Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Ne Yapmalı, Nasıl Davranmalıyım?

BaşlatantarbazTarih11/06/2009 19:02:08Yorum5

İlk mesaj
Yeni Üye14 yazı
Sevgili koniks sakinleri,
Daha önce internet cafe işletmekte idim, işlettiğim mahallede bazı kişilerin tepkileri ve tepkilerin kavgaya kadar gitmesi sonucu 6 senede olgunlaştırdığım işyerimi kapatmak zorunda kaldım. Eşimin ısrarı üzerine dükkanı taşımayıp içindeki malları bir şekilde elimden çıkardım.

Peugeot bipper marka araba sahibiyim, aracımla toptan takı toka ve oyuncak dağıtımı yapmak istiyorum. Bir yanım da internet cafemi cadde üzerinde bir dükkan kiralayıp tekrardan açma taraftarı, ama tam karar veremedim çünkü eşim internet cafe işine karşı aracı alırken kredi çekmiştim ve aylık 700 ytl ödemesini yapıyorum elimdeki nakitte hızlı bir şekilde eriyor. Bu yüzden karar vermem gerekiyor ki bu kararda sizin değerli fikirlerinizde benim için önemli.

Şimdi takı toka dağıtım işi için İstanbul Tahtakale'den alıp Adana'da satmayı düşünüyorum, kar marjı %20'lerde felan sanırsam ve şimdilik iki müşterim var satış yapabileceğim. Sizce bu işe girsem başarılı olma şansım ne kadar? Geri dönüşümü ne olur? Derdim ilk başta çok para kazanmak değil, borçları ödeyebilmek ve aileme bakabilmek. Tabii ki elimdeki paranında güneşe bakan kar gibi eriyip gitmesini önlemek...

Şimdi siz söyleyin, internet cafeyi açmak mı, yoksa takı toka toptan dağıtım yapmak mı benim huzurlu olmamı sağlar?

İlginizden dolayı şimdiden teşekkür ediyorum
Saygılarımla
paranız sizindir paranıza sahip çıkın

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Serbest meslek
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
5 yorum
Üye204 yazı
İnternet işinde uzmanlaşmışsınız sanırım ancak sebebi ne olursa olsun bu şekilde davranıp işyerinizi kaybetmenize üzüldüm. Bence kira fiyatları uygunsa ruhsat problemi olmayacak bir yerde 2 katlı bir daire veya dükkan kirala alt katta normal müşterilere üst katta ise döşemesi ve konforu ile daha seçkin kişilere hizmet vererek bu işi yine yaparsın. Diğer konuda ise Çin işi her konuda olduğu gibi bu sektörüde bozdu. Bir de yeni atılacağın bir işte ne kadar verim alabileceğin ise soru işareti.Kolay gelsin
*"Allah, iradesini hakim kılmak için yeryüzündeki iyi insanları kullanır; *

*yeryüzündeki kötü insanlar ise, kendi iradelerini hakim kılmak için Allah'ı kullanirlar."*
Hayat'ın kendisi risktir.
Krizler bazıları için fırsattır.
gıda,tekstil,emlak

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Tekstil
Üye2311 yazı
ARKADAŞIM YİNE O İŞİNİ YAPMAYA ÇALIŞ AMA GENELDE İŞMERKEZLERİNİN OLDUĞU ÜZERİNDE OTURANLARIN OLMADIĞI YERLERDE YAP,ÖZELLİKLE ÇARŞI MERKEZİNDE DERSANELERİN OLDUĞU YERLERİ SEÇ,ŞU AN YILLARIN ESNAFI BİLE SENİN GİBİ NEREYE GEÇSEK NE İŞ YAPSAK DERDİNDE,BİRDE CAFENİ OFİS GİBİ KULLAN,EMLAK TAKİP ET EMLAKÇILAR İÇİN,ARAÇ TAKİP ET OTO GALERİLER İÇİN,,DVD,CD,KİTAP,2NCİ EL BİLGİSAYAR VE AKSESUARLARI ,SIFIR BİLGİSAYAR TOPLA,GİTTİ GİDİYORDA HEM AL HEM SAT ,ARTIK TEK İŞ DEVRİ YOK HER ŞEYE TİCARET,VE NEMA GÖZÜ İLE BAKARSAN DAHA İYİ OLUR.İNŞALLAH ALLAHTA EMEĞİNİ BOŞA ÇIKARMAZ,BİRDE CAFELER VARDA Bİ ÇAY VEREMİYO,BİDE YENGE SOĞUK SANDVİÇ FALAN YAPARSA,RAHATLIKLA İŞ HANLARI VE ÖĞRENCİLERE SATARSIN....

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Saty? / Pazarlama
Üye195 yazı

Bildiğin işi yapmaya devam et bence. Takı toka işinde öyle 1-2 noktayla iş dönmez vede elde kalanı modası geçeni çok olur. Daha önceki işini kapatma nedenlerinide göz önünde bulundurarak yeni bir cafe açman daha mantıklı olur.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ynternet
Yeni Üye14 yazı
öncelikle yorumlarınız için teşekkür ediyorum aynı mahallede cadde üzerinde bir yer kiralayıp tekrardan cafe olrak işletmek şu an en mantıklı olanı aslında çünkü müşterim hazır ve bir lise iki iö o var çevremde ama eşim çıkan olaylardan muzdarip sıkıntılı o yüzden tekrar göze alamıyor açıkçası
paranız sizindir paranıza sahip çıkın

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Serbest meslek
Üye2311 yazı
Şüphenin olduğu yerde sende durma git,ZİRA O HİÇ BİR ŞEY KOMAZ...

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Saty? / Pazarlama