Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Hayalimdeki Bir Cafe Sizce Ne Kadara Mal Olur?

BaşlatanlobiyaTarih09/06/2009 14:55:06Yorum2

İlk mesaj
Yeni Üye3 yazı
biranın 50cl 3 lira.. yanında patlamış mısırı bedava universiteye yakın bir mekanda maksat sürümden kazanmak düş sokağı gibi güzel adamların parçalarının çaldığı bir yer olsun istiyorum bu tarza bir yeri işleten aramızda kimse varsa tüm deneyiminden yararlanmak isterim tüm avanajları ve dezavantajları

saygılarımla
Hayat sana yenilmeyeceğim...

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
2 yorum
Üye192 yazı
yaşını belitmemişsin,genç ve bilgin yoksa içki işine girmeni pek tavsiye etmem.
bu işe başlamadan evvel kazasını belasını hesap etmen gerekir,sene sonu itibariyle alacak defterin kabarır,belki bir dükkan parası kadar bile olabilir.....
15 sene evvel ben açtım,çok şükür kazasının ve belasının üstesinden geldik,kapattığımda 6 sene sonu itibariyle 2000 tl kalem sildim,bu gene hiç sayılır,benim öyle tanıdıklarım varki,1 sene içinde 2 ile 3 bin tl açık verdiler......
açacagın yer ve dekor itibarıyla fiat farklı olabilir,alalade bir dükkan tutup cafe açmak sanırım 20 000 tl tutar,bundan sonra yapacağın dekoru sen tahmin et.....genelde bira pazarlama firmaları senelik belli bir miktar hediye bira verirler,biraları peşin almadan mukavele yapma,artık işleteceğin semte göre,yaptıgın dekora göre,belli maddi yardımları hala varmı bilemem....
müşteri ilgi ve şevkat ister biraz ileri gittinmi hesap açmanı ister yani veresiye,kendinde kendi dükkanında müsteri ile oturup içersen bittiğinin resmidir,ama sevdiğin müsteri ile başka biranede iç ve parasını sen ver bu ayri,ama kendi dükkanında içme,prensiplerine bağlı ol,aşırı serhoş olana içki servisi yapma,içkili gelene servis açma....
eger birde kabadayı ayaklarıyla dolasan angutlar var,kendilerini efe zannedenler,bunlarlada uğraşman gerekecek,bunada bir çözüm bulman lazım,her kesimin kanına göre şerbet verirsen başın ağrımaz,ama genede kavga etmen gerekebilir,bileğin sağlamsa yüreğinde mangalsa birkaç kişinin başını gözünü yar,bunuda unutma,mezardan baban gelse veresiye kimseye verme,versen bile unut alacağını......
sana başarılar dilerim

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Di?er
Yeni Üye1 yazı
abicim biz bahçelievlerde açcaz ama içkisiz ama yok yok bi mekan olsun istiyoruz öğrenciye yönelik olacak tabi bi iç dekarasyon bize ne kadara patlar bilen varsa cvp alabilir miyim teşekkürler
asdf

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci