Yarın hemen bir muhasebeci bürosuna gidiniz. Bir şahış firması kurunuz. Kimlikler yeterli olur. Eğer illede iki ortak olacaksanız ortak adreste iki ayrı vergi levhanız olur. Fakat bir firma gibi değerlendirilirsiniz.
Bu şahış firması bir günde kurulur. İkinci el bir yazar kasa ve fatura, irsaliye, tahsilat makbuzu baskı masraflarıyla maliye masrafları toplam 350 - 400 lira civarında tutar. Muhasebeci de bir şeyler isteyecek elbet. Başlangıç için 50 - 100 lira belki.
Ama sonra , telefon, kira, stopaj, adsl, tabela vergisi, belediye iş yeri açma ruhsatı, aylık sabit vergiler diye karşınıza senmisin nizami iş yapmaya kalkan diye bir sürü masraf çıkacak. Gözünüz korkmasın bunlar hep küçük masraflardır ama damlaya damlaya göl olurlar.
Çok ama çok dikkatli hesap yapın. Bir hevesle başlayıp bir dünya mal borcuyla kavga edip ayrılmayın.
İki kişi iseniz her gün hesabınızı beraberce mutlaka kontrol edin. Güven üzerine değil hesap üzerine bir ortaklık yapın.
Ne kadar sermaye ister ? Açmak istediğiniz yerin kirasına ve içine yapacağınız masrafa göre çok oynak bir rakam çıkar. Her şeyi ikinci el derme çatma ama sevimli bir şekilde dizayn edebileceğiniz gibi hepsini sıfırdan mobilyacıya , malzemeciye de yaptırabilirsiniz.
En az 5 - 6 binle işi bitirebileceğiniz gibi 50 binin yetişmeyeceği bir yerde yaptırabilirsiniz.