.. Krizden etkilenmez.. Hem Türkiye ile sınırlamayın kendinizi.. Kocaman Rusya, Orta Asya, Ortadoğu.. Geniiiiiiş bir coğrafya.. Uluslararası bağlantılarım var.. İligilenenler özele yazın..
Bol kazançlar..

Yerleşim Türkiye / IzmirMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye22 yazı
Buradaki birçok kişiden ticaret konusunda tecrübem daha azdır..

METTİN beyin vurguladığı taklit meselesi.. Türkiye otomotiv üretiminde dünya genelinde 15.sırada.. Bu çok büyük bir başarı.. Ama otomobil adına kendi markasıyla BMC hariç, dışarıya sattığı bir şey bilmiyorum.. Dünyanın en büyük otomotiv şirketlerine parça üreten Türk şirketlerimiz var.. Çok büyükler.. f 16 uçakların bile birçok parçası Türkiyede üretilmiyor mu? Taklit.. Acaba bu bir korku mudur? Herhangi bir sektörde taklit mal üreten bir firma, kriz zamanlarında hemen sektör değiştirebiliyor mu? Yani taklit üreticiye ne kazanırıyor.. Soruyorsun adamlara neden taklit..? Piyasa bunu istiyor, insanımız buna alışmış diyor.. Sanki SARAR'ın, MAVİ'nin KİĞILI'nın (amacım bu ürünlerin reklamını yapmak değil) Türk markası oluğunu bilmiyor.. Piyasa bunları da beğeniyor, seviyor.. Kısacası benim buradan çıkardığım sonuç şu: Piyasada tutunma becerisi olmayanlar, uzun vadeli analizler yapıp planlarını ona göre kuramayanlar, kısa sürede çok para kazanmak arzusunda olanlar v.b taklitlere yöneliyorlar.. Çünkü taklit etmenin maliyeti yeni ürün geliştirip piyasaya sunmaktan daha ucuz.. Herkes yeni marka oluşturmaya kabil değil.. Türkiyede yeni bir proje hayata geçirmek daha masraflı.. Patent v.s giderleri.. Monopoli.. Siyasi engeller............

Yerleşim Türkiye / IzmirMeslek Ythalat / Yhracat