Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Salyangoz Üretimi İçin Yardım

BaşlatanISKORPITTarih06/06/2009 08:48:15Yorum19

İlk mesaj
Yeni Üye3 yazı
ARKADAŞLAR
BEN İZMİR DEN YAZIYORUM.BENİM ELİMDE 3-5 DÖNÜM ARAZİ VAR İÇİNDE ARTEZYENİ MEVCUT.BEN BURADA SALYANGOZ ÜRETİMİ YAPMAK İSTİYORUM BU KONU İLE İLGİLİ BİLGİ VEREBİLECEK ARKADAŞLARDAN YARDIM BEKLİYORUM
HASAN

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
19 yorum
Yeni Üye14 yazı
Sayın Iskoppit,
Salyangoz üretiminin hem teorisini bilen hem de bu konuda tesis yönetmiş olan Su Ürünleri Yüksek Mühendisi Zühtü Mete Dinler (zmetedinler@gmail.com) bu konuyu en iyi bilenlerdendir.
Size en doğru bilgiyi Onun verebileceğini düşünüyorum.
İyi çalışmalar

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Di?er
Yeni Üye3 yazı
İLGİNE VE BİLGİNE TEŞEKKÜR EDERİM
HASAN

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Esnaf
Yeni Üye5 yazı

Arkadaşım salyangoz çiftliği kurma konusunda belki de Ülkemizde en fazla araştırma yapmış, proje üretmiş, projesini hayata geçirme noktasına gelmiş birisiyim. Salyangoz üretimi öyle tek başınıza bir kaç dönüm bir yerde başlayacağınız bir iş değil. Bir kere önce ürününüzü iyi değerlendirebilmek için sizin kadar araziye sahip en az yirmi yirmi beş kişi birlikte başlamanız gerekir. Eğer köylü değilseniz, köyde yaşamıyorsanız bekçi tutacaksınız, bakımını takip edeceksiniz. İşi bilmediğiniz için verimli üretim yapamayacaksınız. BU DA KÖTÜ ÖRNEK OLACAK! sİZDEN SONRA BU İŞİN DENENMESİNE ENGEL OLACAK. ben iki kez deneme üretimi yaptım, 1->69 verim aldım, ama çok özel ilgilendim. Bire 20 verim alma hedefiyle proje yapmanız gerekir. Toprak yapısından, iklimlendirmeye kadar pek çok ayrıntısı var. Beş dönüm salyangozu beslemek için en az 20 dönüm daha sulak araziye ihtiyacınız var... Selamlar, bu konuda bilgi isterseniz yazışabiliriz...
Kimya Mühendisi (ODTÜ)

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Mühendis
Yeni Üye1 yazı
merhaba
salyangoz yetiştiriciliği ile bende ilgileniyorum. ancak uygun koşulların oluşturulması ile ilgili çok fazla kafa karıştırıcı bilgi var. pratik ve anlaşılır bir yönlendirmeye ihtiyacım var. örneğin en verimli ve ege bölgesi iklimine uyum sağlayacak tür hangisidir. açık alan yetiştiriciliği mi yoksa kapalı alan mı tercih edilmeli
maliyet ve geri dönüşüm süreci daha da önemlisi teknik bilgi yardımında bulunursanız çok sevinirim.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
Yeni Üye36 yazı
Sayın Elsco bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum..messenger adresinizi verirseniz ordan irtabat kuralım sizinle..

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Muhasebe
Yeni Üye16 yazı
Beni Bilgilendirdiğiniz için Teşekkür Ederim
GeRçEKçİ oL imKaNsıZI İsTE..

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ö?renci
Yeni Üye3 yazı
salyangoz yetiştiriciliğiyle ilgilenen arkadaşlara yardımcı olabilirim

Yerleşim Türkiye / ZonguldakMeslek Ticaret
Yeni Üye16 yazı
arkadaslar olaya hemen atlamayin ben ciftligini ziyaret ettim ve 3 saat dersini aldim almanyada 15 euro 8 kisilik grub halinde söylenen su ,,1 hektarda 10,000 m2 de1 sezonda 2 sene 4 ton salyangoz toplaniyor,, achat türünün verimini sordum ,, sicak iklimlerde yetistigini +10 derecenin altinda yasamadigini fakat verimininde 10 kat fazla oldugunu söyledi ben baslamayi düsünüyorum fakat hemen degil simdilik 5 tane buldum evde terrariumda besliyorum seneye yumurtalari olacak

Yerleşim Türkiye / baltmannsweilerMeslek Ymalat
Üye241 yazı
zmetedinler denen kişiye zamanında mail atmıştım destek veririm ama bu size pahallıya patlar tarzında bir yaklaşımla çıktı karşıma. o yüzden bu kişiyi önermiyorum...

Saygılar

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye16 yazı
elimde su an bol achat salyangoz var yavru olarak isteyenlere posta ile gönderebilirim agusta ayinda degisik bir türü gelecek italyadan kilosu 80 euro dan zaten oradada 80 eurodan satiliyo kücük beyaz renkli daha cok canli yeniliyo !!! isteyene agustostan sonra posta ile gönderebilirim adresim kimbilir001@hotmail.de

Yeni Üye16 yazı
burada mail adresi telefon numarasi birakip arayin yardim ederim diyenlere mail gönderdim malesef bir ses yok galiba cogu yolacak kaz ariyo aman dikkat arkadaslar kendi careniz kendiniz olmaktan baska cikar yol yok en güzeli pazarlama isinde cin,kore,japonya,fransa,italya ve isvicre büyük elciliklerinden yardim isteyin sizlere bu tür su ürünleri ithal eden firma adreslerini vereceklerdir tabi bu bir kac ton ürünle olmaz tahminim en az 80 ton filan olmasi lazim römorklu büyük aracla olmaliki yol masrafini kurtarsin bunuda achat cinsi salyangozla 2 hektarda alabilirsin yerli cins salyangoz icin 20 hektar ve 26-28 ay beslemen lazim !!!! achat cinsi icin 10-12 ay fakat ahat cinsi soguk iklimde yasamiyo

Yeni Üye16 yazı
isteyene achatina cinsi salyangoz gönderebilirim 9 aylik bunlar 1 yasinda her biri 200-250 gram geliyo yerli cinsi 26-28 ayda 15-20 gram senede 2-3 defa yumurta yapabilir ALMANYADAN POSTA ILE gönderirim özellikle sicak bölgelerde yasayan ve bu isi yapmak isteyenlere tavsiyem kimbilir001@hotmail.de

Yeni Üye1 yazı
arkadaş, senin şu afrika salyangozunla ilgileniyorum. mail'de attım sana. ulaşmadığımda kendi mailim: cilcelerden46@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / ErzurumMeslek Memur
Yeni Üye16 yazı
arkadaslar isteyene yachatina fulica,nin yumurtasini gönderebilirim tanesi 0,50 TL+ posta bana gelen mailleri genelde hep cevapliyorum arkadasin maili hic gelmedi ben gönderiyorum bu gün mail su an agirligi 150 gram taneresinin canli

Yeni Üye1 yazı
Sayın Big Boss
Bana hangi isimle mail attığınızı yazarsanız, bende size yazdığım yazıyı buraya aynen kopyalarım. Buraya kendi adımı ve adresimi ben yazmadım. Askerlik arkadaşım Faruk Özcan Bey benim bu işler üzerine ihtisas sahibi olduğumu bildiği için, yardımcı olmak babında mailimi yazmıştı.

Bunun haricinde,

Bu güne kadar yaptığımız bir çok fizibilite de gördük ki karasal iklime sahip olan, yaz yağmurunun az düştüğü, ve toprağın kuruduğu arazi parçalarında yada İllerde salyangoz yetiştiriciliği verimsizdir.

Size bu size pahalıya patlar demişsem eğer, mutlaka öncesinde yapılacak işi sizin açıkladığınız bilgilere göre inceleyip, sizin işinizin mahiyetine göre size bu şekilde cevap vermişimdir.

Ayrıca bir çok girişimciye daha kazançlı işleri önermiş ve onları başarıya sevk etmişimdir.

Bana göre para kolay kazanılan bir meta değildir. Bu nedenle kolaycada harcanamaz. Sizin bir girişime benim desteğim veya yol göstericiliğimle girmeniz halinde ve başarısızlıkla sonuçlanan bir iş girişimi olması halinde ben ücretimi alamam. Dahası sizi hataya sevk etmekte yeterince onur kırıcı bir durum olur. Vicdani hissiyatımı bir kenara koyuyorum.

Bundan dolayıda ben diğer arkadaşlarımdan daha fazla ücret isterim.
Çünkü nerede hata yaptığınızı bulur ona çözüm üretirim.
Çünkü size veya firmanıza maddi kaynak yaratacak kredi ve finansal kaynaklara yönlendiririm.
Çünkü sizin firmanızın ürünlerine pazar bulur, muhtemel alıcılarınız ile buluştururum.
Çünkü sizin çiftliğinize düzenli gelirim, siz daha yatağınızdan kalkmadan ben çiftliğinizde kontrol yaparım.
Çünkü sizin elemanlarınızı yetiştiririm,
Çünkü size mühendis gerekli ise ben size çalışacak bir mühendis bulur onun açıklarını kapatır, onuda eğitirim.
Çünkü ben anahtar teslim iş yaparım.
Çünkü ben sizin ekmak yedirmeniz için sizinle siz olurum.

Sizin kazancınız, benim kazancım, milletimin kazancıdır.
Gayri safi milli hasılada bir damla olmaktır.

Çünkü size "pahalıya patlar" demişsem o iş Verimsiz bir iştir.
Çünkü bir çok kişinin yaptığını yapıp sizden üç otuz kuruş tırtıklayıp internetten apartma 1-2 sayfa fizibilite raporu veya poverpoint slaytı, veyahut kes kopyala yapıştır ile proje yazmamaktayım.
Yerinde incelemeden kılımı kıpırdatmam.

Havai bilgiler ile havai sonuçlar alırsınız.

Şirketimize bir ara salyangozu atık kağıtlarla besleyebileceğine inanmış onlarca girişimci başvurdu, evinin deposunda, garajında yada bir bölümünde karton kutular içerisinde yetiştiricilik yapacağına inanmış oldukça çok girişimcimiz başvurdu.

Yada 3 bin, 30 bin tl, 100 bin tl, belki dahada fazlası olan birikimi olan girişimciler 1 koyup 69 almaktan en kötü ihtimalle 1 koyup 20 almaktan bahsettiler.

Ben kimseyi kınamıyorum. kimseye cahil demiyorum.
Onları okudukları kirli bilgiler kafalarını karıştırdı. internet üzerinden araştırma yaparken bilginin %90'nın anlamsız ve yanlış yönlendirici olduğunu lütfen unutmayın.

1e 69 verebilir salyangoz ama neye göre, kime göre, mesneti ne? hangi hesap silsilesinden ve muhasebeden geçti ve bu orana dönüştü?. Faturalarla veya kanıtlayabildiğiniz günlük, aylık yıllık verileriniz varmı?

Bize başvuran bu girişimcilerin hepsinden 10 tl alsaydım kendimede bir çiftlik kurardım, ama kesinlikle Salyangoz çiftliği değil.

Asla bu girişimcilerimiz yanlış anlamasın,

Kimseye gidin yumurta satın alın demedim örneğin. Hatta artık Salyangoz yetiştiriciliğinide önermiyorum. Salyangoz yetiştiriciliği bir yan üründür. Yetiştiriciliğini yapanlara yapmışlara **********dır demiyorum, mutlaka bir bildikleri vardır.

Doğrusu şu ki para kazandırabilir bir iştir ama çoğu müteşebbisimiz Salyangozun büyüyüp çoğalıp pazara gelene kadar olan harcamalarının altından kalkabilecek maddi kaynaklara sahip değil. Sahip olanında o riski alacak sabrı yoktur.

Su ürünlerinde daha az riskli çok daha verimli yatırımlar mevcuttur. Ama Salyangoz yetiştirilecek yerin doğa şartları yetiştiriciliğe uygunsa elbetteki yapılabilir, para kazanılabilir.

Doğadan toplayıp ürün işleyenlere 2 TL'ye satabilirsiniz. Ama doğanın dengesi yıllardan beri bu canlıların alehine bozulmuş durumdadır. İşlenmesi için çiftlik kurulması şarttır. Ancak Çiftlik kurmak o kadar kolay bir karar değildir.

Meseleyi daha uzatmaya gerek yok. Yıllardır internet sitem dahi yok, Ancak zamanı geldiğine inanıyorum. Ülkemizde girişimciyi yolunacak kaz görmek, ona tatlı sözlerle yaklaşmak bir şiar haline gelmiştir. Parayı kazanan ve biriktiren kişi, nasıl para kazanacağını bilir. Ve dahi nasıl harcıyacağını da çok çok iyi bilir. Bu sözlerimin ne anlama geldiğini de bu forumun ahalisi çok iyi anlayacaktır.

Ben belkide mertçe konuştuğum için kalp kırmışımdır.

Sizden ricam size ne yazdığımı gönderin bana, kalp kırdıysak düzeltmek içinde çaba harcarız. hayırlı günler, bol kazançlı işler dilerim.

Saygılarımla.

Zühtü Mete DİNLER.
Su Ürünleri Yüksek Mühendisi
Tertemiz .... Ltd. Şti.

Big Boss 17/04/2012 : 23:01:08
zmetedinler denen kişiye zamanında mail atmıştım destek veririm ama bu size pahallıya patlar tarzında bir yaklaşımla çıktı karşıma. o yüzden bu kişiyi önermiyorum...

Saygılar

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Mühendis
Yeni Üye1 yazı
merhaba ben sinem döner .süleyman demirel üniversitesi fen edebiyat fakultesi biyoloji bölümü mezunuyum.geçtiğimiz şubat ayında mezun oldum.2010 yılında mehmet akif ersoy üniversitesinde tübitak'ın vermiş olduğu salyangoz yetişitiriciliği seminerine katıldım ve sertifika aldım.ve bu iş için elimde imkanlarım var.ancak tam ayrıntılı olarak öğrenmek istiyorum.bu konuya fazlasıyla özen gösteriyorum.araştırıyorum.bir internet sitesinde bir arkadaşın salyangoz yetişitiriciliği hakkında yardım istemesi üzerine siz önerilmişsiniz.bende mail adresinizi ordan aldım.sizden bu konu hakkında detaylı bilgiler istiyorum açıkçası.öncelikle;

1) salyangoz yetiştiriciliğinde başlangıç için ne kadarlık bir arazi gerekmektedir?
2)eskişehir ilinde yaşıyorum.burada salyangoz yetişiriciliği yapılıyor ama buranın iklimi salyangoz yetiştiriciliği için uygun mudur?
3)bu iş için ne kadarlık bir maliyet lazım?
4)bir tek kişi mi bir kaç kişi mi salyangozların başında durmak gerekiyor?
5)başlangıçta salyangozları nereden elde etmem gerekiyor?
6)bu hayvanlar için hangi bitkileri yetiştirmem gerekiyor ve neler yapmalıyım?
7)verimini tam anlamıyla ne zaman alabilirim? en çok satış yapmam gereken ülke neresi?
bu sorularıma cevap verirseniz gerçekten çok memnun kalacağım..sizin gibi bilinçli ve tecrübeli insanlardan öğrenmem gereken milyon tane bilgi olduğunu düşünüyorum.şimdiden teşekkür ediyorum.
s.s

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Y?siz
Yeni Üye16 yazı
arkadaslar niye sadece salyangozu fransaya vs satmayi düsünüyorsunuz halbuki en güzel yemdir salyangoz tavuk,örde,hindi,kaz ve hatta balik icin organik yem