Ana içeriğe geç

İş Dünyası

Kriz Nasıl Aşılır?

BaşlatanzzzsamizzzTarih13/03/2009 17:02:45Yorum15

İlk mesaj
Yeni Üye57 yazı
Kriz ancak enfilasyonist bir ortam yaratılarak kesinlikle aşılır;Ücretlerde oluşacak enfilasyonla ücretler ve tüketici tyatları artırılırsa bankalara olan tüketici kredilerinin ödeme taksitlerinin gelire oranı küçüleceginden kredi ödeme sıkıntıları ortadan kalkacak paranın yönü tüketime dolayısıla üretime yönelecektir

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
15 yorum
Editör5590 yazı
Umdukları geliri elde edemeyen bankalar birer ikişer batmaz mı o zaman. Batan banka ekonomiyide batırır. Hani boğulan adamın kurtarıcısını da boğduğu gibi. Ne dersin ??
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye57 yazı
Hayır aksine tahsilatta zorlanan bankalar daha kolay tahsilat yapacak

Üye134 yazı

Birde bunun tam tersi önerliyor..

İnsanların alım gücünü iyice düşürerek resesyona gitme gibi..

Krizi aşma ile ilgili nacizane recetem. Adaletsiz vergi oranlarının düşürülüp çalışmak isteyen herkesin önünün açılması.. Yeni girişimlerin önünün açılması.

Bunun için devletin maddi teşvik ve ödemesiz kerdiler dağıtmasına da gerek yok. Yeni iş kurmak isteyenlere işine göre 3-4-5 yıllık vergi muaffiyeti piayasalara doping etkisi yapar..

70 Milyonluk (büyük çoğunluğu genç olan) ülkemiz kendi iç dinamiklerini harekete geçirse krizi rahatlıkla daha kısa sürede aşarız.

Çok kıymetli hükümet yetkililerinin işine gelirse tabi..!
25 yıldır çalışıyor

Yerleşim Türkiye / istanbulMeslek Ticaret
Üye365 yazı
zamanında özal da yapmış ben pek hatırlamıyorum yaşım yetmiyor fakat yaşayanlar anlatıyor bir seçim öncesi yüzde 50 zam yapmış herkes itiraz etmiş niye yaptın diye ülkeyi krizden kurtardım demiş özal ı savunduğumdan bahsetmedim olanı söylüyorum şimdiki hükümetinde kafası çalışıyorsa yok ssk nızı birazını devlet ödeyecek yok zengin patronlara ucuz kredi verlecek kobilere faizsiz kredi verilecek bunlarla bu iş çözümlenmez sadece borç alan emir alır konusu gündeme gelecek oralara giden parayı devlet memur işçi ve emeklisine zam olarak verse zaten 2 ay sonra bu paralar hazine kasasına gider çünkü paralı alan direk borçlarını ödeyecek dolayısıyla esnaf a faturalara kredilere gidecek ve biz esnaflara para gelince (bu arada esnafların yarısından çoğuda kobi bile değil) bizde devlete olan borçlarımızı ödeyecez piyasada canlanma başlayacak sadece holding patronlarına yedirdikleri kredileri halkına dağıtması yeterli bir nevide seçim yatırımı yapmış olur halkımız çabuk unutuyor malesef diğer yapılan zamları bir kalemde siler :=)
DEĞER VERDİK YETERİ KADAR, ARTIK HERKES EDERİ KADAR

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye57 yazı
Haklısın aynı şeyi söylüyoruz tekbay kardeş.Teşfik para olarak verilmemeli ,süt inekçiliğine teşfik verileceğine süt alımına süt satımına verlse üretim artar ,pancarda teşfik fiyata konulsa üretim artar.çünkü üreten kazanacağını bilirsa daha iyisini üretmek ister daha fazlasını üretmek ister.Bence. Diğer fikirlerede saygı duyuyorum...Doğru yönleri var.

Üye365 yazı
devlet diyorki üreticiye destek kredi kredi kredi birincisi bu kredi alanlar sanki hiç ödemeyecekler para verildimi sanki kimse bir daha sormayacaklar bize ölümü gösterdiler sıtmaya razı ediyorlar bak yaa biz şu kadar kredi dağıttık diyorlar ikinci ise daha bir felaket üreticiye parayı verdin mal ı üretti yüzlerce değilde binlerce milyonlarca üretti kim alacak bu malı ben parekendeciyim satış yapamadığım için hiç mal sipariş etmiyorum milyonlarca parekendeci benim gibi demekki hükümet bu açıkladığı ekonomik paketlerde samimi değil çünkü ben bunu cahil aklımla kavrayabiliyorum okumuş proflar doç lar bilmiyormu yada herkezin işi iyide benim kötü tek benim mi sıkıntım var
DEĞER VERDİK YETERİ KADAR, ARTIK HERKES EDERİ KADAR

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye57 yazı
Tekbay kardeş bu asırda herkez her şeyi bilebiliyor çünkü iletişim çok gelişti biz seninle aynı şeyi söylüyoruz.insanların alım gücü olacakki tüccar satsın .tüccar satsınki üretici üretsin + diger sektörler katma deger kazandırsın.Siz bizim guruba dahil olmak istiyormusunuz.Çok ortaklı işşizlik çözümüne...0532 722 13 61

Üye979 yazı
bence krız kişilerin düşüncelerıyle aşılır şu an toplumlar sürü psikolojısı etkısı ıle ekonomık anlamda harcamalarını mınumum sevıyeye cekmıs durumdalar ve gelecekten umutlu olmak ıstıyorlar bunun ıcınde toplumsal haraket şart ılk olarak krız psıkolojısınden cıkmamız lazım gerısı gelecektır dıye dusunuyorum....
“Tomurcuk derdinde olmayan ağaç odundur.” (N. F. Kısakürek)

Yerleşim Bulgaristan / Veliko TirnovaMeslek Ythalat / Yhracat
Üye194 yazı
kriz öz sermayeyle aşılır
şuan zorda olan firmalar bankaların kredi musluklarını kstiği için zordalar
krizde talepde azalınca şuanki durum ortaya çıktı jepimiz ters geldik
şimdi batmamak için çabalıyoruz

benim gibi sıkıntıda olan firmalar öz sermaye eksikliğinden bu durumdayız aslen
öz sermayeyi banka kredilerini kullanarak bugüne kadar idare ediyorduk artık oda yok yada çok kısıtlı

şuan tek yapabileceğimiz çok iyi bir pazarlama ve bataksız tahsilat

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Gyda
Yeni Üye57 yazı
syn nepalm diğer yazılarımı okusanız belki bize katılırsınız birlikte hareket ederiz.İşsizlikle ilgili bir organizasyonumuz var.Bu güç oluşumuna katılmanızı bekleriz. saygılar...

Üye194 yazı
teşekkür ederim konuyla ilgili özel mesaj atarsanız çok sevinirim
okan yıldız

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Gyda
Yeni Üye33 yazı
Çin halk Cumhuriyetinden ne ithal etmek istiyorsanız,biz yanınızdayız.

Çinde kurulu firmamizla ,ozellikle avrupali firmalara cinden yapmakta olduklari ithalatlari konusunda,danismanlik ve gozetim hizmeti vermekteyiz.Cinden yapacaginiz ithalatlarda,urunlerinizde herhangi bir
kalite,odeme,yukleme,gumruk problemleri yasamamaniz icin,tum sorumlulugu aliyoruz ve sizin gozunuzle urununuzu kontrol ederek,risksiz sekilde size gonderiyoruz.Yeni bir urune ihtiyac duydugunuz zaman,urunu sizin icin biz arastiriyor en uygun fiyat ve
kaliteye sizin icin sagliyoruz.

Nihat AYDIN

HI-VISION CO,. LTD.

2304 Room. Internatioanl Science & Technology Building , Shennan zhong
Road, Shenzhen,China.
Tel: 008613641404331 China
Tel:00905346710343 Turkiye
Fax: 86-755-83760854 ,83760096"
Msn: aydnihat@gmail.com

Yerleşim ÇinMeslek Ythalat / Yhracat
Üye2981 yazı
Üret, tasarruf et, öz sermaye kullan.
Tüketim ,ekonomisinin sonu geldi, artık insanlar üretmeyi öğrenecek, ürettiklerini satmanın yolunu bulacak. Ve borçlanmayacak.(tüketim için borçlanmayacak.)(üretim için ise, iyi düşünerek borçlanacak)
kazandıklarıyla, araba, yazlık vs değil, daha iyi ve ucuz üretim için yatırım yapacak.
Devlet, teşvikleri, teknolojik yatırımlara değil, insan istihdamına yönelik işlere olmalı.(örnek; otomobil fab. sı yerine tekstil atelyesi, AYNI yatırımla daha çok insanın iş sahibi olmasını sağlıyacak.) Anadolu topraklarına uçaktan bakın boydan boya boş. Bu boş alanlar için proje üretelim desek, ben eminim bu site katılımcıları onlarca proje üretir. Dünya gıda üretimi konusunda organik ve sağlıklı gıda konusunda arayış içerisinde. O, halde boş arazi var, işsiz boş eleman var, İklim allah vergisi var. Demek ki çare var. Helva yapmak için,SADECE USTA LAZIM.
ismail karagülle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Yeni Üye7 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Türk style
Şu kriz ortamında ilginizi çekebilicek mükemmel bi iş fikri .İnternet üzerinden yapıcağınız işlemlerle süper bir gelir elde edebilrisniz . Arkadaşlar detaylı bilgi için linki okuyun

http://azsermayecokkazanc.blogspot.com/

Sitenize baktım ama sattığınız ürünle ilgili yeterli açıklama yok ve ne iş yaptığı belli değil. Ayrıca hiçbir iletişim bilgisi göremedim. Böyle tanıtım yaptığınız bir ürün için biraz enteresan. Bana düzmece gibi geldi açıkcası. Bu kadar iddialıysanız bu bilgiler neden yok.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye3 yazı
öncelikle krizin hangi konulardan dolayı ne kadar süreceğinin analizini yapın yani problemi belirleyin bence. eğer bunları yapmayı bilmiyorsak zaten fonksiyonunu yitirmiş iktisat teorileri hiç bi işe yaramıyacaktır. bu hesapları bilmediğimiz için bu kriz bu kadar eleyici oldu. artık ilk okul mezunu patronlar kalmayacağını düşünüyorum ve şunu da ekliyorum haziran sonunda bir resesyon daha oluşacak yani dolar tekrar yükselicek (şuanki verilerle) 7 milyar dolardan 50 milyar dolara kadar beklentimiz olan ve hala gelmeyen imf kredisi hiç bi işe yaramıcaktır. çünkü bu kriz küresel. otomobil sektörü çok yüksek karlarla iş yapmaktadır ve otomobili olmayan bi ülke hala otomotiv sektörünü kurtarmaya çalışmaktadır. tüik te yayınlanan input output analizlerinde çoğaltanı en yüksek olan sektöre teşvik verilmelidir. çoğaltanı yüksek olan sektör bağımlı olan sektördür ve en çok para akışı orada olur. bankalar kredi musluklarını kıstığı yazılmış ziraat bankası teminatınız olduğu sürece istediğiniz krediyi hala en düşük faizlerle veriyor. özel bankalar insanlara boyundan büyük krediler veriyor. daha sonra o kredileri geri çağırmak istiyor. yapıı kredi bankasının 8 katlı otopark kiraladığını ve içinin full hacizli otomobillerle dolu olduğunu düşünürsek yorganı bankaya örttürmemekte fayda var. obama paketleri ülkemizde iyimser havalar estirdi fakat adam bastıra bastıra ulusal kaynaklarla kullanıcam diyor. yani türkiye ye para gelmez ordan. Krizden çıkmayı düşünmeyin bence. krizi patronunuza nasıl analiz edebileceğinizi düşünün. o zmn şahsi olarak teğet geçti diyebilirsiniz.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ö?renci