Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Bodrumda Emlak Ofisi Açmak

Başlatanramco1903Tarih11/06/2009 01:02:18Yorum10

İlk mesaj
Üye351 yazı
Arkadaşlar deneyim ve tecrubelerinize dayanarak sizden akıl fikir ve yarım istiyorum. Bodrumda turgutreis veya gündoğan-göltürkbükü tarafları olabilir. Franchising bir emlak bürosu açmayı düşünüyorum ama korktuğum noktalar
1-buralarda çok fazla emlakçı var
2-evler genellikle yazlık olduğu için biraz keyife giriyor yani ev almak. ihtiyaç alımı denen bişey yok
3-bölgenin çok bilinir emlakçıları var(yalçın emlak,centr21 )
4-eleman çalıştırma maliyetleri ofis kira vs çok pahalı olması

bunlar benim korkularım.
c esaret aldığım noktalar ise :
1-franchise markalar krizde bile ayakta kaldılar
2-gerçekten iyi kazanan emlkçılarda çok (kapatanlar kadar)
siz olasanız naparsınız benim en büyük sorunum sanırım ekip sorunu burda kimse sadece primle çalışmak istemiyor yada bana denk gelmedi.
neyse arkadaşlar fikirleriniz için şimdiden teşekkürler

Yerleşim Türkiye / MuğlaMeslek Satış / Pazarlama
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
10 yorum
Yeni Üye73 yazı
Emlak sektöründen yeni çıktım süper bir fikir ama franchise dan daha önemli bir durum söz konusu o da ekip yani sen bir yer açtığında aaa .... yer açmış hadi ev alalım demez düzenli olarak müteahitleri tanıyan bu işin ince ayrıntılarını bulabilen kişileribir araya toplamalısın tabii ki 2. sırada marka yaratmak yerine marka satın almayı düşünebilirsin burada da düşünmen gereken oraya gelen turistlerin geldikleri ülkedeki en güçlü şirket hangisi yani direk RE/MAX diye atlama.
Gelgelelim asıl soruna profesyonel elemanları nasıl toplayacaksın daha yüksek prim veririm yetemz çünkü açtığın yerin 0 afiş i ve 0 bilininirliği olacakkişi oraya geldimi piyasada yer etme sürecinde prof lar bile sorun yaşayacak.Para kazanamayacaklar.onlara ne taahüt ediyorsun.Düzenli gazete ve internet ilanları 2 3 araba kalan ekip elemanlarının da deneyimli olması bunlar yardımcı olur.İyi bir ekip yoksa kesinlikle önermem ayrıyeten bir bilgi istersen refiktu@hotmail.com a mail at msn ekleme kimseyi kabul etmiyorum ama mail atarsan her türlü sorunu yanıtlamaya çalışırım ben istanbulda RE/MAX ile de görüştüm realty world ile de görüştüm ve mersinde biraz yaptım.
Kolay gele...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye28 yazı
Gereksiz bir yatırım çok gereksiz bir yatırım onu yapacağına buna vereceğin parayı bilişimde emlak işine yatır.

Emlak sitesi aç, siten 2-4 dil desteklesin..
Emlak sitende sadece Bodrum, Antalya, Ayvalık, İzmir gibi tatil beldelerindeki mülklerin satışını yap.

Nasıl Para Kazanacaksın?
Çok kolay evi satan kişinin iletişim bilgileri saklı kalacak sitede açıklanmayacak. Burayı satın almak için bizimle temaz edin yazacak ve senin iletişim bilgilerini vereceksin ve sana ulaşıp satışını yapacaksın. İnternet reklamları ön planda, dil seçeneği ile turistler çok rahat seni bulabilir (google, yahoo v.b.)

Gerekli fizibilite çalışmalarını sana yollıyabılırım, ve sana yardımcı olabilirim bu konuda.

Saygılarımla;
URAL COŞKUN

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye2311 yazı

Değerli arkadaşım,fikir sahibi olmak istiyosan benim tüm emlak yazılarımı okuyuver,BAŞKA BAŞLIKLARDA DA DEĞİNDİM,ORDA BÜTÜN CEVAPLARI BULURSUN,BİDE BAYİLİKLERDEN UZAK DUR ŞIK OFİSİN SATMAZ DAİREYİ ORGANİZASYON VE EKİP İŞİDİR BU İŞ...saygılar...

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Saty? / Pazarlama
Üye351 yazı
remax diye etlamıyorum ama hepsini araştırdım en mantıklısı remax geldi ilkon milkon hikaye zaten. sizin de belirttiğiniz gibi en büyük sıkıntı ekip sıkıntısı

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Saty? / Pazarlama
Üye133 yazı
ramco kardeşim merhaba. ilkon neden hikaye,en mantıklısı neden remax dedin öğrenmek isterim. Eğer franchise almayı düşünüyorsan franchisemore.com sitesine bakmanı tavsiye ederim.

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Dany?manlyk
Üye351 yazı
iyide böyle bir sistemin bana getirisi yok adam ofisin nerde soracak sen diyecen benim ofis internet adam dicek yeri yurdu belli değil aklına 50 şey gelcek müşteri garantisi veriyo ilkon sözde ama müşteri dediği internette sörf yapan bir grubun bilgileri geliyor ama aradığında vatandaş şaşırıyor.benim felsefem yapıyorsan tam yap yapmıyorsan yapma özellikle bodrumda ofissiz olmaz kimse ye güven veremess,n inernetten sahibinden com un ilanlarını küçültüp yayınlama taktiğinide yemiyo artık insanlar

Üye133 yazı
ramco emlak işinin ofissiz olmayacağını düşünüyorsan ilkon sana ofis açma demiyor sende açabilirsin. Müşteri garantisi vermiyor müşteri bulmada azami gayreti gösterir diyor. Senin için internette,gazetede ilanları tarıyor sahibinden olanları sana yönlendiriyor ki aracılık yapabilesin. Bütün emlakçılar şunu iyi bilir ki ayağına gelen müşteri senin karnını doyurmaz sen dışarıda olacaksın araştıracaksın. Aradığında vatandaş şaşırıyor demişsin bunu bir ilkon temsilcisindenmi duydun yoksa bir vatandaştanmı? Yazdıklarımı yanlış anlama görüş alışverişinde bulunmak her zaman yararlıdır yoksa kimseyi yadırgamak kimsenin haddi değildir. Hayırlı işler dilerim.

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Dany?manlyk
Üye351 yazı
yanlış anlamıyorum tabiki iki medeni insan gibi fikir paylaşıyoruz kardeşim. Ben ilkonu uzun senelerdir takip ederim ama giripte maalesef beceremeyen arkadaşımda oldu. siz belki ben kadar eski takip etmemişinizdir ilkonu önceden sayfasının solunda kocaman "yüz müşteri garanti" diye ışık yanıp sönerdi şimdi kaldırmışlar galiba. ilkoncu birden fazla arkadaşım var hepsinin sıkıntısını biliyorum o yüzden daha fazla uzatmayacağım bu konuyu benim için hiç bir zaman ciddi bir fikir olamaz. ama tabiki yapan arkadaşlara sonsuz saygım var tabiki size de

Üye390 yazı
Bir sezon Century21 yada remaxda çalış.Çevre yap bölge ayarla.Sistemi içinden analiz et.Sonrada bu arkadaşlarla direk çakışmıyacağın bir bölgede devam et.
Ben Çekmeköy C21 de kuruluşundan beri çalıştım şu an Turyap ofisinde çalışıyorum.Yaptığım işlem sayısını bilenler neden yer açmıyorsun diye soruyorlar.Ben zaten ofis içi şirketim.Asistanım ve ben 1000 kadar portföy yönetiyoruz.Benim harici çalışan ofiste 3 kişi daha var.Ofis açmak bence de iyi ama Müşteri temsilcisi olmakta fena değil.
metinmetin

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Emlakçy
Yeni Üye27 yazı
Sayın ramco 1903;
Uzun yıllar emlak işinde olan biri olarak söyleyebileceğim öncelikli şey,sen kendini bu işi yapabilecek biri olarak görüyormusun.İşe yeni başlayacak biri olarak yanında adam çalıştırmayacaksın sanırım başlarken.O nedenle sen önemlisin.Emlak satmak başka türlü bir iştir çünkü.Kişi çok önemlidir.Satılan maldan önce emlakçının alıcıya kendini kabul ettirmesi gerekir.Ev nekadar uygun,ucuz,güzel olursa olsun sana güvenmediyse işin zordur.
Yani iki ayaklı bir iştir.Önce mal tedarik etmek,sonra satmak.Bodrum mal tedarik etme konusunda biraz daha avantajlıdır.Büyük şehirlerdeki gibi mal kapma çirkinliği yoktur.
Kesinlikle büyük paralar vererek bayilik işine girme.O parayı iyi bir web sitesi,büyük portallara üyelik gibi işlerde kullan,özgürlüğün olsun,gerisi kolay.
Yakın yerde olsanız size Çınarcık ofisimizi verirdim.Bilgi için www.bayramogluyuvaemlak.com www.cinarcikyuvaemlak.com
Kolaylıklar dilerim
gokcen

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Emlakçy