Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Bulgaristan'da Bim Modeli Market Açmak

BaşlatanbuduTarih28/06/2009 11:59:02Yorum43

İlk mesaj
Yeni Üye22 yazı
Merhaba arkadaşlar,

Ben Türkiye'de perakende sektörü ile ugrasan bir işletmeciyim. Bulgaristan'da BİM tarzı magazalar açmayı düşünüyorum. Bulgaristan'ın turist olarak tüm şehirlerini gezdim ama ticari olarak herhangi bi bilgi almadım.

Şunu ögrenmek istiyorum: ilk başlangıcta 250.000$ yatırım yapıp bir şirket kursam aileme ve kendime oturma izni ne kadar zamanda alabilirim? Zorluk çıkartıyorlar mı ve işin neresinden başlamalıyım?

2-3 temmuzda Bulgaristan'da olacagım, ücreti karşılıgnda bana ticari konular hakkında dogru bilgiler verecek bir işletme telefonu istiyorum..

Yardımlarınız için teşekkürler
Saygılarımla
kursat

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
43 yorum
Yeni Üye22 yazı
merhaba arkadaşlar
ben bulgaristanda bim tarzı market projeme hala bir ortak bulamadım ve hala arayış içindeyim benimle bu projeye ortak olmak isteyen arkadaş olursa yazsın bulgaristanda ilk magaza adeti 10 ile başlanacak ürünler her magaza için 50.000 leva demir başlar için ise 15.000 leva tutuyor yani 10 magaza 650.000 leva tutuyor merkez kurulum giderleri ve lojistik demirbaşları 30.000 leva merkezde sürekli bulunması gereken stokise 300.000 leva tutuyor yani bu iş için kredi vs kullanmadan herşey öz sermaye ile yapılırsa 10 magaza için toplam 1.000.000 leva sermaye gerekiyor bu rakamlar biraz abartılı oldu ama bu kadar sermaye gerekli çünkü 10 magaza ile kalınmıcak bu işe 1 veya 2 ortaga ihtşyacım var yönetim ve işletim ile ilgili tüm çalışmalar hazır en fazla 2 ay içerisinde 10 magazaya ulasılabilir ve magazaların aylık karı ile her ay 1 yeni magaza açılabilir unutmayalımki bim şu anda tr nin en magaza adeti olarak en büyük çirosal bazdada en büyük ciroya sahip tr nin perakende zinciridir ve şu an fas ülkesinde casablankada büyüyorlar ben bu işi bulgaristanda basaracagıma inanıyorum tüm fizibilite çalışmalarım hazır böyle bir projeye ortak olmak isteyen arkadaşlar olur ise yazsınlar görüşelim (bende eşit sermaye koyacagım finansör aramıyorum)
kursat

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye979 yazı
sayın budu bence burda bu sermayeyı kımse kolay kolay cıkaramaz ,bırde yabancı oldugu bır ulkeye yatırmak ıstemeyebılır ancak sız elınızde bulunan 1 mılyon levaya 1 ortak aradıgınıza gore 500 bın levayı bu sektore yatırın ve bu işe başlayın buda 5 magazaya denk gelır.

10 magaza getırısı ıle ayda 1 magaza acacagınıza gore 5 magaza ıle 2 ayda 1 market acarsınız ve tum gelırde sızın olur ortak ılede ugrasmazsınız ama yok ben ortaklı olsun ıstıyorum dersenız bu 5 magazayı kurduktan sonra sıze ortak yağar bunuda merak etmeyın.
“Tomurcuk derdinde olmayan ağaç odundur.” (N. F. Kısakürek)

Yerleşim Bulgaristan / Veliko TirnovaMeslek Ythalat / Yhracat
Üye1714 yazı

Aynı kişimi bilmiyorum ama sanırım bir bağlantı kopukluğu yaşadık iş yoğunluğu nedeniyle.

Bulgaristan'da yapılanmış tek market Fantastico'ydu. Sektörün gelişmesi ile yabancı markalarda yerini aldı. BİM tarzı market açma konusunda çeşitli araştırmalar yaptım.

Malum bunların en avantajlı olanı da Türkiye'den ürün getirip sadece marketlerde satmaktır. Sadece o ürünü o markette satılıyor olması büyük bir avantaj bence...

Tabii malum balkan ülkesiyiz. Rusya'da ki işleyiş bizde de var. Kârlı ve işletmesini bilene iyi para kazandıracak sektör. Bir takım engellerle karşılaşmanız mümkün. Eğer Bulgar ortağınız varsa sıkıntınız bir anlamda çözülmüş olacaktır. Birçok ülkede işler böyle yürür.

Ben danışman olduğum birçok şirkette bu sorunu yaşadım. Kolay bir ülke olduğunu, ortak ihtiyacı duymadan da bu işleri yapabileceklerini iddia edenlerin bir çoğu buradan çekilmek zorunda kaldı. Şimdi diyeceksiniz ki mafya, tabii mafya terimini nasıl kabul ettiğinize bağlı. Tamamen ülke, bölge, şehir veya sektör siyasetinin ötesine geçemez bu.

Bulgaristan ithal olarak iki ülke menşe ürünü benimser. Türk malı ve Çin malı. Çin malından vazçemez çünkü ucuzdur. Türk malından vazgeçemez, çünkü kalitelidir ve ucuzdan biraz pahalıdır.

Bu konuda yaptığım araştırmanın diğer bir bölümünde ise, yapılanmanın dikkat çekici olarak göstermeden yapmaktı. Yani aynı bölgede büyümektense, farklı bölgelerden girerek dikkat çekmeden oluşum sağla**** kurumsal yapıya kavuşunca büyümeyi göstermek.

Olay bundan ibaret. Bu konuda yatırım yapmayı düşünenler varsa bana ulaşabilirler.
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye12 yazı
yenıden merhaba sayın budu
sızınle telefonla gorusmustuk.buna ılave olarak;lastottoman kardesımızın dedıklerıne katıldıgımı ıfade etmek ıstıyorum.10 sube yerıne 3 veya 5 subeyle baslamak dolayısıyla emın adımlarla önünü görerek buyumenın daha saglıklı olacagı kanısındayım.
ayrıca daha oncekı yazımda da belırttıgım gıbı sız ıyı olup ısınızle ılgılendıkten sonra kımsenın sıze zararının dokunacagı kanısında degılım.
ben 10 yılı askın bg dekı tıcarı hayatımda -kı bu yıllar mafya vs.nın daha yogun oldugu donemlerdır-aılemle cocugumla yasadım.ıkı fabrıkada 50 cıvarında ıscı calıstırdım.o zamanın luks arabalarına bındım vs.hıcbır kımseden kotu bırsey gormedım.ayrıca sırketım de 1998 kurulumlu ve tamamen turk sermayelı.bulgar ortagım falan da yok.yanı bu konuda tereddut etmeye bence gerek yok.
aksıne bırcok devlet kurulusundan iş konusunda yardım dahı gordum.
fınansal olarak durumum elverıslı olsa ıdı hıc tereddut etmedan bu ıse gırerdım. cunku bg de market kurmanın asamalarından tek tek gectım.prosedurlerı ve cozumlerını bılıyorum.
ılk etapta hangı bolgeden baslamak ıstersınız bılmıyorum ama eger VARNA-BURGAZ-SUMEN-RAZGRAD bolgelerınden baslama durumuz olursa bu bolgenın ortasında bu sehırlere esıt mesafede daha once parke ve kereste fabrıkası olarak kullandıgım 1000m2 kapalı ve 2000m2 acık alanı bulunan depo veya merkez olarak kullanabılecegınız bınam ıle sıze yardımcı olabılırım.
ayrıca daha once de belırttıgım gıbı her konuda yardımcı olmaya calısırım.
sız bu ısı yapmaya kararlı ısenız ben de sıze yardımcı olmaya karalıyım.
aslında yuzyuze gorusme ımkanımız olsa ıdı daha saglıklı bılgı alısverısınde bulunulabılırdı.

BASARILAR DILIYORUM

aymaruzay

Yerleşim Bulgaristan / YstanbulMeslek Ymalat
Yeni Üye22 yazı
SAYIN AYMARUZAY
İLGİ VE ALKANIZDAN DOLAYI ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM İNŞAALLAH YÜZ YÜZE GELİR BULGARİSTAN İLE İLGİLİ ENGİN FİKİRLERİNİZDEN İSTİFADE EDERİZ MERKEZ KONUSUNA GELİNCE ZAMANI GELİNCE SİZİN BOŞ OLAN YERLERİNİZ VAR İSE GİDER BAKARIZ EGER BİZE UYGUN OLUR İSE ONDANDA İSTİFADE EDERİZ
MAGAZA ADETİ İŞİNE GELİNCE PERAKENDECİLİKTE BİL HASSA DİSKAUND MARKETÇİLİKTE ÇOK FAZLA ÇEŞİT SATILMADIGINDAN (TOP 600 ÇEŞİT ÜRÜN )SATILACAGINDAN VE HER DİSTİRİBÜTÖR FİAMNIN 30 ÇEŞİTİ VAR İSE BİZ 30 ÜRÜNDE EN HIZLI SATILAN 5 ÇEŞİTİ TERCİH EDECEGİMİZDEN ALACAK OLDUGUMUZ MALIN TUTARI DİSTİRİBÜTÖR FİRMAYI ETKİLEMİYECEKTİR YANİ SATIN ALMADA FİAT KONUSUNDA İSTEDİGİMİZ GİBİ BASTIRAMAYACAGIZ AMA AÇACAK OLDUGUMUZ MAGAZA ADETİ EN AZ 10 OLUR İSE BELLİ BİR SATIN ALMA GÜCÜNE ULAŞIRIZ VE DOGAL OLARAK 10 MAGAZA AÇMIŞ OLDUGUMUZ BÖLGEDE O BÖLGENİN ŞEHRİN EN POTANSİYEL NOKTASI OLACAGIMIZDAN HATTA EN AZ O BÖLGENİN GIDA İHTİYACININ %50 SİNİ KARŞILAMAK HEDEFİMİZ OLACAGINDAN BİZE MAL SATMAYAN DİSTİRİBÜTÖR O ŞEHRE MAL SATMAMIŞ OLACAK YANİ HEDEF ŞU ÖRNEK AÇACAK OLDUGUMUZ ŞEHİRDE GÜNLÜK 1000 ADET SÜT SATILIYOR İSE BUNUN 500 ÜNE BİZ VE SATIN ALMA İHALE SİSTEMİ İLE YAPILACAGINDAN FİRMALARI ÇARPIŞTIRACAGIZ VE İLK GİRİŞ ÇOK ÖNEMLİ 10 MAGAZANIN TAMAMI AYNI GÜN AÇILMAK ZORUNDA ZANNEDERSEM ANLATA BİLDİM
AYRICA BENİM ORTAK ARAMAMDAKİ SEBEP HER TÜRLÜ RİSKİ VE KARI BÖLÜŞMEKTİR YOKSA FİNAS ANLAMINDA BENİM BİR SIKINTIM YOK 10 MAGAZAYI KENDİMDE AÇABİLİRİM BEN UZUN YILLAR PERAKENDE SEKTÖRÜ İLE YURT DISINDA VE YURT DIŞINDA ULUSAL FİRMALARDA SİO POZİSYONUNDA ÇALIŞMIŞ BU İŞİ İYİ BİLEN BİRİYİM BENİM KURULUMUNA YARDIMCI OLDUGUM BİR FİRMANIN ŞU AN 2765 ADET MAGAZASI VAR
BU ARADA R TERZİ OGLUNA VE ATTOMAN BEYE VERDİKLERİ BİLGİLERDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUM
kursat

Yeni Üye22 yazı
CİDDİ OLARAK BULGARİSTANDA İŞ YAPMAK İSTEYEN ARKADAŞLAR ARIYORUM İLGİLİ ARKADAŞLARA DUYURULUR
kursat

Yeni Üye78 yazı
Budu bey ,
Bulgaristan/sofya'da Koc holging yanilmiyosam Ramstor (migros) magzasi vardi baya da calisti Bulgaristan pazarinda,ama birden ne oldu bilinmez 2-3 yil once kapandi ve o bina hala bosta duruyo,eger onlarla baglanti kurabilirseniz size onlar daha detayli bilgi verebilirler bu yatiriminiz la ilgili,mahsadim hayal kirikligina ugramamaniz sonunda,Onlar bu pazardan cekildigine gore altinda birseyler olabilir..
GSM: +359 884404392
Saygilar

Yerleşim Bulgaristan / SofiaMeslek Esnaf
Yeni Üye3 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - budu
merhaba arkadaşlar
ben bulgaristanda bim tarzı market projeme hala bir ortak bulamadım ve hala arayış içindeyim benimle bu projeye ortak olmak isteyen arkadaş olursa yazsın bulgaristanda ilk magaza adeti 10 ile başlanacak ürünler her magaza için 50.000 leva demir başlar için ise 15.000 leva tutuyor yani 10 magaza 650.000 leva tutuyor merkez kurulum giderleri ve lojistik demirbaşları 30.000 leva merkezde sürekli bulunması gereken stokise 300.000 leva tutuyor yani bu iş için kredi vs kullanmadan herşey öz sermaye ile yapılırsa 10 magaza için toplam 1.000.000 leva sermaye gerekiyor bu rakamlar biraz abartılı oldu ama bu kadar sermaye gerekli çünkü 10 magaza ile kalınmıcak bu işe 1 veya 2 ortaga ihtşyacım var yönetim ve işletim ile ilgili tüm çalışmalar hazır en fazla 2 ay içerisinde 10 magazaya ulasılabilir ve magazaların aylık karı ile her ay 1 yeni magaza açılabilir unutmayalımki bim şu anda tr nin en magaza adeti olarak en büyük çirosal bazdada en büyük ciroya sahip tr nin perakende zinciridir ve şu an fas ülkesinde casablankada büyüyorlar ben bu işi bulgaristanda basaracagıma inanıyorum tüm fizibilite çalışmalarım hazır böyle bir projeye ortak olmak isteyen arkadaşlar olur ise yazsınlar görüşelim (bende eşit sermaye koyacagım finansör aramıyorum)

Merhabalar Budu bey öncelikle girişiminizi ve araştırmacı kişiliğinizi, düşüncelerini paylaşan diğer arkadaşları tebrik ediyorum. Uzun yıllar sektörde değişik perakende büyüklüklerinde ve formatlarında görev almış biri olarak sizlere tüm bilgi ve tecrübelerimi aktarabileceğimi söylemek istiyorum. Ayrıca şu anda çalıştığım firmada bu konuyla ilgili ekipmanlar üretilmekte ve pazarlanmakta danışmanlık hizmeti verilmektedir. Bahse konu format (hard discount) ile ilgili bir kaç firma ile çalışmaktayız www.yagmurdizayn.net adresinden firmamız ile bilgiler alabilir yahya@yagmurdizayn.net adresinden de bana ulaşabilirsiniz.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Üye906 yazı
budu arkadas bahsetmıs oldugun konuyu ben gurcıstanda dusunuyorum ama sadece dusunmekle yetınıyorum bahsettıgın olay bu ulkede dusunulurse çok cıddı sekılde potansıyel saglarsın inanılmaz sekılde boyle marketlere ıhtıyac var özelıkle batum çok cıddı yatırımları olan bır yer benim ailem orda ben devamlı gıdıp gelıyorum oyuzden bu kadar rahat yazıyorum bu dusunucelerınızi orda hayata gecırebılırsınız oranın en buyuk avantajı vıze yok 90 gun konaklayabılıyosun benım üzerınde dusundugum bır konu bu ciddi manada dusunulurse gereklı calısmalar yapılır gıder gezerız potansıyelı kendı gözunle görursun sevgılı budu arkadasım batumda su an 27 ad 5 yıldızlı otel yapılmakta bunlardan 1 tanesi 7 yıldızlı burası cıddı sekılde truzm potansıyelı olan bır yer bilmiyorum beklıde gıdıp gezdınız oraları belkı bılıyorsunuzdur ama konu çok ii ilk giren kazanır arkadasım bu boyle heryerde bır yardımım dokunursa seve seve budu arkadas tlf lazım olursa özelden msj at hayırlı gunler ibrahim.
miagayrimenkul.net

Yerleşim Türkiye / Bursa GürcistanMeslek Emlakçy
Yeni Üye1 yazı
Herkese Merhabalar,

Öncellikle Herkese projelerinde başarılar diliyorum. Yapılacak işler niyetlenip, adım atıldıktan ve kararlı olduktan sonra doğru insanlarla çalışılınca tabii ki başarıya ulaşılacaktır.
Ben Türk vatandaşıyım eşim çifte vatandaş, eşten dolayı devamlı oturum izni aldım, ve 2010 itibariyle Bulgaristan Razgrad'ta Türk nüfusunun yoğun olduğu şehirde yaşamaya başladık. Eşimin ailesinin burada olmasından dolayı, burada yapılacak iş fırsatları araştırmaktayız. Çünkü burada yapılan yatırımlar(şişecam v.s.)bu bölgeyi değerli kılmaktadır, çalışan ücretleri başta olmak üzere gelişmekte olan yatırıma açık olması bu fırsatları değerlendire bilene kazandıracağı görüşündeyiz.

Ben Bilgisayar mühendisiyim kendi işim yanında, burada sizin projelerinize göre daha düşük yatırım yapılabilecek şekilde Türkiye'den mal getirerek marketlere aracı olarak satma işini araştırmaktayım. Razgrad'a 10km uzaklıkta 900 m2 depomuz mevcut onuda kullanabiliriz, satılık güzel alanlarda mevcut diğe düşünmekteyiz.

Sizin bu alandaki projelerinizde tanıştığımızda karar kılacağınız güvenebileceğiniz hazır oturma izinli eleman olarak ilk başta görüşebilir, buradaki araştırmalarınızı veya yer fikirlerini paylaşabiliriz.

Şuan Bim tarzına inanıyorum ki uygun olduğu taktirde toplu işlerede ağırlık verilmesi kaydıyla karlı olacaktır. Burada Penny marketi - dediğiniz tarzda satış yapmakta Alman yatırımı..rekabet artmadan piyasaya girilmeli yeni yatırımlar avrupalı yatırımlar çoğalmakta..

penny şirketinin bilgisi aşağıdaki linkte
http://en.wikipedia.org/wiki/REWE_Group

fakat burada oturma işlerine koşuştururken şunu anladım ki çalışma izni daha zor elde edilmektedir.
Yalnız yatırım miktarı büyüdükçe bu işleri değiştirecektir. İşten dolayı oturma izni alabilirsiniz yalnız ailenizde sizden dolayı olur diye tahmin ediyorum ama net olarak şehirdeki Turist polisine gidip bilgi alınmalı ayrıca buraya yakın olan Burgas Türk konsolosluğu bize bu konuda bilgi vermekte..Yardımcı olabileceğimiz herhangi bir konu olur ise yerinden size bilgi verebilirim,ulaşabileceğiniz
Mail: tahir_gizli@hotmail.com
www.tahirgizli.com

Yerleşim Bulgaristan / RazgradMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye111 yazı
değerli yatırımcı,
yatırım danışmanlığı faaliyeti yürütüyoruz,
bulgaristan'a bulunan bağlantılarımız, bulgarca bilen elemanlarımız, ve arzu edebileceğiniz her konuda sizleri tatmin edebilecek bilgiler verebiliriz.

Bu konuda gerekirse yatırım öncesi bulgaristan seyahati ve oradaki kişilerle tanışma fırsatı bulabilirsiniz.

Bu tür hizmetler sizleri çok fazla rahatsız etmeyecek boyutta olup, yapmayı düşünüdüğünüz yatırım öncesi işlerinizin garantili, risksiz ve planlı yapılmasına olanak sağlayacaktır.

Bilgilerinize sunarım.
www.cekicidunyasi.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Otomotiv
Yeni Üye12 yazı
budu kardes merhaba ben bulgaristandanim sana yardimci olabilirim beni arayabilirsin.+359899389979..

Yerleşim Bulgaristan / SilistraMeslek Ticaret
Üye286 yazı
2 yıl olmuş başlık açılalı.Acaba konu ne aşamada iş başarılabilin dimi?
konuyu açan arkadaş bilgi istediği gibi bzilere de bir bilgi verse çok mutlu olacaktım.
Bence havada kalmış bir konu keşke konunun sonucunu da öğrenebilseydik en azından konuya yazı yazan arkadaşlara bir saygı duyulmuş olurdu.

Yerleşim Bulgaristan / YzmirMeslek Ticaret