Bu işle ilgili fikirler katıldığım bir konferans-seminer sonrasında aklıma geldi. benim katıldığım seminer ücretsizdi ama bu işi ücretli oalrak yapan da var, biliyorum. Bende kendi kendime neden ben böyle bir organizasyon yapmayayım dedim. Ve aklıma herhangi bir alanda ama özellikle dış ticaret alanında bir günlük seminerler düzenlemek geldi. Bu tür seminerler sonunda kar marjını yüksek tutarsanız bir günde milyarlar kazanabilrsiniz. Şimdi gelin kısa bir hesap yapalım: bir gün sürecek olan bir dış ticaret eğitimi semineri düzenlediniz. Pazarlamasını yaptınız ve 50 kişiyi 50 ytl karşılığı kayıt ettirdiniz. Kabataslak bir hesapla 2500 elde. Giderlerimiz 700 ytl eğitmen ücreti 1000 ytl salon ücreti. Karımız 1200 tl çok kabaca. Hatta araya aperatif bir şeyler ayarlayabilirsiniz daha çekici olur.300 ytl de ona gitse 900 ila 1000 lira arasında karınız olacaktır. Evet, bu bir günde elimize geçecek miktar. Gördüğünüz gibi çok kaba bir hesap yaptım.
Bununla birlikte, organizasyonculuk deyince, akla onlarca organizasyon çeşidi gelir. Yaş'a göre, eğitime göre, ihtiyaca göre ayırabilir, inanılmaz fazla tür üretebilirsiniz. En basitinden piknik düzenlemek bile bir organizasyondur. Bunu ticari faliyet olarak düşünenler, eğlenceyi paraya dönüştürebilirler.
lütfen konu ile ilgili eleştirilerinizi esirgemeyiniz ve beni bu fikrimde yönlendirin. Hertürlü düşünceye açığım. (hakaret hariç:)) Bol sermayeli günler...