Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

Sonunda İşçi Oldum.

Başlatanmakdas74Tarih17/05/2009 13:06:52Yorum9

İlk mesaj
Yeni Üye16 yazı
bu siteyi 2 aydan beri takip ediyorum. beni pazarlamacılıkta o kadar heyecanlandırdıki, ne satacağıma karar veremedim. 5000 tl gibi bir sermayem var. bir ara duvar saati satmak istedim vazgeçtim bayan çantalarını düşündüm karar veremedim ve en sonunda özel bir firmaya muhasebeci olarak işe girdim aylık 900 tl maaşla. sabah:8 akşam:8 pazar tatil günde 12 saat yoğun tempo. yevmiyen 30 tl streside ayrı bir dert. düşünüyorumda kendi işimde bu kadar günde 12 saat çalışsam herhalde daha çok kazanacağıma inanıyorum. güzel bir söz vardır: akıllı insanlar aklını kullanır. daha akıllı insanlar hem kendi aklını hemde başkalarının aklını kullanır. eh bu ara kendimizi kullandıracağız herhalde durum onu gösteriyor.
muammer

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Muhasebe
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
9 yorum
Üye390 yazı
Sevgili muammer kardeş neden her Türk vatandaşı bir kaç milyar bulduğunda kendi işini açmak istiyor.Ben uzun yıllar 3-4 kez kendi işimi açtım ve battım yada kapattım.Bunun en büyük nedeni iş bilmezliğim yada beceriksizliğim değildi.Farkettim ki bu biraz otorite sorunu biraz başkasının ağız kokusunu çekmeme bahaneleri ile patronculuk oynama vb konularla 3 kuruş paralarla maceraya atılma.En önemli kısım ise 3 kuruş paraların hiç bir zaman yetmemesi.Kendi işinizi yapma konusunda girişimcilik tabiki güzel bir konu ama biz türkler matematik konusunda millet olarak sınıofta kalmışız ve hayalle ne karın doyuyor ne aile mesut oluyor.Aldığınız verdiğiniz ve elde kalanla bu işler hemen oldurulmuyor.sabırlı ve azimli bir insan olmanız gerek.Bence işiniz ve maaşınız fena değil.bir kaç yüz lira daha fazla kazanmak için elinizde olan bitenide pul etmeyin.
metinmetin

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Emlakçy
Üye222 yazı
merhba arkadaşım

bende senin gibi muhasebecilik yapıyorum(SMMM sınavınada başvurdum).hemde maaşım 1250 tl.tabi biz muhasebecilerin kaderi bu sanki sabah 8 akşam 8, aldığı sorumluluk ayrı tabi. şimdi diyorum ki kendi işimi kurayım (smmmdede yardımcı olur)biraz param var,aslında arkamda destekçim yok,bir çıkıp deseki oo bya güze sen bu işi yap,bi fikrim de var tabi.ve trükiyede sadece internet üzerinden yapılan bir iş.ben bunu günlük hayata bire bir taşıyacağım , çok ta paraya ihtiyacım yok aslında,ama en yakınlarım bu krizde iş mi yapılır diyor.çalış diyor.bak şimdi işletme lisans mezunuyum,5 yıl satış temsilciliği yaptım.önlisans halkla ilişkiler mezunuyum ayrıca,10 a yakın eğitim sertifikam var. orta karadenizde müşteri portvöyüm iyidir.200 250 inşaat firması.dediğin gibi akıllı insanlar aklını kullanır.ben bile bukadar özellikteyken olmuyor.sakın korktuğumdan zannetme,ama destek olmalı,akşam eve gittiğinde yarın ki ödemeleri değil kimden ne alcam diye düşünebilceksen ,bugün zorlu bi gündü eve gidim dinlenim dediğinde destek verecek kimsen yoksa ozaman başarıya ulaşamazsın,
satış temsilciliği güzel meslektir.paran da olmasına gerek yok ,sen satış yap bak,ozaman seni havada dolarla kaparlar,ama kendi işimi yapacam diyorsan,ozaman onu yap,hep birilerinin elemanı olmaktansa az da olsa kendi işin yap,5000 yerine 500 kazan kendin kazan bence:)ben amacıma ulaşacam bi gün mutlaka,ve o günler uzak değil bana öyle geliyor:) saygılar
SAMSUNDA BİR İLKTİR BENİM MAĞAZAM

KAPIDA ÖDEME SİSTEMİ İLE TÜM TÜRKİYE'YE HİZMET EDİYORUM..

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Esnaf
Yeni Üye16 yazı

değerli metin arkadaşım bana yazmış olduğunuz yorumunuza katılıyorum. Ancak insanoğlu hayatta bazen risk almalı diyorum ufakda olsa. bu şansını denemeli. evet ben bunda pes ettim ama yanlışmı yaptım doğrumu yaptım. bilmiyorum. mesleğimi seviyorum ama, muhasebe en değersiz mesleklerden gibi görülüyor. düşünsenize ben 15 yıl okudum muhasebeci oldum. patronum ilkokul mezunu kendi çapında yaptığı ticaretten gelme. bu gün ben 900 tl ayda kazanıyorum. patron.......... siz biliyorsunuz gerisini. tabiki kimsenin parasında gözümüz yok herkes hak ettiği yerdedir ama, neden bizler biraz daha cesaretimizi kırıp şansımızı denemiyoruz hayatta, yoksa bu işlerin formüllerimi var acaba bunu araştıracağım selamlar.
muammer

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Muhasebe
Yeni Üye61 yazı
FÖRMÜL ÇOK BASİT

1. DOĞRU ZAMAN

2. DOĞRU İŞ

3. DOĞRU İNSAN bu üçü bir araya gelince herşey tamamdır. Bol şans sana :)))))
Başarılı olmanın yolu çalış çalış çalış,,,

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Di?er
Üye2311 yazı
Değerli kardeşlerim öncelikle tam anımsayamasamda bir japon ata sözü ile başlamak istiyorum; yüz defa düş ama yüzbir defa ayağa kalk.Hikayeler hep aynı bir sürü yetişmiş,hayatı boyunca başkalarının yanında güzel şeyler yapmış,ama bir türlü kendi başına bir şey yapamayan insanlar..hep boş ver git çalış,al maaşını hikayeleri...bakınız cevap açık aslında şüphen varsa o işe girmeyeceksin,yok sa da kimseyi dinlemeyeceksin.Son olarakta yine bir sözle kapim,1 Türk 5 Çinlinin işini yapar ama 5Türk biraya geldimi 1Çinlinin yaptığını yapamaz...SAYGILAR HER KEZE BAŞARILAR DİLERİM..

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Saty? / Pazarlama
Üye1714 yazı
Fevja o söylediklerin "Üçü bir arada Nescafe"de var mı ?
Birde formülünü verseydin. :)

Doğru zamanda doğru yerde: Evde oturmak bile doğru zamanda doğru yerde olmaktır. Yanlış bir işe girmenize engel olan zaman dilimi olarak nitelendirebilirsiniz bunu. Peki doğru yerde doğru zamanda nasıl olabiliriz. Herşeyi öğrenerek. Yer ve zaman terimlerinden önce öğrenerek. Önce doğru yer ve doğru zaman nedir? Ne değildir? Neden doğru zaman derler. Neden doğru yer derler? vs..

Doğru iş: Evet fevza'nın söylediği gibi doğru zamanda (1) doğru yerde (2) doğru iş (3). Aslında doğru zamanda doğru yerde bulunduğunuzun işareti iştir. Yoksa herkes o doğru yerden doğru zamanda geçiyor ama farkedemiyor. Haksızmıyım.

Doğru insan: Doğru insan diye birşey yoktur. Yanlış insan vardır. Doğru insan konusunda hiç kimse size yardımcı olamaz. Bazen tecrübeleriniz size yardım eder ama nereye kadar... Doğru insan yoktur! Doğru heykel olabilir. Yani kimse size doğru insan konusunda kefil olamaz. Olabilir ama sadece o gün için...

Bu üçlü formül. Nescafe 3-1 arada gibi.
Bulunana kadar zaman geçer...
Ama bulunursa yok satar...
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye152 yazı
Selam,
Bence bazı noktalarda yanlış düşünüyorsunuz.Rızkı veren Allah tır.Her çalışan, patron benden fazla kazanıyo tarzıyla yaklaşırsa hayat o insan için ızdırap verici olur..Biçok insan var daha doğmadan babadan zengin trilyoner insanlar..Hayatınız değişmiyorsa bakış açınızı değiştirmeniz mümkün..5milyarı olmayıp hatta işi olmayan insanlarda çok ve zenginden daha fazla...Ticaret riskide basitsenecek bişi deildir bi bakmışınız ibreler sıfırdadır bi bakmışınız çıkmıştır.İnsanın kendi işi olunca bence sabah 8 akşam 8 dede bitmez...evdede iş sokaktada iş hep kafa meşgul olabilir..Önemli olan doğru yatırımı doğru üründe doğru zamanda yapmaktır..
http://www.tasarrufuzmani.com Z.Berrin
Üç şey fesat ve yıkım sebebidir:
1-Helalden kazanmama.
2-İstenilen ve doğru yere harcamama.
3-Yasaklanan yerlere harcamadır

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Yeni Üye16 yazı
Patronların kazandığında kesinlikle gözüm yok. olamazda. muhasebecilik mesleği varya bir firmada tam bir işkence. ALLAH tüm muhasebecilere sabır versin. akşama kadar eşek gibi çalışırsın yaptığın işin patron için pek önemi olmaz. Muhasebede sistem nekadar standart olsada her zaman patrona göre sistem vardır. muhasebede iş bitmez. Pra olarakda her zaman muhasebecinin maaşı aidatı fuzili paradır. gereksiz harcama gibi görünür. Ama işler kötüye gittiği zaman muhasebeciye sarılınır. aman ne kazanıyoruz ne kaybediyoruz, cirolar ne nereden neyi kısarsak kara geçeriz. böyle zamanda patronun kardeşi olursun. işler iyiyse eğer iş garantinde yok her an kapıya koyulabilirsin. ''şu muhasebeciyi bana bir çağırın bakıyım'' laflarını çok duyarsun.
haklımıyım haksızmıyım siz karar verin. çünkü bu sorunlar sadece bana özgü değil her yerde.
muammer

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Muhasebe
Yeni Üye3 yazı
arkadaşlar herşey vakti saatini bekler. herkesin patron olduğu bir dünya düşünemiyorum. bu bir denge....
scorpion

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Tekstil