Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Market Açacağım, Yardım!

BaşlatanHakanBozTarih06/06/2009 10:34:40Yorum6

İlk mesaj
Yeni Üye11 yazı
Merhaba arkadaşlar, kendim aslen dış ticaretle ilgiliyim.

Bu konuda iş yapmak istiyordum fakat malum kriz yüzünden bu işlerimi askıya aldım, yan iş olarak ilgileneceğim. Sonuçta hayat devam ediyor, geçim gerekli ...

Asıl mevzumuza gelirsek kendime bir market açıyorum, öyle büyük bir yer değil ama çok küçük de değil 30-40 m2 bir yer, bu iş kolunda hiç bir tecrübem yok, marketçilik yapanların ve uğraşmış olanların tecrübelerine ihtiyacım var.

Malları nerden almalıyım nasıl almalıyım peşin taksit, kar marjım ne olmalı çeşitliliğim ne olmalı, marketçilikte promasyon olayı olur mu, nasıl olur?

Her konuda A -> Z ' ye tecrübelerinizi ve fikirlerinizi belirtmenizi rica eder, herkese Hayırlı, başarılı, kazançlı günler dilerim.

Katkılarınız için şimdiden teşekkürler..

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Serbest meslek
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Yeni Üye86 yazı
Yan iş olarak ilgilenilecek bir yatırım değil bence.Çok emek ister.Kesinlikle başında durmalısın.Çalışma saatleri konusunda da dediğim gibi yan iş olarak yapılacak türden değil.Stok,alacak,verecek hesabını çok iyi tutman gerekli.Başında durmazsan da bunları sağlıklı olarak takip edemeyebilirsin.

Tecrübem yok ama gördüğümü söyledim.Naçizane tavsiyelerim bunlar.
"Bir işi başaracağıma da inansam, başaramayacağıma da inansam hep haklı çıkarım" Henry Ford
"Hayat gelecek için planlar yaptığımız sırada yaşadıklarımızdan ibarettir."

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Mühendis
Yeni Üye67 yazı
selamlar arkadaşım ben toptan uzeri faliyet gosteren gıda sektorunde ve ist 10 yılık bir tecrubeye dayanarak dostuma bunu soylemek isterım bu sektor bu son kuresel kırızle beraber belkı dıyer sektorler gıbı kapılarına kılıt vurmadı ama tabıkı bu ınsanlar ıster calışsın ıster calışmasın gıde sektoru ınsan haytının en buyuk emekcısıdır cunku ıster olsun ıster olmasın ınsanlar yecek ama ben enazında 5.veya 10 aya kadar gıda sektorunden uzak durmanı tasviye ederım cunku bu durumda boyle bir işe kalkışırsanız cok sıkıntı cekersınız biyasada cok daralma var.. girisimpazarlama@hotmail.com
zeynal

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
Üye131 yazı

Sevgili kardesim,
Dış tcaretin neresiyle ve nasıl ilgilendiysen ,o ilgini devam ettir,market işi cok zor ve yıpratıcı,mal almak işleri falan çok kolay,sen tabelanı koyduğunda onlar seni bulurlar ve sana o kadar çok mal satarlarki,bir anda ne olduğunu şaşırırsın,sonra da o malların parasın ödeme derdine düşersin.
Dış ticaret krizden çıkmanın fırsatı,onu geliştir ve market işini unut diyorum acizane...
Dış ticaretteki deneyimlerini paylaş belki burdan işbirliği yapmak isteyenler çıkabilir.
Başarı dileklerimle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye1714 yazı
Marketçilik zor iştir. İlk önce şunu bilere başla. İkinci evin, ikinci eşin, ikinci çocuğun olacak. Günün büyük bölümünü ve zamanını oraya ayıracaksın, çocuğun gibi ilginiceksin ve takip ediceksin. Eşin var ciddi sorunlar yaşayabilirsin :)

Sürekli mal girişi ve satışı olacağından hesap kitabı ve stok takibi yapman gerekiyor. Başlı başına bir kişiyi oyalar zaten bu. Malı nereden kaça alacağını iyi bileceksin. Onun için acele etmeden önce büyük markalardan giriş yaparak, sonra spot ürünlere yönelebilirsin.

İşin tam düzene oturması için 1 yıl şart. (Bu konumlanmış mevkiiye göre değişiklik gösterebilir)

Ama kesinlikle dış ticarette kazandığın parayı kazanacağını düşünmüyorum. Ama hergün damla**** gelir. Özellikle BİM ve benzeri marketlerin olduğu bölgelerde açmamaya dikkat et. Tanıdıklarınla bile aran açılabilir :)

Eğer işlet bir caddeden iyi bir dükkan bulabilirsen, sadece büfe işlet, marketten fazla para kazanabilirsin sakız satarak. Kâr yüzde 100-300 arasıdır. :)
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye2311 yazı
Değerli kardeşim birincisi sermayenin yarısı tekel ürünlerine gider,diğer yerlerle rakabet etmen için çok sağlam tutman lazım,ikincisi tekel ürünleri korkunç para girişi sağlar ama kar marjıda aynı korkuçlukta çok düşüktür,sana örnekleri verim,yüzde 2 ile 10 u geçmez,24 adet bir koli rakı aldın dizerken sadece birini düşürdün kırdın gitti karlar.Devamlı müşterin geldi sıgara aldı aa cüzdanımı evde unutmuşum dedi,önemli değil dedin sıgarayı verdin sonra verirsiniz dedin,para gelmezse gitti25 paket sıgaranın karı.Artı izini falan unutun,günde en az sabah 07-gece-01.30 gibi açmanız lazım para kazanmak tekelde o sürümleri yakalamak için,bide bunu 365 çarpın,öyle elemanla 2 kişi ile bile yapılacak iş değildir.Bu türlü yerlerde hiç bir krizde bile düşmeyen gıda ciroları çok ciddi oranlarda düşmüştür haberiniz olsun.Malumunuz k.kartlar problemlerinden dolayı süper marketlerden elini ayağını çekmiş müşteri kitlesi eski dost bakkal amcaya dönmüş ama veresiye defteri yine açılmıştır. Birde emekli olanın aklına gelen iş fikri olan marketçilik,hayatta bir simit bile satmamış memur zihniyetli ticari hayatı sıfır olanların ilk yapmayı düşündüğü iştir ve çok abuk subukluklar yaşanır bu sektörde,diyelim açtınız çok da iyi tutundunuz,bir gün yanıbaşınızdaki boş dükkanın tutulduğunu gördünüz ve merak ettiniz sordunuz,bunu tutanın BİM gibi ,ŞOK gibi yada yapacak iş bulamamış o kadar dükkan varken sizin yanıbaşınıza market açmayı akıl edebilmiş bir zat olması hiç de ihtimal dışı değildir.Bunları yazarken büfecilik ve market işletmişliği olan biri olarak yazıyorum,daha ayrıntılı olrak görüşmek istersenizde bana msn den dönebilirsiniz.Size yine o işi yapıp ama farklılık kazanmanızı sağlayacak fikirler verebilirim..SİZE ŞİMDİDEN ALLAH KOLAYLIK VERSİN..

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye11 yazı
Çok saygıdeğer arkadaşlarım,öncelikle değerli vakitlerinizi ayırıp verdiğiniz cevaplar ve fikirler için çok teşekkür ederim. burada yazılanları gözardı
etmeyeceğim, inşallah doğru kararlarla doğru zamanda doğru işi yapıyor olurum.Bu temennimi buradaki herkes için de diliyorum,
Saygı ve sevgi ile kalın, Hayırlı bol kazançlar dilerim.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Serbest meslek