Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Ben Böyle Birşey Düşünüyorum. Sizce. . ?

BaşlatanHakan.SakaTarih14/05/2009 23:07:44Yorum21

İlk mesaj
Yeni Üye58 yazı
Öncelikle herkese merhabalar..
Yeni bir uyeyim ve sizlerin de actigi konulari takip ediyor yorumlari buyuk bir zevkle okuyorum..

Benim düşünceme gelince,
24 yasindayim ve 1 yildir istanbul'dayim..2009'un Eylul ayinda 1 yilligina Çin'e gitmeyi dusunuyorum..
Ortalama 1 yillik tüm masraflar 6-7 bin dolar..

1 yil sonunda neler olacak,
- Çinceye biraz olsun hakim olacagim ve ilerletme sansim olacak..
- 1 yil sonra öğreneceğim çince ile ticaret şansını zorlayacagim..
..Sonrasinda daha da ilerletirsem dili daha farkli alanlarin kapilarinin acilacagini dusunuyorum..

Diyelim ki 1 yil sonunda hic birsey öğrenemedim..
Zararim ne olacak,
6-7 bin dolarim boşa gidecek..
Hayatimdan 1 yil boşa gidecek..
Suan sahip oldugum ve 800 lira maas aldigim işim gidecek..

Çok fazla zarar edecegimi dusunmuyorum..
Herseyi gözönünde bulundurup bu düsüncemi gerceklestirecegim..
Sizlerin de yorumlarini görmek isterim..
Simdiden tesekkurler..
Guzel bir gece dilerim..
Fikir yaydan çıktı bir kere..

Yerleşim Türkiye / PekinMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
21 yorum
Yeni Üye10 yazı
Merhaba Hakan,
Bence dünyanın ana dili olan ingilizceye hakimsen evet ikinci bir dil olarak çince düşünülebilir. Eğr ki ingilizceye hakim değilsen İngiltere ya da Abd'yi tavsiye ederim. Büyük bir risk. En azından Türkiye'de bir kursa gidip bir alt yapı oluştur derim çince için. Sonrasında daha kolay olur sanırım.
Yine de şimdiden bol şans :) Dilerim her şey istediğin gibi ilerler.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye58 yazı

Yorumlar icin tesekkur ederim..
Burada kursa gidiyorum..1. kur bitmek uzere..

Yerleşim Türkiye / PekinMeslek Ö?renci
Yeni Üye36 yazı
ben ingilizceyi neredeyse hiç bilmeden Maltaya 6 aylığına gittim ve şu anda temelimin sağlam olduğunu düşünüyorum..halen ingilizce çalışıyorum ve bu hiç bitmeyecek yani nankör bir dil tekrar etmezsen unutuluyor..çince konusuna gelince alfabesi gerçekten çok çok zor...ve çincenin latin alfabesiyle öğretildiğini duydum tabi siz daha iyi bilirsiniz...1 senede ticaret yapacak kadar çinceyi öğreneceğinizi düşünüyorum ama rterzioglu nun dediği gibi evdeki hesap çarşıya uymaz...bence çin yerine malezyaya kuala lumpur a git hem ingilizce öğrenirsin hem çince ve çok çok ucuz bir ülke...malezya ve singapuru 2 aydır araştırıyorum ve bilgi almak istersen yardımcı olabilirm...
Ahmet YAZICIOĞLU

Yerleşim Kanada / CalgaryMeslek Ö?renci
ğit kardeşim bence yaşın dahada genç vede kaybedecek pek bişeyin yok.... yolun başındasın inş.herşey gönlünce olur

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye58 yazı
Yorumlar icin tekrar tesekkur ederim..
Gitmek gerektigine inaniyorum..En kötüsü tecrübe edinirim vs..
Sayin ahyazoglu, Malezya ve Singapur demissiniz,biraz bilgi verir misiniz..? Ucuz derken ne kadar ucuz..?
1 yıl tüm masraflar 6-7 bin dolar bence gayet ucuz..

Üye2981 yazı
Gezmek, iyibir eylemdir . bırakın arkadaş gidip görsün, bakarsın , birşeyler yakalar. ,
''Yatan aslandan gezen tilki evladır ''
ismail karagülle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Üye134 yazı
Git kardeşim git... İnşallah gideceğin yerlerde iş konusunda Türkiye kadar rahattır. Çinlisi Nijerya, Ganalısı gelip Türkiye'de iş yapabiliyorsa sen neden oralarda yapamayasın..

Devletin bunu yapması gerektiği yerde bizler (yani siz gibi gözü kara gençler) yapalım..

Yalnız gitmeden önce evella olasılıklar üzerinde çalışıp onları göze alıp öyle gitmeli..

Yolun açık olsun..

25 yıldır çalışıyor

Yerleşim Türkiye / istanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye17 yazı
Hayalleri olmayan insanlar yaşayamazlar !!!

ama bu hayallerini sağlam temeller ve iyi araştırmalar üzerine kurarsan senin için daha sağlıklı olur diye düşünüyorum. ayrıca 365 günlük periyodda 6-7 bin dolar gibi bir rakam yeterli diyorsun. sadece ulaşım maliyetleri bile bu rakamın %20 -25 gibi bir kısmını ***ürecek oradaki barınma - yemek ve bunun gibi olmazsa olmaz masraflarını da hesap edecek olursan sanırım daha mantıklı olur.

Risk faktörünü ne kadar minimize edersen başarı şansın da o oranda artacaktır diye düşünüyorum.

Mutlaka ikinci bir planın olsun ve paranın bir kısmını mutlaka olası aksiliklere karşı bloke et!

Uçak biletini de mutlaka gidiş - dönüş şeklinde al ki kötü ihtimallerde ülkeye dönme sorunu yaşama...

Biraz karamsar yaklaşmış olabilirim ama bunları da göz ardı etmemen gerektiğini düşündüğüm için böyle yazdım.

ve son olarak ta sana Başarılar diliyorum...

Yerleşim Türkiye / AfyonkarahisarMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye4 yazı
bence de gitmelisin,
ilk zamanlar iletişimde ve yemekler konusunda ciddi sorunlar yaşayabilirsin ancak 6 ay sonunda temel çinceyi öğrenebilirsin. (Oradaki baharat kokusu yüzünden bir haftada geri dönen ve bir hafta içinde 10 kilo vermiş yakınım var)
Bunun dışında senin gibi kararlı ve planları olan iki arkadaşım daha gitti çinceyi öğrendiler ve şuan danışmanlık yapıyorlar.
Arzum firması Türk olarak bilinir ama arçelikler de dahil çoğu firma ürünlerini çinde yaptırıyor. Ve şunu da bilmelisinki birçok Türk fabrikatör çinden nasıl mal geitiririm diye tutuşup, orda ürünlerini ürettiricek yer arıyor.
Sen oraya gittiğinde sanayi bölgelerini ve fuarlarıda gezer dökümanlar toplarsn çok başarılı ve aranan bir insan olacağına inanıyorum.
Başarılar dilerim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Üye150 yazı
bende 26 yasında güney koreye gitmiştim.5 hafta sonra geri dönmüştüm(özel sebeblerden dolayı).oraya gideyim desem gidemem artık evliyim ve bir işim var.fırsatın varken git kardeşim.herşey gençken oluyor.hem ben giderken koreceyide bilmiyordum ingilizceyide bilmiyordum.sen bir senede dilini ögrenirsin.ayrıca dili ögrendikten sonra orada veya burada dilini kullanarak ticaret yapamazsan bile dilini kullanabilecegin bir iş bulursun.yani kaybetcegin 6-7 bin dolar ve buna deger kardeşim
hüseyin

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Memur
Yeni Üye36 yazı
sayın Hakan.Saka, Singapurdan ziyade malezyaya gitmeni öneririm başkenti kuala lumpurda herkes ingilizce biliyor...malezya nüfusunun yüzde 40 kadarı çinli ve çince kursları oldukça yaygın...aylık masrafın konaklama yeme içme dahil 250 dolar tutar...ayrıca singapur ve taylanda ulaşımın rahat olur...hem ingilizce hem çince konusunda kendini baya geliştirirsin tabi gene bu senin seçimin...
Ahmet YAZICIOĞLU

Üye192 yazı
bana sorarsan bende git derim,hiç durma biryerlere git,şayet bir ülkeye gitmekte istiyorsan benim acizhane teklifim şu,eğer para kazanmak istersen,eğer biryerlerde ticaretle uğraşacaksan dünyanın en fakir ve kalkınmamış ülkesine git,ne kadar fakir olursa olsun her ülekenin, zengin ve alım gücü olan insanları vardır,sizin esasında orada yapacağınız araştırma edineceginiz cevre size cok imkanlar kazandırır,çin ihraç eden bir ülke fakir ülkeler ise ithal eden ülkelerdir,oraya hem çin hemde türk ürünlerini pazarlama imkanlarınız olur,hem oralarda imalat yapma imkanlarınızda çok olur,bu gibi fakir ülkelerde istediğiniz malı sokmakta ve gümrük işlemlerinde zorlanmassınız,size her türlü imkanıda sunarlar,mesela MOZAMBİK,GHANA,GAMBİYA,UGANDA,MALAWİ,ANGOLA,SENEGAL,ve tabii güney amerika ülkeleride dahil,genelde ingilizce konuşulan ve azda olsa müslüman halkın yaşadığı ülkeleri tercih et derim,bu ülkeler gerçekten cazip ülkeler,bazılarında doğru dürüst gümrük mevduatları bile yok,
gene eğer herhangi bir ülkeye gidecek olursan gitmeden evvel internet kanalıyla arkadaş ve güvenebileceğin dost edin öyle git,internette her tanıştığınada güvenme....
SANA BAŞARILAR DİLERİM

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Di?er
Üye164 yazı
Ben geçen yaz 4 aylığına amerikaya gittim çalıştım orada öğrenciler için work and travel programı ile tek başıma yola çıktım dediler iyi cesaret tek başına fakat hava alanına bir gittim okadar çok türk vardıki giden. ilk gidiyorum yurt dışına beraber hareket etmek iyi olur diye düşündüm bir tane arkadaş benim gideceğim yere gidiyormuş onunla beraber gittik yerleştik bir saat geçti okadar çok türk vardıki hayal kırıklığına ugradım ben ingilizcemi geliştirmek için gitmiştim ama çok iyi olmadıgım için ne kadar zorladıysamda turklerden kopamadım düşünün 10bloklu bir ditede kalıyorduk 130 tane türk öğrenci vardı nereye bakarsam bakayım türk vardı..tayland tayvan rusya vb ülkelerden çğrenciler vardı ben tayland tayvanlar ile kaldım çok pis insanlar yada bana öyle denk geldi iki ay durdum geri geldim biraz gezidim bu sene de arkadaşlar ile gidecektik fakat domuz gribinden dolayı vaz geçtik..ama 2 aylık gibi kısa dönemde çok değiştiğimi farkettim gerçekten yfku açılıyor insanın..1 sene ki durabilrseniz gerçekten iyi bir zaman bence geliştirirsiniz artı dediğiniz gibi çok bir şey kaybetmezsiniz sizin gibi düşünen insan zaten gelincede hemen iş bulur diye düşünüyorum..
E.koparan

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Di?er
Yeni Üye51 yazı
Yorum yapmayayım dedim ama, yinede yapayım isterseniz dikkate alırsınız. Öncelikle 6-7 bin USD dediğiniz para size orada 2 ay ancak yeter, hadi bilemedin 3 ay ( yol parası hariç ). Ticaret yapan Çin firmalarının hepsinde ingilizce bilen elemanlar var yoksada buluyorlar merak etmeyin. Eğer alıcı değilseniz , malı siz almayacaksanız yada satabileceğiniz kimse yoksa sizinle fazla vakit kaybetmeyeceklerdir. Marketlerde size ilginç gelen ürünler bulabilirsiniz , ama muhtemelen zaten Türkiye'ye gelmiştir. Bir konuyu iyi bilen biri olarak giderseniz Türkiye'den müşteri bulma şansınız az da olsa var. Çin'ce meselesine gelince orada kaldığınız süre içerisinde eğer ingilizceniz varsa öğrenebilirsiniz, ama Çin'de ( 100 civarı lehçe olduğu söyleniyor) 17 dil aktif olarak kullanılıyor , 2 dil en yaygın olan Pudonghua ( Mandarin) ve Dongguanghua ( Kantonca) , Çoğunlukla Kantonca bilenler ve Mandarin konuşanlar birbirini anlamıyorlar. Yazı olayına gelince 2000 den fazla karakter var, Çinliler bile eğer elle yazıcaklarsa bazen bazı şeyleri nasıl yazıcaklarını unutuyorlar, hatırlamıyorlar. Ve asla bir Avrupalı gibi düşünmüyorlar, ne ticarette nede ilişkilerde. Tatil amaçlı gidebilirsin, iyi yolculuklar.
Murat from China

Yerleşim Çin / ShenzhenMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye3 yazı
sayın hakan; bence çin daha büyük bir pazar çinden dönüp burada çince ile iş yapmayı düşünmektense onların orada tüketebileceği değişik mallar düşün. özellikle gıda açısından düşünebilirsin. lükse düşkünlükleri yokmuş. elbet birgün olabilir. komünizm oda bir gün geçebilir. çine gittiğin zaman insanlarla dilini geliştirmek için konuşma acaba bunlara ne pazarlayabilirim diye düşün. mutlaka bişey bulacaksındır. hürriyet gazetesinde aratırsan http://arama.hurriyet.com.tr/arsivnews.aspx?id=10751888 istersen bu haberi bir incele. 1,5 milyar insan umarım işine yarar.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ö?renci
Yeni Üye58 yazı
Yorumlariniz icin hepinize ayri ayri tesekkur ederim..
Degindiginiz noktalara dikkat edecegim..
Simdilik gorusmek uzere..Daha sonra uzun uzun yazacagim..

Yeni Üye58 yazı
Biraz bilgi vermek istiyorum..
Evet dün itibariyle şehri ve okulu da belirlemis oldum..

Sehir : Tianjin
Üniversite : Nankai

Okulun dil bölümünde uzun dönem bir dil egitimi düsünüyorum (10 ay)
Okul harcı : 1500 dolar.
Yurt (2 kisilik) : 2500 dolar.
Ucak (Çift yön) : 1000 dolar (Yaklasik)
Bu masraflar ortalama 8.000 TL yapiyor..
Aylik 200-300 TL arasi da ben harcayacagimi dusunursem yaklasik olarak 10-11 bin TL ye mal olacak..
...
Ugrasiyorum..
Umarim hayirlisi olur..
Yorumlariniz icin gercekten tesekkur ederim..

Yeni Üye36 yazı
Hakan.Saka umarım bu gayretinin hakkını alırsın....yolun açık olsun...
Ahmet YAZICIOĞLU

Üye1359 yazı
Çinde durumlar nasıl
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er