Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

Banka Kredisine Saldırmadan Nakit İhtiyacı !

BaşlatanAhter1Tarih29/06/2009 10:53:49Yorum4

İlk mesaj
Birçoğumuz acil nakit ihtiyaçlarımız için banka kredisine başvuruyoruz, bazen 2 bin , 3 bin.. Kredi kartı borçlarımız, yada çeşitli borçlar için .. eş dosttan istemek yerine, ki zaten çoğunlukla cevap red oluyor çünki herkezin sıkıntısı kendine , E onun bunun ağız kokusunu çekene kadar çekeyim şu krediyi de kapatayım borçlarımı, 250 - 300 ödemek bana koymaz her ay! diyoruz..ve bankanın yolunu tutuyoruz.
Tabi 4-5 ay içnde tekrar tökezliyoruz, ve bi bakmışız ki normal borçlar yanında bir de banka kredi borcu ödemlerimiz var her ay.. Neyse hepimizin yaşadığı bu sıkıntıyı zaten biliyruz, krediilere başvurmadan önce size hatırlatmak istediğim bir konu var.

Eskiden annelerimiz ninelerimiz toplu para ihtiyaçlarını nasıl giderirdi ?

Para , dolar, altın günleri..

Okuyup gülebilirsiniz ancak ben kredi batağından böyle kurtuldum ve size de önermek istiyorum..

Örnek : 2.000 tl ihtiyacınız için bir bankaya gittiğinizde 10 ayda geri ödemeniz şu şekilde olur.

1,94 faiz oranıyla -

ayda 225,35 X 10 ay = 2.253,55
dosya masrafı sigorta vs. kesintileri yaklaşık = 250

tabi paranız olmadığı içinde 250 masraf çekeceğiniz 2.000 tl içinden kesilir.

sonuç olarak

= 1.750 elinize geçen para

= 2.500 ödeyiceniz para

sadece 2.000 binde 750 tl zararınız olur.

Ancak yakın çevrenizde , anne kardeş kuzen iş arkadaşı vs. tanıdıklarınızla ayda 200 tl toplasanız, 10 ayda ödersiniz ve her biriniz bir ihtiyacı , bir borcu kapatabilir şekilde.

Bankaya ödeyiceniz boşuna 750 tl cebinizde kalır..

İnanın ben kredi kartı borçalrımıdan bu şekilde kurtuldum, Önümzdeki ay tekrar başlıycaz bu sefer 15 günde bir 200 toplamayı düşünüyoruz, elimize geçen para 4.000 olucak 10 içinde geri ödememiz ayda 400 lira olucak. Bunu bankadan karşılamanın bedelini zaten biliyorsunuzdur.

Bu yüzden birlik olun, bankaların bize hazırlamış olduğu tatlı kazıklara aldanıp ocaklarınız söndürmeyin.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Muhasebe
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
4 yorum
Ahter1 in yazısı saçma ve komik gibi görünebilir ama bence çok mantıklı ve herzaman geçerli bir yöntemdir. Unutmayınız birlikten kuvvet doğar. Bu ilke herzaman geçerli bir ilkedir. Borçlarınızdan bunalınca iş performansınız da düşüyor. Lütfen yöntemi uygulayıp rahatlayın ve iş performansınız artsın. Mutlu olursanız daha güzel kazanırsınız.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Yöneticilik
Düşünceniz için teşekkür ediyorum, sadece dost kılıklı bankaların gözümüzün boyamasına artık izin vermeyelim diye böyle bir konun açtım, uygulayan olur yada olmaz yada güler geçer..saygı duyarım...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Muhasebe

Ahter1 adlı üyemizin görüşlerine tamamen katılıyorum.Bence de birlikten kuvvet doğar.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Muhasebe
Selamlar ahter1,

Valla çok güzel yazmışsınız.Bende en çok buna hasta oluyorum.Devlet dairelerini bir görseniz,onlarca belki yüzlerce kişinin borcu var.Kredi çekmek için uğraşıyorlar üstelik istedikleri kadarda rakamı alamıyorlar..Olan kredibiliteleride bitmiş oluyor.Üstüne birde görseniz bazı kurumlar herkes o ona kefil,öteki ötekine derken hepsi birbirini batırmış..

Halbuki bir santık yapılsa,bu sistem ile tasarruf yapmak isteyende katılsa 15-20 kişi...Sonuşta devlet dairesindesin özel sektördeki gibi adamın kaybolup gitme riskide yok..

Ha özel sektörde eş dost akraba kendi arasında yapabilir..Öncelik sıkışık durumda olanlara verilir..

Artık insanların %80-85 kredi çekiyor kredi kartını ödüyor,krediyi öderken kredi kartından açılmaya devam ediyor,derken kısır döngü böyle devam edip duruyor..
... ... ...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Bankacylyk-Finans