"KRİZ VAR" diye tuhaf bir şekilde herkez birbirine fısıldıyor. Kimse ne yapacağını nasıl bir çözüleceğini bilemiyor.
Belki yeri zamanı değil fakat Nasrettin hoca'nın fıkrası ister istemez insanın aklına geliyor,hani şu bindiği dalı kesen adam fıkrası varya ondan bahsediyorum.
Tabiki bu dalın üstünde tüm insanlar var.Dalı kesenler mi kim? İşletmelerin kredibilitelerini sözüm ona kontrol eden mantık/sistem.
Zamanında bu karar mekanizması mantıklı reaksiyon gösteremeyince domino gibi işletmeler yıkılıyor.
Be kardeşim hazıra dağ dayanmaz derler diyelimki sistemi tıkadınız ve çözmemektede inat ediyor yada risk almak istemiyorsunuz peki öyle olsun. Bu işin size nasıl yansıyacağının hiç hesabını yapamıyormusunuz.
Neden sizlere söylüyorum oyunun kurallarını sizler koydunuz sizler kar edebilmek için kredi sistemini getirdiniz ve milletin elinde olmayanı ipotek ettiniz.Ortalık azıcık ısınınca "ben oynamıyorum" diyerek tüm dengeleri sizler bozdunuz.
Eğer olacakları göremeyecek kadar körseniz zaten sizden bundan başka birşey beklenemez.
Siz kendinize göre riskli müşteri listesi yapadurun bende riskli banka listesi yapmaya başladım.
Aklı başında olan büyük küçük tüm işletme sahiplerinede ve bankalarla çalışan halkımızada öneriyorum sizlerde kiminle yola devam edeceğinize dikkat edin.
Zor günlerde bizimle olmayanın işler düzelince yanımıza geldiklerinde eh bizimde söyleyecek bir çift lafımız olacaktır.
Saygılarımla
Nereye baktığın değil ne gördüğün önemli