Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

10. 000-tl İle İstanbulda Ne Yapılır ?

BaşlatanleventtuncerTarih24/06/2009 20:57:15Yorum9

İlk mesaj
Yeni Üye8 yazı
Kısabir süre önce siteyi farkettim. Hoşuma gitti. bazı konuları uzun uzun okudum. güzel fikirler vardı. Sonra ben de kendi adıma bir konu açmak istedim. sizlerin tecrübelerini dinlemek ve karşılıklı konuşabilmek için.

Evet sizlerden önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler

10 BİN TL ile istanbulda ne yapabilirim?

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
9 yorum
Yeni Üye72 yazı
organik meyve/tropikal meyve alım satımı olabilirmi acaba ,bu günlerde çok ilgimi çekmeye başladıda

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye8 yazı
Alım satımı derken,

totan alıp satmayı mı kastettiniz yoksa dükkan açıp müşteriye satmayı mı?

toptan olayına bu rakamlatın yeteceğini hiç zannetmem. ama diğeri için yeter mi bilmiyorum. Ayrıca perakende satış için bu tarz ürünlerin satılabileceği yerlerin de seçkin muhitler, önemli noktalar olması lazım herhalde.
Bu durumda da sadece dükkanın peşinatı ve depozitosunu verip o noktada kalmam sözkonusu olabilir.

Düşüncelerim bunlar. Eğer olabilirlik durumu varsa konu hakkında bilgi alabilirim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye8 yazı

Başka fikirleri olanlarıda buraya bekliyorum. Teşekkürler

Yeni Üye8 yazı
10 BİN tl bir iş için aslında çok az bir rakam. Bunun farkındayım ama burada 500-tl için bile fikirler verildiğini gördüm. Ben kendi işimi yapmaya kararlıyım. Param az da olsa parama göre bir iş yaparım. Yeter ki işmantıklı olsun ve devamlılığı olsun. Zaten kazandıkça kazancın bir kısmını sermayeye ekleyerek işi büyütürüm.

Bir kişinin herşeyi bilmesi ve düşünmesi mümkün değildir. Bunun için sizden ricam ciddi anlamda yapabileceğim fikirlere ihtiyacım var.

Bu yazıyı okuyan tüm yazarlardan yorumlarını bekliyorum.

Yeni Üye3 yazı
merhaba fatura ödeme merkezi açmayı düşünürmüsünüz düşünürseniz yardımcı olmak isterim size

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Muhasebe
Yeni Üye9 yazı
fatura ödeme merkezi işi bitti arkadaşlar. ( bende düşünmüştüm bi ara )
görüyoruz az çok çevremizde teker teker kapanıyor.
bide vurguncuları çıkınca kimsenin güveni kalmadı.
faturaların bile altında veya arkasında anlaşmalı kurumlardan başka yere ödeme yapmayın yazıyor.

ben istanbulda olsam ( 12 sene yaşadım ) şu an başka ilde yaşıyorum 2 senedir.
güvenlik kameraları ve alarm sistemleri işine girmeyi düşünebilirdim.
güvenlik sistemleri artık bir lüks değil ihtiyaç haline geldi.
küçük tekel bayilerinden marketlere kadar binlerce potansiyel müşteri var.
tabi kuracağın sistemler profesyonel değilde ( bankalar vs ) daha çok orta direk dediğimiz küçük ve orta öleçekli esnaflara hitap edecek.
stok tutmadan bir dükkanda açabilirsin show room gibi 5-6 çeşit model koyup siparişlere göre tedarik edilebilir ( tahtakale vs )
küçük el ilanı gibi broşürler bastırıp dükkanlara dağıtabilir küçük çaplı tanıtımlarını yapabilirsin.
ben araştırdım biraz yani ben bu işi sana satmak gel bayiliğim ol malı benden al diye demiyorum alakamda yok zaten
kendi evime kurdum 2 kameralı sistem hobi olarak tahta kaleden aldım malzemeleri
2 kameralı pc ye kayıtlı sistemin maliyeti 250-300 tl arası. elektronik bilgimde çok iyi değil.
pc bilgin elektroniğide az çok merakın varsa çok rahat yapıp iyide kazanabilirsin. kar oranı çok yüksek bir iş. tabi birde takım çantası ( matkap çekiç pense dübel vs )

yani levent arkadaşımıza naçizane fikrimdir.
herkese bol kazançlı hayırlı işler....

Yerleşim Türkiye / Bursa
Yeni Üye45 yazı
sayın mrtbrt biz vanda gıda sektöründeyiz. pek iyi işler yapamıyoruz. bildiğiniz şeyleri paylaşırsanız sevinirim

Yerleşim Türkiye / VanMeslek Gyda
Yeni Üye9 yazı
Levent bey öncelikle ALLAH yardımcınız olsun . Şu sıralar bende düşük sermaye ile iş kurmaya çalışıyorum.
10-15 bin tl ile yapılacak birsürü iş var. Ama önemli olan düşük riskle ,sabit bir gelir elde etmek. Tabi sizin kişisel becerilerinizde önemli her kes her işi yapmak istemeyebilir.

1-)10-15 bin tl ye araç alıp satabilirsiniz. 1 ayda 2 araç alıp satsanız en az 1 tl kar elde edersiniz . Tabi uygun fiyata düzgün araç almanız lazım.Piyasayı ve bu işin alaveresini bilmelisiniz.

2-)Senelik 500-1000 tl arasında bir parayla güvenli bir firmadan web sitesi alırsınız. Bu sitede arzu ettiğiniz ürünleri internet üzerinden sipariş alarak satbilirsiniz. Fatura kesmeniz lazım, bunun için vergiye tabi olmanız yada bir firmayla anlaşıp onun mallarını satabilirsiniz.

3-)Geçen sene karaköy de seyyar pilav bir esnafla konuşma fırsatım oldu .Bu pilavcı esnaf abi aslında devlet dairesinde memurluk yapıyormuş. BU pilav işine akşam saat 6 dan sonra ek gelir olsun diye başlamış. Memurlukdan iyi kazandırıyor diyordu .100 tane satsam 50 lira kalır ,ayda 1500 tl eder diyordu.
muhammet murat

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Ö?renci
Yeni Üye39 yazı
Taze sıkılmış meyve suyu satan bir büfe ya da seyyar bir araba (pilavcı gibi) olabilir. Maliyeti bir manuel meyve presi, birkaç bardak (üstü özel baskılı ya da düz kağıt bardak olabilir), bir çöp kovası ve içine çöp poşeti, bir bembeyaz önlük, iki bembeyaz dirseklik. Ama en önemlisi güleryüz, tatlı dil. Bir de arabayı/büfeyi sempatik bir şekilde dekore ederseniz ilgi çekeceğini düşünüyorum. Çürük meyve kullanmazsanız, temiz çalıştığınızı yansıtırsanız, bardaklara ürünü az doldurmazsanız hatta hafif taşırırsanız oldu bitti demektir. Yalnız yer de önemli. Seyyar araçla vapur tren çıkışları gibi kalabalık yerleri seçebilir, memnun kalmadığınız yeri değiştirebilirsiniz. Yazları için de dondurma yerine "frozen yogurt" satmanızı önerebilirim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Emekli