İlk mesaj
İş Kurma Ve Girişimcilik
Emlakcı
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
17 yorumC
Üye254 yazı
M
Üye390 yazı
Emlak işi hizmet sektöründen olup stoksuz bir sektördür.Kendi emeğiniz,kaliteniz işinize yansıdıkça geliriniz artar.Okulunu okumak konusunda ise sektörde bir çok alaylı kişi var ve usulune,etiğine uygun çalışan her insan bu işi yapabilir.Satış pazarlama ve insan ilişkilerinde iyi iseniz ve birazda sabırlıysanız Emlakçılık güzel bir sektördür.
Amerikan firmalarından yada yerli büyük firmalardan bayilik alırsanız yanınızda maaşsız personelde çalıştırabilirsiniz.Bu sistemde personelin masrafları personele ait olup kazancın yarısını ofise bırakırlar.Kalanı ilede Türkiye ortalamasının üstünde kazanç sağlarlar.Bu tip firmalar daha güvenilir algılandığından personel konusundada sıkıntı çekmezsiniz.
Sistem içinde en çok talebi ve akışı olan bir kaç portföyü(site,plaza vb) kendiniz satar tüm kazancı alırsınız etraftaki orta halli diğer yerleri personele ortalama eşit dağıtır ve onlarında kazanmasını bu aradada sizede kazandırmasını sağlarsınız.
metinmetin
A
Yeni Üye9 yazı
19/03/2009 : 16:01:17#3
Web sitesi
Alıntı
Hanimefendi iyi gunler . Yazinizi okudum . Biz sizin icin cok dogru adresiz diye iddia ediyorum . Chicago Illinois Universitesi isbirligiyle gelistirilen , Turkiye de bir ilki gerceklestiren ILKON Emlakcilik Sistemi Online ile internetten emlakcilik yaparak kolay kazanmanin yollarini acmis oldu . Sinirsiz musteri avantaji , komisyonun tamaminin size kalacak olmasi , ofis giderlerinden muaf olusunuz , trafik sikintilarinin olmayisi , arkanizda kuvvetli ilkon destegi ve de evinizden herseyleri internetten takip etme rahatligi , sizin artilarinizdan birkaci .. SITEMIZDEN COK GENIS DETAYLARI GOREBILIRSINIZ . Bolge Direktoru -Onder Atalay-- Email -atalayond@hotmail.com 05357318114 - WEB SITEMIZ -- www.ilkon.com
o.atalay
F
Yeni Üye2 yazı
A
Yeni Üye9 yazı
19/03/2009 : 22:00:12#5
Web sitesi
Alıntı
Iyi aksamlar Feraye Hanim ; Su anda Turkiye genelinde 250 musteri temsilcimiz var . 5 yil icinde bu rakamin 10000 e cikmasi hedefleniyor . Sayet web sitemize girerseniz cok detayli bilgi alirsiniz . mevcut musteri temsilcilerimizin de olumlu referanslarini goreceksiniz . temsilcilerimizin cogu da bayan . Gorusmek uzere .. web site--- www.ilkon.com Onder Atalay
o.atalay
M
Üye2659 yazı
Emlakçılığın eksi yanları artı yanlarından bence çok daha fazla tabiiki bu benim fikrim.
Pek öyle düzenli satış stratejileriyle başarılacak bir işgibi gelmiyor bana.
Alıcıyı bulmak dert Satılacak emlağı bulmak apayrı bir dert. Alıcı ve satıcıyla nekadar güvenilir bir sözleşme yaparsanız yapın bir emlakçıyı devreden çıkartmak zor değil. yani emeğinizin boşa gitme ihtimali yüksek
Emlak satışı hiçbir emtia veya ürünün satışına benzemez. Varsayalım elinizde satılacak 10 tane gayrimenkul var gazete reklamları, internet , gayrimenkulun üzerine astığınız tabeladan başka satış stratejiniz yoktur.
Tabiri caizse diğer ürünler gibi bayatlama depolama malın elinizde kalması gibi ürün maliyetleri olmadığı için
Her Köşebaşına emekli veya işsizin bir ofis bir sandalyeyle bu işi yapmaya çalışması ayrı bir dert
Bana syleyin yanılıyormuyum yanılıyorsam artıları neler?
Tabiki bunlar benim fikrim bunuda belirtmek isterim
Pek öyle düzenli satış stratejileriyle başarılacak bir işgibi gelmiyor bana.
Alıcıyı bulmak dert Satılacak emlağı bulmak apayrı bir dert. Alıcı ve satıcıyla nekadar güvenilir bir sözleşme yaparsanız yapın bir emlakçıyı devreden çıkartmak zor değil. yani emeğinizin boşa gitme ihtimali yüksek
Emlak satışı hiçbir emtia veya ürünün satışına benzemez. Varsayalım elinizde satılacak 10 tane gayrimenkul var gazete reklamları, internet , gayrimenkulun üzerine astığınız tabeladan başka satış stratejiniz yoktur.
Tabiri caizse diğer ürünler gibi bayatlama depolama malın elinizde kalması gibi ürün maliyetleri olmadığı için
Her Köşebaşına emekli veya işsizin bir ofis bir sandalyeyle bu işi yapmaya çalışması ayrı bir dert
Bana syleyin yanılıyormuyum yanılıyorsam artıları neler?
Tabiki bunlar benim fikrim bunuda belirtmek isterim
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"
"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."
ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem
Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....
"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."
'Keşke'Leri Sevmem !!
Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....
A
Yeni Üye9 yazı
20/03/2009 : 19:56:25#7
Web sitesi
Alıntı
Sayin arkadasim; emlakcilik dediginiz gibi emekli , issiz veya kapicinin yapacagi isler degil . Bu bir bilim teknoloji isi . Bu isi yapan kisinin ise odaklanmasi , konsantre olmasi lazim . tamamiyle stratejilere , taktiklere gore yapilan bir is . Amerika da insanlar bu isi universite de ders olarak okuyorlar . Size en iyi yaniti sitemize girerseniz goreceksiniz . Lutfen sitemizi ziyaret ediniz . Sizden ricam ikna olursaniz arkadaslariniza da sistemimizi anlatmaniz .Tesekkur ediyorum. Gorusmek dilegi ile ... Onder Atalay web sitemiz ; www.ilkon.com
o.atalay
M
Üye2659 yazı
| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - atalayond@hotmail.com Sayin arkadasim; emlakcilik dediginiz gibi emekli , issiz veya kapicinin yapacagi isler degil . Bu bir bilim teknoloji isi . Bu isi yapan kisinin ise odaklanmasi , konsantre olmasi lazim . tamamiyle stratejilere , taktiklere gore yapilan bir is . Amerika da insanlar bu isi universite de ders olarak okuyorlar . Size en iyi yaniti sitemize girerseniz goreceksiniz . Lutfen sitemizi ziyaret ediniz . Sizden ricam ikna olursaniz arkadaslariniza da sistemimizi anlatmaniz .Tesekkur ediyorum. Gorusmek dilegi ile ... Onder Atalay web sitemiz ; www.ilkon.com |
Sitenizi çok evvelden inceledim hatta gayrimenkul danışmanlığı hakkındaki fikirlerinizie katılıyorum fakat
burası Türkiye... Bu işin algılanışı burada biraz değişik.
Nihayetinde dediğim gibi emlakçılığı bu sektörü farklı algılyan toplumla yapmak şuan için biraz güç gibi geliyor bana. İnşallah başarılı olursunuz
SEVGİLERİMLE
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"
'Keşke'Leri Sevmem !!
'Keşke'Leri Sevmem !!
D
Yeni Üye7 yazı
merhaba feraye hanım, emlekcılık işi gerceketen mükemmel iş. lakin dediginiz gibi tecrübe işi ben yıllarımı inşaata emlekcılıga ve inşaatın kaba ve ince işlerini yaptırmaya verdim sietseseniz sizimle bir işbirligi yapabiliriz mersin bencede çok uygun olan bir yer sizin okul bilginizle benim tecrübelerimizi birleştirrsek harikulade bir yapabiliriz.saygılarımla
D
Yeni Üye7 yazı
M
Üye390 yazı
Sevgili dostmen bu kadar tecrübeli iş bilen bir eleman isen neden kendi emlak işini açmıyorsun.Merak ettimde..
metinmetin
A
Editör5590 yazı
27/03/2009 : 17:17:29#12
Web sitesi
Alıntı
Sevgili Feraye,
Madem okulunu okumuşsun birazda sermayen varmış, benim tavsiyeme de kulak ver o zaman. Sana teklifte bulunan arkadaşlarım kızmazlar inşallah.
Emlakcılık fırsat ve akıl işi. Herkes yürüyüp gidemez. Bu işi temel meslek olarak benimseyecek kişi kendi işini kendisi yapmalıdır. Bayilik, hazır fortföy senin umursamaman gereken şeyler. Sen bayilik verecek kadar büyümeyi hedeflemelisin. Yoksa bu işi yapmak için neden okul okudun ? Uyanık emeklilerin bile yapmaya çalışmasına bakılırsa okul okumaya ne gerek ver diyesi geliyor insanın, ama bu işin sihirini kavramış olmak için bir mürekkepte yalanması gerekiyor bence. Mürekkep bazen okulda bazen de piyasada yalanır. Büyük emlakçılar ciddi tecrübelerden geçerek o noktaya ulaşıyorlar.
Sözün özü şu ki ; Büronu aç belgelerini al , olanları duvara as. Reklamını, tabelanı , kartvizitini ve imajını önceden detaylıca düşün. Mahalle arası emlakcısı olmamanın yolu imajını tespit etmenden geçiyor. Mala değer katacak parayı para yapacak olan, elindekine söylediğin değeri vermeye hazır insanları ayağına getirecek olan imajın. Bu imaj senden çıkmalı sana ait doğal özelliklerden bir imaj biçmelisin. Gerisi doğru yerden doğru gayrimenkulu bulup uygun müşteriyi yakalamana bağlı.
Paranı kendine yatır.
Başarılar meslek hayatında . . . . Başarırsan zengin olacağın bir iş kolu.
Madem okulunu okumuşsun birazda sermayen varmış, benim tavsiyeme de kulak ver o zaman. Sana teklifte bulunan arkadaşlarım kızmazlar inşallah.
Emlakcılık fırsat ve akıl işi. Herkes yürüyüp gidemez. Bu işi temel meslek olarak benimseyecek kişi kendi işini kendisi yapmalıdır. Bayilik, hazır fortföy senin umursamaman gereken şeyler. Sen bayilik verecek kadar büyümeyi hedeflemelisin. Yoksa bu işi yapmak için neden okul okudun ? Uyanık emeklilerin bile yapmaya çalışmasına bakılırsa okul okumaya ne gerek ver diyesi geliyor insanın, ama bu işin sihirini kavramış olmak için bir mürekkepte yalanması gerekiyor bence. Mürekkep bazen okulda bazen de piyasada yalanır. Büyük emlakçılar ciddi tecrübelerden geçerek o noktaya ulaşıyorlar.
Sözün özü şu ki ; Büronu aç belgelerini al , olanları duvara as. Reklamını, tabelanı , kartvizitini ve imajını önceden detaylıca düşün. Mahalle arası emlakcısı olmamanın yolu imajını tespit etmenden geçiyor. Mala değer katacak parayı para yapacak olan, elindekine söylediğin değeri vermeye hazır insanları ayağına getirecek olan imajın. Bu imaj senden çıkmalı sana ait doğal özelliklerden bir imaj biçmelisin. Gerisi doğru yerden doğru gayrimenkulu bulup uygun müşteriyi yakalamana bağlı.
Paranı kendine yatır.
Başarılar meslek hayatında . . . . Başarırsan zengin olacağın bir iş kolu.
tamnland.com
B
Yeni Üye9 yazı
Brawo. Akın Editör' e teşekkürler. Bende bu sezon Bodrum' da yabancı müşterilere emlak
satışı yapmayı planlıyordum. Kendisinin yazısındaki '' İMAJ ını belirle '' tavsiyesi için teşekkür
eder tüm okurlara yaptıkları/yapacakları işlerde başarılar dilerim.
satışı yapmayı planlıyordum. Kendisinin yazısındaki '' İMAJ ını belirle '' tavsiyesi için teşekkür
eder tüm okurlara yaptıkları/yapacakları işlerde başarılar dilerim.
Tanrım! Değiştirilebilecek şeyleri değiştirebilmem için bana güç ver, değişemeyecek şeyleri kabullenebilmem için sabır ver ve bu ikisini ayırt edebilmem için akıl ver.
K
Yeni Üye29 yazı
22/04/2009 : 12:17:24#14
Web sitesi
Alıntı
akın selçuk beye aynen katılıyorum
C
Üye144 yazı
Sn.akınselcuk,
hakikaten her konuda olduğu gibi bu konuda muhteşem bir yazmışsınız öncelikle sizi kutluyorum.
Feraye hanımefendiye gelince emlak sektörü hatırlanacağı üzere şuanki tüm dünyanın yaşadığı Global krizin en önemli nedenlerinden birisidir.USA daki mortgage sisteminin finans sektörünün balon yapmasıyla oluşturduğu ve diğer sektörleride yanında domino taşı gibi dizdiği bir global çöküşün müsebbibidir.
Size naçizane önerim şu kriz ortamında biraz etrafı edindiğiniz bilgi ve deneyimle gözlemlemeniz ve acele etmemeniz olacaktır.
Okuldan edindiğiniz pratik bilgiler bir yere kadar size hayatta yaşayacağınız her olay bir deneyim katacaktır.
Mersin bölgesi son açıklanan turizm yönetmeliğine göre Tarsus sahil şeridinin yeniden yapılandırılmasıyla o tarafa doğru gelişecektir.Sizinde öncelikle Arsamı,Toplu konutmu Sanayi Emlakçılığımı yapacağınıza karar vermeniz gerekiyor.
Ayrıca sahile paralel açılan yeni bulvarın pozcu erdemli arası çok gelişmeye açık bölgeler.
Size son sözüm akın beyin dediği gibi Başaran siz olun kimseyle yola çıkmayın helede bu ortamda....
Saygılarımla
hakikaten her konuda olduğu gibi bu konuda muhteşem bir yazmışsınız öncelikle sizi kutluyorum.
Feraye hanımefendiye gelince emlak sektörü hatırlanacağı üzere şuanki tüm dünyanın yaşadığı Global krizin en önemli nedenlerinden birisidir.USA daki mortgage sisteminin finans sektörünün balon yapmasıyla oluşturduğu ve diğer sektörleride yanında domino taşı gibi dizdiği bir global çöküşün müsebbibidir.
Size naçizane önerim şu kriz ortamında biraz etrafı edindiğiniz bilgi ve deneyimle gözlemlemeniz ve acele etmemeniz olacaktır.
Okuldan edindiğiniz pratik bilgiler bir yere kadar size hayatta yaşayacağınız her olay bir deneyim katacaktır.
Mersin bölgesi son açıklanan turizm yönetmeliğine göre Tarsus sahil şeridinin yeniden yapılandırılmasıyla o tarafa doğru gelişecektir.Sizinde öncelikle Arsamı,Toplu konutmu Sanayi Emlakçılığımı yapacağınıza karar vermeniz gerekiyor.
Ayrıca sahile paralel açılan yeni bulvarın pozcu erdemli arası çok gelişmeye açık bölgeler.
Size son sözüm akın beyin dediği gibi Başaran siz olun kimseyle yola çıkmayın helede bu ortamda....
Saygılarımla
M
Üye390 yazı
Mortgage denilen konu ABD ve benzeri ülkelerde krize neden olur bizde olmaz.Olmama nedeni de şudur 2006-2008 dönemlerinde Emlak odası ve benzeri yerlerin araştırmalarına göre satılan her konutun sadece %16 sında kredi kullanılmış ve buda hepsi tamamına değil bir kısmı 20 milyar olanda var maksimum kullananda var.Bankacılar kredi konusunda türklerin en çok konut kredisine sadık olduklarını ve diğer kredilerde olan sorunlu kredilerin neredeyse 3 te birine geldiğini söylüyorlar.Bu oranda yaklaşık % 3 civarında.Bu ne demek 1000 konut satıldığında 160 ı kredi kullanmış ve 160 konutun ise 5 inde sorun var yani ekonomide satılmış 1000 konutun 5 i sorunlu.O yüzden bazı konu başlıkları ABD yada avrupa ile benzeşse de içeriği benzemiyor.Kriz borazancılığı yapanlar yada Tv de ekonomi proğramlarında şu kadar sorunlu kredi var yada şu söyle olursa bu böyle olur diyen ve bazı istatistikleri gösterip fotoğrafın tamamını anlatmayan arkadaşları dinleyin ama araştırmadan inanmayın.
metinmetin
H
Üye2981 yazı
24/04/2009 : 12:32:00#17
Web sitesi
Alıntı
Her ticari konunun, olmazsa olmaz ön şartı, piyasaya girmeden önce, talep ve arz ı iyi araştırmaktır. Siz göç veren bir bölgede, emlak pazarlamaya çalışırsanız, ve pazarlamayı başarırsanız, kimsenin bilmediği ve yalnız sizin bildiğiniz bir talep var demektir.
Uç bir örnek,; 1999 yılı deprem sonrası, yer İstanbul ,Avcılar, insanlar kaçıyor, haftalar boyu sokaklarda kimseler yok, kimse o bölgeden ev almayı veya kiralamayı, aklının ucundan bile geçirmez. Ama adamın, biri orada emlak bürosu açtı, ve çok ciddi paralar kazandı. O müteşebbis kimsenin bilmediği bir şeyi biliyordu. Ve gazetelerde okuduk, 3 milyara daire almaya başladı. İnsanlar zaten canını kurtarmış, o günün pisikolojisi içinde evi falan gözü görmüyor. Ve evler hepsi hasarlı, kim alır hasarlı evi. Sonradan ortaya çıktı. Devlet, hasarlı binaların onarımı için 6 milyon para veriyor, ve geri istemiyor.
Emlakçılık, yapan kişinin esas işi, kasaplık idi. Ve dahiliye mütehassısı bir doktor ve arkadaşları adına daire topluyordu. Yani hiçbirinin bilgisi bu işle ilgili değildi . Ama başkalarının bilmediği, çok önemli bir bilgiye sahiptiler. Ve netice servet kazandılar.
Bütün bunlar uç örneklemeler, tabii ki yorum yapan arkadaşlar, doğru şeyler söylediler. Ben ticaretin, bazen, hatta çoğu zaman kurallar dışında , rutin harici, cerayan ettiğini de hatırlatayım istedim. Başarılar.
Uç bir örnek,; 1999 yılı deprem sonrası, yer İstanbul ,Avcılar, insanlar kaçıyor, haftalar boyu sokaklarda kimseler yok, kimse o bölgeden ev almayı veya kiralamayı, aklının ucundan bile geçirmez. Ama adamın, biri orada emlak bürosu açtı, ve çok ciddi paralar kazandı. O müteşebbis kimsenin bilmediği bir şeyi biliyordu. Ve gazetelerde okuduk, 3 milyara daire almaya başladı. İnsanlar zaten canını kurtarmış, o günün pisikolojisi içinde evi falan gözü görmüyor. Ve evler hepsi hasarlı, kim alır hasarlı evi. Sonradan ortaya çıktı. Devlet, hasarlı binaların onarımı için 6 milyon para veriyor, ve geri istemiyor.
Emlakçılık, yapan kişinin esas işi, kasaplık idi. Ve dahiliye mütehassısı bir doktor ve arkadaşları adına daire topluyordu. Yani hiçbirinin bilgisi bu işle ilgili değildi . Ama başkalarının bilmediği, çok önemli bir bilgiye sahiptiler. Ve netice servet kazandılar.
Bütün bunlar uç örneklemeler, tabii ki yorum yapan arkadaşlar, doğru şeyler söylediler. Ben ticaretin, bazen, hatta çoğu zaman kurallar dışında , rutin harici, cerayan ettiğini de hatırlatayım istedim. Başarılar.
ismail karagülle
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz