sevgili Mettin , Ben jojobalaın fidanlarını deneme amaçlı 27 dönümlük bir arazi içine ektim ,,, kendi işcilerimizi de bu konuda öğrenebildiğim kadar bilgilendirdim .. eğer bu konuda ciddi bir pazar bulabilirsem bu jojobaları arazinin geri kalan kısmına , ve diğer arazilerimize de ekmeyi düşünüyorum..Antalya gazipaşa da tropikal bitki çalışmaları olduğunu biliyorum , bu arada bu iş ile ciddi araştırma yapan çukurova ünv. olduğunu duydum , bir yetkiliye ulaşabilirsem gidip görüşmeyi düşünüyorum.
sevgili dilaver, demişsiniz ki yağını üretmeyi düşün , bitkiyi tam olarak tanımadan yağını üretmeye geçmek mantıksız olur.benim amacım zaten bu pazara ulaşabilirsem bir tesis kurup , ki zeytinyağı tesislerimiz var onun gibi bir tesis kurup yağını da yapmak ..
sevgili jeansteam , ben bu bitkiyi Aydın ilinde başladım ,,, bizim oralarda incir zeytin pamuk ... yetiştirilir ... ama kiraz toprağa uygunmudur bilemiyorum , açıkcası aklıma da gelmemişti zaten.kiraz ne kadar su ister ne ister ne istemez analiz ypmam lazım , çok teşekkür ederim bu öneriniz için ,,, değerlendiricem bodur kirazı da ...
Girdim bir jojoba sevdasına , yetkili bulamıyorum :)