Ana içeriğe geç

Diğer Konular

Biz Neyi Kaybettik Nerde Yanlış Yaptık

BaşlatantekbayTarih21/03/2009 11:09:16Yorum1

İlk mesaj
Üye365 yazı
az önce yaşadığım bir olayı anlatayım sizlere

bayan giyim işyerimize biraz önce anne ve kızı olmak üzere iki bayan geldi
eleman dedi: buyrun hoşgeldiniz nasıl birşey bakmıştınız
önce kız dediki: anneme göre mevsimlik pardesü bakacağız
peşinden anne dediki: s.a. hayırlı işler bol müşteriler allah bol kazançlar versin

bence biz burada kaybettik birbirimize dua etmeyi kendimize istediğimize bir komşumuza yakınımıza ve diğer müslümanlara istemeyi unuttuk bu kadar bollukta yokluk çekmek ne kadar acı bir durum bu ülke karaborsa günleri gördü bu kadar sıkıntı çekmedi şu an aklınıza gelebiliyor mu yemek için piyasada bir ürünü bulamamak herşeyden bolca var ve biz sıkıntı içerisindeyiz

allah sonumuzu hayır etsin
DEĞER VERDİK YETERİ KADAR, ARTIK HERKES EDERİ KADAR

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Satış / Pazarlama
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
1 yorum
Üye2311 yazı
Sayın tekbay hep sorulur ya maneviyat mı madiyat mı önemli diye,bu günkü geçer akçe maddiyat oldu.Herkez yer sofralarını ,yer yataklarını,tarhanaya bulgura bir kaşık salladıklarını,ihtiyaç gidermek için bahçedeki yere gittiklerini,bağda bahçede ki orağı tırpanı unuttu.Ne atamız kaldı ne inancımız,ne erkek erkekliğini,nede kadın kadınlığını bilir oldu.Büyük artık büyük değil küçük artık küçük değil,hepimize bir haller oldu..Bende 22 senedir çalışıyorun hiç bir dönemde bir müşterime suratta yapmadım,onlarla ilgilenirken yorgunlukta duymadım.Allah işini güzel yapan kulunu sever desturu ile çok güzel satışlar çok güzel şeyler yaptım.Ama özellikle son 2 yıldır gördüğüm müşteriyi hiç bir zaman görmedim.Müşteri bizim veli nimetimizdir diyip sabrettik baktım işin çılkı iyice çıktı,hiç bir şeyi beyenmeyen,her konuda bilgili,karşındakini sektörde 5-10 yılını veren adama bu ondan değil bu şu deme cüretini gören,resmen karşındakini yalancı dolancı yerine koyan ama dediğinizde bana anlatma geç tavırları,anlıyacağınız her kez uzman,namuslu,çırağan sarayından çıkma,esnaf, tüccar,çalışan ayakçı oldu.Bende sırf bu yüzden mağaza müdürüyken işimden istifa ettim.Şimdi gelelim bizim tarafa,iş yapıp çekinizi alan her konuda yanınızdayız diyen,sürekli yalan söyleyen,verdiği sözü tutmayan,randevüsüne gelmeyi bırak arayıpta kusura bakmayın demeyen,teslimatı arabaya kendi elimle yükledim diyip bizi ve müşterimizi yanıltan,sonrada1 hafta 2 hafta sonra selamın aleyküm deyip,kusura bakmayın diyen,bir caddede aynı malı 10 kişiye satan bunun adına da ticaret diyen adamlar türedi.Onlar hiç bir zaman bizim ticaretimizi,inancımızı,Türk lüğümüzüde beğenmedi.Belirttiğiniz gibi ne kendimize nede başkasına inancımız kalmadı.Anımızla değil a........ anılır olduk..Okumuş okumamış,zengin yada fakir,mevki sahibi çalışan hepimizi bir cahillik bir yozluk sarmış durumda,sanırım artık birilerinin duasıda kurtarmıyacak bizleri,bir an önce aynada kendi halimize bakmanın zamanı geldi de geçiyor diyorum,bizde daha sık dua etsek iyi olacak,zira yolun sonu görünmüyor...Saygılarımla..

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Saty? / Pazarlama