Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

24 Yaşındayım. . . İş Buluyorum Ama Geçinemiyorum

BaşlatanvebalTarih25/03/2009 18:10:22Yorum4

İlk mesaj
Yeni Üye8 yazı
Öncelikle şimdiden bilgi paylaşımında bulunacak herkese çok teşekkür ederim. Ben 1 sene önce askerlik görevimi tamamlayıp denizliye döndüm. Fakat geldiğmde iş piyasası okadar karışıklık içine girmişki hiç bir şey anlayamadım.1 Senedir birden fazla iş yerinde çalıştım fakat hiçbirinden hakkımı alamadım.İşlerin kötü olması nedeniyle çaresizce yeni bir umutla iş değiştirdim.ama hiçbirisinde şans yüzüme gülmedi.Şuanda ise yaklaşık1aydır işsiz ve arayış içerisindeyim. Şuan da 5-10.000 TL borç bularak kendi işimi yapmak istiyorum.Neler yapabilirim? Bu daha büyük bir risk diyecek büyüklerim elbette çıkacaktır ama artık bir umut deyip kendimi görmek istiyorum. Paylaşımlarınızı almak benim için büyük onur olacaktır.

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
4 yorum
Yeni Üye81 yazı
Allah kolaylık versin...Sayın arkadaşım sakın yılma....

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Serbest meslek
Üye148 yazı

Çok kısaca cevap verecek olursam, borçla bir işe girme derim.

Ayakta durmaya çalışacağın yeni işinde, işyeri giderlerini ödeyip bir yandan da geçimini sağlamaya çalışacaksın ve birde bunun üzerine borç geri ödemesi yapacaksın.

Onu bırak insanlar elindeki sermayeyle iş yapmaya çekiniyor. Genel bir bakış açısına göre de yeni işe girişen bir kişinin en azından 4-5-6 ay kadar giderlerini ve geçimini sağlayacak maddi desteğini hazır bulundurarak girmesi tavsiye olunur.

Etrafın sözlerine kulak asmamak, inandığı işin peşine düşmek, birilerine birşeylerin olbileceğini göstermeye çalışmak güzeldir. Ama bu ince çizgiyi iyi ayırt etmelisin.

Bana soracak olursan, anlattıklarına bakarak, sen çizginin öbür tarafındasın. Bu yüzden de borçla sakın bir işe kalkışma derim. Ama yine de kendine güveniyor ve iyi bir şeyler yapacağına inanıyorsan. Bu düşündüğün işle bağlantılı bir işte işe gir. Kendini geliştir ve birikim yap, zamanı gelince de düşündüklerini yaparsın. Şimdi yapmamak demek hiç bir zaman yapmamak demek değildir.

İyi çalışmalar...

..ııII BÜYÜK HEDEF IIıı..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye195 yazı
Borçla işe girmektense işsiz evinde otur daha iyi. Hiç olmazsa gençliğini kaybetmezsin.
Bak kendinde demişsin bir çok yerde çalıştım ama hakkımı alamadım diye. Şimdi o patronlarını ve iş yerlerini düşün kurulu düzenlerde bile maaş vermekte zorlanan müesseseleri. Sana hep kötü patronlarmı dek geldi bir düşün bakalım neden maaşını veya hakkını veremiyorlardı. Maalesef şu an adım gibi eminimki birçok maaşlı çalışan iş yeri sahibinden daha iyi durumda.

Mesela kendimden örnek vereyim bir iş yeri sahibi olarak. Ay boyunca kiranı ,,elektriğini,suyunu ,telefonunu,,elemnını.kdv ni,,vergini,stopajını,,çekini senedini,bağkurunu,sigortanı ödeyip ödeyemeyeceğini düşünürsün İş olduğunda sorun yok ama iş olmadığında bunların hepsi insanın uykusunu kaçırır.

Bunların hepsini hesaplada ona göre gir gireceğin işe

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ynternet