Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Bulgaristan'da Bim Modeli Market Açmak

BaşlatanbuduTarih28/06/2009 11:59:02Yorum43

İlk mesaj
Merhaba arkadaşlar,

Ben Türkiye'de perakende sektörü ile ugrasan bir işletmeciyim. Bulgaristan'da BİM tarzı magazalar açmayı düşünüyorum. Bulgaristan'ın turist olarak tüm şehirlerini gezdim ama ticari olarak herhangi bi bilgi almadım.

Şunu ögrenmek istiyorum: ilk başlangıcta 250.000$ yatırım yapıp bir şirket kursam aileme ve kendime oturma izni ne kadar zamanda alabilirim? Zorluk çıkartıyorlar mı ve işin neresinden başlamalıyım?

2-3 temmuzda Bulgaristan'da olacagım, ücreti karşılıgnda bana ticari konular hakkında dogru bilgiler verecek bir işletme telefonu istiyorum..

Yardımlarınız için teşekkürler
Saygılarımla
kursat

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
43 yorum
sayın budu 100.000 euroluk yatırım karsılıgında oturum olabılıyorsunuz ,şırket ıse ortalama 45 gunde hazır oluyor malıyetı ıse 300 euro cıvarı ayrıca bu tur bır ıs ıcın burda saglam cevrenız olmak zorunda yanı tek basınıza hareket etmenız pek saglıklı olmaz ozellıklede tatıl bolgelerınde cunku bu sektorde cba ve bır kac fırma daha pıyasanın kaymagını yemektedırler bunun ıcın cok ıyı bır fızıbılıte yapmanız gerekıyor ama bu tur bır ısletme buralarda gercekten kazandırır.
Forumda bu konuda r.terzıoğlu abımız var sıze yardımcı olacaktır.

basarılar.
“Tomurcuk derdinde olmayan ağaç odundur.” (N. F. Kısakürek)

Yerleşim Bulgaristan / Veliko TirnovaMeslek Ythalat / Yhracat
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - lastottoman
sayın budu 100.000 euroluk yatırım karsılıgında oturum olabılıyorsunuz ,şırket ıse ortalama 45 gunde hazır oluyor malıyetı ıse 300 euro cıvarı ayrıca bu tur bır ıs ıcın burda saglam cevrenız olmak zorunda yanı tek basınıza hareket etmenız pek saglıklı olmaz ozellıklede tatıl bolgelerınde cunku bu sektorde cba ve bır kac fırma daha pıyasanın kaymagını yemektedırler bunun ıcın cok ıyı bır fızıbılıte yapmanız gerekıyor ama bu tur bır ısletme buralarda gercekten kazandırır.

basarılar.

sayın lastottoman bey r.terzioglu abimize nasıl ulasa biliriz cep numarası veya iş veya msn adresini alırsan sevinirim
saygılarımla

kursat

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf

yukarda kişiler yazan yereden ılk sayfada bulabılırsınız kendısıne ozel mesaj atın sızınle ırtıbata gececektır.

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - budu
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - lastottoman

basarılar.

sayın lastottoman bey r.terzioglu abimize nasıl ulasa biliriz cep numarası veya iş veya msn adresini alırsan sevinirim
saygılarımla

Merhaba,
Sayın rterzioglu'nun üyelik bilgileri http://www.koniks.com/pop_profile.asp?mode=display&id=9809

Email adresi: r.terzioglu@gmail.com

Bu sıralara tatilde olabilir, son 1-2 haftadır çok sık siteyi ziyaret etmiyor.

iyi pazarlar

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
merhaba

bulgaristan piyasasını 3 ay süre ile araştırmıştım. Bulgaristanda kaldığım sürece şunları çıkardım.

1- Bulgaristan'da MAFYA en büyük güç.
2- Bulgaristan'daki Türk Siyasi çevreden bir ortak bulunmak zorunda orta ve büyük çaplı işler için.
3- Çalışanları %100 Bulgar ırkından seçmemelisiniz hırsızlık olayları çok. Çekirdek kadronuz kesinlikle Türk olmalıdır.
4- Bankacılık Sistemleri berbat.
5- Otel yönetimleri ve çalışanları ile asla kişisel mali bilgilerinizi vs gibi paylaşmamlısınız. ( İş adamıyım, turizmciyim vs vs vs )

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Bilgisayar-Bili?im
bulgaristanda şirket açınca en az 7 bulgar vatandaşını sigortalı çalıştırmak zorunluluğu var aksi taktirde oturum vermiyorlar
kanaryam041

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Saty? / Pazarlama
Yabancıların Bulgaristan’da ikamet etmesi geçici oturum veya devamlı oturum ile olur. Bir yabancı vatandaşın Bulgaristan’da uzun vadeli oturum alması için aşağıdaki gruplardan birinin şartlarına uyması gerekiyor:

1. Bulgaristan Çalışma Bakanlığı tarafından verilen izinle Bulgaristan’da çalışan yabancılar.
2. Bulgaristan’da şirket açıp, faaliyet gösterdiği şirkette en az 10 Bulgar vatandaşı çalıştıran yabancı işadamları.
3. Bulgaristan’ın lisanslı okul ve üniversitelerinde kayıtlı olan öğrenciler.
4. Bulgaristan’ın taraf olduğu uluslararası anlaşmalara istinaden ülkede çalışan yabancı uzmanlar.
5. Bulgaristan Ticaret ve Sanayi Odasın’da kayıtlı Bulgaristan temsilciliği olan şirket ve kuruluşların temsilcileri.
6. Bir Bulgar vatandaşıyla evliliği olan yabancılar.
7. Bulgar vatandaşlarının veya oturum izni olan yabancıların, kendisini idare edecek kadar maddi durumu iyi olan, ikametgahları bir başka ülkede olan anne ve babaları.
8. Yabancı medya temsilcileri (Bulgar Dışişleri Bakanlığı’nda akreditesi olan).
9. Oturum izni olan yabancıların eşleri ve çocukları.
10. Bulgaristan Çalışma Bakanlığı tarafından verilen izinle Bulgaristan’da serbest mesleğini icra eden yabancılar.
11. Bulgaristan Adalet Bakanlığı tarafından verilen izinle Bulgaristan’da ticaret dışı (vakıf, sivil örgüt v.s.) faaliyetleri olan yabancılar.
12. Yatırımları Teşvik Kanunu’nun öngördüğü şekilde Bulgaristan’da yatırım yapan yabancılar.
13. Uzun vadeli tedavi için Bulgaristan’a gelmiş olup, tedavisini ve Bulgaristan’da kaldığı süre içerisinde kendi geçimini karşılayabilecek kadar maddi imkanı olan yabancılar.
14. Bulgaristan’da bulunduğu sürece kendi geçimini sağlayacak miktarda maddi imkanı olan emekli yabancılar. Yukarıda sıralanan yabancıların oturum alabilmeleri için kalacakları yer, geçim imkanı ve Bulgaristan kanunlarının öngördüğü sigortalara sahip olmaları da gerekiyor.

1. Bulgaristan’da 5 yıl boyunca kesintisiz uzun vadeli oturumu olan yabancılar. (Öğrencilerin eğitim gördükleri süre devamlı oturum almaları için geçerli olmuyor)
2. Bulgar milliyeti olan yabancılar.
3. Bir yabancının Bulgar vatandaşıyla veya devamlı oturumu olan yabancıyla evlendikten iki yıl sonra.
4. Ebeveynin en azından birinin Bulgar vatandaşı veya devamlı oturumlu yabancı olan 18 yaş altındaki bekar (hiç evlilik yapmamış olan) yabancılar.
5. Bulgaristan kanunlarının öngördüğü şekilde 500 bin ABD dolarının üzerinde yatırım yapan yabancılar.
6. Milliyeti Bulgar olmayıp Bulgaristan topraklarında doğan yabancılar veya göçmenlik anlaşmalarıyla Bulgar vatandaşlığını kaybetmiş olup tekrar Bulgaristan’da devamlı olarak ikamet etmek isteyen yabancılar.
7. 27 Aralık 1998 yılından sonra Bulgaristan’a girmiş, şu anda oturumu olan veya Bulgaristan topraklarında dünyaya gelen ve ebeveyninin birisinin Bulgar vatandaşıyla evlenen yabancılar.

arkadaşlar tüketici kitlesinin bu işe sonderece müsait oldugunu düşünüyorum yanlız bu mafya filan işleri beni biraz korkuttu dogrusu sizlerce nasıl olur acacak oldugum işletmeler basarılı olursa mafya ile sorun yasarmıyım bide sizce bu iş bulgaristanda tutarmı bim marketleri fasta 10 magaza açtı yılsonu hedefi 40 magaza ben perakendeciligi çok iyi bildigimi düşünüyorum sermaye problemimde yok lütfen düşüncelerinizi yazınız
saygılarımla
kursat

Merhabalar sayın budu. Ben bulgaristan göçmeniyim , isatnbulda yaşıyorum. Sık sık da gidip gelirim çifte vatandaş olduğum için, BİM market konsepti güzel bir proje eğer ki buna maddi gücünüz var ise. Bulgarsitan ekonomisi oldukça düşük bir ülke, bu tür marketlere ihtiyacı var, en basit örnek ben her gidişimde deterjan şampuan taşımaktan bıktım. Akrabalarım sürekli bunları burdan talep eder, Gerçeği biradaha gidene kadar yetiyormu tabiki hayır, Hayat şartlarında uçurum farklar var, aldıkları maaşlar gerçekten çok düşük,
Birkaç yıl önceGümrükte almış olduğum parfümün fyatını öğrenen kuzenim " sen benim bir aylık maaşımı buna mı verdin ?" gibi bir tepki vermişti . Daha önce gittiyseniz günlük kullandığımız deterjan, sabun, krem, şampuan.. vs. tarzı şeylerin ne kadar pahalı olduğunu görmüşsünüdür. Ki bahsettiğim kesim çoğunlukta, ne deterjanın markasına bakar ne de şampuanın kremli kremsizine. Ucuz diye buradan en kalitesiz deterjanı ***ürsemde önemsemiyorlar. Son yıllarda kuru bakliyat yağ, gıda ürünlerinde de muhteşem fiyat artışları yaşandı.. Eskiden kaşar getirirdik şeker alırdık ucuz diye ancak şu an çantamız sırtımızda boş geliyoruz, çünki buaradan bile pahalı....
İşte başarılı olucağınıza eminim, ancak çok önemli bir unsur var üstteki arkadaşların da dediği gibi.. Kesninlikle çok sağlam birilerini seçin bu işe girerken, türk yada bulgar fark etmez, dolndırıcılık hat safada.. Yabancı asla sokmayın çevrenize, siz sürekli başında olamazsnız her bir mağzanın, ancak özellikle magza yöneticilerini çok yakın sağlam bir çevreden seçin.. Türkiyeden, Bulgarsitandan değil...
Başarılar dilerim, hayırlısı olsun hakkınızda

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
sayın mılım bır dusunsenıze bız turk ısadamları acaba neden son zamanlarda bulgarıstan romanya yada kosavada yatırım yapıyoruz.

ne demek ıstedıgımı ınanıyorumkı anlamıssınızdır.

not:balkanlarda 4 mılyon turk yasadıgını goz onune alarak yorumu yapınız.

onları avrupaya terkmı etmelııyız yoksa yanlarında olup destekmı cıkmalıyız sızce hangısı gereklı .

bu ınsanları kazanmalımıyız kaybetmelımıyız?

arkadaşlar şirket kurulumu vs işlerle ilgili hala kimseye ulaşamadım lütfen bu işte profosyonel nbirini yönlendirin bana
kursat

Sayin budu;
Uzun bir aradan sonra foruma goz atma firsati bulabildim.Bende Bulgaristanda 4 yildan beri ogrenim gormekteyim ve bu zaman zarfinda Bulgaristanin ticaret konularında arastirmalarim oldu.Size tafsiyem oncelikle TC.SOFYA BUYUKELCILIGI TICARET MUSAVIRLIGI'ne gidip detayli tum saglikli bilgileri oradan almaniz.Gecen aylarda Kursat Tuzmenin acilisini yaptigi bir Turk isadamlari ofisi acilmistir Sofyaya-Ticaret Musavirligi bunyesinde.Bu ofisin amaci,Bulgaristana gelecek Turk isadamlarina guvenli,hizli bir sekilde yardimci olmak ve Turk isimadamlariyle is yapmak isteyen,guvenilir bir Turk firmasiyla devamli calismak isteyen Bulgar isadamlarinada yardimci olmak,Turkiyenin imajini tum balkanlarda degistirmeye calismaktir.
Benim size tafsiyem bu olabilir.Ayni zamanda Turk-Bulgar Sanayi odasida bulunmakta.

Saygilarimla...

T.C. Sofya Büyükelçiliği
Ticaret Müşavirliği
Bulgaria Blv. No: 98, Kat 7, Ofis 13D-14D
1680 Sofya
Tel: +359 2 958 12 02, 854 87 25
Faks: +359 2 958 14 25
E-mail: dtsofia@bitex.com

Türk – Bulgar Ticaret ve Sanayi Odası
Başkan – Feza Ünlü
Genel Sekreter – Nigar Barış
İrtibat kişisi – Vahide Çakır
Bulgaria Blv. No: 98, 7. Kat, ofis 13D-14D,
1680 Sofya
Tel: 02 958 12 02
Faks: 02 958 14 25

Bulgar – Türk İşadamları Derneği (BULTİŞ)
Başkan – Celal Özbalcı
Samara Cad. No: 7, 6. Kat, ofis 1,
4003 Plovdiv
Tel/Faks: 032 966 790
Web: www.bultis.org
E-mail: bultis@plovdiv.ttm.bg
Akın ÖZTÜRK

Yerleşim Yngiltere / ExeterMeslek Mühendis
Başlangic olarak Bulgaristan Turklerinin yogun sekilde yasadigi;Kircaali,Haskovo,Sumen,Razgrad,Dobrich,Silistre gibi yerlere daha fazla agirlik verirseniz kisa surede basarili olmamaniza imkan yokk.Buradaki marketlerin cogu da avrupali sirketlerdir.CBA Grup Macaristana aittir.
bu linkten hangi ulke firmasinin nerelerde marketleri oldugunu kolaylikla bulabilirsiniz.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_supermarket_chains

Saygilarimla...
Akın ÖZTÜRK

Yerleşim Yngiltere / ExeterMeslek Mühendis
bende bulgaristanlıyım tel no gonder

Yerleşim Azerbaycan / BaküMeslek Ticaret
Herkese Merhabalar yeni uye oldum cok guzel konular var ve tabiki bu konularda bilgi paylasımı yapan arkadaslara Tesekur etmek istiyorum .

Sayın budu
Ben Bulgaristanda dogmus simdise Turkiyede yasamaktayım cifte vatandasım.1999 beri ticaretle ugrasıyorum (cafe , pet shop) malum kriz gecen sene kapatım .simdi bosluktayım kendimide toparlayamıyorum Bulgaristanda biseiler baslatmak cabam ama sermaem kalmadı .sizin dusunceniz cok guzel desteliyorum ve yukarda "akinozt " arkadasımın dedide cok dogru yani Turklerin yasadıgı yogun kasabalardan baslarsanıs hic kuskum yok ki basarılı olursunus .yinede herhangi bi konuda yardımcı olabileceksem bulgaristanda seve seve yaparım
Saygılarımla ....
Turkiye/Tekitdağ

Saygılar...

Yerleşim Bulgaristan / VarnaMeslek Serbest meslek
Merhaba ben 4,5 ay önce bir bulgar vatandaşıyla evlilik yaptım, ve kısa bir süre sonra bg.ya gideceğiz. Amacım ab vatandaslığını almak fakat orda ne kadar süre ile ikamet etmeliyim ve bir türk vatandaşı olarak ab vatandaşlığını alma gibi bir hakkım varmıdır? Ve bir konuda evliliğimizi türkiyede yaptık, (İkamet tezkeresini aldık) olurda türkiyede kalmak istersek her 6 ayda bir veya yılda bir vize harcını ne zamana kadar ödememiz gerekiyor, bunun başka bir yolu yokmu? Beni bu konuda bilgilendirirseniz cok sevinirim.
CZM

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Turizm
Mrb vodkaredbul ilk once tebrilker ,bildim kadarıyla senin BG vatandası olman icin 5 sene beklemen lazım ve birtakım harclar yatırman lazım Bg'da ,ve bu 5 senenin son 1 yılını tamamını BG gecirmen lazım ki BG vatandası olman icin ,a Tr kalmak isterseniz ikamet teskeresini TC kimlik cıkana kadar yenilemek zorundasın aksatmadan ,boyle hatırlıyorum inede baska bilgisi varsa bu konuda paylsaın ....
Turkiye/Tekitdağ

Saygılar...

Herkese merhabalar sayın constantin bulgaristanda arsaya yatırım yapabilmem için ne gerek bilgilendirirseniz sevinirim.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Emlakçy
Mrb mrtbrt ilk once nasıl bi arsa ,detaiları verirsen ona gore bi sorusturma yapıp sana bilgi verbilirim
Turkiye/Tekitdağ

Saygılar...

Merhaba constantin, çok teşekkür ediyorum. Verdiğin bilgiler içinde çok sağol
CZM

Merhaba Ben İşletmeciyim Normalde Her Ne Kadar Bir Başkasının İşini Yapsamda. Öncelikle Bulgaristanda Yatırım Konusunu Tamamen Destekliyorum Bence Çok İyi Düşünülmüş Parlak Bir Fikir Bence Hiç Durmadan Kesinlikle Görüşmelerinize Başlayıp Adım Atın.Şahsen Böyle Bir Gücüm Olsaydı Ne Mafya Dinlerdim Ne Şu Ne Bu Kötü Heryerde Var Nereye Kadar Kaçıcazki Herkes Kötülerden Kaçsaydı Bügün Dünyada Kıtlık Evsizlik Ve İşsizlik Hakim Sürüyor Olucaktı Dünya Gelişemiyecekti Hala Ortacağda Olucaktık...Bu Adamlar Rahat Geçinemiyor Belli Başlı Şirketler Var Bu Adamlara Herşeyi Paralıya Satıyor İyiden İyiye Bitiriyor...
Siz Ucuzluğu Getiriceksiniz Onlara İsteklerine Kolay Ulaşmalarını Sağlıyacaksınız Zaten Türk Olarak Giriyorsunuz Piyasayaki Orda Türk Çok Ve Türkler Dışarıda Milliyetçidir Herkes Sizden Alır Alacağını Zorlanmadan Başlarsınız Güzelce Birde Şu Açıdan Bakın Yaradılanı Severim Yaradandan Ötürü Bir Arkadaşımız Git Irağa Diyor Saygı Duyarım Ama İnsan İnsadır Başarı Nerdeyse Orada Olmanızda En Mantıklısıdır...Sonuçda Kazanan Müslüman Bir Türk Kardeşimiz Olucaktır Olaya Bu Açıdan Bakılması Gerektiğini Düşünüyorum...
Son Olarak Şunu Ekliyorum: Başarı Kaçınılmaz Gelecektir Size Bunu Bilmek İçin Ekonomist Yada Falcı Olmaya Gerek Yoktur Görünen Köye Gidiyorsunuz İçiniz Rahat Olsun...
Şimdiden Başarılar Sizi Size Emanet Ediyorum..
Kaan

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Di?er
Sayın constantin Bulgaristan Varna, sofya gibi bir ilinde yaklaşık 40 - 50bin m2 şehir merkezine 20-30 km uzaklıkta olabilir bu özelliklerde düşüyorum. Şartları nedir yani Bulgaristan hükümetinin bu konuda izin vermesi için ne yapılabilir neler gerek.

Saygılar.

Merhaba mrtbrt ,Bulgaristanda 5000 lv Ltd.Şti. acman yeterli olur + 1000 lv avukat masrafı ve istedin araziyi alabilirsin ,sana bi tavsie benden Varna ve cevrelerinden dusun bu araziyi ,inede karar tamamen sana ayittir ,ve hic kaybetmesin cok iyi bi yatırım olur beli zaman sonra fiyat katlanır garanti ...
Turkiye/Tekitdağ

Saygılar...

Bilgileriniz için çok teşekkür ederim sayın constantin bende ilk Varnayı düşündüm ztn bide gidip ziyaret etmeyi düşünüyorum. Peki bu şirketi kurmak yeterli oluyor dimi 10 tane bulgar işçi çalıştırmaya gerek yok umarım.

Saygılar.......

Merhaba mrtbtr ,sirketi kurup arazi alabilirsin bu sirket uzerinden, yani isci calıstırmana gerek yok ,sirket faliyet gostermicek sadece her sene beli bi harcları var ve arazının vergilerini yatırcan devlete ve okadar , bu 10 isci muhabeti BG oturum alabilmeni icindir ,bu arada arazıyı alırkan emlakcının alca komisyona cok dikat etmen lazım ve bazı evraklar var noter ve yeminli tercuman huzurunda hazırlanıp imzalanıyo yabancı vatandas oldun icin bunlara dıkat etmen lazım ki sonra bi aksilik cıkmasın ,bisey daha Ruslar bu arada cok arazı alımlara baslamıslar bi bildikleri var diye inanıyorum ......
Saygılar ...
Turkiye/Tekitdağ

Saygılar...

Merhaba Constantin umarım iyisinizdir, Aklıma takılan birkaç soruyu sizinle paylaşmak istedim. Şuan çalıştığım işyerime gönüllü çıkmak istediğimi belirttim ve tazminatımı da alıp Bulgaristan'a yerleşmeyi düşünüyorum. Kısmet olursa orada güneş enerjisi imal edebileceğim bir atölye açmayı düşünüyorum, Eşimin ailesi Varna'da yaşıyorlar, kayınpederimde (inşaat sektöründe olduğu için) arazisine böyle bir atölye yapabileceğini söyledi. Varna' da şehir merkezinde de bir tanıtım mağazası açmayı düşünüyorum. Herşeyden önce İstanbul'daki Bugaristan Başkonsolosluğundan oturma iznini sorunsuzca alabilirmiyim acaba? Atölyeyi eşimin adına da açabilirim sanırım yanılmıyorsam. Ve aklıma takılan bir şeyde çok samimi bir arkadaşım bundan 2 yıl önce İngiltere'ye evlenerek gitti. Sizin önceki cevabınızda bahsettiğiniz gibi, orada yaşamak için bazı harçlar falan yatırıyormusun diye sorduğumda hayır dedi. Yani ben oranın vatandaşı olana kadar bu harçları ödeyecekmiyim? teşekkür ediyorum, iyi çalışmalar dilerim.
CZM

Merhaba arkadasım ,bulgaristandaydım o yuzden simdi yatıt verme zamanım oldu.Simdi yanlıs atırlamasam yengeile burda nikah kıymısın ,ilk once Turkiyede nufus dayresine gidip uluslararası evlenme cuzdanı ve nufus kayıt orneyı alıcaksın ,bunları albilmen icin senden dilekcede isteyebilirler (formul A,B, ....) onlarda ornek olarak var, ve bu belgeleri aldıktan sonra hepsi apostili olacak,Turkiyede isin biti .Simdi sıra Bulgaristanda burda isler biraz karısık ,BG git bu evrakları tercume etir tekrar apostili etir BG makamlarına ve artık ordanda evlenme cuzdanın olucak ,sonra bu cuzdanla ve dilekceyle dısislerine muracat edicen oturum alabilmen icin ,ilk onca 6 aylık oturum alabileceksin sonre her sene icin ,ve basetim harclar bu oturum izni icin sene bası 1000 lv ,bu arada Bg evlenme cuzdanı aldıktan sonra notere gidip esin ben ona bakabilirim diye vekalet alıcak ,ve bisey daha Bg vatandası olabilmen icin her senemi yoksa son senesindemi tam olarak hatırlayamıyorum 6ay + 1 gun BG kalmıs olman lazım ,soyle bisey de var BG her gun kanunları deysıyo ve benim yazdıklarımla tutarsızlık olabilir o yuzden de simdiden kusura bakma derim ,baska arkadaslar bilgi sayıbı varsa paylasınlar derim beska konudada yardımım dokunursa yardımcı olmaya calısırm vo1105@hotmail.com ekleyebilirsin .Basarılar ve mutluluklar dilegimle .....
Turkiye/Tekitdağ

Saygılar...

Merhabalar

Bu yatirimi Ukraynada dusunebilirsiniz . ben Ukrayna da emlak isiyle ugrasiyorum , burda araziler yatirim sartlarina gore daha ucuz , msn adresimden bana ulasabilirsiniz
kievemlak@hotmail.com
Fatih
Kiev Emlak Gayrimenkul Danismanligi

Yerleşim Ukrayna / KievMeslek Dany?manlyk
merhaba ben istanbulda havalandırma kanalı temizliği işi yapan firma sahibiıim

hedef kitlemiz otel alışveriş merkezi ve plazalar buralarda bulunan havalandırma ve baca sistemlerinib bakımlarını yapıyoruz
orlarda bu işe zemin varmı ...
temsicilik verebilecek birini arıyorum...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
ben 1999 yılından berı bulgarıstanda uretım ve tıcaretle ugrasıyorum.son 3 yıldır market actım.orasıyuruyor sımdı.2ay once de malatyada yenı bır market kurdum.ben 1999da malatyadan bır tek kelıme bulgarca bılmeden gıdıp oraya parke fabrıkası kurdum.tabı sımdı parke sktoru bıttıgı ıcın fabrıkayı kapattım.marketcılık ana meslegım oldugu ıcın market actım.3 yıldır ısletıyorum.gayette memnunum.ınanın turkıyeye market kurduguma pısmanım.orada ıyı olursanız hıc kımseyle sıkıntınız olmaz bundan emın olun.keske benım sızın gıbı ımkanım olsa,1 gun dahı dusunmem.ama cevrenızde saglam ve ınanclı ınsanlar olması sart.aksı taktırde cok bedel odeyebılırsınız.eger bukonuda yardıma ıhtıyac duyarsanız sırket kurukumundan oturum almaya kadar her konuda tecrubelerımı paylasabılırım.sıze basarılar dılerım.

Yerleşim Bulgaristan / YstanbulMeslek Ymalat