Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

Herkes Dürüstmü Kendine

BaşlatanercansancanTarih08/07/2009 12:57:04Yorum4

İlk mesaj
Üye112 yazı
alın yanı başımda yaşanan bizzat içinde olduğum bir örnek kazanmak diyosunuz yapılabilir diyosunuz yıllardır çok eski arabasıyla bakkallara gıda pazarlayan abim bir atılım yaptı hani gıda dersiniz en çok satılan dersiniz işi bilmek dersiniz keza yıllardır bu işi yapan biri gelelim ticaret cesaret diyenlere 3-5 milyarlık sermaye ile ticaretini yaparken 350 milyar senete imza attı bu abim iş dev olmuştu bir anda 5 tane sıfır araç zonguldağı alt üst edip deli gibi mal satıyodu 3ay gitti abim şimdi içerde asla ödeyemeyeceği bir borç çoluk cocuk perişan bu arada eşinide aldılar içeri nasıl iyimi yapalımmı bi şeyler yoksa korkup oturalımmı

Yerleşim Türkiye / ZonguldakMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
4 yorum
Üye2311 yazı
Kardeş öncelikle geçmiş olsun ,tüm yazılarımda belirtiğim gibi şanslı şansız yok işi bilip bilmemeklede alakalı değil bu tür olaylar,sadece yol karlı buzlu ise zincirinde yoksa iyi şöför olmuşsun altındaki araç iyiymiş pek de önemi yok.Bizde çok iyi mal satarsın ekonomi krizler yüzünden en büyük tedarikçin yada mal alan müşterin batar,sende peşinden gidersin..Ticaret hukuğu çok yavaş işleyen bir ülkede tabii bu bizim açımızdan geçerli bankacılar için değil,alacaklarını alamadığın için zamanında sen öldükten sonra paran geri gelir,o da akbabalar tarafından paylaşılır.ŞİMDİ .4-5 KRİZ GÖRMÜŞ AYAKTA KALMIŞ 20-30 SENELİK ESNAFLAR BİLE BATTI BU ÇARPIK SİSTEM YÜZÜNDEN Kİ BU İNSANLAR BİR GÜN DAHİ BORCUNU AKSATMAYAN YANINDA YILLARCA KAÇ KİŞİYE EKMEK VEREN İNSANLARDI..Ne diyelim yalnız değilsiniz yani ,bu maalesef büyük bir ülke sorunu,temiz aydınlık günlere inşallah..Saygılarımla..

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Saty? / Pazarlama
Üye112 yazı
kardeş durum buyken 2-3 tane iyi kazananın ahkam kesmesine dayanamıyorum iktidar partisi gibi konuşuyolar her şey çok güzelmiş yatırımlar yapalımmış falan filan geçen televizyonda adam anlatıyo eczacı devletten 400 milyar alacağı var 150 milyar ilaç aldığı yere borcu var adamı linç etmişler hacizle bu mu yani ticaret bumu yani para kazanmak devlete mal verecem paramı alamazsam varsın şahıslar zaten vermesin

Yerleşim Türkiye / ZonguldakMeslek Di?er
Üye2311 yazı

Kardeş o işte hükümetle devleti karıştırmamak lazım... ne zaman vatandaşına değer verecen o zaman muasır medeniyeti görürsün yoksa araplarda para bol ama sonuç,,,,Ne emeğin ne insanın hiç bir değeri yok ,sonra çık meydanlara halka hizmet hakka hizmet,benim köylüm, benim memurum ,onlar kadar başlarına taş düşsün...Hangi kesimden olursa olsunlar ehil değiller, bu yüzden de iş yaptıklarını sanıyorlar ama vebalini veremeyecekler hiç bir zaman,bir sayın Işın Çelebi eski krizde bunun açıklamasını yaptı,hatırlarsınız bu ülke için seve seve diye kanpanya varken,bir açık oturumda hepsi iktidar görmüş parti vekilleri bir birine bok atıyordu,bir ara Işın beye bağlandılar dediler ne yapalım kemerlleri biraz daha mı sıkalım siz ne diyorsunuz,adam dedi benim bu millete söyleyecek lafım yok... 1994 de kişi başına milli gelir 3000 dolardı,İspanya,Portekiz,Yunanistan, İtalya ile yarışıyorduk aradan 10 yıl geçti bu ülkeler 10bin doları geçti biz 2300 e düşürdük milli geliri ,yani halkı geliştireceğimize fakirleştirdik,kimse burda birbirine laf atmasın, maalesef biz popoletirist politikalar yüzünden haklın kaynaklarının içine ettik biz bu işi beceremedik,hepimizde sırayla iktidar görmüşken dedi,ben bu halka artık ne diyim huzurlarınız da her kez den özür dilerim dedi kesti,millet tabii bende şok ta ..işte olay bu kardeşim gerisi hikaye ...yaptıklarınıda yapamadıklarınıda ciddiyetlerini de laubaliklerinide biliyoruz,onlarda biliyo,ama tek kusurları halk yiyiyor zannediyorlar ama yemiyor artık maalesef...Ben her yazımda devletle iş yapmayın ticareti bilmez bunlar derim ama gariban ecdzacı ne yapsın ,yine söylüyorum her namussuzu bir namussuz yapan vardır o namussuzda işin hakkını veremeyen idarecilerdir....Saygılarımla..

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Saty? / Pazarlama
Üye112 yazı
İŞTE BU DAHA BİŞEY DEMİYCEM

Yerleşim Türkiye / ZonguldakMeslek Di?er