Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

Süper Ticaretçi Olmak İstiyorum

Başlatanthe4kingTarih15/05/2009 00:23:00Yorum11

İlk mesaj
Yeni Üye14 yazı
Merhaba arkadaşlar, fazla bir sermayem ne yazıkki yok ama yeni iş fikirleri üretmeye çalışıyorum. Sürekli bir şeyler geliyor aklıma fakat henüz harekete geçmedim, Sorum şu:
Sağlıklı Zayıflama Uzmanları ve benzeri, pazarlamacı, motorlu kurye ya da bunlara benzer mesleklerde vergi levhası, sigorta, bağkur, belediye ödenecek tutarlar, belgeler, ve daha birçok şey, yani kısaca bir dükkan açmak için gerekli olan masrafları etmeden, belgeleri hazırlamadan iş yapılabilirmi?
Acil cevap yazarsanız sevinirim.
iyi çalışmalar...

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Tekstil
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
11 yorum
Editör5590 yazı
Yapılabilir. Kaçak olarak . . .
Sağlıklı zayıflama uzmanları işi nasıl bir iş bilemedim ama olsun.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Üye1714 yazı
Sağlıksız zayıflama uzmanları da var akinselcuk :)

Her TC numarası olan vatandaşın artık Vergi numarası da var. Maliye'ye bildirirsin ne iş yapacağını, gider vergini ödersin. Hiç bir sorun yaşamaz.

Ama Avon ve benzeri ürünler satmayı düşünüyorsan sanırım vergi vs. ödemen gerekmiyor. Onlar senden zaten alıp ödüyorlar.
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye14 yazı

akın bey merhaba.
Yakalarına rozet takıp her yerde gezen kişiler...
Benim demek istediğim şuydu;
Örneğin bakkalara gidip toptancılık yapmak, bir nevi aracı olmak... Bu durumda şirket açmak gerekir mi?
teşekkür ederim.
iyi çalışmalar...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Yeni Üye14 yazı
Sağlıksız zayıflama var :) Bir de stresle zayıflama var, bu da bizim başımızda olan dert :)
Çalışıyoruz ama sevdiğimiz iş de değil, para kazandığımız iş de :(
iyi çalışmalar...

Yeni Üye14 yazı
Vergi kaydı bilgisi için teşekkürler. Peki satış yapacağım dükkan benden fatura isteyebilir, bu durumda ne yapacağım? Sonuçta yasal bir iş yapmak istiyorum. Belki başlangıçta Açıktan satış yapmamı isteyen yerler olabilir ama sonuçta kanunlara uygun bir iş yapmak gereklidir diye düşünüyorum. Yanlış mı :)
iyi çalışmalar...

Yeni Üye16 yazı
firma kuracaksın, yerin olacak, maliyeye bildireceksin yoklaması yapılıp faaliyete geçeceksin. tabi bu ara faturanı irsaliyeni bastıracaksın gerisi arkasından gelir. hadi sana hayırlı işler
muammer

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Muhasebe
Üye1714 yazı
Hayır adını vereceksin ünvar olarak, vergi numarası uygulaması zaten değişti. T.C. kim numarası vergi kimlik numarası olarak kullanılabiliyor. Ama dükkan açarak ticaret yapacaksan "serbest usül" olarak vergi dairesine kaydolman gerekiyor.

Dükkan'da yasaya uygun düzenlemeleri yapacaksın. Satış yapacağın ürünleri alacaksın (faturalı). Maliye'ye bildireceksin. Seni Yoklamaya gelecekler. ve hayırlı olsun diyecek işe başlayacaksın.

Bence sen dükkan açmadan neler yapabilirim diye düşünüyorsunda, sorma tarzını bulduramadın :) Önce serbest girişimci olma yollarını araştırman gerekiyor sanırım.
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye14 yazı
:) Bence de öyle, Önce serbest girişimciliği araştırmam gerekecek. Ama Ben fikir üretmeye devam ederek zamnı gelince Turnayı gözünden vurmayı hedefliyorum :) Hedefe ulaşınca bu siteye yazacağım...
Teşekkürler
iyi çalışmalar...

Yeni Üye14 yazı
Benim üzerime çırak tanımam :) Çalışkanlığım konusunda çevremdekilerin yorumları epey fazladır. Bu sebepten;
Azimle s.... duvarı deler hesabı :) ticarete atılmam gerekiyor...
iyi çalışmalar...