Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

30,000 Lira Param Var Bu Parayla Ne Yapmalıyım?

BaşlatanmelihözcanTarih14/05/2009 16:34:22Yorum21

İlk mesaj
Merhaba arkadaşlar ben çanakkalede ikamet etmekteyim.burada bir iş kurmak istiyorum.burada pek sanayi yok.burada halk daha çok öğrencilerden geçinmekte.barlar sokağı 20,000 üniversiteli öğrencinin ön gözde mekanlarından.bir ara bende böyle bir bar açmayı düşünüyordum.fakat sermayem yoktu.şu an var ama yeticeğini sanmıyorum. 30,000 liralık bir sermayem var bu parayla ne yapabilirim?

Önerilerinizi bekliyorum...

Yerleşim Türkiye / ÇanakkaleMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
21 yorum
yaşadığın yerin potansiyeline göre hareket et o parayla bir çok iş yapabilirsin doğru kararlar ver en önemlisi ne iş yaparsan yap inanarak yap o zaman başarılı olursun

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
kesinlikle Tuğrul beye katılıyorum...öncelikle yaşadığınız yerin altını üstüne getirin sonuçta para kazanmak kolay iş değildir ve eminimki gerekli olan yerlere ihtiyaç duyulan bir şeye yeni bir fikriniz doğacaktır sağlam araştırmalarla umarım başarıya ulaşır ve paranızı iyi değerlendirmiş olursunuz...
Ahmet YAZICIOĞLU

Yerleşim Kanada / CalgaryMeslek Ö?renci
30bin tl ile çok güzel işler yapılır . sizin elinizden ne gibi işler gelir? güler yüzlü titizliğe önem veren biriyseniz gıda sektöründe yoğunlaşın . Etrafınızda teknolojik iş yerleri yoksa teknoloji sektöründe ilerleyin . Misal içerisinde pc satacağınız internet cafe tarzı birşey olabilir. Ben bunlarla uğraşmam benm gelirim var bu yan gelir olsun 3 5 birşeyler kazanayım dersen ( güzel yapanlar çok güzel para kazanıyorlar ) tekstil işine bak derim

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ö?renci
sen bu şekildeki bir yazınla ( ev satımından kalan 30.000 L param var ne iş yaparım ) potansiyel bir kurbaanı oynuyorsun.kandırılması kolay bir kurban.arkadaşım,biraz kendine gel.yaşadığın yeri yada ne gibi meziyetlerin olduğunu anlatmadan,nasıl bir fikir bekliyorsun allah aşkına..

saygılarımla...
metinc

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Sanayici
kardeş o parayla devren ekmek fırınları var onu yapmayı dene bende sana yardımcı olacağım vazgeçsen bile fırını aynı paraya devredebilirsin hiç bi kaybın olmaz tavsiyem budur ve para kazanabileceğin bi sektör se.2525qhotmail.com
dadaş

Yerleşim Türkiye / ErzurumMeslek Ymalat
cafe for the üni. students.

cafe için ideal bi miktar. çok bişi bilmene de gerek yok üstelik.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Arkadas cafe ac diyenler var, cafe keyif işidir büyük paralar dönmez ama ille de eğer cafe açmayı düşünürsen de franchise al ama ona da 30bin yetmez.. Turkiyede henuz oturmamıs bir konsept var Sports bar! Northshields gibi, acabilirseniz ihya eder sizi.

Yerleşim Cayman Adalary / Grand CaymanMeslek Turizm
mrb arkadasım bana göre somuncu babayı dinle yanına iyi bi ekmek ustası bul ve fırın işene gir yüzde ücyüz bırakan bi iş ve iyi bi karadeniz ustasıyla paranı 1yılda amorti edebilirsin ama bu iş gercekten titizlik iyi eleman güler yüz birde iyi hesap isteyen bir iş cok yorulursun ama tatlı para kazanırsın

Yerleşim Türkiye / GiresunMeslek Ylaç Sektörü
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - melihözcan
Merhaba arkadaşlar ben çanakkalede ikamet etmekteyim.burada bir iş kurmak istiyorum.burada pek sanayi yok.burada halk daha çok öğrencilerden geçinmekte.barlar sokağı 20,000 üniversiteli öğrencinin ön gözde mekanlarından.bir ara bende böyle bir bar açmayı düşünüyordum.fakat sermayem yoktu.şu an var ama yeticeğini sanmıyorum. 30,000 liralık bir sermayem var bu parayla ne yapabilirim?

Önerilerinizi bekliyorum...

bence colezion nun bayılıgını al gelıboluya ac bı kot almaya gıdıyoduk 50 ytl dıolar onlarında markası belli diil musterıyle ılgılenme zaten sıfır esnaflıktan anlıyan yok bı kota bakıyosun adam sankı mecbur alacakmsıısn gıbı davranıyo bı zahmet dıer modellerı gosterıyo uni de var gelıboluda part tıme elemanda bulursun
Körün Herkesle Aynı Manzarayı Gördügü Yerdeyim CENAZEALAYINA

Yerleşim Türkiye / AntalyakayseriMeslek Ö?renci
merhabalar melih bey (bu arada adaşız)
bana sorarsan küçük bir dükkan tut arka sokaklarda 3-4 bin e.sonra küçük bir kamyonet al skoda pick-up 5-6 bin
bir yardımcı al yanına aylık 500 liraya.toplam ne harcadık:11000 kabaca.vergiye hemen kaydolma ve madem bar çok oralarda bir sistem kur böle karton kutu falan koy barlara cola ve bira kutusu topla presleme ilk önce ayakla ezilir o tuttuğun yerde biriktir.ayrıca hurdacılardan da toptan parayla al ve kamyon bazında olunca sevk edersin.kilosunu 0,50 tl den al ve 1000 ila 1600 arası sat.yaparsan işi ben sana nereye satacağını söylerim.ayda ortalama 15 ton toplasan bunun 10 tonunu parayla alsan 5000tl eder işçi ve masrafta 1500tl toplam aylık gider 6500 tl kazanç minimum 8500 tl eder.kendine güvenirsen ve beğenirsen işi olmayacak bişey deil.
buda benim nacizhane fikrim her ne yaparsan umarım başarıya ulaşırsın..

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek Esnaf
Çanakkale gerçekten öğrenci kenti..Her yer kafee..parasıda ucuz..ogrnecıler bıle 3-5 ogrencı kafeterya acıyor..aksam 6 -7 den sonra sokakta kımsecıkler yok...barlar sokagı harıcınde..

ıyı yerde ıyı bır dukkan bulabılırsen efes den falan anlasabılırsın..
... ... ...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Bankacylyk-Finans
peki aynı durumda kütahyada olan birisi için en öneririrsiniz,yaklaşık 35.000 tl nakti olan birisi için?
Strotaş

söve ,mimari restorasyon,dekoratif iç,dış mekan elemanları ve ısı yalıtım malzemeleri

Yerleşim Türkiye / KütahyaMeslek Ymalat
30000tl ıs kurmakmı :D yahu 3-4 bın tl lık sermaye ıleben herkese gunde 1000tl kazandırabılırm.evet yanlıs dııl hıc calısmadan oturdugun yerden hıcbırsey alıp satmadan sadece pc ye bakacaksın ve alacaksın parayı.gunde 2-3 saat yeterlıdır.ıstedıgınız sekılde kazanmaının yolunun referansoını verırım sıze.ulasmak ısteyenler ekleyebılır. pouy_87@hotmail.com dan maıll atabılırler maıllerınız hergun okunacaktır ıhma edılmeksızın.

Yerleşim Türkiye / TrabzonMeslek Bankacylyk-Finans
Barların olduğu yere açılacak en iyi iş Çorbacıdır.
sermayende yeter
Uzman, dar bir alanda yapılabiliecek tüm hataları yapmış olan insandır...

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Di?er
arkadaşım 2009 -2010 arası çanakkaledeydim oranın her sokagını caddesini iyi bilirim.
senden özür dilerim başta diyeyim..
çanakkale ekonomisi asker öğrenci birazda turiste dayalıdır.
asker zaten çarşıya cıktıgında internete kafasını gömer öğlen ekmek arası tavugunu yada cumhuriyet meydanının orda pizza sını yer. para cıkmaz askerlerden
öğrenci heryerde oldugu gibi ordada kaz göründüğü için parası ancak ev kirasına yeter birde saat 4 ten sonra kordon da boşboş oturur simit bile yemez çogu öğrenci barbaros mah. bile bilmez.
turistlere gelince yerlli yabancı farketmez adamları getirirler kilitbahir den transit geçirirler gelibolu yarımadası şehitlik turu vs.. yerliyi ise aynalı çarşıya ***ürürler affedersin onlarda aval aval bakar kaçarlar ordakilerde işsizlikten memnun değil..

kısacası kendi memleketimden çok inan ki orayı bilirim arkadaşlarımda var oralı hespi işsizlikten mzudarip çünkü çanakkalenin yerlisi sanayi olmadıgı için yada üretim olmadıgı için ticatret bilgisi ve para kazanamyı bilmiyorlar bilselerde iş yapamıyorlar . bir dardanel var birde ç.seramik var yani en basitinden bir un fabrikası bile yok..

internet cafe olayına gelirsek barlar sokagının aynalı çarşı bölümüyle kesiştiği yerde saati 1 liraya güzel yerler var ama askerler herp barbarosa saati 50 kuruşa gidiyorlar orda da sıra çok oldugundan haftada 2 gun iş yaparsın 5 gun boş boş oturursun birçok net cafeciyle tanışıklıgım vardı..

sen en iyisi kafana göre bir iş bul fizibiliteni yap paranı kaptırma yazık olur yıllardır biriktirdiğin paraya..
dortler

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Yleti?im
son durum nedir ?
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - metinc
sen bu şekildeki bir yazınla ( ev satımından kalan 30.000 L param var ne iş yaparım ) potansiyel bir kurbaanı oynuyorsun.kandırılması kolay bir kurban.arkadaşım,biraz kendine gel.yaşadığın yeri yada ne gibi meziyetlerin olduğunu anlatmadan,nasıl bir fikir bekliyorsun allah aşkına..

saygılarımla...

bu arkadaşıma aynen katılıyorum

bir iş kurmak için para lazım , para hem en önemli hem de en son seçenek

öncelikle yapmak istediğin iş , anladığın bir iş olması gerekli veya işten anlıyan dürüst bir ortak

tabii bu da yetmez , işe karar vermeden önce de , akıl , fikir , çevre gibi şartların olgunlaşması gerekli diye düşünüyorum

inşaallah hayırlı olur dileklerimle birlikte cümleten hayırlı işler ve iyi günler

Yerleşim Türkiye / EdirneMeslek Ymalat
dostum çanakkaleliler çanakkalede çok para kazanamaz.fakat çanakkaleye gelen yabancılar iyi para kazanır.çünkü çanakkaleliler ticaretten pek anlamaz.
ve çanakkaleliler biraz gariptir.bir yer yeni açılınca ilk 2 ay iş yapar sonra yapmaz çünkü modası geçer.öğrencilerde para yoktur.askerlerdende pek bişey gelmez.turistlerde transit geçer.sana tavsiyem çanakkalede yapılacak işler cuma pazarından yer al ucuz bayan tekstil ürünü satmak,tekel büfesi(demircioğlu cad.)kordonda şakirin oralarda dondurma standı,ha biraz fazla para veya ortak ayarlayabilirsen eb tekstil ürünü satan bir yer(english home )gibi.
edv

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
İnternete yazılır mı abicim ya 30.000 tl'm var diye. İstanbul'da 20 lira için adam öldürüyolar. Bence her kimle görüştü isen telefon numarasını falan sil , hatta kendi telefonunu da değiştir. Yoksa hallem ederler kallem ederler, yerler bitirirler seni.
Ticari kabiliyetin yoksa o paran heba olur gider.
Bar'lar sokağına gelince , müspet olmayan bir sektörde hayır ve bereket olmaz. Bar açmayı aklından bile geçirme derim.
Çanakkale'yi iyi bilen arkadaşlarımın tavsiyeleri gayet makul , onları dinle. Özellikle dortler21.
www.asyatex.ticiz.com
hiratex@hotmail.com / asyatex@hotmail.com.tr By ERP Group

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil