Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

Bangladesh İthalat-ihracat

Başlatanvethek.emreTarih04/03/2009 20:55:51Yorum12

İlk mesaj
Yeni Üye5 yazı
Değerli arkadaşlarım biz Türk ve Bangladeşli bir ortakla 2007 yılından bu yana Bangladesh'e ithalat-ihracat işi yapmaktayız.Siteyi gezerken Bangladesh konusunda arkadaşların sadece orayı görüp birer hafta kalarak iddaalı söylemlerini okuyunca bu yazıyı yazma ihtiyacı duydum.Size Bangladeshten Jüt,Deri,Tekstil ürünleri ithalinde yardımcı olabilir güvenilir firmalarla bağlantı kurmanıza,tanışmanıza yardımcı olabiliriz.Bunların dışında ki ithalat-ihracat konusunda ben ve oratağımın her türlü yardıma hazır olduğumuzu da ayrıca bildirmek isterim.
Türkiye'nin hatta Dünyanın karşı karşıya kaldığı ekonomik krizde inanın Bangladesh çok uygun bir pazar ve Türk Firmalarınında bu pastadan pay almaya davet eder esenlikler dilerim.

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Veteriner
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
12 yorum
Üye261 yazı
Merhaba,

Bangladeş ekonomisi ile ilgili hiç bir bilgim yok, ne tür mallar ithal ve ihraç ediliyor ? bizi aydınlatırsanız seviniriz. Tşk...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yleti?im
Yeni Üye5 yazı
Sayın Scetin;

Bangladesh hakkındaki genel bilgiler;

Resmi Adı : Bangladeş Halk Cumhuriyeti
Yönetim Biçimi : Cumhuriyet
Resmi Dili : Bengalce
Başkenti : Dakka
Yüzölçümü : 143.999 km²
Nüfusu : 149,8 milyon
Para Birimi : Taka
Para Birimi Paritesi : 1 $ = 59,79 Taka (Ortalama)
Toplam Dış Borç : 19,9 milyar $
Toplam Rezervler (Altın Hariç) : 2,95 milyar $
İş Gücü : 64,2 milyon
İşsizlik Oranı : % 40
Cari İşlemler Dengesi : 181,8 milyon $
Üyesi Olduğu Başlıca Uluslararası Kuruluşlar : AsDB, C, CCC, CP, ESCAP, FAO, G-77, IFC, IAEA, IBRD, ICAO, ICC, ICFTU, ICRM, IDA, IDB, IFAD, IFRCS, IHO, ILO, IMF, IMO, IOC, Inmarsat, Intelsat, Interpol, IOM, ISO, ITU, MINURSO, MONUC, NAM, OIC, OPCW, SAARC, UN, UNCTAD, UNESCO, UNHCR, UNIDO, UNMIK, UNIKOM, UNMIBH, UNMOP, UNMOT, UNOMIG, UNTAET, UNU UPU, WCL, WFTU, WHO, WIPO, WMO, WtoO, WTO.

Temel Ekonomik Göstergeler

Yıllar GSYİH (Milyar $) Kişi Başına Gelir ($) Büyüme Oranı (%) Enflasyon Oranı (%) İhracat (Milyar $) İthalat (Milyar $)
2002 47,1 342 5,9 2,2 6,4 8,0
2003 47,0 334 5,3 2,0 6,1 8,1
2004 47,6 331 4,4 3,3 6,1 7,8
2005 51,9 354 5,3 5,7 6,9 9,2
2006 56,8 379 5,5 6,0 7,6 10,1

İthalat ihracattı yapılan mallar;

İhracat

Mercimekler; Kabuksuz (Kuru)
Demir/Alaşımsız Çelik
Yıkama, Ağartma/Boyama Makinaları
Demir/Alaşımsız Çelikler
Pamuk (Kardesiz, Taranmamış)
Devamsız Poliester+Viskoz İpeği Liflerinden
Motorsuz, Mekikli Dokuma Makinaları; Kumaş Genişliği>30 Cm.
Sentetik Filament Demetleri; Akrilik/Modakrilikten
Canlı Mayalar
Pamuk Men
Bardaklar `Camdan (Cam-Seramik Hariç) İçki İçin
Ağırlık: %85-Fazla Sentetik Devamsız Elyaf:Tek Kat İplik
Asansörler-Skipli Yük Kaldırıcıları
Telefon-Telgraf Cihazlarına Ait Aksam-Parçalar
Sünger Taşı (Diğer Halinde)
Mensucatın Apresi, Finisajı, Emdirilmesi vb. İçin Makinalar
Kurutma Makinaları>Kuru Çamaşır Kap.>10 Kg.
Spor, Av/Hedef TüfekleriDokunmuş Mensucat (M2ağır>200 Gr) Yün/İnce Kıl=>%85
Diğer Camdan Masa, Mutfak Eşyası (Cam-Seramik Hariç)

İthalat

Jüt, Bitki İç Kabuğu Lif İplikleri-Rötor/Kable
Jüt-Diğer Bitki Kabuğundan Liflerinden Tek Kat İplikler
Süveter/Kazak/Hırka/Yelek vs.; Sentetik ve Suni Liflerden (Örme)
Erkek/Erkek Çocuk İçin Kısa Pantolon, Şort vs.; Pamuktan
Diğer Dokunmuş Mens; Ağarmış/Ağarmamış, Suni Fil.Şerit, vb.=>%85
Kadın/Kız Çocuk İçin Pantolon, Şort vs.; Pamuktan
Dokumaya Elverişli Diğer Bitkisel Lifden Dokumalar
Devamsız Poliester, Pamuk Karışımı Düz Dokuma:Ağarmış, Ağarma.
Jüt-Bitki İç Kabuğundan Dokumalar (Ağartılmamış)
Süveter/Kazak/Hırka/Yelek vs. Pamuktan (Örme)
Diğer Mensucat (Ağarmamış/Ağarmış, Suni Devamsız Lif=>%85)
Kadın/Kız Çocuk İçin Etek ve Pantolon Etek; Pamuktan
Tişört, Fanila, Atlet vs.Giyim Eşyası; Pamuktan (Örme)
Dokunmuş Mensucat (Pamuklu, Kesil.Atkı İplikli (Fitilli) Kadife ve Pelüş)
Erkek/Erkek Çocuk İçin Gömlekler; Pamuktan
Kadın/Kız Çocuk İçin Palto, Kaban, vb. Giysi; Sentetik/Suni Lif.

Daha detaylı bilgi isterseniz mail adresinize gönderebilirim.

Üye100 yazı

selamlar,

Bizler Bursa'nın en büyük ofset firmasıyız. Bangladeş te sizlerle firmaların her türlü matbu evrak işini karşılama talebimiz olacaktır. Eğer bu konu ile ilgilenirseniz msn ve mail adresim umitayaz7@hotmail.com

Karton çanta, broşür, etiket, dosya, katalog, afiş, vb. işlerle ilgili. saygılarımla

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Tekstil
Üye201 yazı
slmlar ben size uygun fiyata kot,t-shirt,kazak,çorap,kadın giyim vb. ürünler sağlayabilirim.eğer ilgilenirseniz
İRTİBAT NO:05543889287

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Yeni Üye5 yazı
Sayın nau55 ilginize çok teşekkür ederim fakat benim yukarda bahsettiğim ithalat Bangladesh devletinin yapmış olduğu ithalattır.Ülke tekstil anlamında çok cazip fırsatlar sunmakta Türkiye'ye göre.
Sayın Zaya ofset firmasına Bangladeshte gereksinim duyulduğunu duyarsam sizi bilgilendireceğimden emin olabilirsiniz.

Değerli Arkadaşlarım Yukarıdakilere ek olarak Bangladeş, güvenli, barış ve hoşgörünün olduğu bir ülke. Bangladeş'te Türk olmak da bir ayrıcalık. Türk'üz denilince insanların saygı duyduğu ve işlerin daha kolaylaştığı bir coğrafya. İnşaat, seramik, fayans, kâğıt havlu, süt ve süt ürünlerini işleme fabrikaları, peçete ve çocuk bezi, et entegre tesisleri, yabancı işadamları için teşvik edilecek sektörlerden. Mermercilik de çok tutacak alanlardan. Bangladeş'te hiç mermer yatağı yok. Mermeri Türkiye'den almaya çalışıyorlar.

Bununla birlikte Bangladeş son 20 yılda tekstilde çok ilerlemiş. Hazır giyim üzerine binlerce fabrika var ülkede. Dev tesisler kurulmuş. Bunun dışında Bangladeş'te üretilen mallar Amerika'ya ve Avrupa ülkelerine kotasız olarak girebiliyor. Jüt iplik dünyada sadece bu coğrafyada yetişiyor.Ve Türkiye'nin bu ipliğe talebi gün geçtikçe artıyor.
Eğer Tekstil ürünleri,jüt iplik talebiniz olursa şirketimiz size yardımcı olabilecektir.

Üye782 yazı
iletişim adreslerinizi yazsanız işi olan size daha çabuk ulaşır..
insanların en hayırlısı insanlara faydası olandır.

Yerleşim Türkiye / Elazy?Meslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye2 yazı
Sayın emre bey danışmak istediğim konu bangladeşte delikli tuğla ( biriket )olmadığı burada tuğla yapımı için gerekli toprak varmıdır buradan makina satışı veya bir tesis kurma olanağı nedir.ilginize teşekkür ediyorum.
ümit Pullu

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Yeni Üye41 yazı
selamlar bangladese ikinci el tekstil makinelri satimi icin bir pazar bulunabilir mi acaba.birde turk resturanti varmi yeme icme kulturu nasil bilgi verirseniz sevinirm

Yerleşim Kazakistan / AktauMeslek Di?er
Yeni Üye67 yazı
emere bey ben gıda sektorunden faliyet gosteren bir firmayım bangeledeşten turkiye ital edebilecek. ve sizin bana yapacağınız bir onerınız warmı. varsa onerılerınız için şimdiden tşk...girisimpazarlama@hotmail.com
zeynal

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
Yeni Üye79 yazı
dünyanın en kaliteli ipliği olan jüt sadece bangladeşte vardır. halının altında olan beyaz ve sağlam ipliktir. halı fabrikalarının herzaman ihtiyaç duyacağı üründür. bangladeşten bu ürünün ithalatını yapabilirsiniz yada türkiyede jüt ihtiyacı olan halı fabrikası vs varsa beraber getirelim. benimde bangladeşte çok bağlantım var. iyi çalışmalar
Http://www.Hediye10.com Sevgiliye Hediye Sitesi

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
Üye286 yazı
bana almanyada avrupa ülkelerine ithaalat yapabilecegimiz ürünler hakkinda bilgi verirmisiniz.Bir arkadasimin elinde sermayesi var ve bu afrika ülkelerinden birine yatirim yapmak istiyor bizi hangi sektörü ve neden o sektör aciklarsaniz cok sevinirim.
Rızkın 10 da 9 u Ticarettedir. Hadis-i Şerif

Yerleşim ALMANYA / StutgartMeslek Yleti?imci