Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Çin'den Elektronik - Beyaz Eşya İthalatı Yapmak

BaşlatanavsargrupTarih06/06/2009 14:51:12Yorum9

İlk mesaj
Yeni Üye11 yazı
Arkadaşlar merhaba,
Çin'den elektronik ve beyaz eşya alanında ürünler ithal etmek istiyorum. Antalya'da beyaz eşya elektronik ve küçük ev aletleri üzerine iş yerimiz var zaten. Bazı araştırmalar yaptım, elektronik alanında Türkiye'de bakım onarım ve servis garanti belgesine ihtiyaç varmış. Eğer gerekli bağlantıları kurabilirsem bakanlığa da başvuruda bulunmayı düşünüyorum.

Şimdi Çin'den ithalat hakkında bilgisi olan arkadaşlar acaba gümrükte vereceğimiz vergiler cok mudur, gecişler sorun olur mu ve ürünleri almadan oradan numune ürünler istiyebilir miyimiz? Ve diğer bu konuyla ilgili bir çok soru hakkında bilen arkadaşlardan beni aydınlatmalarını rica ediyorum.

Teşekkürler...

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ticaret
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
9 yorum
Üye191 yazı
Öncelikle projen hayırlı olsun
bende araştırma yapıyorum çinden cep telefonu ithalatı yapmayı düşünüyorum
edindiğim bilgileri sana anlatmaya çalışim
Ürünü ithal etmeden önce güvenilir bir firma bulman lazım bunun için yüz yüze görüşmeni öneririm yada senin yerine firmayı bulan üretimi kontrol eden kapına kadar ulaşmasını sağlayan firmalar var bunlarlada bağlantı kurabilirsin ürünle ilgili numune istersin ama bu firmayla arandaki güvene bağlı herkez göndermeyebilir.Ürün gelmeden sanayi bakanlığından izin alman lazım beyaz eşyayı bilmiyorum ama ben cep telefonu için araştırma yaptım 7 bölgede servis olması şartmış garanti belgesi çıkaracan en az 2 yıl bozoulusa tamir edilecek veya yenisiyle değiştirecen çok fazla ayrıntısı var bu biraz maliyetli olacaktır senin için daha sonra bir takım izinler vs. var bunları yaparsın.Bir kaç kişiyle konuştum ce belgesi şart onlar ce olmadan getirmişler ce belgesini alman şart yoksa gümrükte kalıomuş maliyet konusuna gelince ürüne verdiğin paranın yarısı kadar kargo+vergi+gümrükçüler vs onlara verirsin soruların olursa cevaplamay çalışırım kolay gelsin
ALIENWARE

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye11 yazı

aragon kardeşim verdigin bilgiler için teşekkür ederim.zaten eger ordan görüşebileceğim bi kaç firma ile bağlantıya geçebilirsem zaten çine gidip olayları yerinde görmek istiyorum.çinden alışveriş yapan arkadaşlar varsa onlarında yardımlarını bekliorum.

Yeni Üye11 yazı
muratCN kardeşim linke baktım ama saol.siz sanırsam cep telefonu üzerine yoğunlaşmış bir şirketsiniz.biz beyazeşya ve elektronik alanında düşünüyoruz teşekkürler.

Yeni Üye51 yazı
Sn Avsargup,
Yardımcı olabileceğimiz bir şey olursa lütfen çekinmeden irtibat kurun. Saygılar.
Murat from China

Yerleşim Çin / ShenzhenMeslek Ythalat / Yhracat
Üye165 yazı
çinden ithal edilen pek çok üründe gözetim belgesi -tse ithalat belgesi CE uygunluk-sanayi ve ticaret bakanlığı uygunluk yazısı-bazılarında sanayi odası ekspertiz raporu ve çeşitli şartlar taşımaktadır . ithal etmek istediğiniz ürünün öncelikle G.T.i.P numarasını tespit edelim ki istenilen belge ve bilgileri KDV ve Gümrük vergi oranlarını _fonları vadeli alıyorsanız KKDF tutarını (%3)tür. tam bir fiyat analizi çıkarmanıza yardımcı olsun
elektornik ithalinde bazı ürünlerde 7 ayrı bölgede 1 er adet olmak üzere servis kurmak açmak yada anlaşmalı olmak gibi bazı şartlar istemektedirler.Bildiğim kadarıyla detaylı ve teferruatlı bir iştir Bu sebeple daha detaylı düşünüp araştırmanızı ve mümkünse bunu detaylı bir işinde uzman sizi yanıltmayacak bir dış ticaret firması ile akreditifli olarak yapmanızı tavsiye edeceğim . selamlar.

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye11 yazı
monody group teşekkür ettim bilgileriniz için.eğer dediğiniz gibi getirmeyi düşündüğümüz ürünlerde 7 ayrı bölgede servis koşulu olursa biraz karışık olcak gibi.yüksek maliyet oranları olcak vs vs.ve bir cok aranan belge.şuan hala araştırma üzerindeyiz,bakacaz artık şartlara göre.

Yeni Üye2 yazı
Bir arkadaşım Çin den 2000 motorsiklet getirdi (2yıl önce). Bir kısmını hiç satamadı, toptan sattıklarının da parasını alamadı. Bu sıralarda alacaklılarını icraya veriyor ve enteresan bir şekilde hiç sıkıntı çekmiyor. Çünkü toptan sattığı elemanlarda malları hiç satamamışlar ve motosikletler aynen orijinal ambalajlarıyla geri geliyor. Zarar var mı yok. Para kazanabildi mi yok.
Hevesini kırmak istemem ama Çin den gelen mallara karşı ülkemizde ciddi bir allerji var. Bunu göz önünde bulundur derim. Diğer yandan ufak tefek elektronik eşyaların altında "made in china" yazınca hiç de rahatsız olmuyoruz. Belki öyle birşeyler satarsan daha az sıkıntı çekersin.

Bu arada Çin'den mal aldığında hiçbir şekilde garanti vermiyorlar. Onun yerine belirledikleri oranda mal ekstradan veriyorlar. Örneğin bu arkadaşım anlaştığı fiyat üzerinden 2000 mal parası verdi ama 2070 adet mal aldı. Kısacası garanti yok yedek var.
Kolay gelsin.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis