Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Organizasyon

Başlatanerol180Tarih28/02/2009 00:36:40Yorum9

İlk mesaj
Yeni Üye23 yazı
Merhaba sevgili koniksliler... Yine popüler olan bir girişimcilik mevzuundan bahsetmek istiyorum. benim aklıma gerçekten yattı. Zaman zaman büyük zaman zaman kendini idare edecek karlar bırakan bir iş: organizasyonculuk.

Bu işle ilgili fikirler katıldığım bir konferans-seminer sonrasında aklıma geldi. benim katıldığım seminer ücretsizdi ama bu işi ücretli oalrak yapan da var, biliyorum. Bende kendi kendime neden ben böyle bir organizasyon yapmayayım dedim. Ve aklıma herhangi bir alanda ama özellikle dış ticaret alanında bir günlük seminerler düzenlemek geldi. Bu tür seminerler sonunda kar marjını yüksek tutarsanız bir günde milyarlar kazanabilrsiniz. Şimdi gelin kısa bir hesap yapalım: bir gün sürecek olan bir dış ticaret eğitimi semineri düzenlediniz. Pazarlamasını yaptınız ve 50 kişiyi 50 ytl karşılığı kayıt ettirdiniz. Kabataslak bir hesapla 2500 elde. Giderlerimiz 700 ytl eğitmen ücreti 1000 ytl salon ücreti. Karımız 1200 tl çok kabaca. Hatta araya aperatif bir şeyler ayarlayabilirsiniz daha çekici olur.300 ytl de ona gitse 900 ila 1000 lira arasında karınız olacaktır. Evet, bu bir günde elimize geçecek miktar. Gördüğünüz gibi çok kaba bir hesap yaptım.

Bununla birlikte, organizasyonculuk deyince, akla onlarca organizasyon çeşidi gelir. Yaş'a göre, eğitime göre, ihtiyaca göre ayırabilir, inanılmaz fazla tür üretebilirsiniz. En basitinden piknik düzenlemek bile bir organizasyondur. Bunu ticari faliyet olarak düşünenler, eğlenceyi paraya dönüştürebilirler.

lütfen konu ile ilgili eleştirilerinizi esirgemeyiniz ve beni bu fikrimde yönlendirin. Hertürlü düşünceye açığım. (hakaret hariç:)) Bol sermayeli günler...

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek İthalat / İhracat
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
9 yorum
Üye130 yazı

Konuşmacılar, gerek özel hayatlarında, gerekse iş yaşamlarında şanslarını arttırmak isteyenlerin, önemli ipuçları veren bu sunumu kaçırmamalarını öneriyorlar(mış)

Geçen gün bu afişi yolda gördüm, şaşırdım, adamlar nelerden para kazanıyor helal olsun. Bunun üzerine her Türk gibi kafamda biraz hesap falan yaptım ama işin içinde olmadığımız için ne tür giderler vardır kestiremedim tabii, sonra en iyisi bilenler bırakmak dedim :)

Ama güzel bir iş gibi kokuyor.

Neyse bu bahsettiğim seminer İstanbulda 4 ayrı yerde yapılacakmış bilet ücretleride 80TL şimdi her seminerde 100 bilet satsan 4x100............

Sanırım reklamına biraz para harcamak ister.

İyi Günler.

p.s. Feng Shui'ye saygım sonsuz.
Bu dahil bütün genellemeler yanlıştır.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Otomotiv
Üye170 yazı
düğün organizasyonları da var düşünürsen...

Yerleşim Türkiye / AfyonkarahisarMeslek Di?er
Yeni Üye42 yazı

selam erol kardeş düşüncelerine canı gönülden katılıyorum,bizim ülkemizde bu gibi faaliyetler yeni yeni yeşermeye başladı, gelişmiş ülkelerde paneller konferanslar eğitimin bir parçası olmuş durumda,
bu işin üzerine gidersen sonuç alacağına inanıyorum,banada bir arkadaşım önermişti bu işi kendisi avustaralyada bu işi yapan bir türk ile tanışmış ve başardığını söylüyor geniş düşünmek lazım ümidini kesme yap başarılar dileği ile.

Yerleşim Yngiltere / CardiffMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye20 yazı

Kabataslak kazanç 2500 TL - Eğitmen : 700 - Salon : 1000 YL ise Kazanç 1200 değil 800 TL Değilmi benmi anlayamadım?
Ayrıca 50 TL'den 50 kişi diye hesap yapmak çok amatör , bu işi yapan profesyonel binlerce firma var Türkiye'de , ayrıca şunu düşünmeliyiz , nasıl bir konuşmaya 50 TL verilir?? Üzerinde düşünülmüş fakat çok araştırma yapılmamış bir fikir , bulunduğunuz şehirde bir organizasyon firmasıyla tanışıp fikirlerinizi paylaşın ve vakit kaybetmeyin derim. 2. Daha basit olan düğün organizasyonunda bile komisyonculuk çok zor fakat yaratabileceğiniz değişik konseptlerle ayda 1 düğün organizasyonu yaparsanız çok güzel bi kazanç olur. Örn ; Açık hava düğün organizasyonu , ancak bunun için bile malzeme, ses sistemi , düğün planlaması tarzındaki konularda aylarca araştırma yapmanız gerekecektir ki yarı yolda kalmıyasınız.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Emlakçy
Yeni Üye23 yazı
Sevgili Z.kandemir; Bu yazıyı araştırma yapmadan, aklıma geldiği anda yazmıştım. Ama daha sonra araştırdığımda karın daha fazla olduğunu gördüm. Sanırım sizin de bu alanda pek bilginiz yok. Çünkü eğer olsaydı, salon kirasının 1000 ytl değil 150 ila 350 ytl arasında değiştiğini görecektiniz. bu sayede kar yüksek oranda artıyor. Bununla birlikte, bu tür eğitimlere olan ilgi hele şu kriz döneminde daha fazla. Bunu da dikkate alırsanız bence gerçekten de yadsınamayacak bir fikir.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye11 yazı
Hocam bu işi daha önce amatörce yapıyorduk öğrencilik yıllarımızda ve fazla reklam yapamamıza rağmen katılım güzel oluyordu. Karımızda oluyordu. Neyse gelelim bugüne bu yaz almanya'da bir Türk ile tanıştım. 3 kuzen bir organizasyon şirketi kurmuşlar. Parti düzenlediler. 1200 kişi gelmesi hedefti. Çünkü ilk partiydi ve fazla bişey beklenmiyordu 800 kişi gelse masraflar karşılanıyordu. Ama 1500 bilet satıldı. Ayrıca kapıda yapılan hesaba göre gece içinde girip çıkanlarla beraber 1800 kişi gelmiş. Yani anlıyacağınız 800 kişiye razı olan kuzenler 1800 kişilik bir parti verdiler. Bende o partideydim adım atacak yer yoktu. Dedim neden Türkiye'de böyle bişey yapamayayım. Sonuçta daha önce amatörde olsa bir deneyimimiz var. Ama şuan olmaz havalar soğuk... Yazın yapacağız çalışmalarına şimdiden ufak ufak başladık. Ayrıca organizasyon şirketide var bir dj arkadaşın onun altındanda sponsorlarla görüşmeler devam ediyor ve gördüm ki kazanca göre maliyet göze batmayacak değerde. Ben abimi destekliyorum. Bence isteyenler yapsın. Ayrıca bizimlede irtibata geçebilir. Bu arada almanya'daki Türk arkadaşlar 2. partilerinide yaptılar ve bu sefer 2500 kişi geldi. 2 partide kişi başı kazançları 7500 euro oldu. 3 tır içki ve 1 kamyon yiyecek maddesi satıldı. Sigara otomatlarının boşalmalarını saymadım.... Bol kazançlı günler....
İnternet Alemi Sarsılacak :)

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye8 yazı
fikir güzel. bizde yıllar önce sanatçı organizasyonları yapmıştık kocaelide. kocaeli için projelerin varsa desteklerim. sağlıcakla kal...
muhendis

Yerleşim Türkiye / YzmitMeslek Mühendis
Yeni Üye23 yazı
sponsor aranıyor arkadaşlar...bir organizasyon işi için...ilgilenenler lütfen mail atsın..

Yeni Üye23 yazı
arkadaşlar işi araştırdım. daha derin bilgilere ulaşatım. hala umudum devam ediyor. zamanım olur olmaz girişiyorum işe. dularınızı esirgemeyin.