Ana içeriğe geç

İş Dünyası

Krizden Böyle Mi Cikacaksiniz?!

Başlatansharan67Tarih26/05/2009 08:08:41Yorum7

İlk mesaj
Deneyimli Yazar130 yazı
Herkese günaydin!Su iliman pazartesi sabahinda siz Türkiyedeki sözüm ona civan, Bitirim Türk is adamlari na sesleniyorum!-Bilmiyorum hepsi böylemi ama?----
Sayin degerli is adamlarimiz,siz bu kafa ile degil Ihracaat yapmak,disariya bana inanin bir igne satamazsiniz!!ve gene söylüyorum;eger Yurt Disindaki girisimci Türkler olmasin;sizler disariya altin bile olsa maliniz bu kafalar varken sizde, bir gramini bile satamazsiniz!!Nedenmi bunlari yaziyorum:

Adamlari 3 bin Km.öteden ariyoruz,parasi ile örnek bazi ürünlerini istiyoruz.bir kac sayfalik prospektüs istiyoruz katalog misali,yok hayir katalog yok!Telefon ediyoruz muhataplar bir kez ilgi duyup arama nezaketini dahi gösteremiyorlar!E-mail birakiyoruz,basenlerini kaldirip ta iki satir e-mail yazmiyorlar.is yapalim diyoruz,ilgilenen yok!Mal aliyoruz,on mal iyi gerisi rezalet!!!Kumas siparis ediyoruz,kumaslari actikca eklemeli,actikca eklemeli!!!Ulan helal olsun size be!Sizler birakin krizden cikmayi,daha da batarsiniz bu kafayla!Bir söyledikleri digerini tutmaz,verdikleri sözler yatsiya kadardir!Anlasma koyarsin önlerine"Ben bunu imzalamam!" derler!.....Kontrol et malini öyle yolla dersin,sen kendin kontrol et derler!!...Nedir sizin derdiniz be kardesim!!??Sizler bu firmalarinizi niye actiniz ki?!Niye Ihracaat yapmak istersiniz anlayabilmis degilim!En iyisi sizler pazar mali ,hatta bit pazari mali hazirlayin,oralara satin mallarinizi;sizler icin en iyisi bu.La Havle......!!!!

Sonra da " Biz niye yapamiyoruz?!"" dersiniz.Siz busunuz iste!Siz en iysi Kredi alin,onu da faize yatirin,sene sonunda da kar ettik deyip sevinin!!En iyisi de bu sizin gibi is adami bozuntulari icin bu en güzel yol.!Haydi eyvallah.....Allah kolaylik( !) versin.....

Herkese saygilarimla....
sharan67

Yerleşim İsviçre / St. GallenMeslek İthalat / İhracat
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
7 yorum
Üye165 yazı
size çok içten katılıyorum aynı bu konuyla ilgili bir sitemde ben yazmıştım.. maalesef türk işadamlarımızın kaderi bu müşterinin ayağına gelenine bile bi tuhaf tavır içindeler kime neyi niçin nasıl satsınlarki beceremiyorlar.aslında bu kadar basit anladım ...

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye79 yazı
haklısın walla doğru söze ne hacet.
Http://www.Hediye10.com Sevgiliye Hediye Sitesi

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
Yeni Üye79 yazı

Aynen sharan67 size katılıyorum.
Artık paraya doymuş bunlar. Yada parayı daha kolay yerlerden kazanıyorlar. Cunku para kazanmak isteyen birinin içinde bir heyecan olur. Bunu tutun sokaktaki bir esnafdan tepedeki iş adamına kadar aynıdırlar.
Ben İstanbulda yasıyorum. Bir markete yada bufeye giriyorum. Bir paket sigara istiyorum. 1 dakika içerisinde beyefendi kendini oturduğu yerden kaldıracakta senin yanına gelecekte sana bir kez daha soracak buyrun ne istemiştiniz diye hadi bunu anlarım uzakta idi dediğimi anlamamıştır. Markasını soluyorum bir adet diyorum bana bakmıyor sokağa bakıyor. Sonra evet ne istemiştiniz diye tekrardan soruyor. Sence bu market sahibi para kazanmayı hakkediyormu ???? Yada bu adam paraya doymuş mu?

Sizce ticaret yapan birinde heyecan olmaz mı?
Kendini geliştirmeyi düşünmez mi?
Neden hep hileli yollardan para kazanmaya çalışırlar..
Neden kendilerini marka yapmazlar. Hep markaların dışında kalırlar.

Bu soruların tek bir cevabı var bizim halkımızın büyük çoğunluğu bu ticareti yapanalrın büyük coğunluğu hazır para ile başlarlar bu işe emek harcamadan .

Teşekkürler...
Onur Şahin

Yerleşim Türkiye / ÝstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye979 yazı
aslında arkadaslar bu konuda genelleme yapmak bence yanlıs tıcaretle ugrasan ve hakkını veren cok ısadamıda var ama elbettekı sızın dedıgınız tarzda ısını cıddıye almayan lakayt davranan kısılerde var bu konuyu belırtmenız gercek ten guzel cunku eksıklıklerımızı gormemız acısından cok faydalı bır yazı.
Dunya pıyasasında soz sahıbı olmak ıstıyorsak ılk olarak yaptıgımız ıs ne olursa olsun cıddıye almalı ve karsıdakı musterıye bu urunu ne olursa olsun nasıl satabılırız bunun hesabını ve gereksınımlerını yerıne getırmemız gerektıgı kanısındayım sonucta karsımızdakı bır kısı olabılır ama bır kısı bıle bızım ıcın cok onemlı bır kısıyı kazanan bınlerıde kazanabılır ama bır kısıyı kaybeden bınlerıde kaybetmıstır bu yuzden ozellıkle dıs tıcarette cok daha bılınclı olmamız gerekmektedır.

Aynı durum mermer sektorundede soz konusu ne yazıkkı mermer sektorunde avrupada ımajımız hıc ama hıc ıyı degıl bu yuzden adamları ıtalyanların kucagına ıttık(ıtalyada blokları bızden alıyor ve ısleyıp avrupaya satıyor yanı hammaddeyı bedeva verıyoruz ve adamlar 1e alıyorsa 4e satıyor) ve bızım fıyatların 4 katına mal olmasına nazaran adamlar turk fırmalarından uzak kacıyor cunku 1.kalıte dıye 2.kalıte urun verırsek sozumuzde durmassak olacagı bu .bır satarsın ıkı satarsın sonunda afedersınız ama nah satarsın sonra bunun cezasını tum sektor ceker ve bu guvenı ınsa etmen cok zor olur su an bu zorluklarla karsı karsıya oldugum ıcın bılıyorum ve lutfen arkadaslar dıs tıcarette turkıyenın ımajını zedeleyecek ıs yapmayın bunu ulkemızın adına yapmalıyız tabı buyuk dusunuyorsak.

saygılarımla
“Tomurcuk derdinde olmayan ağaç odundur.” (N. F. Kısakürek)

Yerleşim Bulgaristan / Veliko TirnovaMeslek Ythalat / Yhracat
Üye324 yazı
Haklısınız arkadaşlar...Ama sadece ticaret ile uğraşanlar için değil tüketiciler içinde geçerli bu durum.
Ülkemizi çok seviyoruz, yok başka Türkiye diyoruz ama cebimizde ki paranın hesabını bile yapamıyoruz.Bırakın artık bir şeyler üretip veya alıp satmayı, kurumsallaşmadan bihaber,profesyonellikten bihaber yuvarlanıp gidiyoruz uçuruma...Ticaret bizde sadece esnaflıktan ibaret gibi, zihniyetimizde maalesef çok sınırlı. Bakın Yahudilere,bakın Ermenilere...Türkiye de başta yönetenlerin zihniyeti değişmesi gerek.Muhalefetiyle de...Kendim adına üzülüyorum.
Bazen butür sistem sıkıntılarından dolayı,muhatap müşterilerimizin uyumsuzluğundan dolayı vizyonumuz revizyona uğramak zorunda kalıyor.Tabii Vizyon da varsa...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
Yeni Üye41 yazı
tek kelime ile cok yerinde bir tesbit.ayni durumlarla bizde karsilasiyoruz.sirf bu yuzden milyondolarlik bir isi kacrdik .haftalarca oyaladilar simdide cevab bile vermiyorlar.yine baska bir is icin teklif verdiler bizde o teklifi verdik iki gun sonra yok tl yazmisik ozur dolar ordaki fiyatlar diyorlar bu mu profesyonellik.binlerce km uzaklardasin maille bilgi istiyorsun cevab bile vemiyorlar.ya memleketimizdeki insanlar kazansin diye cinden mal almiyoruz turkiyede daha kalitelidir diyoruz malesef ne kalite ne malin arkasinda durmak tam anlamiyla sifir.sirf bu yuzden turkiyede bir firma kuracagiz .ihracat yapacaksin dersin yk arkadas ben ugrasmam derler,piyasadan bilgin yokmus gibi birliralik mala uclira derler yersen tabi.biz nezaman adam olurz bilmem ama bu sekilde daha cok krizlerde yaprak dokumu yasariz.

Yerleşim Kazakistan / AktauMeslek Di?er
Üye2311 yazı
İlk önce her kesi sevgi ve saygı ile selamlarım,ya yazılanları okudum da biraz buruk okudum.Çoğu arkadaşlarımızın tesbitleri doğrudur.Yerden göğe kadarda haklılar.Ama bakınız her ormanda iyi ağaçta var kötü ağaçta,ben ormancıyım diyorsanız hangisinin iyi hangisinin kötü olduğunu bilmek zorundasınız.Çok değişik sektörlerde hem toptan hem parakende deneyimim oldu,sizin sıkıntılarınızı en iyi bilen arkadaşlardan biriyim,bu sorunlar sadece dış piyasalara verilen hizmetlerde yaşanmıyo iç piyasada aynı hatta bazen daha beter şeyler oluyo.Malesef biz Türkler bina, üretim ,ekipman, araç, eleman, alt yapıyı yaptıkmı kendimizi çok büyük iş yapmış sanıyoruz.Önemli olan işletme açmak değil işletmeciliktir.Bakınız ticaret alış veriş üzerine kuruludur,ama bazıları bunu sadece alış bazılarıda veriş olarak görüyor ve en büyük hata çok kısa vadeli düşünülmesidir.Ama piyasa kuralları her kez için aynı olmalı diğeri yaptımı   ben yaptımı uyanıklık değil.H epimiz hata yapabilir yanlış partnerlerle yola çıkabiliriz ama bakın en iyi müslüman kimdir diye sormuşlar peygamberimize,bir hatayı bir defa yapandır demiş.Yine kıyamet ne zaman kopar demişler,iş ehline verilmediğinde demiş.Biz şimdi ne yapıyoruz niye oluyo bu yanlışlar, bir ekmeği en fazla 4 e bölersiniz,hani yarım ekmek çeyrek ekmek köfte muhabbeti,ama 40 kişinin önüne bir ekmek koyarsanız işte orda her kez kendi lokmasının derdine düşüyor.Birde son olarak her namussuzu bir namussuz yapan vardır,esas buraya dikkat etmek lazım,çamurun içinde ayakkabınızı temiz tutamazsınız.SAYGILARIMLA..

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Saty? / Pazarlama