Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

Hayvancılık Yapmayı Düşünen Arkadaslara

Başlatankarbey54Tarih12/03/2009 21:04:04Yorum6

İlk mesaj
Yeni Üye4 yazı
meraba
ben 6 senedir hayvancılık işindeyım 600 baslık süt inekçiliği ve 500 baslık besi çftliğinde veterinerlik yaptım sakarya cıvarında iş yapmak isteyen arkadasları beklıyorum
0534 953 25 13

Yerleşim Türkiye / Sakarya İzmir KarsMeslek Veteriner
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Üye2981 yazı
BİRAZ DAHA açıklama lütfen ben
istanbulda doğmuş büyümüş bir bolu ailenin çocuğuyum. ve hayvancılık konusunda çok kafa yordum ve bir ara 4 yıl oldu galiba bir deneme yaptım ve buzağı topladım . bir buçuk yıl bakıp sattım . belki hatırlarsınız şap hastalığı olmuştu ve karantina ilan edilmişti . işte o zaman benim danalarda yakalandı . bu tanıtımdan sonra ne yapmak istediğinizi biraz daha açıklarmısınız ve ARICILIK için neler söylersiniz . benim şu aralar ilgimi çekiyor . iyi çalışmalar ve sağlıcakla kalın
ismail karagülle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Yeni Üye4 yazı
meraba
bende izmirde doğmus buyumus bırıyım yanı bende hayvancılığın içiden yetişmedim ama meslek malum öğreniyoruz.eger hayvanclığa merakın varsa hendek yada baska bıryerde tabı ulaşım sorunu olmamal ı hayvancılık yapılabılır.arıcılık sa sahsen ben yapmadım ama yapanar çok zevkli olduğunu söyluyor.hayvancılık içinse özellikle kastamonu ve corum cıvarlarından alınacak sımental ırkı 8.12 ay arası düveler alınıp 6 ay kadar baklıpı sunı tohumlayla gebe bırakılırsa çok guzel kar getirebilir.

Yerleşim Türkiye / Sakarya Yzmir KarsMeslek Veteriner
Üye2981 yazı

sayın karbey düve suni dölleme ile gebe olunca 6 ay sonra satacakmıyız . çok karlı demiştiniz . gebelik süresi ne idi
ismail karagülle

Üye2981 yazı
bazı sorular daha sorayım bakarsın bir şeyler buluruz. o zaman ben erkek buzağı topladım zira bana erkek daha iyi kilo yapar dediler. ve dana olduğu zaman sattım . şimdi sütten yeni kesilmiş bir erkek buzağı toplayabilirmiyiz muhtemel (semetra )fiatı ne olur. ve ne kadar süre bakarsak . ( bu süredeki yem masrafı ne olur.) ve kaç kiloya ulaşır ve canlı fiatı ne olur (kantar) elden satarsak ne fiatlara gider.
canlı alış fiatı
canlı satış fiatı
ne kadar süre bakılacağı
bu zaman içinde yiyeceği yem miktarı ve fiatı (günlük üzerinden)ve
diger bakım ilaç vs giderleri .
ismail karagülle

Yeni Üye7 yazı
Bu konuda benim merak ettigim nokta, belli bir kiloya gelmis erkek hayvani satmak istediginizde, hemen nakite cevirmek mumkunmu ?
Levent HANKALI

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye4 yazı
arkadslar besicilik özellikle buzağı besciliği gerçekten çok karlıdır.daha bugun hayvan pazarındaydım bahsettiğiniz şekilde sütten kesılmışle bır ay ustu buzağılar 400-500 civarı düzenli ve fenni bakımla gülük 1kg canlı ağırlık artısı yapılabılır mesela bu konustuğumuz konuları banvıy fırması hayat geçirdi ve 1000 den fazla buzağı topladı bu sebeble şuan fıyatlar bıraz yuksek.besicilikte hayvanı nakte çevirmek çok kolaydır.kasaplar hazır beklıyor daha sağlamı devletın et kombınelerı en fazla 45 gun vadeyle kesıyor.arkadslar iş yapalım yapmayalım bu dediğimi göreceksınız kı et fıyatları ve besı hayvanı mükemmel kazandıracak.nedenmı
1-sadece istanbulun gunluk 100tondan fazla et ihtiyacı var ama marmara bölgesinin kapasitesıyle ancak bunun yarısını karsılar kalan yarısı ise gürcistan dan gemiler ve karayoluyla gelen kaçak et le karsılanır.gürcistan rusya savası tum sınırları ve kaçakcılık işlerini sekteye uğrattı et talep var ama yeterlı hayvan yok.
2-özellikle doğu ve guneydoğu bölgelerınden gelen kurbanlık ve kasaplık hayvanlarsa artık gelmıyor bunun sebebi ise ırak ve ırana tersıne dönen hayvan kaçakçılığı eskıden ordan hayvan getırılırken artık turkıye o tarafa kaçak hayvn yollayayım ufak bır örnek sadece Erbile 2 gunde bır tır tavuk etı gıdıyor açılan pazarın buyukluğu ortada bir besi danası bugun ıtıbarıyle alışı canlı ağırlığı bes lıradır.yanı 200 kg ayata gelen bır hayvan bın lıra cıvarında dır.bır dananın gunluk işletmeye malıyetı ortalama 3,5-4 lıra tabı benım mesleğim olması ıtıbarıyle bu masrafı baya azaltabılır daha detaylı bılgı için msn den yada telden görusebiliriz
kadirozet_-_@hotmail.com 0534 953 25 13

Yerleşim Türkiye / Sakarya Yzmir KarsMeslek Veteriner