Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Mermerit Üretimi Hakkinda Bilgisi Olan Varmi ?

Başlatanmurat42Tarih27/02/2009 12:47:50Yorum58

İlk mesaj
Yeni Üye25 yazı
arkadaslar merhaba.......
mermerit üretimi yapimi hakkinda bigilenmek istiyorum..yardimci olursaniz memnun olurum...
mermerit yapiminda kullanilan kaliplar,,mermeriti meydana getiren karisimlar,,,,,ve miktarlari......saglamligi.....maliyeti...simdiden tesekkür ederim

Yerleşim ALMANYA / FreiburgMeslek Gıda
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
58 yorum
Üye192 yazı
türkiyede ilk olacak farklı bir döküm mermer(mermerit) üretimi yapmak istiyorum.
ilerdeki günlerde patent müracaatı da yapacagım.her ilde bir işletmeye olmak üzere bayilik verecegim.bu işi finanse edecek yada işletmeye ortak olacak 80000 ytl sermaye sahibi girişimci arıyorum(anlaşırsak patente de ortak olabilir her yola açıgım)05356846484

kısaca bahsedeyim:polyesterin mermer tozu vebirkaç kimyasal ile karıştırılıp,uygun kıvama geldiginde kalıba dökülüp sertleşimidir.kalıp fiyatları 1500 ytl ila 2500 ytl arasında degişir.bir işletme için 4 kalıp ilk aşamada yeterlidir.

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Ymalat
Üye2981 yazı
mermerit mutfak tezgahı ve berber tezgahı gibi kullanım alanları olan bir ürün kalıp konusu çok kolay ve basit bir kalıbı vardır . çeşitşi şekillerde yapılabilir ama yaygın olan fiberglas( cam takviyeli plastik) kalıplardır. eğer yeni bir ürün yapmayacaksanız size piyasada bu işi yapan dünya kadar firma var
iş diye allah allah diye bekliyorlar onlardan pazarlıkla iyi fiatlarla alabilir yada istediğinizi yaptırabilirsiniz hemde riske girmemiş olursunuz
ismail karagülle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Üye339 yazı

Mermerit üretim maliyeti mermerden ucuzmudur, pahalımıdır?
%olarak bilgi verebilecek varmı?
.

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Üye979 yazı
her şey guzelde mermer tozunu nerden temın edeceksın ayrıca bu kadar yuksek mıktarda mermer tozunu nerden bulacaksınız.
“Tomurcuk derdinde olmayan ağaç odundur.” (N. F. Kısakürek)

Yerleşim Bulgaristan / Veliko TirnovaMeslek Ythalat / Yhracat
Üye2981 yazı
yukarıda bahsi geçen iki soru var ,1 mermerden tabii ucuz, ama mermer tabii bir ürün doğal , mermerit ise petrol türevi boliester yani bir nevi kansorejen bir madde , gerçi son zamanlarda zararsızdır roporu alabilen türleri var biraz maliyeti yüksek ama,ben ne kadar inandırıcıdır emin değilim.ikinci soru o kadar mermer tozunu nereden bulacağım sorusu ki benim bulunduğum yere yakın bir yerde atılmış doğaya terk edilmiş dağlar gibi yığın olmuş mermer tozu atığı var. yani demem o ki bol miktarda var bunu yapmak zor değil ve o kadar büyük sermayelerede ihtiyaç yok yeterki satabileceğin garanti olsun . artık ben tesisi kurayım nasılsa satarım devri bitti . fizibilitesi , piyasa araştırması hatta satış garantisi olmadan bir işe girilmez. bunlar yapıldığında banka kredisi de mümkün hale gelir proje kredisi alına bilir. tabii her işe değil.
ismail karagülle

Üye979 yazı
benım bıldığım mermer su yardımıyla kesılır ve cıkan toz bu suyla kanalızasyona akar ama farklı kesım çeşitleri varsa olabılır.
“Tomurcuk derdinde olmayan ağaç odundur.” (N. F. Kısakürek)

Yerleşim Bulgaristan / Veliko TirnovaMeslek Ythalat / Yhracat
Üye192 yazı
arkadaşlar ben mermerci değilim,fakat mermer işiyle uğraşan arkadaşlara da haksıslık yapmıyalım,hiç bir mermerci kesim ve işlem sırasında,suyla karışan mermer tozunu kanalizasyona salmamaktadır,hepsinin dinlendirme havuzu vardır,alta çöken tortuyu kamyonlarla boşaltırırlar,üste biriken temiz suyu tekrar tekrar kullanırlarki,su tasarrufu yaparlar,mermer tozuna gelince,isterseniz size bu konuda seve seve yardımcı olurlar....

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Di?er
Üye339 yazı
Teknik bilgisi olan arkadaşlara başka birşey daha sormak istiyorum.

Tabaka halindeki mermerit kesildiğinde kesim yerleri doğal olarak parlaklığını Kaybetmekte daha sonra herhangi bir yöntemle kesim yerlerindeki kaybedilen parlaklık geri kazanılabilirmi?

Bu yerlerin parlatılabilmesi için Püskürtme, polisaj vs. yöntemleri nelerdir.

Kalıba dökülmeden önce jelkot uygulaması yapılmamış mermerite tamamen katılaştıktan ve kalıptan alındıktan sonra sonra şeffaf jelkot püskürtme(tabanca) ile atılırsa kalıpta elde edilen parlaklık sağlanabilirmi? Ne derece sağlıklı olur.
.

Üye2981 yazı
bilgilerin çok eski, artık mermerit için bu dediklerin uygulanmıyor renk pigmeti bile uygulanmıyor.her şey hazır . hatta bazı mermeritçiler mermer tozu bile kullanmıyorlar. kesilen yerler de dediğin gibi olmaz . o kapatmak istediğin yer kadar döküm yapılıp (daha ince) polyesyer yardımı ile yapıştırılır.
ismail karagülle

Üye192 yazı
kesilen yerlere uygun parçalar yapıştırılarak,matlık kaybedilir.polisaj uygulanamaz.
jelkot kalıpta uygulanabilir hariçten püskürtülemez.
mermer , mermerit ,dogal taşlar la ilgili konularda sizlere yardımcı olabilirim.

Üye339 yazı
Yapıştırılan parçaların ek yerleri çok fazla belli olurmu?
Yapıştırma sonrası bu parçaların mukavemeti nasıldır yani herhangi bir yükte yapışan parçalarda kopma meydana gelirmi?
Verdiğiniz bilgilerden ötürü teşekkürler.
.

Üye192 yazı
bu sorularda hayal kırıklıgına ugramamak için, işinde uzman kişilerle çalışmalısınız,

Üye339 yazı
Çalışmak değilde sadece ön bilgi almak istedim.
Şu anda raştırma yapıyorum ortada ciddi bir girişim yok.
Sadece polyesterin pahalı oluşu neticesinde hesaplarımda mermere göre fazla bir fark göremedim.
Tahminimce daha çok mutfak tezgahı yapımında kullanılmasındaki sebep maliyet fiyatını rahat kamufle edebildiği için diye düşünüyorum.
Bu işte tecrübesi olan arkadaşlar maliyet hesabı örneği verebilirlermi mesela 1 metreye 1 metre ebat ve 3 cm kalınlıktaki bir mermerit maliyeti ortalama ne kadar olabilir? Böyle bir parçanın eşdeğer mermer maliyeti ne olabilir?
Son birşey sorucam.
Mermer tozu satılabilen bir atıkmıdır yoksa nakliyesini karşıladığınızda işletmelerden bedelsiz alınabiliyormu?
.

Üye192 yazı
degerli arkadaşlar :
mermeritin mermere tercih edilmesindeki en önemli unsur problemsiz oluşudur .sonradan süpürgeliklerden su kaçırma olayı olmaz .evye den su kaçırma, düşme problemleri yoktur,mermeritte hepsi tek parça oldugu için ,insanlar artık bu problemlerden usandıgı için mermerit tercih ediyor.3.bir hususta fiyat:1m afyon mutfak tezgahı:150-250 ytl arası,ondan daha beyaz mermerit 120 ytl-140 ytl arasındadır.kanserojen özelligine gelince: polyesterin sıvı halinde solunması uzun yıllar bu işle meşgul olan kimselerde etkisi görülebilir.fakat mermeritte polyester nihai şekildedir.donmuştur artık ,son şeklini almıştır.bunda bir etkileşim olacagını zannetmiyorum.ben mermerit üreticisi degilim şu anda ama önümüzdeki zamanlarda mutlaka bu işe girecegim. sevgilerimle..

Üye2981 yazı
mermerit sertleştikten sonra bile reaksiyon tamamen bitmez ,çok küçük miktarda da olsa uzun süre devam eder . bu tabii benim değil ilmi araştırma merkezlerinin .söylediği şeyler . bu o kadar doğruki bu reaksiyonu bitmeye yakın duruma getiren kimyasallar ile firmalar kansorejen etkisi kabul edilebilir seviyeye indirilmiş ürün diye piyasaya yeni ve daha pahalı ürünler veriyorlar.
mahmut erciyes bey ,konuyu biliyorsunuz reaksiyon devam ettiğinin bir göstergeside ürün kalıptan çıktıktan sonra doğru bir yerde bulundurulmazsa deformasyona uğrar nedeni malzeme sertleşmiş ama reaksiyon bitmemiştir ve üründe dönme ve deformasyon olur.
mutfak tezgahı için yeni bir ürün var ; kasaplar bile kullanıyor darbelerede çok dayanıklı . bence o malzemeyide araştırmak gerek .
ismail karagülle

Üye192 yazı
kalıptan çıkan malzemeler belirli süre reaksiyon gösterir.uzun süreli olmaz.kasapların kullandıgı malzeme ise tahtadan daha sert,plastik esaslı bir malzemedir.bu malzemeyide tek parça uygulayamassınız. uygulama yaparsanız,yine mermerdeki sorunlar başgösterir.

Yeni Üye34 yazı
mermeritin mermere olan üstünlükleri:
satışta fiyat
üretimde maliyet
taşıma ve montaj
hijyen
bakım ve onarım
estetik görünüm
kullanışlılık
esneklik,kırılmaya dayanıklılık
konumlandığı yerin seklini alarak tam oturma
hafiflik

ayrıca fiyat karşılaştırması yaparken lütfen metretül kullanınız.1 metretül mermerit yaklaşık 63 cm genişliğe 1 metre uzunluğa 18 mm kalınlığa ve 23.5 kg ağırlığa sahiptir

mermerit üretiminde kullanılan hammadde ve ek karışımlar piyaada rahatlıkla bulunabilen,mermerite özgü olmayan ürünlerdir.
mermer tozu denilen hammaddenin cok çeşidi vardır ve aslında mermer tozu demek ağız alışkanlığıdır.50 kiloluk çuvallarla satılır.
yukarıda jelkot uygulamasının püskürtmeyle yapılamayacağı yazılmış.kesinlikle yanlış.püskürtme tipi jelkot yada fırca tipi jelkot kullanabilirsiniz.
jelkotsuz uygulama yapılabilir.jelkotlu uygulamada %93 ile %98 arasında parlaklık düzeyi yakalanmıştır.

eksiklik olarak görülen ısıya dayanma oranı ve direkt ısı teması deformasyonu hammadde değişikliğiyle önlenebilir fakat maliyet artışından dolayı genelde lüks yatlarda tercih edilir.

imalatı tamamlanmış mamülde bir etkisi olmamakla beraber yeni şarjlanmış polyesterde hidrolik e tepki yaklaşık %5 bozulmadır.ve mermerit atölyesinde değil polyester üretim fabrikasında problem oluşturabilir.

mermerit hakkında daha cok şey yazmak isterim..
lütfen beni cevaplandıracağım sorulara boğun..
Güncel olarak mesajları kontrol ediyorum. 2016

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
Üye2981 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - mahmut erciyes
kesilen yerlere uygun parçalar yapıştırılarak,matlık kaybedilir.polisaj uygulanamaz.
jelkot kalıpta uygulanabilir hariçten püskürtülemez.
mermer , mermerit ,dogal taşlar la ilgili konularda sizlere yardımcı olabilirim.

bitmiş bir ürünün üzerine parlaklık sağlasın diye celkot atılmaz demiş. yoksa tabii fırça da olur . tabanca ilede uygulanır.
ismail karagülle

Yeni Üye34 yazı
bitmiş ürünün üzerine jelkot da atılır boyama da yapılır polisaj da yapılır.en az kalıp uygulamalı jelkot kadar iyi olur.
jelkotsuz kalıba dokülen veya jelkotlu ( jelkot üstü jelkot) kalıba dokulen mermerite hariçten püskürtme yöntemiyle jelkot uygulanabilir.tabancanız yoksa fırca tipi jelkotla bile mükemmel sonuç alınabilir.mutlaka iyi bir zımpara ustaına,devir ayarlamalı polisaj makinasına,pamuklu bez takılabilen polisaj başlığına ve kaliteli pastaya (sanırım M5 adında bi ürün var) ihtiyacınız olacaktır.
daha önce sedef rengi mermeriti yeşile,krem ve bej renkli üstelik damarlı mermeritleri italyan beyazına çevirmişliğim de vardır.
mermerit içine tel uygulamayla zaten yüksek olan mukavemet arttırılabilir.
ek yerlerini iyi bir usta diğer ustaların dokunarak veya ters açılı ışık tutarak bile farkedemyeceği kadar iyi yok edebilir.
ek yerlerinde eksta mukavemet için çivileme uygulaması yapılması en kolay yöntemdir.
matlık kaybı için direkt polyester karışım,jelkot karışım veya aerosol kullanılabilir.bu tercih uygulama alnının genişliği ve mermeritin spesifik özellikleri ile ilgilidir.çünkü jelkot esas olarak petrol yeşiline doğru renk kayması yapar.sertleştirici ve hızlandırıcının kullanımı miktarı bunu etkiler.bu miktarı da hava sıcaklığı,nem ve kalıp üstü uygulamaysa eğer kalıp sıcaklığı etkiler.
cok özenli bir çalışmayla,kullanılan kalıba jelkot uygulamadan da çok iyi sonuç alınabilir.kullandığımız kalıbı pencere camından da tasarlayabiliriz.evimde boyle bir satranç tablası var.yada şase ile eskitme yapabilmek için jelkotsuz ama kaliteli döküm süs eşyaları yapılabilir.örneğin izmir saat kulesi,meryem ana heykeli ve yanmaz polyester yada jelkotla kül tablası.

arkadaşlar bu foruma sadece bu başlıkta ki sorular için kaydoldum.güzel bir paylaşım ortamı olduğunu düşünüyorum.henüz hiç bir başlığa doğru düzgün bakmadım.mermerit konusunda bildiğimi paylaşmam için bana yardımcı olun lütfen..
mahmut erciyes ve huyhuyhuy nickli arkadaşlar sanırım bu konuda bana yardımcı olabilecek arkadaşlar olarak ilk sıradalar.. lütfen benim bilgimden faydalanın.. kendi bilginize ekleyin.. teşekkür ederim :)

Yeni Üye34 yazı
herkes herşeyi biliyorsa paylaşmaya gerek yok sanırım.yine de teşekkürler..

Üye2981 yazı
serhat35, sizin bilgileriniz, çok önemli. Ve şahsen benim sizden öğrenmem gereken bir çok şey var. Fakat şu aralar başka bir konuya odaklandığım için, mermerit konusunda birşey yazmadım, yada sormadım. Fakat sizin fikirlerinize ihtiyacı olan birçok arkadaşımız var. Ben eminim, sizin gibi, konusunda bilgili ve tecrübeli bir arkadaşa herkesin ihtiyacı vardır. İyilikler dilerim.
ismail karagülle

Yeni Üye34 yazı
sorularınızı bekliyorum..

Üye339 yazı
sn.serhat35
Benim merak ettiğim konu maliyetler.
Mesela 3 cm kalınlığında 1 m2 beyaz mermeritin maliyeti ne kadara çıkmaktadır?
Bu ebatlardaki bir mermeritin ağırlığı ne kadar olur?
Kullanılacak polyester kaç kg olmalıdır ve polyester maliyeti ne tutar. (yani%kaç)
.

Üye2981 yazı
jeansteam, HARİKA BİR SORU
ben bu cevabı alıp dosyalayacağım. hesaplamayı biraz detaylı anlatırsanız sevinirim.
ismail karagülle

Yeni Üye34 yazı
neden 3 cm kalınlıkta ve 1 metrekare?
özel tasarım mı?
beyaz renkten kasdınız sedef mi italyan beyazı mı?
bahsettiğiniz ebatlar standartdışıdır.bu sebepten ağırlık ve polyester sarfı da standartdışıdır.mermerit üretiminde kullanılan oranlar kitap üzerinde basitçe anlatıldığında uygulanması çok zordur.uygulamalı anlatılması gerekir.
ama ben size 63 cm e 1 metre 1.8 mm kalınlıktaki mermerit plaka için yaklaşık değerler bellidir.
kullandığınız polyesterin maliyeti en önemli maliyet girdisidir.piyasaya uzak olduğum için fiyat bilgisine hakim değilim.
sermayesi olan biri için güzel bir gelir kapısıdır.
ben üniversite öğrenimi için çabaladığımdan dolayı uzak kaldım.
uygulama teknikleri konusunda sorularınıza acığım.
ilgilerinize teşekkürler :)

Yeni Üye34 yazı
neden 3 cm kalınlıkta ve 1 metrekare?
özel tasarım mı?
beyaz renkten kasdınız sedef mi italyan beyazı mı?
bahsettiğiniz ebatlar standartdışıdır.bu sebepten ağırlık ve polyester sarfı da standartdışıdır.mermerit üretiminde kullanılan oranlar kitap üzerinde basitçe anlatıldığında uygulanması çok zordur.uygulamalı anlatılması gerekir.
ama ben size 63 cm e 1 metre 1.8 mm kalınlıktaki mermerit plaka için yaklaşık değerler bellidir.
kullandığınız polyesterin maliyeti en önemli maliyet girdisidir.piyasaya uzak olduğum için fiyat bilgisine hakim değilim.
sermayesi olan biri için güzel bir gelir kapısıdır.
ben üniversite öğrenimi için çabaladığımdan dolayı uzak kaldım.
uygulama teknikleri konusunda sorularınıza acığım.
ilgilerinize teşekkürler :)

Yeni Üye34 yazı
mermerit, mutfak tezgahından cok başka şeyler için de kullanılabiliyor.örneğin termik santral gibi yerlerde jenaratör ve zemin arasında conta işlevli titreşim emici blok olarak.
isviçrede veya isveçte bi santral için teklif vermeye danışmanlık yapılırken bilgi almıştım.

yukarıda yazmayı unuttum.ilgilenenlerle msn de birebir görüşebilirim.

Üye339 yazı
sn serhat35
-3 cm ve 1 m2 üzerindeki maliyette durmamdaki sebep ürünün mutfak tezgahı olmayışından kaynaklanıyor.
Örnek göstereceğim uygulama çimstone (mermerit değildir)adı altında piyasada bulunan levhaların mermerit olarak yapıldığında maliyetini hesaplayabilmek.
-Beyaz derken marmara beyazı veya afyon beyazı olabilir tezgah olmayacağı için sedefle falan bir işim yok.
Mermerit uygulamasında illaki bir oran sözkonusu olacaktır. Hacim hesapları ile ilgili aram pek olmadığı için 3 cm kalınlıkta ve 1m2 alana sahip bir levhaya ne kadarlık mermer tozu ve nekadarlık polyester gideceğini bilmem lazım.
-Kimine göre %75 mermer tozu ve %25 polyester kimine göre 75kg mermer tozuna 25 kg polyester gider deniliyor. Doğru olan rakkam nedir?
Basitçe 1 kg mermer tozunu istenilen kıvama getirmek için kaç kg/gr polyester yeterlidir?
Şunu kıyaslamak istiyorum mermerciden işlemsiz aldığım 3 cm kalınlıktaki 1m2 marmara mermeri ile kendim dökeceğim aynı görüntü ve ebatlardaki mermerit fiyatı ne olacak? Bu soruda birazda mermer piyasasını bilen arkadaşlarında yardımını almak lazım sanırım.
.

Üye339 yazı
Arkadaşlar Ben mermerit işine çok uzağım ve dışarıda gezerek araştıracak vaktimde yok.
Yanlızca aklımda olan bir proje var ve internetten sipariş alacak siteye ve markaya kadar herşeyi hazırladım yani bir nevi işe sondan başladım diyebiliriz.
Geriye maliyet hesapları kaldı yapmak istediğim şey piyasada sırasıyla Granit, Mermer, Çimstone, Mermerit çeşitlerinin arasına ara ürün olarak farklı bir tarz ve ürün sokmak fakat bu bahsettiğim olay mantık olarak piyasadaki en ucuz mermer olan marmara mermerinden daha ucuza çıkması gerekiyor. Yani mutfak tezgahı tarzında pahalıya satılabilecek birşey değil eğer fiyat tutturabilirsem pazar sorunu olmayan bir ürün olacak.

Son bir soru daha asormak istiyorum mermeritin güneş altındaki reaksiyonu ne olur yani günün 8-10 saati direk güneş gören mermeritte bozulma, Çatlama, solma ve renk değişimi falan olurmu?
.

Üye2981 yazı
jeansteam , daha önce anlattığım, verilere bakacak olursan, ve piyasadaki diğer alternatiflarine bakarsan. çok karlı bir medot değil, Bu konuda sana önerim, beladiyelere pazarlayabilirsen, belediyenin amblemini taşıyan ismini taşıyan özel döşeme malzemesi. kişiye özel bu imalat para kazanır. ben sana kalıplarını ve imalat için gereken her çeşit bilgi yardımında bulunurum. sen PAZARLA yeter.
ismail karagülle