Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

Destek Ve Fikirleriniz Nelerdir?

BaşlatanDamrodTarih24/04/2009 01:14:37Yorum11

İlk mesaj
Yeni Üye30 yazı
Merhabalar,

Uzun zamandır siteyi takip ediyorum fakat bir türlü üye olmamıştım,üşendim sanırım neyse en sonunda üye oldum ve ilk mesajımı bu başlığı atarak kullanmak istiyorum.

İstanbul/Avcılarda ailemin bir dükkanı var.Bu dükkanla uzun zamandır ilgilenemedik bazı durumlardan dolayı..
Son 1 yıldır ben dükkanı kiralamaya,satmaya ve aynı zamanda kendi girişimci fikirlerimi uygulamak için bir araç olarak kullanmak istedim fakat gerek sermayesizlik olsun gerekse arkadaşlarımın 'yok bu dükkandan bişey olmaz,buraya yatırım yapılmaz,iş yapmaz sat gitsin' gibi sözlerinden sonra iyice soğudum.

Dediğim gibi burada birçok girişimci ruha sahip arkadaşlar var.Sizinde destek ve görüşlerinizi almak istedim.Umarım sizde karamsar fikirler vermezsiniz.

Teşekkürler,İyi günler dilerim.

Resim ekleyeyim dedim olmadı direk link veriyorum arkadaşlar.

http://www.sahibinden.com/avcilar_da_satilik_dukkan-93WQQaXQQ12969943WQQpXQQdisplayitem
Girişimci ruha sahip ve gelecek kaygısı taşıyan bir üniersite öğrencisi.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
11 yorum
Yeni Üye81 yazı
neden satıyorsun bu dükkanı ihtiyaçtanmı? eğer ihtiyaçtan satmıyorsan ve hiç biş yapamıyorsan kiraya ver.
bence satma derim
saygılar

Yerleşim Türkiye / Kocaeli
Yeni Üye30 yazı
Daha önceden de dediğim gibi uzun zamandır boş duruyor.Kiraya verilsin emlakçılara haber verdik ilan astık ama yinede kiraya verilemedi.Satılsın dedik o da olmadı hala böyle boş duruyor.O yüzden bende hazır fotoğrafları çekmişken internete ilan vereyim dedim.Bu arada sanırım dükkanın telep etmemesinin sebebi caddeye yakın olması fakat içeride kalması.Bir de dükkanın hemen önünde Şok marketi var.Belkide ondan tam bilemiyorum.Fikirlerinizle yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler.Saygılar

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Yeni Üye53 yazı

mrblar herkese;

ortada bir dükkan var ama iş yok ne piyasa değil mi!:)
üstad dükkan konusunda fikrimi sorarsan bence satma. bu devirde mal sahibi olmak hiç de kolay değil, ayrıca kiraya da vermek istersen umarım bu piyasada kiralayacak birilerini bulursun:( ama iş konusunda düşünmek istersen ben bursadayım kendi firmamız var ortak olarak çalışıyoruz dk bilişim hizmetleri. ama sektör çok köreldi herkes bu işi yapmaya çalışıyor. bu nedenle ne işte ne parada hayır kalmadı. neyse ben sadede geleyim fikir istemişsin bursa tekstilde biliyorsundurki iyidir. dükkanın hakkında bilgi sahibi değilim ama bir bak bakalım bayanların uğrak yeri mi?
çevreyi incele tekstilde başka dükkan var mı? çok ucuza iç çamaşırı, çorap, ham kumaş vs. satabilirsin. ama piyasa var mıdır bilmiyorum dükkanın yeri, geleni gideni çok önemli. ayrıca ayakkabı filan da satabilirsin. ve bu ürünleri toptan fiyatıyla sana bulup ulaştırabilirim. (hatta satış konusunda garanti de vereyim buradaki bazı arkadaşlar o konuda çok da fikir vermiyorlar, bursa uzak değil sana almak istediğin malı gelip görüp öyle alırsın bu da sna garantim olsun) ama ne düşünürsün bilmiyorum. bir bak bakalım. olacak gibiyse istersen maille ya da telefonla bana ulaşabilirsin. yardımcı olmaya çalışırım.

doruk aydın
bdaydin@mynet.com
iş tel: (224) 222 14 43

şimdiden iyi çalışmalar diliyorum.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye42 yazı
İş Fikirleri.com da evlerinde el sanatları yapan bunları satmak isteyen yüzlerce ev kadını var.
Evlerine katkıları olsun istiyorlar. onlarla görüşüp Dükkanınıza konsinye alabilirsiniz. Bu el işi
Özellikle yurt dışında Kanada başta olmak üzere çok para ediyor.

Aldığınız konsinyeleri orada çevreye satabilirsiniz.
Bu arada Internettende yurt içi yurt dışı firmalara resimlerini gönderip satmaya çalışabilirsiniz.
Ücretsiz bir sürü blog sitesi var bunlardan birindede ücretsiz ürünleri teşhir edebilirsiniz.

Firma kurmak çok ucuz önce bir firma kurunuz.

Olayı dahada detaylı düşününüz sonra karar veriniz

Risk cesaret olmadan Ticaret olmaz ama beş parasız ticaret olur .

Bol Şanslar.

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye30 yazı
Fikirleriniz için çok teşekkür ederim.

Doruk bey,fikriniz için teşekkürler fakat bu lanet olası dükkan öyle bir yerde ki parakende için hiç uygun bir yerde değil aslında yakın oldugu cadde sahil yolu caddesi dükkandan 100 metre aşagısı(yokuş aşağı inilirse)deniz kıyısı.Bu arada caddeye yakın dedim ama caddede arabayla geçen bir insanın dükkanı görebilme imkanı anca 20 km ile gidip arabanın içinde sağa sola bakan bir insan fark edebilir, e bu da zor... Parekende için dediğim gibi uygun değil portföyünüz sadece sokak çünkü sokak öyle bir sokak ki u şeklinde bu sokaktan giriyorsunuz diğer sokaktan gene aynı caddeye çıkıyorsunuz.Umarım anlatıp tarıf edebilmişimdir.

Yani kısacası millete otel,han verdiler bizede bu dükkanı..
Teşekkürler iyi günler

Yeni Üye86 yazı
Bencede bayanlara iç çamaşırı satılabilir.Yani yakın yerlerde yaşayan halk mişteri olarak kabul edilmeli ve bunu uygun bişeyler yapılmalı.Dükkan ne kadar içerde olursa olsun ağızdan azğıza yayaılır bu gibi şeyler.Kadının tekibi çamaşır alır.Baktı ucuz ve orta kaliteli dayanıklı sayılır o zaman günlerde başkalarına söyler.Dükkan kiran olmayacağı için havada karada ekmeğiniçıkartırsın kardeş.
Ayrıca su bayiliği de alabilirsin.Sektöre yeni giren ve bedava bayilik verecek olab bir sürü firma var.Hatta Tekirdağ'da bir firma çıldı bedava bayilik veriyodu ama adını tam olarak hatırlamıyorum.Öyle aman aman bir sermaye de gerekmiyor.Yer ise hiç önemli değil.
Sonuç olarak o dükkan her şekilde değerli ama kullanmasını ve pazarlamasını bilirsen.Yanlış anlama sana beceriksiz falan dediğim yok ama iyi bir pazarlama ve akılcı bir yatırımla dükkan kirası vermeyeceğin için her türlü kazanırsın.Ama baştan söylemek gerekir.Öyle ben ticaret yapayım zengin olayım dersen büyük hayal kırıklığı yaşarsın.Herşeyin zamanı var.
"Bir işi başaracağıma da inansam, başaramayacağıma da inansam hep haklı çıkarım" Henry Ford
"Hayat gelecek için planlar yaptığımız sırada yaşadıklarımızdan ibarettir."

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Mühendis
Yeni Üye86 yazı
Bu arada bende Avcılar'da oturuyorum. :))
"Bir işi başaracağıma da inansam, başaramayacağıma da inansam hep haklı çıkarım" Henry Ford
"Hayat gelecek için planlar yaptığımız sırada yaşadıklarımızdan ibarettir."

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Mühendis
Yeni Üye30 yazı
Evocati fikirlerin için teşekkür ederim.Sermaye konusunda şöyle söyleyeyim,Ben istanbul Bilgi üniversitesinde uluslararası lişkiler okuyorum ve haliyle üniversiteye verilen parayı tahmin edebilirsin.Ailem sermaye konusunda haklıca destek olamaz olsa bile hem okul hem işin başında durmak zaten oldukça sorun.Zaten bir işin başında kendin durmadığın sürece de sağlıklı sonuçların alınacağına inanmıyorum.Aslında en temizi kiraya vermek keşke kiraya verilebilse ama bu kirz ortamında zor sanırım.

Neyse Benim bayan iç çamaşırı imalatı yapan arkadaşlarım var üniversiteden onlar ücretsiz de mal verebilir.Su fikrine gelince o da aynı şekilde prim yada maaş karşılıgında çalışacak bir eleman lazım ücretsiz baylikte olsa sermayeye gerek olmasada.Yani kısaca sorun işin başında durabilmek,çalışabilecek güvenilir,işini sahiplenebilecek bir insan bulmak.

Ticari beceirkizlik konusuna gelince,benim şimdiye kadar bir ticari tecrübem yok uzakdoğudan internet üzerinden bir kaç mal getirip gittigidiyor üzerinden satıp küçük karlar ettim fakat bir iş kurup başında durup o iş üzerinde çalışmadım.Ayrıca Konser,Organizasyon üzerine çalıştım o konuda biraz tecrübelerim var.Ben inanıyorum ki işini severek ve hevesle yapan kişiler elbet zaman içinde edindiği tecrübe ile başarılı olabilirler.

Bu arada daha detaylı fikirleriniz projeleriniz var mı?Kısaca anlatayım tekrardan elde bir dükkan var kiralanmadı,satılmadı.İçinde elektriği var suyu maalesef yok,tuvaleti var.En az sermaye ile ve aynı zamanda zaman sorunu olan(Üniversite ve derslerim var) ben bu dükkanda ne gibi faaliyetlerde bulunabilirim.Fikir fırtınalarınızı bekliyorum.

Teşekkürler saygılar

Yeni Üye30 yazı
Aslında ileride mezun olduktan sonra orada bir ofis açıp,şirket kurup, yurtdışından ithal ettiğim malları internet üzerinden satış için kullanılacak bir dükkan olarak düşünmüştüm bu da bir fikir sadece... Neyse iyi günler

Yeni Üye53 yazı
üstad, ticarette önemli şeyler vardır. 1.si senin de dediğin gibi işinin başında duracaksın, 2. si parayı sen alacaksın, 3.sü müşteri seni tanıyacak. ayrıca su işini yazmış bir arkadaşımız ben dikkat etmedim kim olduğuna. ama önümüz yaz iç çamaşırı filan hikaye kalır, bu su olayının yanında. yapabiliyorsan su sat aileden 1ini patron yap, telefonlara da o bakar ondan sonrası sende akşamdan akşama piyasayı kontrole gidersin. sadece 2 tane eleman lazım sana. bunları yapabilme şansın yok ise bence en iyisi sen orada verebiliyorsan üniversiteye hazırlık dersleri ver. bir masa vs. gibi ekipman bulursun. dersverilir.net'e ben üye olacaktım ama hala olamadım, ne kadar iyi bir yerdir bilemeiyorum. ama sen cesaret edip üye de olabilirsen sana öğrenci de bulurlar. boylece dersane gibi küçük 1 yerin olur. hem veliler ögrencileri eve yollamak istemiyorlar sen de mekanında güzel bir ortamda ders verdiğini gösterirsin. kolay gelsin iyi çalışmalar

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Bilgisayar-Bili?im