Sayın Semih, sizin yaşadığınız sıkıntılar milyonların sıkıntısıdır.Kapitalizm hep yıllarca anlı şanlı medyada,hepbozuk plak gibi aynı şeyleri söyledi durdu.Eskiden iş bulamıyorum,maaşım düşük geçinemiyorum,hayat pahalılığı var dediğinizde vay senmisin diyip başlarlardı,sen necisin, ne işe yarıyon bakim,hangi üniversiteden mezunsun,lise dediniz yanlış,,,yabancı dil varmı ,yok sadece Türkçe,yanlış,,,o zaman böyle bilgisayar internet yaygın değildi,bilgisayarın varmı,o ne dediniz yanlış,,,muhasebe falan,dört işlemim yüzde hesabım çok iyi dediniz yanlış,,,daktilo falan,el yazım çok iyidir hocalarım öyle derdi dediniz yanlış,,,profosyonel ehliyet,acaip araba kullanırım ama B SINIFI dediniz yanlış,,,Sonrada şöyle bir düşünceli sizi tepeden aşağı süzerlerdi acı**** o zaman yer yarılsada içine girsem derdiniz her halde,gördünmü tabii iş bulamassın sen en iyisi şansını birde şurda dene yada şu kursa git,bir dil bir insan gibi nasihatlarla kıçınıza bakar giderdiniz.. EĞİTİM ŞART MESELESİ,derken yıllar geçti aileler bu eğitim işini vasıfsız işçi vasıflı işine çok önem verdiler,memlekette bir sürü kurslar ,dersaneler özel okullar,üniversiteler açıldı.İnsancıklar çocukları adam olsun diye 3 kuruş gelirlerinden ilk dersanelere,sonrada üniversitelere bütçe ayırmaya çalıştı.Çok arkadaşımı bilirim bu gün doktor mühendis,okula sadece abonman la cepte simit parası yok öyle gittiler,askeri koğuş gibi yurtlarda,doğru dürüst ne bilgisayar,nede çalışacakları masa bulmadan okudular kaldılar..Hiç biri istediği gibi giyinemedi,istediği gibi yiyemedi,istediği gibi gezemedi,hiç birinin ayrı odası olmadı,bazısı okurken çalışmak zorunda kaldı.Sonra mezun oldular,artık bunca zaman ektiklerinin karşılığını alma zamanıydı ama oda ne yine iş bulamıyorlardı yine bir sürü şart yine torpil lazımdı yada hiç hayal edemedikleri bilmedikleri yerlere göreve gönderildiler kızı ile erkeği ile.Bizde yıllarca bekledik biri bizi eninde sonunda emeğimizin hakkını verecek adam yerine koyacak diye.Şimdi yeni genç arkadaşlara bakıyorum,hepsi pırıl pırıl,iyi eğitim almışlar,bazısı çift üniversite bitirmiş,bilgisayar dersen koy önlerine makinayı,dil 1-2 gidiyor,yurt dışında dil eğitimi almışlar,stajlar ciddi büyük firmalardan,ne olur olmaz diye yurt dışında okumak ve çalışmak zorunda kalırsam diye tır ehliyeti bile alan var.Gururlanıyoruz tabii bizim yapamadıklarımızı yaptıkları için,hepside malumunuz orta direk kalmadı sıradan aile çocukları.Erkekler kızlar manken gibiler bizim çoğumuz gibi ezilmiş kalmış eğri büğrü adamlar değiller,konuşma dersen al tvde haber sipikeri yap,okuyoda bu namussuzlar,sinemaya tiyatroyada gidiyo,çoğuda bir yerlere kayıtlı aktifler,dünyada her şeyide takip ediyorlar çok da meraklılar.Ama şu an onlarda bizim gibi bu sitelerde arayıştalar,her dost meclisinde msn de napacaz ne edcez hayat geçim derdindeler,gözleri kulakları tv de bedelli askerlik,yeni ekonomik paket,şu kadar memur alınacakmış,anlıyacağınız ne işçi nede patronlar,görüştüğün abi iş varmı diyor,başvurmaktan kafaları gözleri şişmiş.Aslında iş çok ama hepsi daha adam olmadan fazlasını istiyolar,ilk 450 tl askeri ücretle bir çalış,biraz evrak ***ür getir,şu krizdende bir çıkarsak ilerde olur bir şeyler ama yok bunlar ne yaparsanız yapın adam olmazlar....Çalışmaya niyetleri yok..Boşa gitmiş anacıklarının babalarının dedelerinin ninelerinin paraları yazık valla...Evet demek okumaklada olmuyo,BENCE EĞİTİM DEĞİL KALİTELİ EĞİTİM ŞART..YA SİZCE.???Bu arada Türkiye nin ,70 milyon nufusunun sadece 5-6 milyonu hayat standartlarını yakalamış ve geçmiş,diğerleri eğitimsizlik yüzünden sürünüyor....Haberlerde kişi başına düşen milli gelirin bilmem kaç bin dolar olduğu söyleniyo,arkadaşlar bu haber doğruysa benim dolarlarım nerde,sizmi aldınız..???