Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Ne Yapsak Olmayacak Galiba?

BaşlatanEvocatiTarih01/04/2009 00:06:19Yorum6

İlk mesaj
Yeni Üye86 yazı
Merhaba Koniksciler,

Uzun zamandan beridir koniks de dahil olmak üzere birçok fikir sitesini inceliyorum.Sürekli yeni fikirlerle haşır neşir oluyoruz.

Kısa bir süre önce özel sektördeki işimden ayrıldım.Yakında yüksek lisansı bitirip askere gideceğim.Anladım ki özel sektörde başkaları adına çalışmak bana göre değil hiç olmazsa şimdiden bir takım iş fırsatlarını araştırayım asker dönüşü kolları sıvarım demiştim.Bu noktaki bana göre oldukça güzel olan birkaç fikir de üretmiştim ki sonradan göremediğim birçok noktaki riski tahmin etme fırsatım oldu.Bunların sonucunda şunu öğrendim;

Sıfırdan yeni bir fikirle iş kurmak gerçekten çok zor.Ne kadar sermayeniz olursa olsun tüm düzeni sağlamak ve zincirin halkalarını birleştirmek çok çok zahmetli ve herkesin altından kalkamayacağı bir yük.Gerçi girişimcilik biraz da bu demek ama gerçek hayatta bir fikri uygulamaya koymak çok zor ve riskli bir süreç.O yüzden hazır franchise almaya yönelik araştırmalar yapmaya karar verdim.Ama bu seferde inanılmaz giriş bedelleri,isim hakları,reklam giderleri ile karşılaştım.Altına girdiğiniz taahhüt ise hayatı cehenneme çevirecek cinsten.

50.000 den fazla 100.000 den az bir sermayem var.Bu ailemin yıllardır biriktirdiği bir para.Riske atmak gerçketen çok zor.Son verdiğim karar su bayiliği.İlk 5 büyük şehirden birinin ilçesinde konum olarak oldukça iyi bir dükkanımız var.Ailemin yanında kalacağımdan kira derdi de yok.Su bayiliği için istenen rakamlar ise makul seviyelerde.Bırakacağı karın ise tatminkar olacağını düşünüyorum.

Son olarak söylemek istediğim Türkiye'de birşeyler yapmak gerçekten çok zor.Özel sektörü ayrı dert devleti ayrı dert.Gerçekten çok iyi fikirler üreten arkadaşlarımız var ama birçoğu geçim derdinden bu fikirler helak olup gidiyor.Umarım herşeyin daha iyi olduğu, insanların geçim derdi yerine tek sorunlarının dişmacunu tüpünün ortadan sıkılmasının :)) olduğu mutlu günleri görürüz umarım.
"Bir işi başaracağıma da inansam, başaramayacağıma da inansam hep haklı çıkarım" Henry Ford
"Hayat gelecek için planlar yaptığımız sırada yaşadıklarımızdan ibarettir."

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Üye1714 yazı
şu yazı altında aslında biraz özetledim durumu. http://www.koniks.com/topic.asp?TOPIC_ID=13546
artık al-sat ta para var tabii ama piyasa sakız olmuş. herkes köşeyi çabuk dönme düşüncesinde olunca aynı sektörde aynı işi hiçbir farklılık olmadan yapabiliyor.

Geleceğin işi bilgiye dayanıyor olacak. Katma değer üreten işlerde görüşmek üzere :)
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye144 yazı
Sevgili evocati,

Su bayiliği fikrin güzel uygulanabilir.Sana tavsiyem bazı yeni su firmaları büyük kentlerde piyasaya girmek için 3 ay bedava su veriyorlar.Kar marjlarının çok düşük olduğunu ve suda fiyatın yaz aylarında bile artmadığını ve bir çok markanın inanılmaz promosyonlarda varolduğu gerçeğini unutmaman dileğiyle üstün başarılar diliyorum.

Yolun açık olsun...

C.E.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye86 yazı

Henüz kesin yatırım kararı almış değilim ancak su bayiliğinde düşük kar marjları olacağını tahmin etmemiştim.Neden diye soracak olursanız bir damacana suyun bayiye geliş fiyatı ile satış fiyatı arasında baya bir fark var.Eleman ve dağıtım masraflarını çıkardıktan sonra bile geriye oldukça uygun kar marjı bırakması gerekiyor hesaplarıma göre.Ama sonuçta ben bu işi yapmadım ve işin yan masrafları hakkında bir bilgim yok malesef.Belki çok daha fazla gider kalemleriolabilir bunu tam olarak bilemiyorum.İlerleyen zamanlarda daha kapsamlıaraştırma yapmayı düşünüyorum zaten.Bakalım hayırlısı...
"Bir işi başaracağıma da inansam, başaramayacağıma da inansam hep haklı çıkarım" Henry Ford
"Hayat gelecek için planlar yaptığımız sırada yaşadıklarımızdan ibarettir."

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Mühendis
Üye2981 yazı
su işinin diğer handikapları yanında en önemli geçilmesi gerek engeli eleman konusu, bulmak zor,bulduğunuz elemanın müşteriye nasıl davrandığı önemli ve sizin kontrolunda olmayan ama, neticede sizin muhatap olacağınız bir şey.(bir gün kıskanç bir kocayı elinde pompalı tüfekle karşınızda bulabilirsiniz.;espirili ama iyi bir örnek oldu bence) okul herşeyi veremez. Okulda öğrendiklerinizi pratikle birleştirmemişseniz formül eksik demektir. yapmayı istediğiniz bir işde para almadan bile çalışıp( en az bir yıl) bu eksikliği tamamlamadan ailenin parasını tehlikeye atmasanız iyi olur. O paralar bir araya çok zor geliyor. iyilikler dilerim.
ismail karagülle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Üye127 yazı
konu ile ilgili size özel mesaj yazdım

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret