Ev Alım Satımı Konusunda Kararsızım. - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla

Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

Ev Alım Satımı Konusunda Kararsızım.

zyyilmaz
Yeni Üye

Toplam 1 yazı
11/04/2009 :  00:57:39 Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı

Merhaba,
2003-2004 tarihinde yapılmış ve ortalama 80000 tl değer biçilen bir evim var. Evime 85000 verildi. Bende şimdi olmazsa bile yaz dönemine doğru en geç haziran gibi evimi satıp, farklı bir ile yerleşeceğimden dolayı oradan ev almayı düşünüyorum. Şu anda verilen bu paraya evimi satayım mı, yoksa yaz dönemine doru ev fiyatları artar mı? Eğer şimdi satarsam, elimdeki para 2-3 ay bekleyecek, bu süre içinde zarar edermiyim. Sektörü yakından takip edenler varsa ve bana bu konuda yardımcı olursa sevinirim. Teşekkürler.

Yerleşim : Türkiye / Konya  |  Meslek : Öğretmen
tekbay
Üye

Toplam 365 yazı
11/04/2009 :  16:17:50  Alıntı
şu an bekleme fırsatınız olduğu için fiyatı çıkarıp biraz naz yapın vakit daralınca alıcının verdiği en son fiyata verin müşteriyi oyalayın gideceğim yerde ev bulamadım falan dersiniz ama müşteri velinimettir kaçırmayın derim
DEĞER VERDİK YETERİ KADAR, ARTIK HERKES EDERİ KADAR

Yerleşim : Türkiye / Samsun  |  Meslek : Satış / Pazarlama
metinmetin
Üye

Toplam 390 yazı
11/04/2009 :  17:11:09  Alıntı
Satın parayı faize yatırın.3-4 ayda en fazla artsa artsa ekonomi düzelirse 90.000 olur onuda banka size verir zaten.Alıcının kıt olduğu bir dönem ve çok nazlanmaya gelmez.
metinmetin

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Emlakçı
tekbay
Üye

Toplam 365 yazı
11/04/2009 :  17:13:17  Alıntı

faize yatırdığın paradan da hayır gelmez nerden nasıl çıkacağını anlamazsın faizcilikten vazgeçin
DEĞER VERDİK YETERİ KADAR, ARTIK HERKES EDERİ KADAR

Yerleşim : Türkiye / Samsun  |  Meslek : Satış / Pazarlama
huyhuyhuy
Üye

Toplam 2981 yazı
11/04/2009 :  17:22:09 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Ekonomik kiriz en çok gayri menkul sektörünü etkiledi. Almak için doğru zaman . Satmak için doğru zaman değil.
ismail karagülle

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : İmalat
HUKU
Yeni Üye

Toplam 6 yazı
11/04/2009 :  22:55:41  Alıntı
MERHABA ARKADAŞIM, BENİM KOCAELİ- GEBZE'DE EVİM VAR GEÇEN YIL MAYISTA 85,0000 İSTİYORDUM. KİMSE ARAMADI BİLE ŞİMDİ 80,000 TAPU DAHİL DİYE İLAN VERDİM ARANIYOR AMA HALA 75,000 VERELİM, YOK 70 VERELİM DİYE ÖLÜ FİYATA ALMAK İSTİYORLAR.BAZI EV ALMAK İSTEYENLER CEBİNE KOYMUŞLAR PARAYI KENDİNİ KRAL ZANNEDİYORLAR SANKİ YOK PAHASINA EVİ ALIPTA SATICININ CANINI YAKIP O EVDEN HAYIR BEKLEYECEKLER. BEN HEP DUYARDIM ADAM ÇOK SIKIŞMIŞ EVİ UCUZA VERMİŞ. ŞİMDİ BENİM BAŞIMA GELDİ GALİBA. AMA İNATLA FİYATIMI İNMİYORUM. SATILMAZSA SATILMASIN BEDAVAYA VERİP KENDİMİ *** YERİNE KOYDURACAĞIMA GERÇEK DEĞERİNİ VE GÖNÜL RIZASIYLA ALINMIŞ VE GÜLE GÜLE OTURACAK BİR YENİ EV SAHİBİ ARIYORUM. ARTIK KISMET NE OLURSA. EV ALACAKLARA SESLENİYORUM CEBİNİZDEKİ PARAYA FAZLA GÜVENİPTE EV SAHİPLERİNE PARAYLA İŞKENCE YAPMAYIN. BİR KAÇ AY SONRA BU FİYATLAR ZIPLARSA KAFANIZI VURACAK SAĞLAM BETON ARAYIN.

Yerleşim : Türkiye / Bursa  |  Meslek : Diğer
akinselcuk
Editör

Toplam 5590 yazı
12/04/2009 :  12:47:54 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Uzun vadede Türkiyede normal şartlarda ev fiyatları düşmeyecek. Yani 15 yıl sonra ev almak şimdikinden daha zor olacak.

Fakat kısa vadede ne olacağı belirsiz. Bir kaç ay sonra ev fiyatları artmak yerine düşede bilir. O zaman sağlam bir beton size de lazım olabilir.

Bir çok evi olupta ucuza mal edinmek isteyenlere karşı söylediklerinizde haklı olabilirsiniz ama evi olmayıpta piyadaki istikrarsızlıkları değerlendirip elindeki kıt parayla başını sokacak bir yer edinmek isteyenlere kızmakta haklı olduğunuzu söyleyemem.
tamnland.com

Yerleşim : Türkiye / Türkiye  |  Meslek : Diğer
tırpan
Üye

Toplam 195 yazı
12/04/2009 :  18:49:00  Alıntı
Bence sorunun cevabıda içinde gizli. Madem başka bir yerde ev alacaksınız ordaki ev fiyatlarına bakın ve sizi tatmin ediyorsa hemen satıp yerleşmek istediğiniz yerdeki evi alın. sonuçta 2-3 ay çok uzun bir süre değil. Zaten 80 bine mal etmiştiniz 5 bin karıyla satmış olursunuz.

Benim ticarette almış olduğum bir ders var " bir malın müşterisi var sa hemen sat gitsin" yarın bu alıcıyıda çok arayabilirsin. Ama zaman açısından sıkıntın yoksa dediğim gibi sen önce alacağın evi bul ve ona göre hareket et

Yerleşim : Türkiye / Antalya  |  Meslek : İnternet
HUKU
Yeni Üye

Toplam 6 yazı
12/04/2009 :  20:49:08  Alıntı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - akinselcuk
Uzun vadede Türkiyede normal şartlarda ev fiyatları düşmeyecek. Yani 15 yıl sonra ev almak şimdikinden daha zor olacak.

Fakat kısa vadede ne olacağı belirsiz. Bir kaç ay sonra ev fiyatları artmak yerine düşede bilir. O zaman sağlam bir beton size de lazım olabilir.

Bir çok evi olupta ucuza mal edinmek isteyenlere karşı söylediklerinizde haklı olabilirsiniz ama evi olmayıpta piyadaki istikrarsızlıkları değerlendirip elindeki kıt parayla başını sokacak bir yer edinmek isteyenlere kızmakta haklı olduğunuzu söyleyemem.

SAYIN SELÇUK, BENİM ELİNDEKİ KIT PARAYLA EV ALMAK İSTEYENLERE SAYGIM VAR. ANCAK BİR MALI ÖLÜ FİYATINA ALMAK İSTEYENLERDEN ŞİKAYETİM VAR.
15,750 OLAN BİR ARABAYA 15,000 E PAZARLIK EDEBİLİRSİNİZ AMA 12,000 VEREYİM DERSENİZ ALACAĞIMIZ CEVABIN NE OLACAĞINI YAZMAMA GEREK YOK HERHALDE. BENİM DE KONUMUM BU EVİMİN NORMALDA DEĞERİ 90,000 TL 85 VE EN SONUNDA 80 E İNMİŞ DURUMDAYIM ARAYAN MÜŞTERİ 70 TEKLİF EDİNCE İÇİMDEN GEÇEN KELİMELERİ TASAVVUR EDİN LÜTFEN.
BU İYİ NİYET DEĞİL HERHALDE ALICI İÇİN ONA BELKİDE "SEN O ZAMAN 70- 75,000 TL OLAN İLANLARLA İLGİLEN" KELİMESİNİ NAZİKÇE SÖYLEMEK GEREKİR.
VE BUDA İCRA YOLUYLA BORCU OLAN KİŞİDEN YOK PAHASINA ELİNDEN MALINI ALIP" ULAN BU MALDAN NE KAR ETTİM" DİYEREK GÖBEĞİNİ KAŞIYAN ADAM OLMAK GEREKİR.
BİRDE REKLAMLARA KANIPTA EV FİYATLARINI KOCA KOCA FİRMALAR DÜŞÜRDÜ ZANNETMEYİN O FİYATA REKLAM VERİLEN DAİRE YA YOK YADA BODRUM KAT İSTERSENİZ Fİ-YAKA DİYE BİR FİRMA VAR ARAYIN SORUN.
BİRDE BU AKŞAM HABERLERİ SEYRETTİYSENİZ TOKİ İŞ BİRLİĞİYLE YAPILAN DAİRE FİYATLARI 200-450,000 TL BİR DE KUYRUK VARMIŞ. GELDE İNAN.

Yerleşim : Türkiye / Bursa  |  Meslek : Diğer
chuck
Yeni Üye

Toplam 36 yazı
15/04/2009 :  16:06:11  Alıntı
Sn. huku, ÖLÜ FİYAT dediğiniz nedir acaba? Bir de bir malın NORMALDE EDERİne nasıl karar veriyorsunuz? Serbest piyasada bir malın ederi arz-talep dengesinde buluşur ve o malın ederi o denge fiyatıdır. Yani ben de şimdi çıkıp "2003 yılında 30.000 eden evinizi şimdi 90.000'e fahiş fiyata satmak istiyorsunuz" desem ne düşünürsünüz? O zaman fiyat öyleydi, şimdi böyle diye düşünürsünüz, değil mi... Böyle düşünmeniz ne kadar doğalsa, alıcının da o şekilde düşünmesi gayet doğal...

Sonuçta alıcı istediği fiyatı, satıcı da istediği fiyatı belirtir, uzlaşma olur veya olmaz... Hiç bir borsa tahtasında işlem yaptınız mı? Alış-satış fiyatının nasıl oluştuğunu biliyor musunuz? Piyasada arz-talep dengesinin nasıl oturduğunu tecrübe ettiniz mi? Pek sanmıyorum...

Evinize 70'den fazla veren yoksa evinizin değeri 70'tir, 70'ten fazla veren varsa zaten verene satarsınız, bu kadar basit... NORMAL EDERİ diye birşey yoktur, sizin normal eder dediğiniz şey insanların evinize vermeyi kabul ettiği paradan başka birşey değildir.

Göbeğini kaşıyan adam konusu ayrı bir tartışma konusu, hiç girmeyeceğim...
chuck was here

Yerleşim : Türkiye / İstanbul - Bursa - Balıkesir  |  Meslek : Diğer
kemalokut
Yeni Üye

Toplam 29 yazı
22/04/2009 :  12:10:18 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
müşteri her zaman bulunmaz değerlendirin

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Serbest meslek
selami
Üye

Toplam 782 yazı
30/04/2009 :  09:48:36  Alıntı
Arkadaşlar ev,villa ve benzeri gayri menkulleri olan yazsın buraya kime uygun gelirse satış olsun burda fikir değil icraat önemli şimdiye kadar kim kimi dinlemişki yine herkes bildiği gibi hareket etmiştir..
insanların en hayırlısı insanlara faydası olandır.

Yerleşim : Türkiye / Elazığ  |  Meslek : Satış / Pazarlama
metinmetin
Üye

Toplam 390 yazı
01/05/2009 :  15:14:46  Alıntı
Arkadaşlar bu yazılardan çıkan ne biliyormusunuz Biz millet olarak herşeyden anlıyoruz o yüzden de bence boşuna akıl danışıyoruz.Her ev alan satan yada akrabası satan kişi ben bu işi biliyorum diyor.Faiz le uğraşın demiyoruz mevduat +anapara ile gayrimenkuldeki bekleme sürecini artıya alabilirsiniz diyoruz bu yatırım danışmanlığıdır faiz borazancılığı değil.
Biz emlakçılar bu krizlerden çok çektik.Tv ye çıkan her ekonomiden ucundan anlayan kişi e ev fiyatları düşecek dedi ki buna bizim oda başkanımızda dahil.aylarca ev fiyatları düşmüş diye gelenlere yok dedik çünkü yoktu.Beklenen 150.000 ytl lik evin 70-80.000 lere düşmesi idi ve bu hiç olmadı Ülke genelinde olan 3-5 örnek istisnaya bile giremiycek bir ölçüdür.150.000 lik evler çok acilden 125-135.000 arasına düştü ve kiriz başından beri ölü fiyat bekleyenler baktılarki düşen eden yok yıl başından beri bu fiyatlardan yer aldılar.Şahsen ben etik olarak düşene de bir tekme benden algılamadığım için malı öldürerek yapılan işe iş demiyorum.Onu çocuklar bile yapar gerçek iş rayicinde olana ikna edip satabilmektir.
Sevgili arkadaşım 80-85.000 lerde verilen teklifleri değerlendir eğer rakam sana göre hala düşükse cebinden ver 2-300 lira ve resmi expertiz yaptır.Bölgedeki ve senin malının piyasa değerinmi bul.Sonrada yol haritanı çiz.Kolay gelsin.
metinmetin

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Emlakçı
akinselcuk
Editör

Toplam 5590 yazı
01/05/2009 :  16:28:31 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Sayın Huku,

Tırpan ın da dediği gibi müşteri var iken satmak gerek. 80 e razı birisi de size 60 verelim diye lafa başlayabilir. Ya da eve laf olsun diye bakan üstelik cebinde sadece 70 bin lirası olan birine siz o evi 90 bine satabilirsiniz. Dünya bu. Ticaret zor zenaat. Olumlu, uyanık ve analitik iksiri bu.

Evinizi 150 bine peşin satar üstüne bir de aynı hafta sayısalda 6 tutturursunuz inşallah bütün kalbimle . . . .
tamnland.com

Yerleşim : Türkiye / Türkiye  |  Meslek : Diğer
rterzioglu
Üye

Toplam 1714 yazı
01/05/2009 :  23:21:57 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Aslında gayrimenkul fiyatlarını etkileyen neden bireysel krediler. Ödenmeyen kredilerin artması fiyatları daha da dibe ***ürecektir. Zaten farkıdaysanız fiyatlar balondu.

Sen evini sat ve satma diyemem. Zararın neresinde dönülse kardır derler.
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Yöneticilik
fatihimpolat
Yeni Üye

Toplam 3 yazı
02/05/2009 :  13:35:54  Alıntı
faıze gırme kardesım tavsıye etmem

Yerleşim : Türkiye / Ağrı  |  Meslek : Diğer
gurM
Yeni Üye

Toplam 77 yazı
06/05/2009 :  06:45:09  Alıntı
beyler ben satsın derim. zira ben 1 sene önce 90 bine kenidi evime çıkan talibi geri çevirdim. şu an 80 bin bile vermiyolar ...

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Mühendis
gurM
Yeni Üye

Toplam 77 yazı
06/05/2009 :  07:06:23  Alıntı
ve faizi ben de tavsiye etmem. bakın ana( o zamana) bakınca büyük girdi gözüküyo ama ilahi adalet, uzun dönemde fazlasıyla çıkarıyo...

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Mühendis
izek
Yeni Üye

Toplam 51 yazı
26/07/2009 :  22:23:06  Alıntı
emlak sektörü enterasan bi durumda satmak mantıklı değil bu durumda almak için gerçekten çok uygun bi dönem katılıyorum bu fikre ve evet alıcı teklifleri enterasan teklifler de olabiliyo ama elçiye zeval olmaz herkez bi taktikle daire alıyo...bence satma çok acil değilse :))

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : İthalat / İhracat
furki
Üye

Toplam 599 yazı
27/07/2009 :  00:17:58  Alıntı
merhabalar...başlığı açan arkadaşımız lütfedip bir cevap dahi yazmamış.19 adet yorum yapılmış..başlığı açıp,soruları sıralayıp sonunada bir teşekür etmekle bitmemeli..en azından sonucu burada yorum yapan arkadaşlara bildirmeliydi..
olmadı sayın öğretmenim olmadı...
Yorum yazmadan önce lütfen okuyun ...
1- N-ok...tala,!!ma +işar:etlerine "dik"(kat ed?in.
2- BüYük hARf kÜçüK haRf OlayıNI atlAMAyın.
3- Bu "Dolar" i$areti de size i$ çıkarmasın artık.
4- Veenönemlisisözcükler arasındaboşlukbırakın.
5- A ma g erek siz bo şluk lar d an k açının.
6- Gösterin özen cümleleri kullanmamaya devrik.
7- Sözcüklari anlaşılur vea dorğu yazen.
8- Bu güzelim Türkçemize foreign wordlar katmayın.
9- In keys yu rayt Ingilis vords, it hez to bi andirsitendibil.
10- Türkçe’deki spesifik kelimeleri İRDELEMEYİN.
11- Narin maillerinizi naciz kibarlığınızla süslemeyiniz efenim.
12- Benim Türkçem mükemmeldir, NARSIST şeyler yazarsanız hemen anlarım.
13- Yazılarınızda kibar olun, meydan okumayın, yoksa sizi harcarım.
14- DiĞer yandan, TÜrkÇe karakter iŞinize geliyorsa yazIp gÖnderin.
15- Yazdığınızı yarım bırakmamaya lütfen özen gös...

Yerleşim : Türkiye / Manisa  |  Meslek : Satış / Pazarlama
METTİN
Üye

Toplam 2311 yazı
27/07/2009 :  01:13:03  Alıntı
Sayın furki geçen bir müşteriye daira satıyorum 58 lik daire 45 bine,yani kelepir,beni 10 gün bekletti,sırada ondan sonra almak isteyen 7 kişi varken , sırf evime kadar geldiği emek verdiği için,biz başvuru sırasına göre arıyoz,bakın durum bu ciddimisiniz ,tamam alacam Metin bey ,bu arkadaş birde esnaf yurt dışıda görmüş...Abi çıt yok adamda 1-2- gün geçti ne şu oldu ne bu oldu,ya emeğide boşa gitmesin diyoz şimdi birine satacam daireyi ,ya ciddiyim gelecem dedim ya ayıp ettiniz falan bize klark çekecek...en son ben aradım 1-2 yok ne telefona bakıyor nede arıyor,kafayı taktım ben bu işe ,yok 10 defa aradım adam 10 defa bakmadı iyimi...sonra mesaj attım,...........BEY TÜRK LÜĞÜNÜZE ,MÜSLÜMANLIĞINIZA ,ESNAFLIĞINIZA HAYRAN KALDIM,TEBRİKLER DİYE....Sonraki müşterilerle diyologlarımı hiç anlatmim,sabır taşı olsanız çatlarsınız,evet maalesef artık hiç bir işimiz olmuyor ....sebebide Mevlananın dediği gibi ,nice insanlar gördüm çıplak üzerinde elbise yoktu,nice elbiseler gördüm içinde adam yoktu,o yüzden elbiselerle ticaret yapmayın sakın ....Saygılarımla..

Yerleşim : Türkiye / Antalya  |  Meslek : Satış / Pazarlama
furki
Üye

Toplam 599 yazı
27/07/2009 :  13:37:02  Alıntı
metincim bu saygısızlıktanda öte bir şey.
hep eğitim şart diyoruzda,eğitmenlerimiz böyle davranırsa halimiz nice olur..
okumakla cehalet giderilebilir,ama eşeklik baki kalır..(sözüm meclisten dışarı)
saygılar..
Yorum yazmadan önce lütfen okuyun ...
1- N-ok...tala,!!ma +işar:etlerine "dik"(kat ed?in.
2- BüYük hARf kÜçüK haRf OlayıNI atlAMAyın.
3- Bu "Dolar" i$areti de size i$ çıkarmasın artık.
4- Veenönemlisisözcükler arasındaboşlukbırakın.
5- A ma g erek siz bo şluk lar d an k açının.
6- Gösterin özen cümleleri kullanmamaya devrik.
7- Sözcüklari anlaşılur vea dorğu yazen.
8- Bu güzelim Türkçemize foreign wordlar katmayın.
9- In keys yu rayt Ingilis vords, it hez to bi andirsitendibil.
10- Türkçe’deki spesifik kelimeleri İRDELEMEYİN.
11- Narin maillerinizi naciz kibarlığınızla süslemeyiniz efenim.
12- Benim Türkçem mükemmeldir, NARSIST şeyler yazarsanız hemen anlarım.
13- Yazılarınızda kibar olun, meydan okumayın, yoksa sizi harcarım.
14- DiĞer yandan, TÜrkÇe karakter iŞinize geliyorsa yazIp gÖnderin.
15- Yazdığınızı yarım bırakmamaya lütfen özen gös...

Yerleşim : Türkiye / Manisa  |  Meslek : Satış / Pazarlama

Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

Üye olarak:

• Yeni yazılar gönderebilir,
  • Varolan yazılara yorum yapabilir,
  • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

» Hemen üye olmak için tıklayınız.

9.5 saniye.
03:37:26, 24 Ağustos 2026, Pazartesi

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2026 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım