Sn. bir etki
1- Müşterin kim ve ne kadar ortalama üretim yaptırıyor.
2- Ödemelerinde sıkıntısı olan bir yermi?
3- Ortak olacağın atölyenin başında duracak olan üretimden anlayan kişi ne kadar üretimden anlıyor. Sistemini elemanlarını harcamalarını dengelimi yapıyor.
4- Ortak olacağın atölye 30.000 tl kazanıp kendine makine alamıyorken sana nasıl kazanç sağlayacak?
5- Kar ederken kimsenin bir başkasına gel ortak olalım dediğini görmedim duymadım.
6- Alacağınız makinalar ile üretim 2 katına çıkacak fakat talep olacakmı?
7-Anlaşmalar yapılacakmı yoksa sadece sözde tamam yaparız gibimi anlaşmalar olacak?
ANLAŞMALARIN TÜMÜNDE BİZZAT BULUN KONUŞULAN RAKAMLAR EVRAK ÜZERİNDE BELİRTİLEN RAKAMLAR OLMAYABİLİR.
8-Herşeyden önce ortak olacağın atölyeye git bir süre orada işlere bak Yöneticilik ve üretim konusunda tecrübelerini ve doğru karar verip vermediklerini gör.
9- İşyerinde sende bizzat duracaksan görev paylaşımını baştan yapın Daha sonra bu benim bu senin tartışmalarını azaltmış olursunuz.
10- EN ÖNEMLİSİ HİÇBİRZAMAN TEK BAŞINA İMZA YETKİSİ VERME VE KİM OLURSA OLSUN KARARLARI BİRLİKTE VERİLMESİ GEREKTİĞİNİ HER ZAMAN HATIRLAT.
Benim başımdan geçen kötü bir konfeksiyon ortaklığı tecrubesinden aklımda kalan keşke yapsaydımlardan birkaç tanesini yazdım.
Bunlar benim insanlara güven duymamdan kaynaklandı.
İNŞALLAH SENİN ORTAKLIĞIN BAŞARILI BİR ORTAKLIK OLUR.