Ana içeriğe geç

Diğer Konular

Bayrağım.

BaşlataniturkmenTarih22/03/2005 18:17:58Yorum8

İlk mesaj
Üye406 yazı
Bayraksızlar!

Bayraksızlar bayraksızlar
Yere düşse bayrak sızlar
Nerden bilsin kıymetini
Soysuz sopsuz bayraksızlar

Ne olurdu yazmasaydım
Ben bu kara yazıyı
Bilmeseydi namert soysuz
İçimdeki sızıyı

Yıldızların isyanı var
Hilâl taşıyan felek
Damla damla kan akıyor
Delik deşik bu yürek

Al rengine kara bağlar
Yastadır deli gönül
Aşık'ın olmuşum senin
Hastadır deli gönül

Renginde şehitlik gizli
Hilâlinde mana var
Yüreğimde saklamışım
Kurbanında kına var

Toprağa düşse yiğit
Ölüm güç verir bize
İnancıma teslim oldum
Zulüm güç verir bize

Uğrunda ölen yiğit
Kim ne bilsin ne kadar
Geriye ne can kaldı
Hepsini kurban adar

Yamacında gezindiğin
Şimdi dağlar ağlasın
Bayrağım hançerlendi
Şimdi çağlar ağlasın

Bayrak yere düşerken
Alkışlayan piçleri
Kahredecek Türk milleti
Destek veren güçleri

Susmayın ey milletim
Bayraksızda ar olmaz
Susar ise yiğitler
Vatan bize yar olmaz

Başı bozuk yaylada
Pusuları kurdular
İki yaşında yiğit
Kürşad'ımı vurdular

Bundan gayrı düşmanım
Bayrağa ters bakanlar
Artık hesap vermeli
Dağı taşı yakanlar

Meleküt aleminde
Destan olan can bizim
Dalgalansın bayrağım
Üstündeki kan bizim

Dört aylık bebeklere
Kurşun sıkan nerdesin
Nereye gidersen git
Öleceğin yerdesin

Hükmü ilâhi varsa
Belki korur Yaradan
Kan düşmanı olmuşuz
Çekilsinler aradan

Bu vatanın ekmeğii
Gözünüze durmalı
Yiğit bir can gelmeli
Sizden hesap sormalı

Sefai'yem yaşamak ki
Bundan gayrı ar gelir
Ay yıldızlı bayrağa
Bu yeryüzü dar gelir!

Aşık Sefai

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Satış / Pazarlama
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
8 yorum
Üye406 yazı

Bayrak

Ey mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü
Kız kardeşimin gelinliği,
Şehidimin son örtüsü,
IŞIK ışık dalga dalga bayrağım,
Senin destanını okudum
Senin destanını yazacağım,
Sana benim gözümle bakmayanın
Mezarını kazacağım,
Seni selamlamadan uçan kuşun
Yuvasını bozacağım,
Dalgalandığın yerde ne korku ne keder,
Gölgende bana da bana da yer ver.
Sabah olmasın günler doğmasın ne çıkar,
Yurda ay yıldızının ışığı yeter,
Savaş bizi karlı dağlara ***ürdüğü gün,
Kizıllığında sığındık,
Dalgalardan çöllere düşürdüğü
Gölgene sığıındık,
Ey şimdi süzgün rüzgarlarda dalğalı
Barışın güvercini, savaşın kartalı
Yüksek yerlerde aşan çiçeğim
Senin altında doğdum
Senin dibinde öleceğim,
Tarihim, şerefim, şiirim, her şeyim
Yer yüzünde yer beğen,
Nereye dikilmek istersen,
Söyle seni oraya dikeyim.

Arif Nihat Asya

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Saty? / Pazarlama
Üye370 yazı
..............
Vicdan azabına eş, kayna kayna Sakarya,
Öz yurdunda garipsin, öz vatanında parya!

İnsan üç beş damla kan, ırmak üç beş damla su;
Bir hayata çattık ki, hayata kurmuş pusu.
Geldi ölümlü yalan, gitti ölümsüz gerçek;
Siz, hayat süren leşler, sizi kim diriltecek?

Kafdağını assalar, belki çeker de bir kıl!
Bu ifritten sualin, kılını çekmez akıl!
Sakarya; sâf çocuğu, mâsum Anadolu'nun,
Divanesi ikimiz kaldık Allah yolunun!

Sen ve ben, gözyaşiyle ıslanmış hamurdanız;
Rengimize baksınlar, kandan ve çamurdanız!
Akrebin kıskacında yoğurmuş bizi kader;
Aldırma, böyle gelmiş, bu dünya böyle gider!

Bana kefendir yatak, sana tabuttur havuz;
Sen kıvrıl, ben gideyim, Son Peygamber Kılavuz!

Yol onun, varlık onun, gerisi hep angarya;
Yüzüstü çok süründün, ayağa kalk, Sakarya!..

Necip Fazıl KISAKÜREK

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye8 yazı

onlar nerden bilcekler ki...hiç bayrakları olmuş mu acaba...vatan hayinleri aramızda ellerini kollarını salla**** dolaşıyor ama biz acaba buna yeteri kadar müdahele ediyor muyuz...şiir çok güzell...sen değil bunu sana yazdıranlar utansın..gün beraberlik günüdür..bayrağımızı ezdirmeyiz
Nahide

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Muhasebe
Yeni Üye61 yazı
Gururla evimin camlarının tümüne bayraklarımı asmanın huzuru içindeyim. Fert olarak yapabileceğim tek eylem kısa vadede bu kadar. Ancak fertlerde milli şuurun oluşturulmasıyla, ki ben yurdum insanının bu şuuruna inanırım, bugün camlarımızda dalgalandırdığımız bayrağımızın asla ve asla yerlerde süründürülmeyeceğine inancım sonsuzdur.
Gülümse..

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Yeni Üye61 yazı
Okumayanlar için:
25/Mart/2005
Milliyet Gazetesi
OLAYLAR VE İNSANLAR
HASAN PULUR
GENELKURMAY BAŞKANI HERKESİN RAHATINI KAÇIRDI..

Tamam mı, oldu mu , bitti mi, rahatladık mı?
O halde çarşı pazar, ev dükkan, apartman, han, astığınız Türk Bayraklarını kaldırın, saklayın.
Nasıl olsa günü gelir -inşallah hiç gelmez- yine çoşarız, yine asarız.

Sayın Genelkurmay Başkanı kusura bakmasın ama, herkesin rahatını kaçırdı!
İki velet - ne güzel de küçümserler ve küçümsetirler - Mersin'de bayrak yırtıp yakmak isterken bir polis kendilerini yakalamış..
İki satırlık bir haber, "müthiş kaynana Semra Hanım" kadar gazetelerde yer bulamadı.
Ama ne zaman ki Genelkurmay Hilmi Özkök, zehir zemberek bir tepki gösterdi, bazılarının etekleri tutuştu, bazıları da gafletten uyandı..

Oysa ne güzel geçiştirilecekti ve toplum ne güzel alıştırılacaktı, "Olur böyle vakalar!" diye..
Ya da bazıları bayrak yırtmanın demokratik bir hak olduğunu, Avrupa ölçülerine uygun olduğunu bile söyleyeceklerdi.
Biz de inanacaktık, kanacaktık!
Dedik ya Sayın Genelkurmay Başkanı herkesin rahatını kaçırdı.
Başta Cumhurbaşkanı, Hükümet, partiler, sivil toplum kuruluşları birden parladılar, daha doğrusu akılları başlarına geldi..
Bir hiddet, bir şiddet, bir celal!

Hele hele "Bayrak bizim ortak değerimizdir." diyenler yok mu?
Teşekkürler,biz ondan almayalım..
Şeriatçının, "laiklik" takkiyesini yemedik ki, bunu yiyelim!
Hele hele "provakasyon mavalı" mavalı!
Yiyen yer!

Bir DE Gökhan Kızıltepe var bayrağı kurtardığı için 24 maaş ve takdirnameyle ödüllendirildi..
Tuhaf şey!
"Sen ne diye burnunu sokuyorsun bu işlere!" diye azarlanacağına, ödüllendiriliyor!
Genelkurmay Başkanı'nın tepkisi olmasaydı..

Hem bakalım Avrupa bu işe ne der?
Hiç hoşlarına da gitmeyebilir.
Baksanıza Norveç elçisi Diyarbakır'a, Nevruz'a gidiyor, kalabalığın içinde "zafer işareti" yapıyor.
Neyin zaferi, kimin zaferi?
Dışişleri Bakanı adamı çağırıp sorsa ya!
Nejat Uygur'un bir oyunu vardı, adını hatırladınız mı?
"Güldürme Beni Hariciye!"

Hem artık bu Nevruz'a amacına uygun bir isim verilse ya!
Herşey ortada, bunun adına "Apo'nun Kurtuluş Bayramı ve PKK'nin Zafer Günü!" deseniz ya!
Nasıl olsa, yakında, Avrupa istedi diye yeniden yargılar, meydanlara, dağlara salarsınız.

Sevgili ustamın yazısı bu kadar. Kalemine, yüreğine sağlık. Ne eklenebilir ki?
Ve sevgili antivirüs kardeş, eğer parti propagandanı yapmaktan, ve önüne geleni karalamaktan, fırsatın olursa bu sayfalarada bir uğra istersen!

Gülümse..

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Üye406 yazı
ÇANAKKALE SAVAŞALRINDA ŞEHİT OLAN HASAN ETHEMİN ANNESİNE YAZDIĞI MEKTUPTAKİ DUA............
Ey Allahım, bu ovada onun sesi ne kadar güzeldi. Bülbül bile sustu, ekinler bile hareketten kesildi, dere bile sesini çıkarmıyordu. Herkes, herşey, bütün mevcudat onu, o mukaddes sesi dinliyordu. Ezan bitti. O dereden ben de bir abdest aldım. Cemaat ile namazı kıldık. O güzel yeşil çayırların üzerine diz çöktüm.

Bütün dünyanın dağdağa ve debdeberini unuttum. Ellerimi kaldırdım, gözümü yukarı diktim, ağzımı açtım ve dedim:

Ey Türklerin Ulu Tanrısı! Ey şu öten kuşun, şu gezen ve meleyen koyunun, şu secde eden yeşil ekin ve otların, şu heybetli dağların Halıkı! Sen bütün bunları Türklere verdin. Yine Türklerde bırak. Çünkü böyle güzel yerler, seni takdis eden ve seni ulu tanıyan Türklere mahsustur.

"Ey benim Yarabbim! Şu kahraman askerlerin bütün dilekleri ism-I celalini İngilizlere ve Fransızlara tanıtmaktır. Sen bu şerefli dileği ihsan eyle, ve huzurunda titreyerek, böyle güzel ve sakin bir yerde sana dua eden biz askerlerin süngülerini keskin, düşmanlarını zaten kahrettin ya, bütün bütün mahveyle!"

ASKERLİĞİMİ ÇANAKKALEDE BİR ŞEHİTLİĞİN YANINDA YAPMIŞTIM .ORALARI GÖRMENİZİ DE KESİNLİKLE TAVSİYE EDERİM. ANCAK GİDEMEZSENİZ AŞAĞIDAKİ SİTELERE BAKARSANIZ GİTMİŞ KADAR OLURSUNUZ UMARIM BEĞENİRİSİNİZ....

http://www.merih.net/gh/ghlink.htm

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Saty? / Pazarlama
Üye133 yazı
Bu bayrağa sahip çıkanların hepsi benim kardeşim
Hepinizin gönlüne ve ağzına sağlık
Bu topraklar üzerinde doğup yaşayıp ta bu Bağrağa saygısızlık yapanlara
en ağır sözler bile söylense yetmez.
Bayrak bu topraklara vatan diyen herkesin namus ve şerefidir.
**SökeR**

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye1 yazı
ULU TANRININ SELAMI ÜZERİNİZE OLSUN...
sizlere ilk defa yazıyorm.Bu bölümdeki tüm yazıları okudum.görüyorumki hepimiz birbirini anlayan insanlarız!biz bize benziyoruz.
21.asırda dünya üzerindeki devlet olarak TÜRK lüğü henüz bozulmamış vatanımdan yazarım sizlere.ve bunun hep böyle kalacağınından şüpheniz olmasın...
biraz önce siyaset meydanını seyrettim.ümit özdağ+ö.lütfi mete vardı.ve bir kez daha anladımki;bizi bizden başkası anlamıyor.ve bunun önemide yok zaten.benim atalarım kendini kime güzel göstermeye çalışmışki ben göstereyim!!!ben mevlana kapısı sevdalısıyım.olduğum gibi görünmezsem yazık benim kanıma...
bende dolaylı olarak çok büyük oyunlara tabii tutulduğumuzu düşünenlerdenim.TÜRK milleti kavramının görmediği bi olguyla savaştığını görmek için daha neler görmemiz gerektiğini hepinize tek tek sorarım?ben müslüman-TÜRK olarak il'imi,töremi çoktan unutmuşum ki çoğumuzdaki kuşku hissi bizi yiyip bitiriyor.ATATÜRK ün söylediği "TÜRK,kendinle ÖĞÜN,çok ÇALIŞ,kendine GÜVEN!" sözünü ne çabuk unutmuşuz.yazık!
kimlik kargaşası içindeki bir insanın sağlıklı düşünmesini ilim adamları savunmazlar!aksine bu insanın düşünce,yaşayış,inanış konularında rahatsız old söylerler.her türlü sorunumuz ve çözümümüzden önce ne ve kim olduğumuzu aşikar edelim.BEN YÜCE YARATICININ YARATTIĞI ,SON PEYGAMBER HZ.MUHAMMED(S.A.V) ÜMMETİNDEN,SON PEYGAMBERİN ÖVDÜĞÜ ASİL BİR İNSAN OLAN TÜRK'ÜM.
buradan yola çıkarak demekki yaptıklarım ,konuştuklarımı,düşündüklerimi önce inançlarım doğrultusunda,arkasından TÜRK lüğüm ün gereği töremin doğrultusunda gerçekleştirmeliyim.
içinde bulunduğumuz durum ne düşünüldüğü kadar karmaşık,paranoyakvari(bu sözden nefret etmeye başladım),nede rahat rahat davranabileceğimiz gibi,basit bir durumdur.jitem den mitten yani devletin teşkilatlarından bahsediyorsunuz ama elinizde hiçbir delil yokken nasıl bu kadar kolay suçlamalarda bulunabiliyorsunuz sizi anlamıyorm.en azından benim şerefli birimlerimi karalama kampanyasına dolaylı olarak katkıda bulunmaktan vazgeçin.hele şerefli askere dil uzatmaktan aman ha sakının!töremce siviller ne vakittir saygıdeğer askere dil uzatır olduki?derin devletti,bilmem neydi...uyanın artık devletin kendisi milletine sahip çıkamıyorki siz suçu başka yerlerde arıyorsunuz.ne zamanki devletin ve adaletin keskin kılıcı üzerimizden kalktı;biz ler,beşerler şaştık!inancımız zayıfladı,töreye bağlılık bitti.ataya saygıyı kenara bıraktık,özgüvenimizi yitirdik.
yetsin gayrı!yetişsin gayrı...beklemeyelim bir yiğit;birlik olalım,teşhisi koyalım, toplanalım cihan yiğit görsün!!!
kendine gelmek için titretilmeyimi beklersin ey TÜRK?

[en güzel yazı itürkmen'in.eline sağlık]

Yerleşim Türkiye / sakaryaMeslek Ö?renci