Ana içeriğe geç

İş Dünyası

Bankacıları Kim Durduracak. . .

BaşlatanMETTİNTarih23/06/2009 12:12:07Yorum95

İlk mesaj
Üye2311 yazı
Malum kriz zamanı, 6 ay evvel 4 yıldır çalıştığım mağaza müdürlüğü yaptığım işimden istifa ettim. Zira artık ne bilginin ne de tecrübelerin, ne de kampanya kumpanyaların bir işe yaramadığını gördüm. Kriz bir veba gibi herkese bulaşıyordu... 3 iş yeri planım akıl almayacak sebeblerden dolayı son dakikada döndü, tabii biz biraz eski toprağız nasip değil dedik, yeni projelerin peşinden sabahtan gece yarılarına kadar çalışmaya devam.

Bir dostuma da biraz borç para verdim, esnaf o gün ödemesi lazim bir evrağı vardı, az bir eksiği kalmiş, 3 güne kadar verecekti, bilmiyorum ama sanırım 2 ay oldu hala gelecek, her neyse...

Yalnız malum 6 aydır düzenli gelirim yok, kredilerim var, kredi kartlarım var, giderlerim var. Baktım son 2-3 aydır düzenli yatırmıyorum, biraz iş güç bir de parayı yerinde dikkatli kullanma için, bir de bu alacakları tahsilati işi.

Neyse bankalara dedim, ya bu ödemelerimin tarihini değiştirsem, zira bana yaklaşik ayda 150 tl gecikme faizi falan biniyor. Dediler olmuyor maalesef. İyi dedik başa gelen çekilir, bu arada tüm banka ödemelerim 1500 tl üzerinde, aylık.

Geçen bir bankaya ödememi yaptım, sonra da semt marketinden biraz alış veriş yaptim. Kredi kartını uzattım, vermez. Bir daha denedik yok. İçinde limit de var, ben biraz dalgınım, kontrol ettim biliyorum. Hayda dedik, nakit ödedik çıktık. Sonra müşteri hizmetlerini aradim. Dedim olay bu, acaba kartta bir yıpranma falan mı var? Telefondaki ses demez mi hayır beyefendi, düzensiz ödemeleriniz yüzünden kartınız bloke edilmiştir diye... Eyvah dedim, her halde dalgınlıkdan birini yatırmayı unuttum yada o karta yatıracağim parayi öbür karta yatirdim, al sana iş.

Ya hangi kartım, bu arada bankalarımdan bazılarında gold, klasik, nakit, bir sürü kartim var. Ben bildiğim 3-5-7-10 gün gecikmeli yatırıyorum. Durumum bu olduğundan sizde ödeme tarihinde değişme yapmıyorsunuz. Demez mi, yok genel itibari ile blokeyi uygun gördük. Zira benim bildiğim geçen ay hiç ödeme yapmadınız, ikinci ay da hiç ödeme yapmassanız kartı kapatır hakkınızda işlem yaparlar, tüm parayı isterler.

Böyle bir durumum yokmuş. Tüm bankalarım arasında biri beni riskli bulmu,ş öyle uygun görmüşler, ya diğer bankalar niye yapmiyor? Artı madem böyle bir karar aldiniz, benim niye haberim olmuyor? Düşünsenize yurt içinde yada yurt dişinda iş seyahati yada tatildesiniz, sizin banka kafasına göre işler yapıyor, yandınız valla!

Sözüm ona şimdi 3 ay karti kullanmayacakmişim. Askari ödemem yüzde 30 olacakmiş, eğer düzenli ödeme yaparsam tekrar karti kullanima açabilirlermiş. Bunu yapan bankada genelde ucuz işçilik olsun diye lise mezunlarini işe alan koca şehirde para çekebildiğin ama para yatiramadiğin matiklerin sahibi bir banka. Oldu canim! İnşallah kartımı açarsınız, ben de sizle çalışırım. İşin kötüsü bir de kredim var, ne yapip etmeli onu da toptan yatırmalı.

Ben bunların benzerlerini iş dünyasinda çok duydum. Adamin ne paraya, ne krediye ihtiyaci var, fabrikatör, hatta çok büyük bilinen bir markanin da fabrikasini satin almiş biri. Derken büyük ihtimal bunu bankacisi kandiriyor, gel sana leasing yapalim, işte atiyorum, 10 yil kirala ondan sonra senin olsun... Az da değil 350 milyar adama makinalar için kredi vermişler.

Sonra kriz patlıyor demezler mi adama? Parayi öde, hemde hemen! O kale gibi adam bir panik! Zira bilirsiniz çok zengin olabilirsiniz ama nakitiniz olmayabilir. Adamcağiz haraç mezat hemen bir iki aracını, gayrimenkulünü sattı, bir iki kişiden borç aldi gitti eşek gibi yatirdi parayi bir daha banka mi tövbe etti.

Hadi diyelim bunlar ticari. Bunlarin bakanlari var ,ticaret odalari var, avukatlari, muhasebeleri, çok iyi gelirleri, alacaklari, evraklari var. O onlarin derdi, bir şekilde hallediyorlar. Ama şimdi bu bankalar aynisini vatandaşa da yapmaya başladilarsa yandik. Zaten 10 adamdan 8'i komada, 2 kişi ayakta, siz niye ayaktasiniza döner valla. Tabii onlarida yikmak lazim.

Şimdi ben saçlarımı boşu boşuna dökmedim. 90'lı yillarin sonunda organizede tekstilde fabrika satiş müdürüydüm .malum kriz zamani yine patron iş yerini yeni açmiş bizi piyasadan biliyor ekip seçmece,ürünler 1nci kalite ustalar 15 yillik,bilgisayarli çizim yapabilecek teknoloji o zaman biraz ilk,her şey süper,diyor adamcağiz atiyorum 3-4-5 satiş yapin sizin heykelinizi dikecem fabrikanin bahçesine.... 12 satış yaptik kurtaramadık, 2 5 yıldır sektörünün en iyisi Sarar, Ruba ayarında kaliteli ürünler üreten, gördüğüm en iyi patron olan bu adamcağizi. O zamanda bu bankalar ne esnaf, ne iş adami,ne de adam biraktı. Ne varsa el koydu milletin...

Dedim iyi de ileride kimle iş yapacaklar, piyasayi orak gibi biçtiler. O yil gelirlerde bu bankacilarimiz 1 numara oldu, yüzler gülüyordu, iş adamlarini holdingleri solladilar.

Ben de onlara gülüyordum bir de işi ABD'den bir yetkili galiba dünya bankasindan biride dedi bu tatli karlara aldanmayin ilersi sizin için kötü,ne oldu3-4 seneye kalmadi tüm bankalar batti,diğerleri de ağir yara aldi.ama bizi kurtarmayan o zamanin hükümetleri bunlari kurtardi.hemde tüm suçlarina rağmen..

Şimdi yine bankalar çok iyi kar açıklıyor. Bizim bankacılık sistemimiz çok sağlam nutukları...
Devlet bankaları, merkez faizi indiriyor, özel bankaların hiç umurunda değil. Devlet sakın kredileri çağirmayin diyor, bankaların yine umurunda değil. Koca iş adamları başkani, başbakan, bankalarin bu son yaptiklarini unutmayacağiz diyor.

Vah zavallılar!

Onlar ağa biz tebayiz ya, koca Türkiye yasalari sadece bankaciliğin haklarini korumak için mi?
Bankanın gerçek parasi ne?

Benden aldiğini ona satiyo birde yasal tefecilik yapmaya kalkiyo.

Ekonominin çarklarının dönmesi, hizli gelişme için gereken kanin bulunmasi işlevine sahip bankalar, dün para ile kan verdikleri insanlarin şimdi topuklarina sıkıp kansızlıktan öldürmeye çalışmıyor mu? Zira adam ölecek, çünkü kimse müdahale etmiyor.

Peki, şimdi bankalar bindiği dalı kesmiyor mu? Bu yaptiklarinin neye kime faydasi var?

İş ne olacak biliyor musunuz? En son yine kendilerini sokacaklar, ama hükümet onlari kurtarir da bizi kim kurtaracak?

Sahipsiz bir vatandaş METTiN..
Saygılar

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Satış / Pazarlama
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
95 yorum
Yeni Üye50 yazı
iyi de aga bunu bi sen biliyon bi de ben ama esas bilmesi gereken bilmedikten sonra neye yarar yazık be kardeşim bu ülke insanına düzeni baştan yanlış kuranlar utansın yattıkları yerde yatamasınlar
yazar

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek Esnaf
Yeni Üye66 yazı
ağzına yüreğine sağlık nediyeyim bubankalar kan emici birer sülük inşallah bir gün bankaların günlerini göreceğiz mazlumun ahını alıyorlar

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ymalat
Üye324 yazı

Aynen tüm yazılanlara katılıyorum..Bir gün bu krize sebep olan ve milletin canını çıkartırcasına tefecilik yapan bankaların kapımız da bekleyip yalakalık yaptıkları günler de olacak. O zaman biz ticaret ile uğraşan lar ve çalışan maaşlı vatandaşların cevabı ne olacak çok merak ediyorum. Benim cevabım kesin, Allah hepinizin belasını versin ve bir daha bu kapıdan geçerseniz Hepinizi kurşuna dizerim..gibi ahkam kessemmi acaba..

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
Üye2311 yazı
Aman Hakancığım bugün bir yazı okudum taliban Pakistan ın bir yerinde kız çocukları okula gidiyo diye okul bombalayıp öğretmenlerin kulaklarını kesiyormuş,birileri gaza gelir aman ha,kardeş milletin dini imanı mezhebi para bitirirsin ortaklığı giderler başka ülkede sülüklük yaparlar olur biter..

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Saty? / Pazarlama
Üye324 yazı
Sn Mettin.
Haklısınız. Felsefem, bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın değil. Sadece isyanım bu sisteme.Sessiz kaldıkça sesimiz soluğumuz kısıldı. Bir canımız kaldı kendin den nabzı atan oda stresten bu yaşta ara sıra tekliyor sayın abim. Ne diyelim umudumuz devam ediyor herşey düzelecek diye....

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
Üye2311 yazı
Yok kardeş buna hayat deniyor daha kim bilir neler göreceğiz ama ne demişler su akar yatağını bulur bu ülkede her şey düzelecek sen hiç merak etme zira millet onu denedi olmadı bunu denedi olmadı bakacak iş yok kendi çözecek,artık vatandaşa vatandaştan başka çare yok...Böyle konuşa yazışa eğri ile doğruyu milletin gözüne sokarak,birbirimizin yanlışlarını düzelterek,eninde sonunda yeterin diyip hallediceğiz.Her zaman güneş eninde sonunda açar aydınlık günlere İnşallah..

Yeni Üye27 yazı
Geçmiş olsun METTİN hocam,

Zamanında Peygamber Efendimiz bu durumları net olarak bildiği için Veda Hutbesinde çok güzel söylemiş faizden uzak durun demiş müslümanlara.
Bizlerin de anlayıp uygulayabilmesi dileği ile...

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Üye782 yazı
Ülkemizde 27’si İktisadi Devlet Teşekkülü (İDT), 10’u Kamu İktisadi Kuruluşu (KİT), 102’si müessese ve 39’u bağlı ortaklık olmak üzere toplam 178 adet KİT ( Kamu İktisadi Teşekkülü) mevcuttu. Bunların birçoğu ülke ekonomisini genel bir krize sürükleyebilecek raddede zarar eder durumda idi. Şu andaki AKP hükümetinin yaptığının bir benzerini Erbakan öncesi hükümetler de yapıyor ve milletimizin öz sermayesi ile kurulan KİT’leri yok pahasına satıyorlardı. Halbuki çare satmak değildi. Milletimiz satsınlar diye değil Yeniden Büyük Türkiye’yi kursunlar diye oy vermişti Erbakan ve arkadaşlarına.

Peki KİT’ler niçin zarar ediyordu ve niçin Erbakan’dan başka kimsenin aklına satmaktan başka çözüm yolu gelmiyordu ya da başka çözüm düşünmek istemiyorlardı.

Özellikle Rahmetli Özal döneminde başlayan bir uygulama ile Devlet ( kar eden KİT’ler), elinde bulunan ve fonlarda biriken paralarını kısa vadeler ve düşük faizlerle özel bankalar yatırıyorlardı. Zarar eden ve paraya ihtiyacı olan diğer KİT’ler ise yine aynı özel bankalardan yüksek faizle kredi alıyorlardı.

Örneğin kar eden “X” KİT kurumu kasasındaki parayı kar etmek amacıyla “D” bankasına yüzde 40 faizle veriyordu. Diğer taraftan ise paraya ihtiyacı olan ve zarar eden “Y” KİT kurumu ise aynı bankaya gidip yüzde 150 faizle borç para alıyordu Oysa aldığı para aslında bankanın değil, diğer bir devlet kurumu olan kar denen “X” KİT kurumunun parasıdır.

Yani rantiyeci “D” bankası “X” kurumundan yüzde 40 ile aldığı parayı “Y” kurumuna yüzde 150 ile satıyor ve yüzde 100’leri aşan faiz karını cebine indiriyordu. Hem dehiç yatırım yapmadan, yeni istihdamlar oluşturmadan. İşte bunun adıdır rantiyecilik ve soygun…

Erbakan ise Milli Görüş Lideri. Milli Görüş demek “Hakk’ı Üstün Tutan Görüş” demektir. Rantiye ise Hakk’ın razı olmadığı bir durumdur.

18 Ekim ’96 tarihi bu bağlamda bir dönüm noktası oldu. Öncelikle devlet bankasında “Kamu Ortak Hesabı” oluşturuldu. Kasasında parası olan devlet kurumları parasını bu hesaba yatıracak ve yine paraya ihtiyacı olan kurumlar da özel bankalara değil bu devlet bankasına başvurarak hesaptaki paradan -devletin kendi parasından- faydalanabilecek. Yani 18 Ekim tarihinde rantiyenin musluğu bir anda kapatıldı. Dikkat ederseniz 28 Şubat senaryolu gazete manşetleri de bu tarihten sonra atılır oldu.

Havuz sistemi ile sadece sekiz ayda 6,5 Milyar Dolar para rantiye yerine milletin kasasına girdi. İşte bu para ile memur, işçi, emekli, esnaf ve çiftçinin yüzü güldürüldü. Yüzde yüzleri aşana maaş zamları gerçekleştirildi.

Demirel tarafından kara delik olarak nitelendirilen KİT’ler bir yıllık Erbakan Hükümeti zamanında hem 6,5 Milyar Dolar tasarruf sağladı hem de 2 milyar dolar kar etti.

Muslukları kesilen rantiyeciler sahip oldukları medya kuvveti sayesinde Erbakan Hükümeti’nin devirme hesapları yapmaya başladılar.

Atatürk zamanında ve O’nun talimatıyla kurulan KİT’ler Erbakan’ın havuz sistemi sayesinde kar etmeye başlamışken, musluğu kapanan rantiyeciler “Atatürk İlkeleri elden gidiyor!” ortalığı velveleye verdiler.

Ecevit Hükümeti’nin havuz sistemini terk etmesiyle malumunuz üzere 2001 krizi patladı ve 2 milyon memleket evladı işsiz kaldı, işi olanlar ise karnını bile doyuramadı.
insanların en hayırlısı insanlara faydası olandır.

Yerleşim Türkiye / Elazy?Meslek Saty? / Pazarlama
Üye2311 yazı
Evet haklısınız bir de döviz ödemeleri de çok sıkıntı yaratıyordu ,özellikle P.O.A.Ş onuda zamana yaydılar,o dediğiniz sistemi malum bir siyasi ailenin yiğeni çok güzel yapardı, birilerinin refaransı ile devlet bankasından kredi alır düşük faizli bilmem ne ödemesiz sonra aynı süper zeka devlete gecelik yüksek faizle o parayı satardı sıfır sermaye ile adam olurlardı.Ama tabii muhakkak bu işleri faiz haram,şu siyasi iyi şu siyasi kötü işi ile çözemezsiniz.Bakın İslamiyet maddi, manevi,kendimize sağlığımıza,doğaya,kısacası yaşadığımız aleme zarar verecek her şeye karşıdır.Dünyanın en iyi kanunlarını çıkarın sonuçta bunu uygulayacak insan adeleti değilmi.Niye alacağımızı zamanında alamıyor iflasımıza sebeb olan bu uygulama yüzünden çektiğimiz acıları bir düşünün . Sonra evet deniyor paramız veriliyor(oda zaten alacaklıların eline geçiyor),niye işten çıkarıldığımızda maaşlarımızı alamadığımızda,tazminatlarımız içerdeyken veya işsizlik parası almaya geldimi adalet, hukuk mekanizması,bürokrasi yavaş işliyorda,bundan mağdur olan bu sebeblerden ödemesini yapamayan insancıkları hemen dar ağacını nasıl gönderebiliyoruz.Arkadaşlar eşitsizlik,işsizlik,eğitimsizlik,yoksulluk gibi hayati önem taşıyan sorunları bir çözebilsek çapsız siyasiler ve onların atadığı çapsız idarecileri bir halletsek...Bunlarada sıra gelecek..Saygılar..

Üye782 yazı
HAVUZ SİSTEMİ

Devlet ait kuruluşların bütün paralarını bir hesapta toplayan sistemdir.Burada toplanan paralar paraya ihtiyaç duyan diğer devlet kuruluşuna faizli olarak borç olarak verilirdi.Yani devlet bir cebinden diğer cebine para aktarırdı.

Bu sistem haricinde her devlet kuruluşu kendi hesaplarında para toplar ve faiz alır.Paraya ihtiyacı olan devlet kuruluşu bankalardan normal insan gibi daha fazla faizle para alır.Bu devlet bankaları harici diğer özel bankalardanda alarak gerçekleşir.BU sayede özel bankalara kaynak aktarılmış olur.Kısaca devlet sömürülür.Halk işsiz ve aç kalırdı..

Kısaca ve öz olarak cevab bu.
Her zaman uygulanabilir ve olmazsa olmaz şartlardandır.Tabi bunu yapmak için Rant ağalarına çıkar çevrelerine diyeti olmayan iktidar olması gerekir.
Bir türlü bunları izole etmeye sıra gelmiyor.Yeni bir türkiye,yeniden büyük türkiye yeni bir dünya kurmak için sorunlarımızı çözmüş halkla bütünleşmiş birlikten kuvvet doğar ilkesini benimsemiş halka hizmet Hakka hizmet anlayışını özümsemiş topluluk haline gelirsek bilinki ozaman Yeni bir dünyanın kurulma temelleri atılmıştır..Komşum açken tok yatan bizden değildir anlayışı,Fatihin istanbulu feth ederken bu topluluk sıradan topluluk değildir paylaşmayı şiar eden ama Kuvveti değil Hakkı üstün tutan anlayışa,izana sahip bir bütünleşmeyi gördüğüm için istanbulu feth ettim demişti..Bu yapı insanımızda var yeterki bütünleşelim..
insanların en hayırlısı insanlara faydası olandır.

Yerleşim Türkiye / Elazy?Meslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye58 yazı
Cebinde varsa paran en guzeli budur..Gerisi hikayedir..
Fikir yaydan çıktı bir kere..

Yerleşim Türkiye / PekinMeslek Ö?renci
Üye2311 yazı
Haklısınız sayın Selami bey de bu işler organize işler ne öncelikli, nerde karadelikler var her kes sorunları konuşuyor ama çözümleri konuşmuyor artık çözümleri konuşmak lazım bence.Ama Türkiye de sadece başbakan ve anamuhalefet başkanının iki dudağından çıkacaklarla çözülmez bu işler,ben bir yazıda iki siyasi partide de görev almış bir milletvekilinin dediklerini hayretle okumuştum,bir gün parti meclisinde ülkenin tek sorunu ortaya yatırılıp konuşulmadı diyor.Sadece dedikodu aşıklar gibi karşılıklı atışma,ben hiç bir siyasi liderin art niyetli olduğuna inanmıyorum ama böyle bu kadar yükü kimse kaldıramaz eleştri olduğu zamanda isyan ediyorlar,kardeşim o zaman akademisyenleri ,uzmanları topla bir araya deki bu bir sorun, bunu nasıl çözeriz,3-4 kişi kendi aralarında çözeceğiz diye uğraşıyorlar her şeyi ağızlarına yüzlerine bulaştırıyorlar,imzayı atan bu icraatların başlarını eleştirdiğinde de sen suçlu oluyorsun.tabii yetişemedikleri içinde vatandaş sahipsiz görüntüsü oluyor.Ancak adamı öldürüp iş işten geçtikten sonra bir şeyler yapılıyor.Bu öyle basit bir şey değil bilgi çağında çok hızlı olmamız lazım böyle kaplumbağa hızı ile gidersek yandık valla..2nci dünya savaşından çıkan bir Almanyanın hali ne idi, bizim o zaman paramız değerli, en asil bir ailenin kızı 3 kuruş paraya fuhuş yaparken,Birde şimdi ki Almanyaya bakın bizi solladı geçti.Ya doğu bloku ülkeleri ,adamlarda perişan ken şimdi çoğu AB ye üye yada olmaya çalışıyor,yada kuyruğu dikti yine süper güce ulaşıyor.Şimdi siz bu kadar olay olurken ülkenizdeki gelişmelerden memnunsanız bilemem bence hala 2 ileri bir geri gidiyoruz,biraz silkelenmek lazım derim...

Yeni Üye10 yazı
kapitalist sistemde en korkunç ve vahşi kurumlar bankalardır.kesinlikle merhametleri yoktur.uygulamaları ve kuralları çok haksızdır.

3-4 ay önce yarım yıllık net karını 1.6 milyar tl. (katrilyon) olarak açıklayan ülkenin en büyük bankası... bu para nerden çıktı sanıyorsunuz??

yaşlı bir amca diyordu ki, her açılan banka şubesi 500 genci işsiz bırakıyor..inanıyorum yavaş yavaş...
vs

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye2311 yazı
Valla iş döndü yine arapsaçına bakınız bankalar doğru kullanıldığında ekonomide lokomatif görevi yapar,siz işinizi büyüteceksiniz bankaya gidersiniz,öteki yatırım yapacak bankaya gider,yurt dışı ödemeler alacaklar verecekler hep bu sistemle olur.Bankacılık sayesinde hızlı büyüme olur yeni işyerleri açılır,işsizlik azalır.Ama deniyorki faiz haram tamam ver arkadaşım bana 100000.tl 10 yıl içinde ödemessem ne olim hatta faizsiz ya 200000,300000 ne varsa olur,evet bana faizsiz borç verecek müslüman arıyorum....Ya millet akrabasına vermiyor.Kardeşim önemli olan burda bu ,tefecilik yapmak haram,insanları mağdur etmek haram,şimdi bana 0.83 le biri kredi verdi Allah razı olsun, alan razı satan razı,ama bu yüzde 10 oldumu işte o yasak dinen YASAK.Bankacılıktada temettür ve k.kartında bu günah işleniyor bence yoksa işlem parası şu falanda değil...Hala 70 li senelerin laflarını konuşmasak diyorum...malum sene 2009 da..

Yeni Üye57 yazı
Bankaların ettikleri kar yetmiyor birde daha kart aidatı yok komisyonu ,sigortası, faizi vs öldük bittik be ne illet birşeymiş bu bankalar. 2 kredi kartım vardı bunların ne halt olduğunu anladım kapatmaya çalıştım hala 2 senedir kapatamıyorum .Nasıl bir faiz bu nasıl bir hesap anlamadım.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Üye115 yazı
Ülke nufusu 50 milyonken 50 kişi yönetiyordu 70 milyon oldu 70 kişi yönetiyor bunları orantılayın,özel söktör,bankalar,devlet adamları,asker,vs. bakınbakalım nekadar doğru tesbit..edilmiş inanınki doğru bu araştırma..
saygılarımla
Kozmetik kimya ürütimi ve pazarlama..kuaför ve güzelliksalonu işletmesi

http://www.diloksakozmetik.com
http://www.proximo.com.tr
info@diloksakozmetik.com

Yerleşim Türkiye / BilecikMeslek Ymalat
Üye2311 yazı
DESENİZE HİÇ DEĞİLSE ORDA ADİL DAĞITIM VAR,KİŞİ BAŞINA DÜŞEN BANKACI VE SİYASETÇİ SAYISI,EVET O ZAMAN BUNLARI AZALTMAKTA YARARI VAR,AMA ASIL MESELE BU NASIL VE KİM YAPACAK BU İŞİ,BİR YİĞİT ARANIYOR...SAYGILAR..

Üye643 yazı
arkadaşlar benim anlayamadığım bir uygulama var, bankadan faiz alanlarla ilgili (yanlış biliyorsam düzeltin ) bütün hükümetler döneminde değişmeyen bir uygulama : bir kişinin bankadan aldığı faiz geliri ( tam bilemeycem ama tahminim ) 10 milyarı geçerse gelir vergisi alınacak, eger 10 milyarı geçmiyorsa gelir vergisi yok...haberlerde vs. duyduğumda hep hayret etmişimdir
asgari ücretten vergi al, kiradan biraz muafiyet yap kalanın vergisini al, bir kasa limon satandan vergi v.s. almaya çalış, sabit gelirliden al, dar gelirliden al ama bol gelirliden alma... saygılar...

Yerleşim Türkiye / KantinciMeslek Esnaf
Üye2311 yazı
Bence bu ülkede olan şeylere şeytanın bile aklı ermiyordur..Mantıkla akılla acaba hangi sorun çözüldü her görüşten insanlar meclisten geldi geçtide ,,,,Ben lafı cimi anlamam siyah siyahtır beyaz beyaz,2+2 dünyanın her yerinde 4 eder,bu ülkede bakın bunlar bile tartışma konusu olur zira her kez ayetin işine gelen yerini okuyor..

Yeni Üye6 yazı
Bankalar bankalar bu ülkenin bankalara direk yada dolaylı olarak her ferdinin borcu var.Halen daha da karlılar.Peki bu paralar nerede özel bankaların hepsi öyle yada böyle yabancı ortaklı veya yabancı ekonominin lokomotifi olması gereken bankalar yabancıların ellerinde dahada ileri gidecekler bunlar.Allah sonumuzu hayır etsin bizden geçtik geleceğimizide ipotekliyorlar çocuklarımızında Allah yardıncısı olsun.
kurtaran

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Esnaf
Üye2659 yazı
İşte size bankacılıkla ilgili güzel bir fıkra :))

Alıntı Yapılan Metin:

Bizi Bulacaklar

Yaşlı çift evliliklerinin kırkıncı yıl dönümünde paraya kıymışlar, Avusturalya'da tatil yapmaya karar vermişlerdi. Pencereden saatlerdir okyanusu seyrediyorlardı.Sessizliği pilotun anonsu bozdu:
"Sayın yolcularımız! Korkarım size kötü bir haberim var. Motorlarımızdan biri sustu, diğeri de susmak üzere. Acil iniş yapmak zorundayız."
"Neyse ki altımızda haritada görülmeyen bir ada var ve sahiline inmeye çalışacağız."
"Bunu başarabilirsek tek sorunumuz bizi bulabilmeleri için dua etmek olacak."
Uçak minik adanın kumsalına başarılı bir iniş yaptı, kimsenin burnu kanamadı. Uzun bir rahatlama sessizliğinden sonra adam karısının ellerini tuttu, gözlerine endişeyle baktı;
"Mona, bu ay X Card ' ın borcunu ödemiş miydin?" "Hayır sevgilim, unutmuşum. Kızdın mı?"
Adam endişeyle yine sordu: X Bankasındaki araba kredisinin taksitini ödemiş miydin?"
"Özür dilerim canım, onu da ödememiştim."
Yaşlı adam karısının ellerini bıraktı ve kırk yıldır yapmadığı şekilde ona sıkı sıkıya sarıldı. Karısı şaşkın, korkarak sordu. "İyi misin tatlım?"
"Hiç olmadığım kadar. Bizi bulacaklar!"

"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Üye2311 yazı
AYNEN CUK OTURMUŞ,UÇANLA KAÇANDA KURTULAMAZ BUNLARIN ELİNDEN...BU ARADA GEÇEN KREDİ KULLANMA RAKAMLARINA BAKTIM BAYA BİR DÜŞÜŞ VAR GALİBA BİZİM HALK UYANDI ,KURTTAN POST BANKADAN DOST OLMAZ..

Üye436 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - METTİN
AYNEN CUK OTURMUŞ,UÇANLA KAÇANDA KURTULAMAZ BUNLARIN ELİNDEN...BU ARADA GEÇEN KREDİ KULLANMA RAKAMLARINA BAKTIM BAYA BİR DÜŞÜŞ VAR GALİBA BİZİM HALK UYANDI ,KURTTAN POST BANKADAN DOST OLMAZ..

Kredi KartLarındaki Düşüş Acaba insanlarımızın uyanmasından Dolayımı,Yoksa bu ülkede Milyonlarca insanın kredi kartı borcları yüzünden,bankalar tarafından kara listeye alınmasından dolayımı?
insanlar Borçlarını ödeyemez hale geldi,ellerinde okadar çok kart varki asgarisini bile ödeyemez hale geldii..
Bu durumda kredi kartlarını ödememe kararı alındı.Ve bankalardan Kaçma dönemide başlamış oldu..
İşte insanlar bu Sebebden dolayı kredi kartı kullanmayı bıraktı..

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye89 yazı
Bir radyo spikerinden duymuştum; güneşli havalarda aman efendim başınıza güneş geçmesin diyerek
şakkadannık şemsiyeyi açar, yağmurlu havalarda da şak şakkadannık şemsiyeyi kapatıp HAYIRLI İŞLER
BOL...........................? diyen kim bilin bakalım?geçmişinde resmi sicilinde tek bir kara leke olmayıpta şu
kriz ortamında yetim çocuk gibi ortada bırakılan sayısız KOBİ esnafının halinden sizce kim anlar...?
DOST KİM DÜŞMAN KİM İYİ BİLMEK LAZIM.Sayfanın sahibi metin beye saygılar.
imaj

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Ymalat
Yeni Üye19 yazı
Bildiğim iyi bir kuruluş var Faize bankaya hatta çeklere bile itimat etmeyen, bunlarla işi olmayan, gerçek esnaf, usta tüccar,işinin erbabı hemen mimarsinan yakınlarında bir un fabrikası e-5 e yakın .Demekki bazı şeyler isteyince olabiliryormuş dimi ama?

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Di?er
Üye546 yazı
Dedığiniz gibi en güzeli nakit çalışacaksınız ancak şimdiki finansal piyasalarda bunu başarmak imkansız. Benimde tanıdığım bir tekstilci vardı rahmetli,2001 krizinin en civcivli günlerindeydik hep beraber,her gün batanlar,ölenler,anayasalar falan filan. Birtek bu adam o kadar sağlam girdi ki 2001 krizine anlatamam size, işin sırrı da sonra çıktı meydana meğer banka-çek-senet-ipotek-leasing-factoring zart zurt hiçbirine itimat etmeyen birisiymiş ve tamamen nakit olarak çalışırmış, bu konuda da kesinlikle taviz vermezmiş. Kriz geçip gittiğinde herkes ayağa kallıp toparlanmaya çalışırken bu adam dağ gibi yoluna devam etmişti. Ama piyasaya da nakit mal verebilmek için sizi fonlayacak en azından bir süre idare edecek ayakta kalmanızı sağlayacak paraya ihtiyacınız var, ne şimdiki şartlarda ne de gelecek 80-100 yıl içinde türkiyenin mali yapısı değişmeyeceği için bu sadece çok dar bir çevre için gerçekleştirilebilecek bir hayal olacak. Yani önce sistem değişmeli, birilerinin bankaları çok fena şekilde hırpalaması gerekiyor.Ayağınızı denk alın,kendinize gelin,haddinizi bilin,belanızı aramayın minvalinde, ama maalesef son 30-35 yıldır yani en başından beri kimse ama hiç kimse yada kurum-kuruluş bunları bankalara anlatamadı. GENE SÖYLÜYORUM ÖNÜMÜZDEKİ 80-100 YIL İÇİNDE DE KİMSE BU SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİNİ BAŞARAMAYACAK-BAŞARAMAYACAK-BAŞARAMAYACAK.
Nakipoğlu

Üye546 yazı
Buna benzer bir örneği de geçenlerde biryerlerden okumuştum,yanılmıyorsan ufo ısıtıcılarının sahipleri de aynı yöntemle çalışıyorlarmış, artık kendilerimi üretiyor yoksa ithal mi ediyorlar bilmem ama piyasaya verecekleri malları toptancılara,mağazalara,bayilere peşin satıp parayı aldıktan sonra teslim ediyorlarmış, ben okuduğumu yazıyorum sizlere, isteyen kısa bir araştırmayla kolayca ulaşabilir bu dediklerime. Keşke ülkenin en azından büyük kısmı o günleri görse ama yukarıda da söyledim ya maalesef en az 4-5 kuşak göremeyecek. Bu da bazılarının yaptığı gibi kehanet falan değil, yazın göreceksiniz.
Nakipoğlu

Üye297 yazı
Bankalarla ilgili çok ilginç bir şey daha var.Kart aidatları...Bir arkadaşım sayesinde, kartlarıma yansıtılan kart ücretlerini, müşteri temsilcisini arayıp iptal ettirebileceğimi öğreniyorum.İlk denememde müşteri temsilcisi hiç ikilemeden 45 TL yi karta iade ediyor...Evet gerçekten ilginç.Fakat başka bir banka çok daha ilginç bir olaya imza atıyor ve bankaların kimleri nasıl sömürdüğünün de ip ucunu veriyor bana.
Kartıma yansıyan 35 TL kart ücretinin iptal edilmesi için müşteri temsilcisine talebimi iletiyorum,aldığım cevap ; kart ücretlerinin yasal olduğu,kart kullanmamdan kaynaklanan posta,kart basımı vs. vs. masrafların olmasından ötürü bu parayı almak zorunda oldukları yönünde...Yani bal gibi alacağız diyor müşteri temsilcisi.Bunun üzerine ben, farklı bankalardan yaklaşık 12 adet kredi kartı kullandığımı, diğer tüm bankaların bu aidatları talebim üzerine iade ettiklerini,eğer iade etmeyen ilk banka olacaklarsa kartımı ve hesaplarımı kapatmalarını söyleyince iş 360 derece değişiyor...Önce bir saniye sizi hatta bekletiyorum diyor para babasının temsilcisi.Sonra birde bakıyorum ki, iş yağ çekmeyle başlayıp kart aidatının iadesiyle biten bir özür seramonisine dönüşüyor...
Hani bu para yasaldı ? hani masraflar vardı ? 1 TL bile hesap tutmadığında sabaha kadar kapanmayan şubeler nasıl oluyorda 45 TL parayı bir anda geri veriyor? Bu nedir biliyor musunuz ? Hakkı olmayan bir parayı sizden tahsil ettiğinin apaçık göstergesidir.Siz geri isterseniz veriyor, istemezseniz 45 TL daha para babasını zengin ediyorsunuz.Bu olayı 600 TL maaşla gece gündüz çalışan, es kaza kart müşterisi olan garibanada yapıyor bankalar.Ondan bundan 45 üstüne 45... paraya bakın.Eskiden bu kadar banka reklamı var mıydı ? şimdi tv lerde 10 reklamdan 5 i banka reklamı.Yani banka olayı biraz çark meselesi...Sizi ezen çarkın dişini kırmazsanız bu çark daha çok uzun zamanlar dönecektir.Hem de eze eze...

Saygılar...
Yumurtayı kırmadan omlet yapamazsın...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye546 yazı
Hele o kart aidatları yok mu arkadaşım, ama hata bizde gidip hayatımızı bir nebze olsa kolaylaştırır diye alıyoruz sonra da sene sonunda kart aidatını geçirince bankalar feveran ediyoruz. Toplumsal bir reaksiyon olmazsa da bu hırsızlık devam eder gider, biz de ancak forumlarda bazılarının ve daha doğrusu hepimizin dertlerine yorum yaparız.
Nakipoğlu