Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

E-ticaret Hakkında

BaşlatantarikTarih03/05/2009 18:25:09Yorum9

İlk mesaj
Yeni Üye11 yazı
E-ticaret sitesi kurmak istiyorum fakat biraz daha farklı işleyen, hangi ürünü nereden alırım bilemiyorum.

Bu tür sitesi olan ya da tedarikçi konusunda yardımcı olabilecek arkadaşların fikirlerini almak istiyorum.

Yerleşim Türkiye / İstanbul
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
9 yorum
Yeni Üye17 yazı
aze2818 eskiden ismin Kavkasya miydi?
Savunma Bakani

Yerleşim Türkiye / ErzincanMeslek Politikacy
Yeni Üye79 yazı

e-ticaret için alt yapı sağlam, ürün tedarik sorununun olmaması ve iyi bir reklam bütçen olması lazım. yoksa giderlerini zor karşılarsın.
Http://www.Hediye10.com Sevgiliye Hediye Sitesi

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
Yeni Üye11 yazı
Eticaretten kastım hepsiburada yada bu şekilde işleyen siteler değil. Yalnız tedarikçi konusunda neyi, nasıl, nereden alacağımla ilgili sıkıntı yaşıyorum. Örneğin bir klima için nereden en uygun teklif alınabilir. Ya da bir tatil. Bu tür pazarı olan arkadaşlarımız var mı ?

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Yeni Üye68 yazı
e ticaret ya hepsi burda ya da gittigidiyor tarzı işliyor. bunun dışında işleyen bi site türü yok dünya da da bu böyle. sanırım siz hiç bilinmeyen bir sistem buldunuz. doğrusu merak ettim.
m41

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Muhasebe
Yeni Üye40 yazı
Sanıyorum, "e-ticaret" sözcüğü biraz anlam deformasyonuna uğramış.
E ticaret sadece birilerinin birilerine ürün ya da hizmet sattığı sistem değildir.
E-Ticaret, halihazırda yapmakta olduğunuz işi internete satış odaklı taşıma faaliyetine de denilebilir. Yani ilee gittigidiyor, hepsiburada tarzı olması gerekmez.
Bir tüpçü, site üzerinden sipariş alıyorsa bu da bir anlamda e-ticaret sayılabilir.
Ya da tekstil firması ürünlerini hem mağazasından hem de sitesinden satıyorsa bu e-ticarettir.
Dünya Ticaret Organizasyonu (WTO) nun yaptığı e-ticaret tanımı şu şekilde: "Mal ve hizmetlerin üretim, reklam, satış ve dağıtımlarının telekomünikasyon ağları üzerinden yapılmasıdır."
"Elektronik ticaret, her türlü bilgisayar ağları üzerinden, ürün tasarımı, üretilmesi, tanıtımın yapılması, ticari muameleler hesapların ödenmesi ile ilgili tüm etkinlileri kapsar" tanımı da uygundur.

Umarım en azından tanım açısından yardımcı olabilmişimdir.

tarik isimli arkadaşımız, bir şekilde uygun fiyata ürün veya hizmet tedarik edip, bunu internet üzerinden pazarlamayı düşünüyor. Bu da bir e-ticaret fikridir. Dünyada ilk kez akla gelmiş bir fikir değil yani.
Bol şans dilerim...

Yerleşim Türkiye / IzmirMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye11 yazı
Hiç bilinmeyen değildir tabii ki ama bildiğim kadarıyla, araştırmalarıma göre Türkiye'de internet ortamında böyle bir pazarlama şekli yok. Yani aslında konu Eticaretin pazarlama şeklinin farklı olması. Ben hepsiburada ya da gittigidiyor'dan farklı derken bunu söylemek istemiştim. "Pazarlama şekli farkı". Neyse konu bu değil aslında. Ben neyi nereden daha ucuza tedarik edebilirizin peşindeyim. Bununla ilgili bilgisi olan varsa ve paylaşırsa çok memnun olurum. Veya aramızda bu tür sitesi olan ya da sanal dışında dükkanı olan arkadaşlar yardımcı olabilirler tedarikçi konusunda diye umuyorum.

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Yeni Üye79 yazı
arkadaşlar herşeyi soylemiş.
Http://www.Hediye10.com Sevgiliye Hediye Sitesi

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis