Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Bodrum'da Restaurant/cafe

BaşlatansarjaletiTarih17/06/2009 19:01:34Yorum10

İlk mesaj
Yeni Üye3 yazı
Merhaba herkese iyi günler dilerim
Bodrumda halikarnas disco ya yaklaşık olarak 5 dakka mesafede sahilde insanların yoğun geçtiği yolüstünde denize sıfır tek katlı yaklaşık 400 metre kare bir yere sahibim. Benim aklımda balık restaurantı veya kahve dünyası tarzında bir firmanın frenchiese ını alarak başlamak var. aslında bodrumda çok fazla yaşamamış olduğum için yapmak istediğim şeyin bana getirisi ***ürüsü ne olur tam olarak bilmiyorum. Çünkü o bölgede özellikle çok miktarda balık restaurant var acaba 0 dan gelip onlarla rekabet etmeye çalışmak çok büyük bir riskmidir? Acaba bu bölgede veya benzer bölgede yaşayan (marmaris vs)yaşayan ve bana fikir verebilecek olan var mı?

Yerleşim Türkiye / BodrumMeslek Tekstil
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
10 yorum
Yeni Üye10 yazı
uzun süredir turizm sektöründe çalışmaktayım.balık restoranı bence son tercih olmalı.kahve meşrubat kek vs ile hizmet veren bir yer açabılırısnız.ya da bir ''tourofice'' eğer çevredeyoksa getirisi iyi olabilir.

volkansari.galatasaray@hotmail.com
vs

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye351 yazı
wufle aç abbas tarzı çünki orası küçük istanbul

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Saty? / Pazarlama
Üye2311 yazı

DEĞERLİ KARDEŞİM,EĞER İŞLETME TECRÜBENİZ YOKSA SADECE KİRALAYIN DERİM ŞU AN SEZON İÇİN GEÇ KALDINIZ ,BİRDE MALUM KRİZ FAKTÖRÜ...MEVKİ VE KİRA GETİRİSİ SANIRIM SİZİN İÇİN TATMİNKAR OLACAKTIR,MUADİLLERİNE GÖRE KİRAYI BİRAZ DÜŞÜK TUTUP YILLIK PEŞİN İSTERSENİZ,İYİ OLUR..SAYGILAR..

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye3 yazı
tecrübem olduğunu söyleyemem ama sonuçta bir yerden başlamadan tecrübe kazanılmıyor. bu sezon için geç kalmış olabilirim ama ben diğer taraftan bir sonraki sezon için erken başlamış olduğumu düşünüyorum. kiraya vermek konusundada zaten iş kurmak için satın aldığım bu yeri kiraya vermeyi tembellik olarak görüyorum. sonuçta kiraya verdiğim kişi kira bedelini verip üstüne kendine kar koyabiliyorsa, ben kira verme gibi bir kaygım olmadığı için daha rahat bir şekilde işimi ilerletebileceğimi düşünüyorum. Yinede tavsiyeleriniz için teşekkür ederim

Üye2311 yazı
peki daha evvel çalıştığınız bir sektör tecrübe varmı...

Yeni Üye3 yazı
2 sene civarında yurtdışına tekstil ürünleri pazarladım iş tecrübem bundan ibaret. 23 yaşındayım. Ve şimdiye kadar üniversitemi bitirmekle uğraştığım için çok iş tecrübesi kazanma şansım olmadı.Ayrıca ileri derece ingilizce ve rusça biliyorum ki bununda bodrum da oldukça işime yarayacağını düşünüyorum.

Üye2311 yazı
O ZAMAN ARKADAŞIM BEN SİZE ŞU AN YAŞADIĞIM SİZİN BODRUMLADA YAKIN BENZERLİK TAŞIYAN ANTALYAMIZ VE SIK SIK SEYAHAT EDERKEN DİKKATİMİ ÇEKEN BAZI ŞEYLERİ PAYLAŞİM.UMARIM SİZE FAYDASI OLUR. BEN TEKSTİL ÜRETİMİ YAPAN BİR FABRİKADA SATIŞ MÜDÜRÜYKEN İZMİRDEN ANAMURA KADAR HEP GEZMEK ZORUNDA KALDIM,EN BÜYÜK SIKINTI ASLINDA NERDE NE YENİR İŞİ.ÇÜNKÜ HEP YABANCISINIZ TABİİ BELLİ BİR ZAMANA KADAR.VE FİYATLANDIRMALARDA ÇOK KOMİK ŞEYLERLE KARŞILAŞIYORSUNUZ .GİTTİĞİNİZ BİR YERDE 13 SINIF BİR OTELE BERBAT BİR KAHVALTIYA DÜNYANIN PARASINI VEREBİLİYORSUNUZ ,ÖYLE HER GÖRDÜĞÜNÜZ YERE GİRİP BİR ŞEYLER YEMEKDE SİZE PAHALIYA PATLIYABİLİYOR.ÖZELLİKLE TURİSTİK YERLERDE. BU DENEYİMLERDEN SONRA FİYATI HER YERDE AYNI OLAN FAAST FOOD YADA KEBABÇILAR ZİNCİRİ DAHA CAZİP OLUYOR. DÜKKANIN SAHİBİNİN SİZ OLMASI DA ÇOK GÜZEL .BİRDE MALUMUNUZ BİZİM OTELLERDE HER ŞEY DAHİL UYGULAMASI VAR AMA GENÇ TURİSTLER COLA VE HAMBURGERDEN VAZ GEÇMİYOR...BEN SİZE ORALARDA YERLİ ZİNCİR BAYİLİKLERİ ÖNERİRİM.PASAPORT PİZZA GİBİ...YADA ORLİNAL KENDİ İSİM VE FAALİYETLERİNİZLEDE BAŞ LIYABİLİRSİNİZ.BURDA ÖZELLİKLE TURİZM DE YETİŞMİŞ ÇOK İYİ EĞİTİM ALAN GENÇLERİ KULLANMANIZI ÖNERİRİM..YOKSA KLASİK GARSONLARLA BİR YERE VARILMAZ KANAATİNDEYİM.HEM ÇOK YORUCU HEMDE ÇOK ZEVKLİ BİR SEKTÖRDÜR.BENDE ASKERDEN EVVEL BİZZAT YAPTIM.HEMDE ORTAK OLDUĞUM YERİN GELİRİNİ 26 MİSLİ ARTIRARAK 1 AY ZAMAN ZARFI İÇİNDE....YANİ HER GÜN İŞİNİZE DEĞER VERİP BİR ŞEYLER KATIYORSANIZ YAPTIĞINIZ İŞİ ÖNCE KENDİNİZ BEĞENİYORSANIZ NE İŞİ YAPTIĞINIZINDA ÖNEMİ YOK...YİNE DAHA AYRINTILI GÖRÜŞMEK İSTERSENİZ met.tin@hotmail.com DAN BANA ULAŞABİLİRSİNİZ.YAŞINIZ HEM OKURKEN HEM ÇALIŞMANIZ BURALARDAKİ ARAŞTIRMA ÇALIŞMALARINIZ SİZİN ZATEN BENCE BAŞARILI OLACAĞINIZI GARANTİ EDİYOR.KOLAY GELSİN BAŞARILAR..

Üye133 yazı
franchise konusunda bilgi almak için franchisemore.com sitesine bakmanda yarar var.

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Dany?manlyk
Üye2311 yazı
BİRDE AKLIMA GELMİŞKEN HEP YAPMAK İSTEDİĞİM AMA BİR TÜRLÜ YAPAMADIĞIM BİR İŞ VAR SANA ONDAN BAHSEDEYİM.ANTALYA TÜRKİYE NİN EN ŞİŞMAN İLİ,TEREYAĞ VE BİBERİYE GİBİ İŞTAH AÇICI ŞEYLER ÇOK TÜKETİLİYOR.BİRDE BURDA MEVSİM ÖZELLİKLERİNDEN PEK CALORİ HARCAMIYORSUNUZ.MEŞRUBAT TÜKETİMİDE ÇOK TABİİ İÇİNDE ŞEKERLİ İÇECEKLERDE AŞIRI YER KAPLIYOR.ŞİMDİ SICAKLIK 45 DERECE ÖĞLEN VAKTİ NE YİYECEKSİNİZ,TEREYAĞLI DÖNER,KEBAB,LAHMACUN,ANLIYACAĞIN BU ÜRÜNLER BU GİBİ ÇOĞRAFYADA AŞIRI AĞIR KAÇIYOR YAZLARI.HEDEF KİTLE PİKNİKÇİLER,BEKARLAR,ÇALIŞANLAR,ÖZEL GÜNLER,YADA YOĞUN TENPODAN İŞDEN YEMEK YAPMAYA VAKİT BULAMIYANLAR.ÜRÜN YELPAZESİ,ZEYTİNYAĞLILAR,SOĞUK SANDVİÇ,HAZIR YEMEK,MEZELER,MEYVA,SALATALAR,İÇECEKLER,ASİTLİ VE YAPAY OLMAYAN TÜM İÇECEKLER,AYRAN PORTAKAL SUYU MEYVA SULARI VS VS.ARTI BİR KÜÇÜK MARKET BİR BÖLÜMÜ,MANGAL KÖMÜRÜ ,MANGAL,HAZIR TABAKLAR,DONDURULMUŞ ÜRÜNLER,HAZIR KANEPELER,VS VS ...DİYELİM BEN ÖĞLEN BURAYA GELDİM...GİRDİM ÇEŞİT ÇOK,3 ADET SIGARA BÖREĞİ,3 ADET,ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA,BİRAZ PATETES SALATISI,BİR SODA,BİR ADET TE MUZ ALDIM...YADA HANİ YAZIN OLMAZLARINDAN,BİRAZ KALİTELİ PEYNİR,DİLİMLENMİŞ SOĞUK KARPUZ YADA ÜZÜM...İŞTE BUNUN GİBİ,GÜZEL BİR DONDURMA,YİNE KUMPİR VS EKLENEBİLİR..GECE BELLİ BİR SAATTEN SONRA KOKOREÇ VS YAPILABİLİNİR...TABİİ BURDA MİDYE TAVA,DOLMASI,DENİZ ÜRÜNLERİ SALATALARI VS,DE.SINIRSIZ SONUÇ ÇIKIYO KARŞINIZA,BENCE FARKLI ,HER YERDE AYNI ŞEY,YA KEBAB,YADA FAAS FOOD,PİZZA,YADA BALIKÇI RESTORANT..ALIN SİZE DEĞİŞİK BİR İŞ...BENDE BİR YERLERDE TEK TEK SATILABİLECEK KALEMLER DE YAZILI BİR YERLERDE,İSTEYEN OLURSA YARDIMCI OLURUM.ASLINDA 4 AYRI BÖLÜM DÜ SANIRIM,YİYECEK LER,İÇECEK BAR,SALATA BAR,MEYVA BARI,MARKET..MARKETTE PRATİK OLAN NE VARSA KOYABİLİRSİNİZ.BU KENDİ ÜRÜNLERİNİZDE OLABİLİR...BENCE ÜZERİNDE ÇALIŞILMASI GEREKEN BİR KONU,HELE SÜREKLİ DİETTEKİ BAYANLARI DÜŞÜNÜNCE..

Yeni Üye73 yazı
acıkcası bodruma son gittiğimdebir eksiklik farkettim!!deniz ürünleriyle ilgili sadece balık restrantlar var..diğer deniz ürünlerinin eksikliği iyi bir alternatif olur diye düşünüyorum.bu sektörün içinde olan bir esnaf olarak sana tavsiyem iyi bir midye evi yap orada sadece midye tava ve midye dolma lezzetini yaşat!!kar marjı son derece yüksek ve önü acık bir sektör..bu konuyu ciddi düşünür isen sana yardımcı olabileceğim durumlar olabilir. devrimyazici@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / ÇanakkaleMeslek Esnaf