Ben İstanbul Üniversitesi İşletme 2. sınıf öğrencisiyim.Gerek ekonomik krzi nedeniyle gerekse de İBBnin bursları yatırmamasından kaynaklı olarak bu sene bir darlık içerisindeyim.
Bazı zamanlarda part time - full time işlerde çalıştım.Ama ders saatleri ile çakıştığından devam ettiremedim.
Geçenlerde arkadaşımla gelirken bir iki işportacıyı izleyim yurdum insanının mantığını kullanarak :
"ulan herife bak bee , adam 10 dakkada 3 t-shirt sattı.Bu da 1 saatte 18 shirt.3 saatte de 54 sattığı anlamına geliyor.Adam tanesini 3 den alsa(5 tyl'e satıyordu) .4 saat de 108 kağıt kaldırdı..."
Gayet düz mantık düşünmemizin sebebidir belki bu girişeceğimiz macera...
SONUÇ OLARAK soracağım ;
- Akşam iş çıkışı kalabalık yerlerde t shirt ve çorap satmak akıl karı bir hareket mi ?
- Bu işportacılık işinin mafyavari oluşumu varmıdır ?
- Tanesini 3 ytl den alacağım t shirtleri 5 ytl ye satsam , düzinesini 3 ytl den alacağım çorapları tanesi 75 ykr ye 9 tanesini 5 ytl ye satsam , GÜNLÜK 20 - 30 YTL ARASI KAR BIRAKIRMI ?
- Zabıta sorun olur mu ?
- Ve de Tekstil atolyesine gidip" 20 ytl lik tshirt ,12 ytl lik çorap istiyorum" desem bana gülerler mi? yoksa bu kadar az bi miktarda satıyorlar mı ?
Teşekkürler , saygılar ve de sevgiler...