Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Bir Elin Nesi Var İki Elin Sesi Var

BaşlatanglshsrdrTarih22/04/2009 16:59:04Yorum8

İlk mesaj
Yeni Üye3 yazı
fabrika bakımlarından ve imalattan elime aylık 35 bin tl geçiyor ne üstü ne altı standarta bağladım işi 10 sene sonrasında ne kadar devam eder bilmiyorum ama 18 aydır bu şekilde devam ediyor.

sitenizi yazışmaları takip ediyorum. cevizcilik arsam köyüm de yakın izmite kandıra yerim 20dönüm falan var .büyük baş hayvancılık orda yaşayan akrabalarım var bakarız ederiz diyorlar sen yap yeterki ekme biçme işleri.bi taraftan öğrenci yurdu yapsam az kişili öz kişili 50 kişi falan My Yurt ismide hazır herşey dahil bişe olsun gibi bu akan çeşmeyi parayı nereye bağlasam ne yapsam faiz banka tahvil bono borsa olmaz bize ters şimdiden teşekkür eder yorumlarınızı beklerim saygılar
serdar

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek İmalat
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
8 yorum
Editör5590 yazı
Allah daha çok versin inşallah.

Öğrenci yurdundan kazanmak yerine kaybedersiniz en azından uzun vadede.

Büyük baş hayvancılıkla ancak ciddi beceriksizlikler yaparak para kaybedebilirsiniz. Kaybın zor olduğu bir iş koludur.

Cevizcilikle de başlangıç çeşitleriniz ve bakımınız düzgün olursa kısa vadede değil ama uzun vadede şimdiki kadar çok kazanırsınız. Sizin sağlığınızda görebileceğiniz bu kazançtan torunlarınız bile nasiplenir ve çok dualar alırsınız. (Ceviz işine girmeden evvel Göreme yi ziyaret etmelisiniz)

Faiz, tahvil , bono ile uzun vadede hiç bir şey kazanamadığınız ortaya çıkar. Kısa vede de kendinizi avutacak kazançlar elde edebilirsiniz.

Dediğim gibi Allah daha çok versin . . .

tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Editör5590 yazı
Yazınız doğaçlama olmasa ne dediğinizi anlamak biraz zordu. Fakat başlığınıza bir anlam veremedim henüz.

Bir bilenle ortaklık mı yapmak istiyorsunuz ?
tamnland.com

Editör5590 yazı

Şu anda akan paraya hemen çare arıyorsanız, bankaya külçe altına yatırın. Bankada olmaz derseniz kasanıza depolayın, ama sigorta yaptıramazsınız.
tamnland.com

Yeni Üye3 yazı
ortak iş hayatttaki en zor olay durum yani çalış didin kar elde et sonra böl ikiye üçe , orda başlık aslında bir akıl danışmak içindi. bir elin nesi var koniksin sesi var ;kulak ver o zaman. benim gerçekten fikir edindiğim hayata geçirmek için gün saydığım projelerim bunlar kısa vadede bi gelir olmasada olur zaten kurulu bi işletmem var yaşım 27 acelem yok kendi işimi büyütmek istemiyorum çünkü bu ticaret bu gün var yarın yok bi yerden akar ufakta olsa bi gelir gelcek gibi olsa bende zaten sanayide işlerle uğraşmaya devam, çekler senetler sözler arasında sıkışıp stresten bunaldım buna ne kalp dayanır ne akıl dayanır 10 sene mücadele ver en sonunda yakala bi şekilde onun da günü tarihi belli olmasın hepsi sözleşmeli işler.para dediğin de acayip bişe akıp gidiyor elinden inanın bundan önce şukadar param olsa neler yaparım diyordum şimdi ne yapcağım belli değil bu şekilde doğaçlama yazarken okumuyorum ondan içimden gelenler böle, burger king gibi izmitte zara yok mango yok gibi bunlar çok uç şeyler böle bir marka olayına girilse onca teminat nakit vakit boşa gidermi acaba çok uzun yazdım birazda karıştı ama neyse benim durumlar böle sizlerin yazılarını okumak fikir edinmek belki bir yol bulmak çizmek anlamında katkılarınızı bekliyorum
serdar

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ymalat
Üye2981 yazı
Parayı kazanan iş kolu değildir. O iş kolunda uzman, işi bilen ve seven o iş kolunun problemlerini bilen, handikaplarını nasıl gececeğini bilen, başarılı kişi para kazanır.
Konunun bir başka yönü de her birey zaman zaman para kazanır. Bir şeyler denk gider ve kazanır. Ama bu işler sür git devam etmeyebilir. İşte o zaman hiç kazanmamış biri, daha şanslıdır. Zira yüksekten düşmek daha zordur. Yerde sürünmekten.
Kazanmayan iş yoktur.
Batmayan iş yoktur.
Köse mi iş yapar?
Köşe mi iş yapar?
ismail karagülle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Üye218 yazı
Ayda 35000 ytl sabıt gelir,ıyı bır gelırdir,hele de 27 yasındaki bir genc ıcın..

Bu yasta __yanı erkenden__bu kazancı yakalamıs bırı olarak,elınızde kalanla yapacagınız ısı bılmenız gerekır ya ,neyse..

Yazınızdan anlasılan calısıyorsunuz,yanı yenı bır ıs koluna atılmak zamanınızı bölmenız demektır,zaten mesgul oldugunuz iyi gıtmekte olan ısınızden alacagınız zaman,halıhazırdakı ısınızı olumsuz etkıleyebılır.

Su an emlak fıyatları düşükken,ıyı kıra getırısı olabılecek merkezı yerlerde dükkan satınalıp kıraya verebılırsınız,yapmakta oldugunuz ısınız krızden yahut baska bır sebepten etkılenıp bozulursa da__Allah korusun dıyelım__,satınalmıs oldugunuz dükkanın kıra getırısı hayat standardınıza devam etmenızı kolaylastırabılır.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Yeni Üye3 yazı
zeynep hanım tabikide aklımda bişeyler var yapmak istedğim başta yazdım zaten yurt ,bakım işleriyle uğraşmayacağım benim desteğimle akrabalarımıın yapacağı cevizcilik yada besicilik sütçülük yada biraz daha kasıp franchise bayilik burdan tavsiye almak fikir edinmek için herkesten belki tecrübe edinmiş daha önce bu işe girmiş çıkmış yada bilgi veri toplamış biri olur artı eksi yatırır konuyu bizde nasipleniriz.Kendi işim sanayide CNC TORNA FREZEE gibi talaşlı imalat yapan ayrıca bakım onarım işleri yapan 26 kişi yanında çalıştıran biri olarak vede 10 senedir bu işin içinde olan biri olarak 2 kere batma bir önceki ecevitin anayasa kitabını fırlatmasıyla dolar kredi ile alınan tezgahların sabah kalkınca borcu 2 katını geçtiğini görerek genç yaşta epey bir tecrübe edindim, şuan işlerim oturdu gayet iyide gidiyor benim istediğim başında fazla durmadan yöneticisi olan bi şekilde çarkı dönen kira en basiti en güvenilir olanı bende öle düşünüyorum ama bi şekilde farklı bişe yakalarmıyım diye düşünüyorum yoksa arkadaş biri demiş yahyakaptan öğrencilerin kaldığı evlerin 80 bin ytl 100bin arasında değiştiği 600 tl kira aldığında bi yer 2.5 ayda bitane alsam senede 5 tane alsam 2 sende 10 ev yapsa 6000 tl kira geliri olur artı işim devam eder ama işlerim bozulursa bu kira geliri sanayideki işleri ayakta tutmaya 5 gün yetmez 10 ev 1000trlyn eder . karşılığı zahmetsiz 6000 edermi siz olsanız napardınız diye sorayım
serdar

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ymalat
Üye108 yazı
1 trilyona çok ğüzel yurt yaparsın ve çokta ğüzel para kazanırsın ama işin şöle bi kurnazlığı var resmiyette yurt değil pazsiyon diye ğeçsin çünkü yurtun resmi prosedürü çok fazla ve sadece kocaeli için düşünme adapazarında bu konuda çok bakir bi piyasa sadce 2-3 tane var.
senden öncekilerden ibret al ama senden sonrakiler ibret olma...

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Sanayici