Ana içeriğe geç

Pazarlama Ve Satış

Bal Ticareti

Başlatandayii24Tarih27/06/2009 17:08:55Yorum44

İlk mesaj
Yeni Üye4 yazı
Arkadaşlar,
Ben arıcılıkla uğraşıyorum ve genc bir girişimciyim.

Yılllara göre değişiyor fakat ortalama 1 ton bal uretimi yapıyorum ve bu ürünü pazarlamada sıkıntı çekiyorum.

Benim bulunduğum yerde bal işi ile uğraşan çok kişi var ve ben onların ballarını da topla**** ihracat yapmayı planlıyorum.

Bu konuda yardımlarınızı ve görüşlerinizi bekliyorum, yazarsanınız çok memnun olurum, şimdiden teşekkür ediyorum. (Üretimini yaptığımız balda hıç bir katkı maddesi bulunmamaktadır ve erzincan çiçek balı olarak bilinir.)

Yerleşim Türkiye / ErzincanMeslek Gıda
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
44 yorum
Üye164 yazı
Abi inş. istediğin olur ve iyi bir ticaret kapısı açarsın..yurt içinde bursaya göndermeyi düşünürmüsün bi abim araba ile satıyor eğer düşünürsen birde fiyat alsam senden..
E.koparan

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Di?er
Yeni Üye4 yazı
tabiki olur kardeş bursaya göndere biliriz bal fiyatı kg 17 tl saf çiçek balıdır istedğiniz tetkikleri yaptırabilirsiniz,

Yerleşim Türkiye / ErzincanMeslek Gyda
Üye2981 yazı

dayi 24 benim Bolu yaylalarında ki kovanlarımdan alacağım balıda satabilirsin. Çiçek , korunga ve meyva bahçeleri arasında , halis bal . Fiat biz de hasat zamanı üreticiler pazara çıktığında belli olur. Şimdiden ancak geçen sene uygulanan fiatı söyleyebiliriz. Bu sene de ona göra bir fiat belirlenir. Çıkacak ürün miktarına göre fiat belirlenir. Geçen sene bizim bal 30 tl den perakende , satıldı. Satıcılar 20 ile 25 tl arasında bal topladılar. Bizim balımızı bilen Ankara da Üst düzey bürokratlar , gelirler hem piknik yaparlar hem de bal vs köy ürünlerinden alırlar. ( peynir, keş lor vs )
satarken , bizim mallarıda düşünün arkadaşlar.
ismail karagülle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Yeni Üye4 yazı
Şayet bir internet sitesine sahipseniz, online ticareti kullanarak size yurt dışında yeni pazarlar sağlayabilirim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Üye2981 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - e-broker
Şayet bir internet sitesine sahipseniz, online ticareti kullanarak size yurt dışında yeni pazarlar sağlayabilirim.

Sitemiz yoksa , site kurmamıza da yardımcı olurmusunuz?
ismail karagülle

Yeni Üye4 yazı
Site kurmak yani web tasarım malumunuz ayrı bir uzmanlık alanıdır.Size bu konuda malesef yardımcı olamayacağım.Ama şunu söyleyebilirim ki web sitenizde şirket profilinizi, ürününüzü iyi tanıtmalı ve en az bir yabancı dilde hazırlatmalısınız.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Üye2981 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - e-broker
Site kurmak yani web tasarım malumunuz ayrı bir uzmanlık alanıdır.Size bu konuda malesef yardımcı olamayacağım.Ama şunu söyleyebilirim ki web sitenizde şirket profilinizi, ürününüzü iyi tanıtmalı ve en az bir yabancı dilde hazırlatmalısınız.

teşekkürler
ismail karagülle

Yeni Üye4 yazı
henüz bir web sitwm yok üzerinde çalışıyorum ama ben isterimki bu üründen benden başkalarıda kazansın ben üretici olarak hakkımı alayım başka bir arkadaşımızda bu işin ticaretini yaparak para kazansın. sizde bilirsiniz ki en güx7zel para ticarette

Yeni Üye2 yazı
sana yardım edebilirim tolgaatma@hotmail.com ekle ayrıntıları görüşelim
Dış Ticaret Uzmanı

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye2981 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - tolgatolga
sana yardım edebilirim tolgaatma@hotmail.com ekle ayrıntıları görüşelim

Bravo helal olsun ilk girişinizde , yardımcı olabileceğin bir konu buldunuz. Tebrikler.
ismail karagülle

Üye979 yazı
sevgılı arkadaslar balı ıc pıyasada tuketmenın yollarına bakın cunku dıs pıyasada bal daha uygun fıyattan satılıyor ayrıca ıhracatında cok mevzuat var ve sızı yıldırırlar.turkıye bal pazarı ıcın ıdeal bır ulke 17 ytl de uretıcı toptan satısı ıcın ıyı fıyat yurt dısında bu fıyatları gormenız gercekten zor bu yuzden kendı balımızı kendımız tuketelım saygılarımla.
“Tomurcuk derdinde olmayan ağaç odundur.” (N. F. Kısakürek)

Yerleşim Bulgaristan / Veliko TirnovaMeslek Ythalat / Yhracat
Üye2981 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - lastottoman
sevgılı arkadaslar balı ıc pıyasada tuketmenın yollarına bakın cunku dıs pıyasada bal daha uygun fıyattan satılıyor ayrıca ıhracatında cok mevzuat var ve sızı yıldırırlar.turkıye bal pazarı ıcın ıdeal bır ulke 17 ytl de uretıcı toptan satısı ıcın ıyı fıyat yurt dısında bu fıyatları gormenız gercekten zor bu yuzden kendı balımızı kendımız tuketelım saygılarımla.

Yurt dışında satılan ve kurallara tam uygun balların fiatı çok düşük olduğunu Oralarda yaşıyan yeğenlerim var onlar söylediler. Yurt içinde Anzer balı 480 tl den satıldı .ARTVİN de bir köy balını 90 ile 100 tl den sattı . Trakyada 8 ile 10 tl ye bal satılıyor. Balda fiat Türkiye ye has metotlarla belirleniyor. Reklamını ve ya tanıtımını iyi yapmak gerekiyor. Bizim köye Ankaradan Bürokrat tayfası pikniğe gelir ve ne var ne yok toplar alırlar . Gelmeden koop den fiatını öğrenirler . Fiatı bizden iyi bilirler. Balın tadını da tabii .
ismail karagülle

Üye117 yazı
sevgili dayii24 arkadaşım balını B2B sitelerinden satabilirsin.Ama ilk önce yapman gereken balını analiz ettirmek.Bal konusu hassas bi konu olduğu için yani sahteciliğin çok olduğu bir ürün olduğu için dünya tarafından kabul görmüş bir laboratuarda analiz etirmen gerekiyor.Almanyada bütün dünya tarafından kabul gören bir laboratuar var bildiğim kadarıyla ama ismini hatırlayamadım.

Oldukça çok B2B sitesi var ama benim sana tavsiye edebileceğim alibaba,ecplaza,ec21 ve olmasada olur tradekey.öncelikle bu stelerde satım teklifi yayınla.yardıma ihtiyaç duyarsan bana özel mesaj atabilirsin.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ythalat / Yhracat
Üye134 yazı
arkadaşım ürünlerin petek halinde mi süzeme mi atıyorsun.
kavanozlatma şansın varmı tam bi bilgi verebilirmisin.

Yerleşim Türkiye / YzmitMeslek Muhasebe
Yeni Üye4 yazı
sevgili accountant balı banın her türlüsü var petek süzme ve isteğe göre kavanozda yapıyoruz. ilgileniyorsan yazabiirsin

Yeni Üye1 yazı
elinizde ne kadar petek bal var fiyat verebilirmisiniz
3 ton acil ihtiyacım var

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Esnaf
Üye291 yazı
Moldovadan suzme akasya , suzme ihlamur ve suzme cicek bali getiriyorum.

Balda glikoz yada tatlandirici bulunmamaktadir.Isteyene uluslararasi gecerlilik sertifikasini gonderebilirim.

Rusca ve rumence dillerinde mevcuttur.

Ilgilenen arkadaslara duyurulur.

creativ_concept@yahoo.com

Bildiğim tek şey hiçbirşey bilmediğimdir.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye20 yazı
İnsanlar gerçek balla sahtesini ayırt edemedikleri için doğal olarak temkinli yaklaşıyorlar. Bu iş nasıl çözülebilir bi sisteminin olması lazım.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yleti?imci
Üye151 yazı
istanbul halk sağlığı merkezlerinde glikoz, enzim. polene 45 tl ye tahlil yapıyorlar . verilen rapor ticari olarak kullanılamaz. ticarileri daha farklı fiata yapıyor olabilirler

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?retmen
Yeni Üye48 yazı
Merhabalar, konuyu açan beyefendi. Marka yaratmayı düşündünüz mü? Talebiniz için size stratejik danışmanlık yapabiliriz, yurtdışında bazı satış kanallarıylada baglantımız bulunmaktadır. Partnerlik bile düşünebiliriz lütfen bana daha detaylı bir özel mesaj gönderiniz.
Bilgi caginda bulunurken, ogrenmeyi surdurmeyenler asil yaslananlardir.

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye54 yazı
slm .herkese merhaba ben mugla cam bali ve cicek bali uretimi yapiyoruz.yurt icinde cok pazar lamayi dusunuyorum.cam bali bizim buralarda cok mushurdur ve hic katki matdesi bulun maz sogukta sicakta sekerlenmez mukemmel bi lezzet ayrica zeytin yagi da uretimini yapiyoruz yurt icinde pazara ihtiyaci miz var saygilar....
sampiyon_

Yerleşim Fransa / MontluconMeslek Turizm
Üye122 yazı
Firma,ürün, hizmet veya marka tanıtımlarınızda, en ucuz maliyetli ve en kısa sürede dönüş olanağı sağlayan toplu mail reklamları yapıyorsanız , Türkiye ve Avrupa genelinde aktif, tekrarsız ve hatasız mail datası yapan sitemize gözatmanızı tavsiye ederim. | www.fmailing.net
Fmailing.Net - Türkiye'nin İlk Seçilebilir Email Data Satış Sitesi

E-mail : info@fmailing.net

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye122 yazı
Firma,ürün, hizmet veya marka tanıtımlarınızda, en ucuz maliyetli ve en kısa sürede dönüş olanağı sağlayan toplu mail reklamları yapıyorsanız , Türkiye ve Avrupa genelinde aktif, tekrarsız ve hatasız mail datası satışı yapan sitemize gözatmanızı tavsiye ederim. Meslek Gruplar, Genel Kullanıcılar, Sektörel Kategoriler ve Yabancı kitleler şuan sitemizde kategoriler halinde yayında ve satıştadır. | www.fmailing.net
Fmailing.Net - Türkiye'nin İlk Seçilebilir Email Data Satış Sitesi

E-mail : info@fmailing.net

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye291 yazı
Arkadaslar bu sitedeki bir kisinin siparisi uzerine Istanbula 60 kg bal gonderdim ve bu kisi anlasmamiza uymadi.Ballar suan istanbulda baglarbasinda

bir depoda bulunmaktadir.Urunler moldova orjinlidir ve organik sertifikasi bulunmaktadir.Her biri 1,2kg lik plastik kavanozlarda

20 kg suzme akasya , 20 kg suzme ihlamur ve 20 kg suzme cicek bali (yabanisafran ve sariyonca cicekleri) seklindedir.

Akasya bali 28,75TL\kg Ihlamur bali 24,95TL\kg ve cicek bali 22,65TL\kg fiyatlaridir.

Ihlamur bali ve cicek bali kristal haldedir.

ilgilenenlere duyurulur.

Üye291 yazı
guncel

Üye291 yazı
guncel

Üye291 yazı
Arkadaslar bu sitedeki bir kisinin siparisi uzerine Istanbula 60 kg bal gonderdim ve bu kisi anlasmamiza uymadi.Ballar suan istanbulda baglarbasinda

bir depoda bulunmaktadir.Urunler moldova orjinlidir ve organik sertifikasi bulunmaktadir.Her biri 1,2kg lik plastik kavanozlarda

20 kg suzme akasya , 20 kg suzme ihlamur ve 20 kg suzme cicek bali (yabanisafran ve sariyonca cicekleri) seklindedir.

Akasya bali 28,75TL\kg Ihlamur bali 24,95TL\kg ve cicek bali 22,65TL\kg fiyatlaridir.

ilgilenenlere duyurulur.

Yeni Üye81 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Marden

ilgilenenlere duyurulur.

Hocam ifşa edin kim olduğunu bilelim insanlarda ona göre hareket etsinler.
Ayakta Ölmek Diz Üstünde Yaşamaktan Daha Onur Vericidir.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye291 yazı
bu insan ile ilgili konu acacaktim , acilmadan silindi. Editor mesaj gecti ve bu kisinin uyeliginin sonlandirildigini soyledi.

Kullanici: Imex , email: imexpaz@gmail.com , isim soyad:Yasar Karga

Üye291 yazı

ilgilenenlere duyurulur.