Ana içeriğe geç

İş Dünyası

Bankacıları Kim Durduracak. . .

BaşlatanMETTİNTarih23/06/2009 12:12:07Yorum95

İlk mesaj
Üye2311 yazı
Malum kriz zamanı, 6 ay evvel 4 yıldır çalıştığım mağaza müdürlüğü yaptığım işimden istifa ettim. Zira artık ne bilginin ne de tecrübelerin, ne de kampanya kumpanyaların bir işe yaramadığını gördüm. Kriz bir veba gibi herkese bulaşıyordu... 3 iş yeri planım akıl almayacak sebeblerden dolayı son dakikada döndü, tabii biz biraz eski toprağız nasip değil dedik, yeni projelerin peşinden sabahtan gece yarılarına kadar çalışmaya devam.

Bir dostuma da biraz borç para verdim, esnaf o gün ödemesi lazim bir evrağı vardı, az bir eksiği kalmiş, 3 güne kadar verecekti, bilmiyorum ama sanırım 2 ay oldu hala gelecek, her neyse...

Yalnız malum 6 aydır düzenli gelirim yok, kredilerim var, kredi kartlarım var, giderlerim var. Baktım son 2-3 aydır düzenli yatırmıyorum, biraz iş güç bir de parayı yerinde dikkatli kullanma için, bir de bu alacakları tahsilati işi.

Neyse bankalara dedim, ya bu ödemelerimin tarihini değiştirsem, zira bana yaklaşik ayda 150 tl gecikme faizi falan biniyor. Dediler olmuyor maalesef. İyi dedik başa gelen çekilir, bu arada tüm banka ödemelerim 1500 tl üzerinde, aylık.

Geçen bir bankaya ödememi yaptım, sonra da semt marketinden biraz alış veriş yaptim. Kredi kartını uzattım, vermez. Bir daha denedik yok. İçinde limit de var, ben biraz dalgınım, kontrol ettim biliyorum. Hayda dedik, nakit ödedik çıktık. Sonra müşteri hizmetlerini aradim. Dedim olay bu, acaba kartta bir yıpranma falan mı var? Telefondaki ses demez mi hayır beyefendi, düzensiz ödemeleriniz yüzünden kartınız bloke edilmiştir diye... Eyvah dedim, her halde dalgınlıkdan birini yatırmayı unuttum yada o karta yatıracağim parayi öbür karta yatirdim, al sana iş.

Ya hangi kartım, bu arada bankalarımdan bazılarında gold, klasik, nakit, bir sürü kartim var. Ben bildiğim 3-5-7-10 gün gecikmeli yatırıyorum. Durumum bu olduğundan sizde ödeme tarihinde değişme yapmıyorsunuz. Demez mi, yok genel itibari ile blokeyi uygun gördük. Zira benim bildiğim geçen ay hiç ödeme yapmadınız, ikinci ay da hiç ödeme yapmassanız kartı kapatır hakkınızda işlem yaparlar, tüm parayı isterler.

Böyle bir durumum yokmuş. Tüm bankalarım arasında biri beni riskli bulmu,ş öyle uygun görmüşler, ya diğer bankalar niye yapmiyor? Artı madem böyle bir karar aldiniz, benim niye haberim olmuyor? Düşünsenize yurt içinde yada yurt dişinda iş seyahati yada tatildesiniz, sizin banka kafasına göre işler yapıyor, yandınız valla!

Sözüm ona şimdi 3 ay karti kullanmayacakmişim. Askari ödemem yüzde 30 olacakmiş, eğer düzenli ödeme yaparsam tekrar karti kullanima açabilirlermiş. Bunu yapan bankada genelde ucuz işçilik olsun diye lise mezunlarini işe alan koca şehirde para çekebildiğin ama para yatiramadiğin matiklerin sahibi bir banka. Oldu canim! İnşallah kartımı açarsınız, ben de sizle çalışırım. İşin kötüsü bir de kredim var, ne yapip etmeli onu da toptan yatırmalı.

Ben bunların benzerlerini iş dünyasinda çok duydum. Adamin ne paraya, ne krediye ihtiyaci var, fabrikatör, hatta çok büyük bilinen bir markanin da fabrikasini satin almiş biri. Derken büyük ihtimal bunu bankacisi kandiriyor, gel sana leasing yapalim, işte atiyorum, 10 yil kirala ondan sonra senin olsun... Az da değil 350 milyar adama makinalar için kredi vermişler.

Sonra kriz patlıyor demezler mi adama? Parayi öde, hemde hemen! O kale gibi adam bir panik! Zira bilirsiniz çok zengin olabilirsiniz ama nakitiniz olmayabilir. Adamcağiz haraç mezat hemen bir iki aracını, gayrimenkulünü sattı, bir iki kişiden borç aldi gitti eşek gibi yatirdi parayi bir daha banka mi tövbe etti.

Hadi diyelim bunlar ticari. Bunlarin bakanlari var ,ticaret odalari var, avukatlari, muhasebeleri, çok iyi gelirleri, alacaklari, evraklari var. O onlarin derdi, bir şekilde hallediyorlar. Ama şimdi bu bankalar aynisini vatandaşa da yapmaya başladilarsa yandik. Zaten 10 adamdan 8'i komada, 2 kişi ayakta, siz niye ayaktasiniza döner valla. Tabii onlarida yikmak lazim.

Şimdi ben saçlarımı boşu boşuna dökmedim. 90'lı yillarin sonunda organizede tekstilde fabrika satiş müdürüydüm .malum kriz zamani yine patron iş yerini yeni açmiş bizi piyasadan biliyor ekip seçmece,ürünler 1nci kalite ustalar 15 yillik,bilgisayarli çizim yapabilecek teknoloji o zaman biraz ilk,her şey süper,diyor adamcağiz atiyorum 3-4-5 satiş yapin sizin heykelinizi dikecem fabrikanin bahçesine.... 12 satış yaptik kurtaramadık, 2 5 yıldır sektörünün en iyisi Sarar, Ruba ayarında kaliteli ürünler üreten, gördüğüm en iyi patron olan bu adamcağizi. O zamanda bu bankalar ne esnaf, ne iş adami,ne de adam biraktı. Ne varsa el koydu milletin...

Dedim iyi de ileride kimle iş yapacaklar, piyasayi orak gibi biçtiler. O yil gelirlerde bu bankacilarimiz 1 numara oldu, yüzler gülüyordu, iş adamlarini holdingleri solladilar.

Ben de onlara gülüyordum bir de işi ABD'den bir yetkili galiba dünya bankasindan biride dedi bu tatli karlara aldanmayin ilersi sizin için kötü,ne oldu3-4 seneye kalmadi tüm bankalar batti,diğerleri de ağir yara aldi.ama bizi kurtarmayan o zamanin hükümetleri bunlari kurtardi.hemde tüm suçlarina rağmen..

Şimdi yine bankalar çok iyi kar açıklıyor. Bizim bankacılık sistemimiz çok sağlam nutukları...
Devlet bankaları, merkez faizi indiriyor, özel bankaların hiç umurunda değil. Devlet sakın kredileri çağirmayin diyor, bankaların yine umurunda değil. Koca iş adamları başkani, başbakan, bankalarin bu son yaptiklarini unutmayacağiz diyor.

Vah zavallılar!

Onlar ağa biz tebayiz ya, koca Türkiye yasalari sadece bankaciliğin haklarini korumak için mi?
Bankanın gerçek parasi ne?

Benden aldiğini ona satiyo birde yasal tefecilik yapmaya kalkiyo.

Ekonominin çarklarının dönmesi, hizli gelişme için gereken kanin bulunmasi işlevine sahip bankalar, dün para ile kan verdikleri insanlarin şimdi topuklarina sıkıp kansızlıktan öldürmeye çalışmıyor mu? Zira adam ölecek, çünkü kimse müdahale etmiyor.

Peki, şimdi bankalar bindiği dalı kesmiyor mu? Bu yaptiklarinin neye kime faydasi var?

İş ne olacak biliyor musunuz? En son yine kendilerini sokacaklar, ama hükümet onlari kurtarir da bizi kim kurtaracak?

Sahipsiz bir vatandaş METTiN..
Saygılar

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Satış / Pazarlama
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
95 yorum
Üye183 yazı
valla ben bütün kartları iptal ettirdim tabi iptal ettirene kadar nelr çektim bankaya gidiyorum biz iptal edemeyiz müşteri hizmetlerini arayın diyorlar müşteri hizmetlerini arıyorum çıkıyo karşına bir kayıt bozuk plak gibi aynı şeyleri tekrar edip duruyo bu ne kardeşim çin işgencesi gibi
www.nevkaptarim.com.tr

Yerleşim Türkiye / Nev?ehirMeslek Saty? / Pazarlama
Üye1359 yazı
Kayıp - çalıntı bildirimi yapın. Bundan sonraki harcamalardan sorumlu olmayacağınızı beyan edin. Paşa paşa iptal ediyorlar. Yeni kart taleplerini 2-3 kez ısrarla yeniliyorlar ve asla kabul etmeyin. İşte çözümü..

En son 35 tl olan kredi kartı ücretimi de kartımı iptal ettireceğimi beyan ettiğim için önce 10 tl puan verelim sistem buna müsade ediyor dediler iptal edin 10 lira nere 35 lira nere deyince talebiniz alındı. birkaç gün içinde hesabınıza yansımazsa tekrar arayınız dediler hooopp +35 tl hesapta...
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
Üye546 yazı

Demek ki neymiş, BANKACILARI KİMSE DURDURAMAYACAKMIŞ,

Değil mi Metin abi ?
Nakipoğlu

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye10 yazı
Allah'ım sen darda olanada olmayanada yardım et.Banka"güneşli havada şemsiyeyi gülerek vede isteyerek zevkle verir , tam lazım olacağı yamurlu havada HIŞIMLA vede zorla geri alır".Hepimizin bu zulümden , günahtan ve banka köleliğinden en kısa zamanda kurtulması dileği ile

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Otomotiv
Üye546 yazı
Insallah kardesim insallah ama once zihinlerin disipline edilmesi sonra da sistemlerin koordine edilmesi lazim
Nakipoğlu

Üye139 yazı
bankalara bela okuyasım,hatta sövesim var.

dipnot(: içimden konuşuyorum

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye2311 yazı
AMA NE ONLARLA, NE DE ONLARSIZ YAŞANMIYOR GALİBA...

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Saty? / Pazarlama
Üye546 yazı
Caresiz

Baska ne denebilir ki
Nakipoğlu

Üye546 yazı
Demek ki bu bankalardan ve bankacilardan kurtulmamizin tek caresi hic bulasmamak da diyebilir miyiz ?

Gerci o da simdi mumkun gorunmuyor sanirim
Nakipoğlu

Yeni Üye21 yazı
Kendi paralarımızla rezil oluyoruz.

Bende bu kredi kartından baya dertliyim ve çok güzel darbeler yedik. Allaha çok şükür bütün borçları kapattık. Ama ben şunu gördüm bankalarda. Kredi kartının faizi bankasına göre değişiyor ama ortalama 4,80 yani ödemezsen 4,80 faiz uygulanıyor. Dünyanın faizi yaa çok kötü. Bana babam tarafından miras kaldı yaklaşık 120 Mİlyar bankaya gittim dedim bunun fadeli hesaba yatırayım bankacı kadın bana demezmi beyfendi bankanın aylık faizi kesintiler ile net 0.68 :D Çüş dedim kredi kartlarında öyle değil ama dedim almaya gelince valla mangalda kül bırakmıyorsunuz ama para vermeye gelince cebinizde akrep var. Ama evde saklamaktansa yine bankaya yatırdım ve şuan aylık net 1.26 Faiz uygulanıyor ne kadar komik yaaa
myteci35

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Saty? / Pazarlama
Üye124 yazı
yıllarca bankalarla çalıştım durumum iyi iken kapımda yatarlardı,akşam saat 21 de iş yerime evlerine giderken uğrayıp çek karnemi getirirlerdi.bir telefonla 10 dk.da kredi verir,bir telefonla bankaya gitmeden hesabımda olmayan paradan çeklerimi öderlerdi.ama ne zaman ki kriz geldi işlerim bozuldu dönüp yüzüme bakmadılar,banada başka bir bankanın risk görmesinden kaynaklı diğer bankalar bloke koydular...AMA BEN NE YAPTIM,BÜTÜN BANKALARA TAKTIM,İŞLERİM BOZULDU ZATEN,HERŞEYİMİ SATTIM,ÜSTÜMDE HİÇ BİRŞEY YOK,HİÇ BİR KREDİ KARTIMI ÖDEMEDİM,EZ AZ 150 BİN TL.KART BORCUM VAR VE BEN BU AY YURT DIŞINA GİDİYORUM.BORÇLARIMIDA ÖDEMİCEM SAYIN BANKACILAR.BUGÜNE KADAR BENDEN ALDIKLARINIZA SAYIN.GERÇİ HARAM PARA AMA DİNSİZİN HAKKINDAN İMANSIZ GELİR OLAYI.BEN NEZAMAN İSTERSEM OZAMAN ÖDERİM.HEMDE İSTEDİĞİM ŞEKİLDE İSTEDİĞİM KADARINI VE SİZ SAYIN BANKACILAR BUNU PAŞA PAŞA BENİM İSTEDİĞİM ŞEKİLDE KABUL ETMEYE MECBURSUNUZ.BU ARADA FAİZ YOK DİYEN KATILIM BANKALARI,KAR PAYI İMİŞ ADI FAİZİN,DÜPEDÜZ FAİZ İŞTE,EN ÇOK DA ONLAR ALIYOR HEMDE ALASINI ACIMASIZCA.VE EN ÇOK ONLARA TAKTIM ÇOK MUTLUYUM.NEYMİŞ İCRAYLA ALIRLARMIŞ BULUNDA ALIN.KEYFİM NEZAMAN OLURSA OZAMAN ÖDERİM.GİTTİĞİM YERDEN SİZE KART ATICAM SAYIN BANKA MÜDÜRLERİM.HA BU ARADA O KARTLAR KAPANMADAN PUANLARIMIDA KULLANDIM SAĞOLUN.
Honoré de Balzac

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Esnaf
Üye2311 yazı
AH SAYIN BALZAC AÇILAN HER KREDİNİN YÜZDE 3-5 İ GELMİYECEĞİNİ BİLİYOR BUNLAR,NASIL KAÇAK ELEKTRİK KULLANDIĞI ZAMAN FATURAYI KAYBI,DİĞER ABONELERE KİTLİYORLARSA,BUNLARDA DAHA BAŞTAN GELMİYECEĞİNİ BİLDİKLERİ ORANI DİĞERLERİNE PAY EDİYORLAR,YANİ UYGULADIKLARI FAİZİN İÇİNDE O RİSK DE VAR,YANİ GÜÇLÜ HER YERDE KAZANIYOR MAALESEF,O YÜZDEN BU KADAR SEVİNMEYİN DERİM...

Üye139 yazı
Hiçbirşekilde dönüş yapmayacaksanız,tabiki değişik bir yaklaşım :)

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye21 yazı
Peki 150.000 TL geriye ödemez ise arkadaşın başına neler gelebilir. sonuçta borçu var ama parası yok nasıl olcak bu iş.
myteci35

Üye124 yazı
öncelikle yurtdışına çıkmasam dahi hiç bir şey yapamıyorlar mevzuat buna uygun değil,nebir hapis cezası ne başka birşey ancak üzerime kayıtlı birşey bulacakta alacak,zaten 5 yıldan sonra dosya rafta,belki birgün sigortalı olursam maaşımın bir bölümüne el koyabilir okadar.onuda onlar bulmadan anlaşmalı bir borçla tanıdık birisine yaptırırsan gene alamıyorlar.yurtdışına gir çık hiç bir sorun olmuyor.METTİN in dediği doğru zaten bunlar hertürlü hesabı yapıyorlar,BENİMKİ ZÜĞÜRT AVUNTUSU bunuda biliyorum ama olsun.Bu zaman içerisinde icra konularıyla okadar çok içli dışlı oldum ki,birazcık araştırın inanamıyacağınız bir sürü açıklar var mevzuatta.yani kanun iyi insanlar için değil,kötü insanlar için bunu bilin.yeter ki bunları lehinize çevirecek iyi bir avukat olsun yeter.evinizi dahi bulsalar yinede icra yapmalarını engelliyen maddeler var,hapis cezası dahi aldırsalar ki bu sadece karşılıksız çeklere oluyor,kredi kartlarına yok,öyle bile olsa hapisten yırtmanız için çok güzel açıklar var.kanunu yapanlar bence birgün belki benim başıma gelirse diye bazı kapıları açık bırakmışlar.yeterki korkmayın.AMA HARAM PARA kimin olursa olsun eğer imkan varsa ödeyin,fakat ben ve benim gibi düzeni bozulan,artık bir gelecek beklentisi olmayanlar için ödeme gücü sıfır olanlar için durum bu arkadaşlar.
Honoré de Balzac

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Esnaf
Üye2311 yazı
BANKALARA ÖDEYECEM DİYİP İMZA ATILMADIĞI SÜRECE İCRADAN BAŞKA BİR ÇIKIŞLARI YOK,YANİ HAPİS CEZASI YOK,AMA TAMAM ÖDEME TABLOSU ÇIKARIN ÖDEYECEM DEDİNİZ İMZA ATTINIZ ÖDEMEDİNİZ HAPİS CEZASI VAR,BELLİ BİR ZAMAN DİLİMİNDE DE SİZİ BULUP İCRA YAPAMAZLARSA 5 YIL GİBİ FALAN YAZIP ,DOSYA KAPATILIYOR,AMA SİCİL BOZUKLUĞUNDAN BİR DAHA HİÇ BİR YERDE İSMİNİZE İŞ AÇAMAZSINIZ...OLAY BU...

Yeni Üye21 yazı
Metin bey

OLayı çok güzel anlatmışsınızda resmen ölü bir insan durumuna düşüyorsunuz. Sicil bozuk ve hiç bir işlem yapamıyorsunuz. Para kazansanız banka hemen elinizden alır. Valla borçlardan kurtulmak için kulağa hoş geliyor ama bence en son çare olmalı
myteci35

Üye2311 yazı
IBAN DÖNEMİ DE BAŞLADI BENCE ARTIK DÜNYANIN HİÇ BİR YERİNDE KURTULUŞ YOK,ALLAH KİMSEYİ ÇARESİZ DÜŞÜRMESİN TABİİ,EN İYİSİ GELİR GİDER OLAYINA DİKKAT ETMEK İHTİYAÇLA İSTEĞİ KARIŞTIRMAMAK,BOYUMUZDAN BÜYÜK BORÇLARA GİRMEMEK,AYAĞIMIZI YORGANIMIZA GÖRE UZATMAK,YENİ NESİL GENÇ ARKADAŞLARA BİR ÇİFT TAVSİYEM OLSUN,ŞANS OYUNLARINDAN,BANKALARDAN ÖZELLİKLE K.KARTLARINDAN,TEKEL YANİ İÇKİ VE SİGARADAN UZAK DURSUNLAR,HER ŞEYLERİ OLUR,BU ÜÇ ŞEY BİR KİŞİDE TOPLANIYORSA YANDI İKİ YAKASI HAYATTA BİR ARAYA GELMEZ...ALLAH TÜM KARDEŞLERİMİZE SELAMET VERSİN..

Üye2311 yazı
HA BU ARADA MERAK EDENLER OLURSA BANKAYA KREDİMİ ÖDEDİM ,KARTLARINI DA KULLANMIYORUM,BİRİ SIFIRLANDI BİRİNİN DE ÇOK AZ BORCU KALDI ONDA DA TAKSİTLİ ÖDEMELER VAR, PEŞİN ÖDEMEK İŞİME GELMEDİ AÇIKÇASI ,SONUÇTA MADALYA VERMİYECEKLER ERKEN ÖDEMEYE..

Üye546 yazı
Metin abi herkese guzel bir ornek oldun, umarim bir sure once gorustugumuz projelerin konusunda da ilerle kaydetmissindir.

Saygilarimla
Nakipoğlu

Üye2311 yazı
Sağolasın ,11 ay gecikmeli emlak ofisimizi açtık... Isparta da bir inşaat LTD ile birlikte ortak elit bir semte,ekibimizi de topladık ,ilk üç ay tanıtım sonraki aylarda ise hızlı bir çıkış bekliyoruz,daha sonra tabii ki yine bu sitede arkadaşlarımızla konuştuğumuz e-gazete işini hayata geçirmeye çalışacağız,Allah utandırmasın,emeklerimizi boşa çıkarmasın hiç birimizin inşallah...

Üye546 yazı
Gec olsun ama guc olmasin , insallah cok daha iyi sonuclar alacaksin. Kusura bakma bu kadar gec yazdim diye ama her sayfaya teker teker bakmaya pek vaktim kalmiyor, Diger yazdiklarini da dikkatle takip etmeye calisiyorum.

Saygilarimla
Nakipoğlu

Üye2311 yazı
Arkadaşlar alın size son durum ,gece gittiğim bir kurs da, ders esnasında beni biri 2 defa aradı,bende kapadım telefonu,mola verdiğimizde kimmiş bu arayan dedim, arayan bir bayan,şu benim kartları bloke eden konuyu açtığım bankadan ...beni aramasının sebebi kredim bitmiş, yeni kanpanyaları varmış iyi bir müşteri imişim, krediden yararlanmak istermiymişim,gelde gülme yarabbim,alın işte memlekette proların hali...

Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - METTİN
Arkadaşlar alın size son durum ,gece gittiğim bir kurs da, ders esnasında beni gece 2 defa aradı,bende kapadım telefonu,mola verdiğimizde kimmiş bu arayan dedim, arayan bir bayan beni aramasının sebebi kredim bitmiş yeni kanpanyaları varmış iyi bir müşteri imişim krediden yararlanmak istermiymişim,gelde gülme yarabbim,alın işte memlekette proların hali...

%12 ile mevduat toplayıp %25 ile kredi vermeye bankacılık değil olsa olsa tefecilik denir.Bunu tefeci yapınca suç banka yapınca kanuni işlem oluyor:))

Zaten bankalar halktan düşük faizle mevduat toplayıp bunlarla devlet kağıtları alıp bir anlamda devlete yüksek faizle borç verip halkın ve devletin belini büküyorlar. Bir anlamda kendi öz varlıklarımızla kendi kendimizi borçlandırıyoruz.

Yüksek borçlanma ve faiz oranının olduğu yerde haliyle bankalar(el oğlu) kazanmayacakta reel sektörmü kazanacak:))
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Üye1359 yazı
satışlar nasıl gidiyor.

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - METTİN
Sağolasın ,11 ay gecikmeli emlak ofisimizi açtık... Isparta da bir inşaat LTD ile birlikte ortak elit bir semte,ekibimizi de topladık ,ilk üç ay tanıtım sonraki aylarda ise hızlı bir çıkış bekliyoruz,daha sonra tabii ki yine bu sitede arkadaşlarımızla konuştuğumuz e-gazete işini hayata geçirmeye çalışacağız,Allah utandırmasın,emeklerimizi boşa çıkarmasın hiç birimizin inşallah...
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
Üye2311 yazı
Düşüş varmış Antalya da geçen yıl bu zamanlara göre yüzde 2.5 yani o kadar da önemli değil,işini düzgün yapan da bir sıkıntı yok,emlak zaten kriz zamanlarında yatırımcı için en cazip yatırım aracıdır,faizlerde düşükken...Yani krizde kaybedenlerde değil kazanan taraftadır..

Yeni Üye60 yazı
hükümet bankaların ayakta kalabilmesinin yolunun kredi kartları oldugunu düşündügü sürece bu iş çözülmez.
SIRADAN OLMAK EN TEHLİKELİSİDİR...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ymalat
Yeni Üye60 yazı
siz hiç üzülmeyin millet bir arkadasım hepinizn öcünü aldı ismi lazım degil bi bankaya 1.200.000TL borcu vardı adamın gayrimenkulleride bunu karsılamayınca birde 1 sene boyunca bankaya karsı harika bi politika izledi 1 senenin sonunda kendine ortak buldu ve ondan aldıgı 500.000 tl ile elinde levente genel merkeze gidiyor arkadas bankanın direkt genel müdürünün önüne koyuyor parayı.;
-ya 500.000 yada 200.000 liralık gayrimenkulun %60'ı (icrai satış oldugu için)
-banka müdürü çaresiz gıkını bile çıkaramıyo hemen hesabını siliyor.
-tabi olay hemen böyle gelişmiş degil(herkes öyle kafasına göre GM'nin karsısına çıkamaz,sakın denemeyin:)) uzun yazmayı sevmedigim için anlayana öz ve net ;)

bu arada bankada birsürü müdür vardır.aslında bankayı oluşturan müdürlerdir.müdür demek.......

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Tekstil
Yeni Üye21 yazı
Bankanın işi bu arkadaşlar paradan para kazanmak , kredi kartı prestij değil sadece araçtır bu çerçevede bakarsanız daha net görürsünüz.Oradada insanlar var işinize gelmiyor ise benim gibi (daha önce bankada çalışmış olmama rağmen kredi kartı kullanmam) kullanmazsınız olur biter.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Yeni Üye95 yazı
Arkadaşlar,

Sıkıntının büyüğü daha gelmedi .Kendilerini bankacı diye adlandıran ama bankacılığın kuramlarından bihaber, bindiği dalı kesen, kolay yoldan para kazanma sevdalısı,ne idüğü belirsiz bu arkadaşlar.Türkiyede çok güzel bir pazar yakaladırlar. Devlet; Alan memnun satan memnun.

Dünyanın en yüksek sermaye yeterlilik rasyosunu yaşıyorlar.Yani bunun adı şu : "Ben toplarım parayı üstüne otururum ama sanayiye uzun vadeli kredi vermem .Dayıya bildiğim kadar devlete ve kredi kartlı borçlularına dayarım krediyi kalanı ölürse ölsün."

ŞİMDİ SIKI DURUN BU ARKADAŞLAR 2009 DA 10 MİLYAR DOLAR KA'R ETTİLER .PEKİ DÜNYADA BU KADAR PARAYA İHTİYAÇ OLDUĞU BİR DÖNEMDE BU KA'RI SİZCE YURT DIŞINA ***ÜRÜRLERMİ .***ÜRÜLER HEMDE NASIL ***ÜRÜRLER .BİR DE ÜZERİNE HIZLI TÜKETİM SEKTÖRÜNDEKİ VE İLETİŞİM SEKTÖRÜNDEKİ YABANCI SERMAYEYİ DE KOYARSAK 30-40 MİLYAR DOLAR YAPAR.

AHH AHHH BU ADAMLAR BU PARAYI BU ÜLKEYE GETİRMEDİLER AMA HER SENE BU KADAR PARAYI ***ÜRECEKLER.

SAYGILARIMLA

Yerleşim Türkiye / Yzmir