Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Yuk Tasima Asansoru

BaşlatanaykutalpTarih06/07/2009 14:28:49Yorum14

İlk mesaj
Yeni Üye8 yazı
Arkadaslar,
Ben Belcika'da yasiyorum ve Turkiye'de bir is kurmak istiyorum. Aklimda hani bu ev tasima asansorleri var, onlardan bir tane alip ama kamyon tipi değil de kucuklerinden remork tipi alip ev tasiyanlara yada mobilya magazalarina hizmet etsem yani verdikleri adrese gidip makinayi kurup sonra onlar esyalarini tasisalar sizce bu is nasil olur? İs yapar mi yada baska ne is yapabilirim?

25 bin eurom var, bana yardimci olursaniz sevinirim.

Selam ile...

Yerleşim Belçika / BrukselMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
14 yorum
Yeni Üye8 yazı
saolun arkadaslar hic yorum yapmamisiniz lutfen yardimci olursaniz sevinirim

Yerleşim Belçika / BrukselMeslek Di?er
Yeni Üye38 yazı
sayın aykutalp;
25 bin euro türkiyede farklı işlerede kullanabileceğiniz bir rakam bu sebeple maceraya atılmadan başka bir işletme üzerinde yoğunlaşmanızdan yanayım. acele etmeyiniz farklı fikirler gelecektir üye arkadaşlarımızdan.

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Di?er
Yeni Üye8 yazı

insallah cunku artik burda belcikada yasamak istemiyorum kendi vatanimda bi is yapmak istiyorum

Üye305 yazı
aykutalp,aslinda asönsör güzel fikir...Bence bu asönsörün yani sira,arkasi kapali bir kamyon almanizida tavsiye ederim.yani ev tasima isini de siz yapmalisiniz.bunu professiyonel anlamda yapabilirsiniz,avrupada ev tasima isleminin nasil oldugunu cok iyi biliyorum,cünkü ögrencilik yillarimda ben de calismistim.Inanin,eger isi düzgün yaparsaniz,kalite olusursa cok iyi para kazanirsiniz.Tabi bu is dikkat ve gayret ister.Asönsere gelince,iki türlüsü var,elektrikli ve benzinli,ben benzinliyi tavsiye ederim..kiraya verme konusunu,biraz daha düsünün,cünkü 1-2 kiradan sonra ancak asönsörün parcalarini toplarsiniz,yani bu isi siz yapacaksaniz girin....

Yerleşim ALMANYA / MünsterMeslek Serbest meslek
Yeni Üye8 yazı
aslinda benim amacim mobilyacilara hizmet etmek ben makineyi kiralicam ama ben basinda duracam yukleme isi onlara ait ,makinain kumandasi bende olacak ,burda duzen bu sekilde mobilyacilar cagiriyo elemani kendileri indirip bindiriyolar makina sahibi hic biseye karismiyo bu sekilde yapsam olurmu acaba, ayrica yorumunuz icin tesekkurler

Üye192 yazı
aykutalp kardeşim,bildiğim kadarıyla Türkiye de bu gibi asansörle taşıma işi yapıldığını çok duydum,bana sorarsan daha gelmeyi düşünme derim,genelde yurddışından Türkiye ye gelenler ve iş yapanlar sonunda çırak çıkmıştır,iyi düşün derim,benimde ömrümün 20 senesi yurddışında geçti,hele bu kriz ortamında daha iyi düşün derim......
orada kendine iş kur ve Türkiye den resmi yoldan ithalat yapmanı tavsiye ederim,baştan ufak çaplı,daha sonra kendin karar verirsin.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Di?er
Üye260 yazı
slm.
Alanyada yaşıyorum..
Düşündüğünüz iş fikri mükemmel bence..
Bu işi nerede yapmak istiyorsunuz?
Büyük tatil şehirlerinden birinde ( mesela antalya) düşünürseniz yüksek talep görür..
Bu işin nakliyat bölümüne hiç girmeyin (kafanızı elemanlarla ağrıtmayın) nakliyat yapan şirketlere tek çalışın derim..

Saygılar

Yerleşim Türkiye / AlanyaMeslek Ticaret
Yeni Üye38 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - aykutalp
insallah cunku artik burda belcikada yasamak istemiyorum kendi vatanimda bi is yapmak istiyorum

sayın aykutalp bende sizin gibi ülkemi özledim diyip dünyanın en zengin ülkelerinden biri olan katardan döndüm vede sudan çıkmış balığa döndüm o yüzden tavsiyem sağlam bir plan yapmadan dönmeyiniz!

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Di?er
Üye2311 yazı
Değerli kardeşim bu işi Antalya merkezde yapan biri var hatta yan apartmanımız 6 katlı 5nci kattan eşya indirirlerken izleme fırsatım oldu yalnız geçenlerde bu şahsın işi devretmek istediğini verdiği ilandan gördüydüm,ama size yollim diyecektim bir türlü hatırlayamadım hangi sitede gördüğümü,belki kendi ile direk görüşme şansınız olurdu yine de bulursam sizi haberdar etmeye çalışırım..SAYGILAR..

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye8 yazı
arkadaslar hepinize tesekkurler yorumlariniz icin.baybaros ben bu isi istanbul anadolu yakasinda yapmak istiyorum.akis abi turkiyeden ne ithal edebilirimki buraya, gerci simdi bi arkadasim var burda istanbulda toptan kot satiyodu bazi nedenlerden buraya gelmek zorunda kaldi ama soyle etrafima baktigimda burda her sey çin mali tekstili bile ordan getiriyolar aslinda turkiyenin tekstili iyi ama millet artik kaliteye bakmiyo ucuzluga bakiyo.ayrica teyzemin oglu vardi burda 5 sene once burda toptanci acti toptan kot satiyodu calismadi gecen sene kapatip turkiyeye dondu.bi arkadasim takim elbise satiyodu magazalara, mallari turkiyeden getiriyodu ama olmadi fazla bisey satamadi hatta bazi mallar elinde kaldi.benim aklimda hep bu yuk asansoru var baska ne yapabilirimki turkiyede .....

Üye192 yazı
aykutalp kardeşim,senin Belçika daki ortamını ve kabiliyetini bilmiyorum,size şunu yap yada bunu yap diyemem,fakat Türkiye de O kadar çok mal varki anlatamam,genelde bir çok kisi Türkiye den iç çamaşırı ve ucuz giyim ***ürmekte,bunu herkes yapıyor rekabet oranı çok,bu işi önüne gelen yapmakta, mesela ipek halı,kaliteli deri ceket,1ci kalite fayans ve mermer,banyo takımları,araba lastiği,LASSA olmasa bile Petlasın lastiklerini ***ürebilirsin,inanın Türkiye 1 numara bir tek ismi duyulmamış,biraz garip gelecek mesela at nalı,diyeceksinki ne derece ticaret olur,işte burada senin kabiliyetin yatmakta,eğer pazarlama kabiliyetin varsa araştırıp bu gibi işlere girebilirsin,illa yazdıklarıma gir demiyorum biraz geniş düşün Türkiye den ne alıp Belçika da satabilirsin.....baştan 5 veya 10 bin euroluk bir yatırım yap derim fazla girme tecrüben oldukça ilerde büyürsün,,,gene ikinci el motor ve araba parçalarını,elektronik eşya ve parça Türkiye ye posta yoluyla ihtiyac sahiplerine ulaştırabilirsin, bundanda güzel para kazanabilirsin,herşey size bağlı,ben herzaman söylerim bir kişi yurddışında sabahları kart basıyorsa,O kişi ilerleyemez,tamam ihtiaçlarını karşılar fakat orada kalır,sakın yanlış anlama,ben herhangi bir ticaretle uğraşmıyorum,yukarıda yazdıklarımda örnek olarak belirttim,yeterki kimsenin yapmadığı işi yap derim,yaptığın ticareti kimseyede söyleme,en yakınına bile herhangi bir arkadaşını ve dostunu sokma,depon olursa bile kimse bilmesin..... benden tavsiye

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Di?er
Üye2311 yazı
Sayın Aykut ,anadolu yakasında hangi semtesiniz,benim K.Maltape de geçti çocukluğum da o yüzden sordum yanlış anlaşılmasın..Saygılarımla.

Yeni Üye3 yazı
Arkadasım güzel düsünmüssün hepimizde olan bir şey var pek fazla araştırmadan onu yapalım bunu yapalım para kazanıcaz ve zengin olucaz ama

ama diyorum tük taşıma asansörü için gerekili belgeleri

C tasımacılık sertifikası.(30 ton civarında taşıma kapasitesine sahip kapalı kasa kamyon ) 15*2=30 bin tl.
sirket kurman 2,5 bin
eekamyonları sen kullanamazsın sen +2 ssk personel ayda 2,5bin
kamyona sirket kuramazsın 0,35 aylık büro +0,25 muhasebeci. telefon reklam ıvır zıvır yok

birde yük asansörü izmirde onu yapan bir firma var 15000 le 25000 arası fiyatı var.
bol şanslar.....

Yerleşim Türkiye / EdirneMeslek Mühendis
Üye2311 yazı
SAYIN HORUS KISA VE NET OLMUŞ,HARİKASINIZ..