Uzun zamandan beridir koniks de dahil olmak üzere birçok fikir sitesini inceliyorum.Sürekli yeni fikirlerle haşır neşir oluyoruz.
Kısa bir süre önce özel sektördeki işimden ayrıldım.Yakında yüksek lisansı bitirip askere gideceğim.Anladım ki özel sektörde başkaları adına çalışmak bana göre değil hiç olmazsa şimdiden bir takım iş fırsatlarını araştırayım asker dönüşü kolları sıvarım demiştim.Bu noktaki bana göre oldukça güzel olan birkaç fikir de üretmiştim ki sonradan göremediğim birçok noktaki riski tahmin etme fırsatım oldu.Bunların sonucunda şunu öğrendim;
Sıfırdan yeni bir fikirle iş kurmak gerçekten çok zor.Ne kadar sermayeniz olursa olsun tüm düzeni sağlamak ve zincirin halkalarını birleştirmek çok çok zahmetli ve herkesin altından kalkamayacağı bir yük.Gerçi girişimcilik biraz da bu demek ama gerçek hayatta bir fikri uygulamaya koymak çok zor ve riskli bir süreç.O yüzden hazır franchise almaya yönelik araştırmalar yapmaya karar verdim.Ama bu seferde inanılmaz giriş bedelleri,isim hakları,reklam giderleri ile karşılaştım.Altına girdiğiniz taahhüt ise hayatı cehenneme çevirecek cinsten.
50.000 den fazla 100.000 den az bir sermayem var.Bu ailemin yıllardır biriktirdiği bir para.Riske atmak gerçketen çok zor.Son verdiğim karar su bayiliği.İlk 5 büyük şehirden birinin ilçesinde konum olarak oldukça iyi bir dükkanımız var.Ailemin yanında kalacağımdan kira derdi de yok.Su bayiliği için istenen rakamlar ise makul seviyelerde.Bırakacağı karın ise tatminkar olacağını düşünüyorum.
Son olarak söylemek istediğim Türkiye'de birşeyler yapmak gerçekten çok zor.Özel sektörü ayrı dert devleti ayrı dert.Gerçekten çok iyi fikirler üreten arkadaşlarımız var ama birçoğu geçim derdinden bu fikirler helak olup gidiyor.Umarım herşeyin daha iyi olduğu, insanların geçim derdi yerine tek sorunlarının dişmacunu tüpünün ortadan sıkılmasının :)) olduğu mutlu günleri görürüz umarım.
"Bir işi başaracağıma da inansam, başaramayacağıma da inansam hep haklı çıkarım" Henry Ford
"Hayat gelecek için planlar yaptığımız sırada yaşadıklarımızdan ibarettir."
"Hayat gelecek için planlar yaptığımız sırada yaşadıklarımızdan ibarettir."