Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

Ortaklık Ve Üretim

BaşlatansnulasTarih23/04/2009 12:26:18Yorum27

İlk mesaj
Yeni Üye23 yazı
Herkese merhabalar,siteyi uzun zamadır takip ediyorum. Kimi zaman uçuk kaçık kimi zaman da ciddi ve içten fikirlerin, düşüncelerin ve ortaklık arayışlarının konuşulduğu güzel bir ortam.

Afyonkarahisar'da kendi tesisimde üretim yapıyorum fakat aşırı rekabet ve ithal ürünler dolayısıyla işimi tasfiye etmeye karar verdim. 3600 m2 lik kapalı ve 5000 m2 açık alana sahip tesisimde,ortak olarak üretim gerçekleştirebileceğimiz güvenilir bir ortak arıyorum.Her türlü yeni iş fikrine açığım.Köy kalkınma ve teşvik yasası kapsamında olduğu için Afyon'da üretim yapmak çok cazip,tabi ki etkili bir iş kolu veya ürün üretildiği zaman.

Firmamız kauçuk ve plastik sektöründe tecrübeli ama diğer yeni üretim fikirlerine de sermayemizin yettiği ölçüde açığım.

Güzel fikirler ve tartışmalar açması dileğiyle herkese teşekkürler....

Yerleşim Türkiye / AfyonkarahisarMeslek İmalat
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
27 yorum
Üye2981 yazı
snulas, her ne kadar , ev sahibi değilsem de , ben sizden az önce geldiğim için hoş geldiniz. Diyeyim kendi adıma. Plastik, ve kauçuk derken, ürettiğiniz şeyler nelerdi. Biraz bilgi verirseniz, bakarsınız birileri ilgilenir. Ve yeni fikirler için de bir kapı aralamış olursunuz.
ismail karagülle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Yeni Üye23 yazı
hoşbulduk düşünceniz için teşekkür ederim,plastik bot ve kauçuk ayakkabı üretiyoruz.Plastik çizmeler plastik enjeksiyonda,kauçuk olanlar el işçiliğiyle üretiliyor ve çok zahmetli.Kauçuk ayakkabıların satışları çok düşük bu yüzden verimli ve geleceği olan bir iş değil.Plastik çizme de ise çok fazla rekabet ve akıl almaz vadeler var.Hammaddelerin tamamı petrol ürünü(pvc,dop,...)olduğu için sürekli peşin alım yapmak zorundasınız.Yani kısaca tatsız ve tuzsuz bir sektörden çıkış arıyoruz :)

Yerleşim Türkiye / AfyonkarahisarMeslek Ymalat
Yeni Üye68 yazı

merhaba,
Afyon da yapılabilecek en iyi iş besicilik yada sucuk üretimi. Bu benim naçizne fikrim. Çünkü afyonu iyi bilirim daha önce bölgenizin en önemli markalarından birinin bayiliğini yaptım.yazdığınızdan da anlaşılacağı gibi yeriniz büyük ve bu işi yapmaya müsait.Tabi bu biraz maliyetli bir iş.Bilemiyorum mali durumunuz buna müsait mi

Hayırlı işler temennisiyle,

m41

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Muhasebe
Yeni Üye53 yazı
üstad sulama damlama olayını bir araştır istersen hazır kurulu sistemin de var. devlet teşviği de var. bir kurcala belki işine yarar. konyada üretim yapılıyor ama tekel piyasa 5000 çeşit ürün var. kalıpları pahalı değil filtrelere bir bak. yurt dışından geliyor birçok malzeme dolayısıyla pahalı. bir filtre yurt dışından geldiğinde 5e geliyorsa burada 2 ye filan mal oluyor. ufak tefek başla derim ama geleceğin sektörü, ayrıca sadece filtre de üretme tüm sistemini üret belki büyük yatırım ister ama filtreciye çalışmamış olusrun sadece. bol şanslar. ama bunu araştır derim. yapman gereken sadece kalıp hammaddeyi de sıfır alman gerekmiyor bunu biliyorsundur zaten oyuzden şansın olacağını düşünüyorum.

iyi çalışmalar

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye53 yazı
üstad önceki yazımı okudun mu bilmiyorum ama bir de plastik saksı fikri var seracılığa uygun. bunu da düşün. hatta ben de araştırayım ama senden ses soluk gelmezse boşa araştırma yapmayayım.

iyi çalışmalar

Yeni Üye23 yazı
Sayın bdaydın,önceki ve son yorumunuz çok teşekkür ederim,şehir dışında olduğum için cevap yazamadım kusura bakmayın.Damla sulama olayını geçen sene detaylı olarak araştırmıştım,sadece iç anadolu bölgesinde yaklaşık 65-70 tane üretici firma var.Basit bir plastik enjeksiyon makinesi ve çeşitli kalıplar sayesinde üretime başlanabiliyor ama gördüm ki pazarlama sıkıntısı hat safada.Plastik saksı konusunda ise hiç bir bilgim yok,beraber araştıralım biraz ayrıca fikirleriniz için teşekkür ederim,siz hangi işle uğraşıyorsunuz?

Yeni Üye46 yazı
balon imalatı bi düşünün ve araştırın bu konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlarla görüşmek isterim

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Ticaret
Yeni Üye53 yazı
snulas mrblr ben de birkaç gündür sağa sola koşuşturuyorum o yüzden yazamadım. yazınızı okudum. pazarlama sıkıntısı diye yazmışsınız ama pek anlayamadım. acaba satış sırasında kurulumu yapan firmanın ürünleri almaması mı? yoksa pazarlamadaki eksikler mi? neyse damlama sulama işiyle geçen sene çok ilgilenmiştim. benm akrabalarım uğraşıyor plastik enjeksiyonla. ben de baktım iş var gibi duruyor. bir araştırma yapayım dedim. sonra kafama yattı numuneleri yaptım, hatta o zaman yunanistandan gelmişti ilk örnekler. filtreler üzerine çalışmıştım. disk filtre 20'lik falan filan, difröz vs. ama işle çok ilgilenemedim. bilgisayar üzerine çalışıyorum. geçen ilkbaharda işler bilgisayarda sıkıştı o yüzden pazarlamaya çıkamadım. birkaç yerle internetten goruştuk. numune yolladım sonra oyle kaldı anlayacağınız. şimdi bilgisayarda da iş yok:) damlama sulama sezonunu da kaçırdık:) piyasa da berbat. neyse bakalım dedik konikse burada da sizin yazınızı gördüm. size yazdıktan sonra saksı fikri geldi aklıma. acaba tutar mı dedim ama inceleme fırsatım olmadı. aslında pazarı var ama nasıl girilir bilmiyorum bir araştırayım bakalım. siz de bir bakın isterseniz. haberleşelim.

iyi çalışmalar

Yeni Üye53 yazı
bir fikrim daha vardı o da şimdi geldi aklıma: türkiye de olmayan bir üründü belki de getirmişlerdir. ama pazarlamasını nasıl yapılır onu da ben bilmiyorum. çok sağlam 1 pazarlama ve satış elemanına ihtiyaç var. harika bir ürün(kendimi bazı firmaların pazarlamacısı gibi hissettim:)) neyse ürün güzel o da plastikten yapılıyor tek kalıbı varve yaklaşık 12-15 gr malzeme gidiyor 1 tanesine. toplamda 16 adet ürün var tek batında üretilecek. kalıbını da araştırdım yaklaşık olarak 4000-5000 tutuyordu geçen sonbaharda. şeffaf olması gerekiyor. ve kanadada fiyatı 17 dolardı 16lısınız. yurt dışında sağlam para ediyor ama dediğim gibi pazarlamacı lazım. benim pazarlamacılıkta eksiklerim var. ürün hakkında bu kadar bilgi vereceğim ne olduğunu söylemek istemiyorum. çünkü burada herkes 1 şey yazıyor. haklı olarak eleştiren de haksız olarak eleştiren de oluyor. ayrıca ürünün yayılmasını da istemiyorum. ama dersenizki sağlam pazarlama ağı oluştururuz ciddi düşünürüm. ama şunu net bir şekilde söyleyeyim: ürün hayal ürünü değil. yurtdışında pazarı da var. şehirşehir kasabakasaba köyköy dolaşıp satılacak 1 ürün. ve 16lı paketten kullanıcı 8 adet almak zorunda yani her defasında 16*8 adet ürün bırakmak gerekiyor. tabi bide şu var kullanıcı bundan en az 10 adet alacaktır diye düşünüyorum. çünkü yaptığım araştırmalara dayanarak kullanıcı bu ürünü 10-150 yerde kullanmakta ayrıca sezonluk 1 ürün türkiyede ve her sezonda 2 defa bu üründen alınacaktır. karadenizde de piyasası buyuk olan bir urun. eğer isterseniz de mail den görüşebiliriz. yeterki pazarlama durumunu halledelim.saygılar

doruk aydın
bdaydin@mynet.com
iyi çalışmalar

Yeni Üye23 yazı
bdaydın merhaba,yazılarınıza geç cevap verdiğim için kusura bakmayın.Oraya buraya derken mail lara bakmaya fırsat kalmıyor.Bahsettiğiniz ürün bu kadar iddialı ise pazarlama konusunda sıkıntı olucağını düşünmüyorum.Eğer ürn piyasadan talep edilirse,bizim pazarlama yapmamıza bile gerek kalmaz.Ürünü isteyenler mutlaka bize ulaşırlar.Aynı zaman tavul çiftliğimiz var,yumurta üzerine ve hiç bir pazarlama sıkıntısı yok,talep edilen bir ürün olduğu için herkes bize soruyor,biz sormuyoruz alırmısınız diye,örnek vermek gerekirse.Sizin aklınızdaki ürün de bu şekilde talep edilirse ,herkes bizi arar yani pazarlama sıkıntısı olmaz,yeter ki tutulsun gerisi çorap söküğü gibi gelir bence

Yeni Üye3 yazı
üstat dediğin gibi kaliteli iş cıkarmka yeni iş alanları bulmak zor bulsan paran yetmez kimseyede söyleyemessin bu iş ucuk kacık olmasada böyle olsada böyle ...önemli olan iyi yatırımı bulmak çok paran olacak yata hızlı yarırım yapabileceksin...1-2 milyoncuk gidecek bir sürü iş var piyasada olmayan ama o kadar para yok...o zamanda fikir beyinde kalıp döküyor..

Yerleşim Türkiye / ÇankyryMeslek Esnaf
Yeni Üye3 yazı
geridönüşümden su borusu imalatı yada hammadde hazırlayıp satabilirsiniz.10 yıllık ustayım.piyası var.güzelde para kazandırıyor.

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Di?er
Üye450 yazı
Sayın snulas,

eğer lokasyonunuz uygunsa devlet teşviği ile soğuk hava deposu yapıp kiralayabilirsiniz,Şayet paketleme temizleme tesisi gibi bişiler yaparsanız ihracat da yaparsınız..

Devlet teşviği var bu konularda yapılan yatırımlarda araştırabilirsiniz..Sayg...
... ... ...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye88 yazı
eğer kengi sektörünüzle ilgili bişeyler düşünürseniz taban basımı sonra imalat yardımcı olabilirim taban basımı gibi sezonluk ama sürümü çok fazla
TAAATA

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Yeni Üye23 yazı
merhaba ,taban işi gerçekten hızlı ve sürümü olan bir iş.Ama ayakkabı sektörü çok kötü bir durumda,uzun vadeler düşük karlar.Böyle sektöre yatırım yapmak nasıl olur bilmiyorum

Yeni Üye23 yazı
Hakan bey,lokosyonumuz Afyon O.S.B , aslında tesisimizde fikriniz için çok uygun fakat yeni bir yatırıma günümüzde cesaret edip başlamak çok zor.Çok iyi çalışılması ve araştırılması gerekiyor.Yatırım tutarı,pazar,işin geleceği.....gibi gibi bir çok nokta.Ama bahsettiğiniz alan gerçekten akla çok uygun gelen ve mantıklı bir iş.Konuyla ilgili detaylı bilgilere ulaşabileceğimiz , adresleriniz mevcut ise,aktarırsanız memnun olurum.Teşekkürler

Yeni Üye23 yazı
sn aquamarinstone,firmamız 1 ay öncesine kadar pvc bot ve çizme üretimi yapıyordu fakat sektördeki çok uzun vadeler ve düşük kar marjları nedeniyle makinalarımızı satıp ,o işi bıraktık.Tesisimiz 3500 m2 kapalı alana sahip , Afyon O.S.B bölgesinde bulunuyor.Şu an elimizde kauçuk ayakkabı üretiminde kullandığımız ,kauçuk hamur üretimi makinaları mevcut.Banbury-90 lt. ,2 adet kalender , hamur makinalrı ,otoklav gibi....Bizde sizin gibi bu makinalar veya ilave yatırım ile otomotiv yan sanayine yönelik veya kauçuk hamur üretimi gibi ortak üretim arayışı içerisindeyiz.Ancak tesis müsait olduğu için boyumuzu aşmayacak her tülü yeni iş fikri ve ortaklık düşüncesine de açığız.Görüşmek üzere.

Üye450 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - snulas
Hakan bey,lokosyonumuz Afyon O.S.B , aslında tesisimizde fikriniz için çok uygun fakat yeni bir yatırıma günümüzde cesaret edip başlamak çok zor.Çok iyi çalışılması ve araştırılması gerekiyor.Yatırım tutarı,pazar,işin geleceği.....gibi gibi bir çok nokta.Ama bahsettiğiniz alan gerçekten akla çok uygun gelen ve mantıklı bir iş.Konuyla ilgili detaylı bilgilere ulaşabileceğimiz , adresleriniz mevcut ise,aktarırsanız memnun olurum.Teşekkürler

Saydın snulas bu konuda calısma yapan bır arkadas vardı ancak suanda bulamadım kontak numaralarını.

Zaten yatırım tutarının cok cıddı buyuk bır kısmını devlet hıbe olarak oduyor ve kalanına da subvasyonlu kredı temın edıyor dıye bılıyorum...

Şayet yeriniz uygunsa bence bir araştırın derim.İşin geleceğide pazar imkanıda mükemmel..Hatta eğer ileride paketleme tesisi falanda kurabilirseniz ihracat da yapabilirsiniz..Düşünsenize iş yerinizi kiraya veriyorsunuz ve bir araştırın derimn m2 fiyatlarını?
Ben bir araştırıp konu ile ilgili bilgi temin edebilirsem size iletirim..
... ... ...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye23 yazı
Hakan Bey yerimiz son derece uygun,bende araştırayım bakalım nelere ulaşabilicez,Teşekkür ederim görüşmek üzere

Yeni Üye13 yazı
Eğer Sera kurulumu istiyorsanız iletişim kurmanızı bekliyorum. İleri teknoloji sera tasarımlarımızı sizlere sunmaktan memnun oluruz.
iletişim kurmaktan çekinmeyin
UrVe Teknoloji Temiz Enerji Sera Sistemleri

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Mühendis
Yeni Üye13 yazı
Yurtdışı ve yurtiçi referans isterseniz verebilirim

Yeni Üye13 yazı
UrVe Teknoloji Temiz Enerji Sera Sistemleri. dünyanin en güvenilir markalariyla ayrıcalıklı hizmetler vererek müşterilerine Mühendislik ve Bilgi Teknolojileri sunmaktadır.

Firmamizin ilk hedefi, müşteri memnuniyetini sağlamaktır. şunu biliyoruz ki müşterilerimizdeki memnuniyet üst düzeylerde olduğu sürece her türlü problem aşılabilir. Sektörümüzde yaşanan yoğun rekabete rağmen bizler bu memnuniyeti sağlamakta ve birçok firmaya uzun yıllardır kesintisiz hizmet vermekteyiz.

Çalışma alanı olarak kendimize son derece geniş bir yelpaze seçtik. Bunun nedeni ise; müşterilerimizi belirli markalarla sınırlandırmadan günün şartlarına göre en iyi fiyat performans oranına göre projeler sunmaktır.

Biz UrVe Teknoloji Temiz Enerji Sera Sistemleri olarak müşterilerimize bu anlayışla hizmete devam edeceğimizi siz saygıdeger firma yetkililerine bildirmekten gurur duyarız.

Dünyanın Her Yerine Hizmet Sunmaktayız. Yeterki Ciddi Yatırımcı Olsun.

Yeni Üye23 yazı
Sn urveteknoloji,

Teknolojik sera yatırımları konusunda bzı araştırmalrda bulunduk.Hatta bu yatırım için ciddi olarak niyetlendik fakat bürokrasiyi aşmak mümkün olmadı.Afyon'da mevcut 2 adet jeotermal sera kuruldu.İlki 50.000 m2 ve diğeride 40.000 m2 . Mesela ilk yatırımcı arazi için bedel ödemedi.Teşvik,hibe neyse artık...Bu yatırım için araziyi teşvik,yatırım hibesi gibi alamayınca,arazi bedeli çok fazla olduğu için yatı zora giriyor.Afyon'da sıcak bulunan araziler için m2 fiyatları 100-150 TL arası.Bu rakamlarda bence aşırı yüksek.Seracılıkta en önemli maliyetlerden birinin de ısıtma olduğunu düşünürsek,ne yazık ki yatırım zora giriyor.Sizin bu problem için bir çözümünüz var mı?Teşekkürler

Yeni Üye9 yazı
Kurutulmuş sebze ve meyve imalatı yapan makinelerin imalatını yapmaktayım ve bu konuda çok çeşitli ürünlerin ar-ge çalışmalarını tamamlamış bulunmaktayım.Tarhanayı çok kısa zamanda anlık denebilecek zamanda kurutma sağlayabilmekteyim.Örnek olarak vermek gerekirse yeşil renkte pul biber,ilaçsız ve koruyucusuz özelliklede tuzsuz domates kurutma rengi değişmeden maydanoz kurutma şu anda bütün dünya bu ürünleri talep etmekte ciddi olan kişi yada kurumlara ortak olma ve elimde bulunan teknolojiden yararlanmakla çok kısa zaman da yatırımı kara dönüştürmek mümkün olacaktır.
Saygılarımla
Sedat

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Gyda
Yeni Üye9 yazı
Selam kurutulmuş ürünler sebze ve meyve olarak düşünürseniz görüşelim
seoztekin@hotmail.com
GSM: 0 536 253 22 48
Sedat

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Gyda
Üye182 yazı
deterjan üretimi yapmak istersniz görüşelim sürekli tüketilen ve bitmeyen bir pazar ben suan gireusnda 500 metre alanda yapıyorum ama tek cok zor bidonlarını ambalajlarıda kendimiz yaparsak buyuk pazar payı var pazarlamda sıkıntı olmaz
sonnokta

Yerleşim Türkiye / Giresun