Ekonomist'in haberine göre, Berlin'de mimarlık eğitimini tamamlayan Ahmet Alptekin, 1977'de Türkiye'ye döndü ve bir süre İTÜ'de öğretim üyeliği yaptı. 1984 yılında ABD'ye giden ve Kaliforniya'ya yerleşti. ABD'nin en büyük mimarlık şirketlerinden biri olan CYP'de bir süre çalıştıktan sonra, kendi mimarlık şirketi AA Group'u kurdu. Alptekin, kendi şirketi AA Group'u kurduktan sonra Akdeniz ve Meksika mimarisini birleştirdiği bir çok başarılı projeye imza attı.
Bu projelerin büyük ilgi gördüğü sıralarda ET, Schindler'in Listesi gibi unutulmaz filmlere imza atan ünlü yönetmen Spielberg'in dikkatini çekti. Alptekin, artık kendi şirketinin yanında Spielberg'in ‘‘creative team’’inde de görev yapıyor. Alptekin, geçen yıl da Türkiye'de büro açtı.
EKİPTEKİ TEK MİMARIM
Ahmet Alptekin, Spielberg'in yaratıcı ekibindeki çalışmasını şöyle anlattı:
‘‘16 kişilik bir ekibiz. Ekipte özellikle elektronik oyunlar hazırlayan uzmanlar yer alıyor. Ben ekipteki tek mimarım. Ekip, toplantılarda beyin fırtınası yapıyor ve toplantılarımız saatlerce sürüyor. Ben bu oyunların mekansal uygulamaları için fikirler üretiyorum.’ 1999 yılında toplam yatırım tutarı 64 milyon doları bulan projelere imza atan Alptekin,, ayrıca Mısır ve İsrail'de uydukent projeleri de hazırlamış. Kempinski otel zinciri için de mimari projeler üretmiş.