Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

İş Kurmak İçin Devlet Desteği

BaşlatanaragonTarih19/06/2009 19:20:06Yorum35

İlk mesaj
Üye191 yazı
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba...
Merak ettiğim bi konu var.
İş kurmak isteyen girişimcilere devletin kredi veya teşvik gibi uygulamaları var mı? Varsa ne kadar verebiliyor, ne gibi teşvikleri var, bundan yararlanabilmek için kaç yaşında olmak gerekiyor?

Nette baktım 2001-2006 yılları arasında durumu iyi olmayan insanlara kredi verip işe teşvik ediyormuş.

Şimdide böle bir uygulama varsa uygunsa kullanmak isterim

Yorum yapan arkadaşlara teşekkürler....
ALIENWARE

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bilişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
35 yorum
Üye347 yazı
@34ateş, gerçi sorularınızı değerli editörüm cevaplamış ama bende eklemek isterim,
kurslar herkese açık
ama bir sıkıntı şu, eğer kursu işkurdan alacak olursanız işsiz olmanız gerekiyor. gerçi sizin durumunuzda sıkıntı yok ama diğer arkadaşlara hatırlatmak istedim.
Diğer taraftan bu eğitimlere genelde eğitim verilecek kişi sayısından fazla başvuru olduğu için bir eleme yapıyorlar. Bu eleme de genellikle iş fikriniz, sizin girişimcilik yönünüzü falan tanımaya çalışıyorlar ki doğru kişilere eğitim verelim diye.
Bu eğitim seçmelerinde, eğitimlerdeki örnek uygulamalarda ortaya koyduğunuz iş fikriniz sizin için bağlayıcı değil, yani asıl başvuruyu yaparken değiştirebilir, başka iş fikri sunabilirsiniz.

eğitimi tamamlayıp, sertifikanızı aldıktan sonra işinizi kurmanız gerekiyor.
ki burada önerim eğer bir şahıs şirketiyle iş yapmakta iseniz, bu şirketi kapatıp yeni bir şirket kurarsınız , sıkıntı yok.
çünkü kosgeb sizin daha önceki yaptığınız işleri, kurduğunuz firmaları falan sorgulamıyor.

makina-techizat için krediyi de yanlış anlamış gözüküyorsunuz. Bu krediyi ve diğer hibe desteklerini şirketinizi kurduktan sonra 24 ay içerisinde istediğiniz dönemde kullanabilirsiniz.

siz şöyle bir yol izleyebilirsiniz. Akınselçuk beyin dediği gibi finansal kiralama yada moda tabiriyle leasing yapabilirsiniz. Bu bedelleri de geri ödemesiz olan makina-techizat desteği(max 10.000TL)nden kullanabilirsiniz.

Yada şirketi kurarsınız. Kosgebe kayıt yaptırıp, projenizi(iş planınızı) sunarsınız. ve projeniz onaylanırsa, biliyorsunuz destekler mantığı gereği adım adım veriliyor.
önce kuruluş giderlerinin %60 ını talep edersiniz, bu arada makinalardan birisini alırsınız.(sanırım bir tanesi 15.000TL falan), bu makinanın %60 ı olan parayı yine makina-techizat desteğinden(10.000TL max.) alırsınız. diğer taraftan aylık harcamalarınızdan kdv hariç fiyatları üzerinden yine işletme desteği(max 12.000TL, aylık max 1.000TL) ile ay ay desteklenirsiniz.

İkinci makinayı ve diğer gerekli ekipmanları ise geri ödemeli kredi(max 70.000TL) ile alabilirsiniz. Bu krediyi almanız için de zaman kısıtlaması yok. projeniz kabül olduğu zaman da alabilirsiniz ileriki zamanlarda da(iş planınızda belirtmek ve proforma faturalarını sunmak kaydı ile) kullanabilirsiniz. ama ikinci makinayı sonra almanızı tavsiye edebilirim, eğer aynı özellikte ikinci bir makina ise, zira önce işinize başlar, bir denersiniz, olursa atıyorum 6. ayda da kredi ile diğer ekipmanları alırsınız, olmazsa boşuna borca girmemiş olursunuz.

Ama maalesef ki araç için kosgeb den destek almanız çok zor. Çünkü yönetmeliğe göre taşıtlara destek vermiyor. Bu aracıda kendi üzerinizden kredi yada borç falan alıp alabilirsiniz.

Bir diğer yanlış anlatılan konu da şu, bütün hibe kalemlerinde, yani toplamda 27.000TL maksimum değeri olan desteklerde, önce sizin ödemeyi yapmanız gerekiyor. Ödemeye istinaden faturayı ve ödemeyi yaptığını belirtir banka dekontu yada muadili bir ödenti belgesi sunuyorsunuz. Bu belgelere istinaden uygun görülen ve projenizde belirtmiş olduğunuz desteğe tabi alınan malzemenin KDV HARİÇ bedelinin %60 ını, işletmenize ait banka hesabına yatıryor kosgeb.

Burada hesap onaylarını verecek ve sizin işletmenizi takip edecek bir uzman atıyorlar. Bu uzman isterse aldığınız makina, ekipman vs. yi önce görmek bile isteyebilir. Ama bu uzmanla anlaşabilirseniz ve faturanızı da ona göre ayarlarsanız destek gelince ödeme yapabilmeniz mümkün. Hatta faturaları şişirerek hepsini kosgeb den almış bile olabilirsiniz. Bunlar sizin vicdanınıza ve size atanan uzmanın göz yummasına bağlı tabi. Bu şekilde sizin koyacağınız sermaye kısmı azalabilir.

şimdiden GİRİŞİMİNİZ HAYIRLI OLSUN
Kabaklar çarpışır çekirdekler çıkar, fikirler çarpışır hakikatler çıkar.
https://bento.me/hakankaya

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye6 yazı
Herkese selamlar
Benimde bu destek kafama yattı ve bu haberi geçen hafta gazeteden okumuştum.ogünden beri internet ortamından takip ediyorum.ama burada okuduğum yorumlardan sonra işi tam anlamıyla anladım.tüm yorum yapanlara yürekten teşekkür ediyorum :)
Benim durumumu şöyle ve bende sizlerden bi yorum istiyorum.şimdiden teşekkürler yapacağınız yorumlara:)
Ben geceli gündüzlü çalışan özel güvenlik görevlisiyim.memlektte annem babam 20 dönüm ekilebilen suyu olan arazimizde hayatlarını dewam ettiriyorlar.toplam 5 tane büyükbaş haywanları war küçük bir barınak içinde.bende bu hibeden yaralanarak besi sığırcılığı alanında bi girişim yapmak istiyorum
Şimdi tarla war.suyu içinde.traktör war.haywanın yiyeceğini elde edilebilecek malzeme kişi hersey war.sadece biraz daha büyük bi barınak ve toplu buzağı alabilecek nakit yok.
ben gerekirse işi bırakıp bu kursa girerek 27 binlik hibeyi almak istiyorum.5000 tl barınak masrafı tutsa 10000 tl ile de buzağı alsam.her ayda bin lira alacaz.gayet güzel görünüyo..
fakat ben mesela barınagı yaptırcam ilkönce.yaptıgım masrafın %60 ını alacakmısım.ben faturayı fazladan kestirsem yapan adama tam 5000 alsam olur öle herhalde dimi :)
daha sonra makina techizat için 10000 dio.benim makina almama gerek yok.sadece buzağı alıcam.bu 10000 inide haywan alımında kullabilirim dimi.
şimdilik aklımda ki sorular bunlar.ben gercekten düşünüyorum bunu ciddi olaraktan.siz değerli kişilerden de yorumlar bekliyorum.sizce benim düşüncem nasıl.nasıl bakıosunuz ??

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Turizm
Üye347 yazı

Değerli catalyst35 kardeşim
maalesef bu kosgeb destekleri hayvancılık ve tarım için kullanılamamakta,
kosgeb resmi web sitesinde, desteklenen ve desteklenmeyeb sektörler linkinde görebilirsiniz,

ama tkdk.gov.tr adresinden de bilgi edinebileceğiniz tarımsal ve kırsal kalkınmayı destekleme kurumundan, tarım il müdürlükleri ve bu tarımın ziraat bankası aracılığıyla verdiği hayvan edinme desteklerinden yararlanabilirsiniz.
Kabaklar çarpışır çekirdekler çıkar, fikirler çarpışır hakikatler çıkar.
https://bento.me/hakankaya

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye31 yazı
Herkese bol kazançlı ve neşeli bir hayat diliyorum öncelikle. akınselçuk'a da sonuna kadar katılıyorum.. Benim devletim işini bilir.. Size yakınene şahit olduğum bir olayı anlatayım müsade ederseniz tabii..

Bu hayvancılıkla ilgili kredi almış bir akrabamız var bizim. Devletten teşvik kredisi aldı. Hayvancılıkla uğraşıyorlardı zaten ama 6 tane malı vardı. baba emeki olunca üstüne katıp kredi ile geliştirmek istediler 2 yıl evvel .. neyse uzatmayalım... tarım kredi kop. yeri teftiş edip krediyi onayladı fakat belgede bazı şeyler atlanmış ( asıl mevzu bu ) ... Öle krediyi alınca istediğiniz gibi olmuyor . pazarıda siz belirleyemiyorsunuz. sürekli bir teftiş söz konusu harçlar cabası .. öle ahmet beye , mehmet bey bende hazır mal var gel al bunu diyemiyorsun resmen esir alıyorlar Yani devlet bunun fiyatı 5 lira diyor alıyor bıraksa sen onu belki 10 liradan vereceksin ama malesef prangaları takmışlar çoktan uyanamıyorsun .

Uzun zamandan beri bu siteyi takip eder dururum nerede kredi yok teşfik yazıları okusam . Hep aklıma gelir garibin parası eridi gitti. elindeki paranında hayrı kalmadı. Umarım burada tecrübeli arkadaşlar var anlatıyor hepsi . tam karar vermeden syölenenleri dikkate alıp bir kez daha düşünürsünüz. Bu arada aracı kurum olarak destek buluruz alırız hallederiz diyen kardeşlerime de kendinize daha büyük bir av bulun derim. çünkü adamın elindeki 3 lirasını alarak karın doyurmayın. palaz müşteri bulun ki giden 3 lira olsun desin.
her oyunun bir sonu var...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Y?siz
Yeni Üye6 yazı
teşekkürler hakankaya2020 :)saolun

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Turizm