Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Özel Kreş , ( Arkadaşlar Bir Akıl Verin Ne Olur )

BaşlatanegmondTarih20/02/2009 07:24:42Yorum52

İlk mesaj
Yeni Üye4 yazı
öncelikle tüm site ahalisine günaydın diyorum : ))

benim sorunum şu;

ankaradayım ve özel kreşlerin karlılık oranları gözüme çarptı... 0-6 yaş öğrenci olan özel kreşler öğrenci başına 400-500TL aylık para kesiyorlar... genelde kreş mevcutları 15 öğrenciden başlayıp 30-40 hatta çok kapsamlıları 50-60 öğrenciye kadar çıkıyor... araştırmama göre bir sorumlu müdür (ünv. çocuk gelişimi mezunu ), 1 sorumlu öğretmen ( 2senelik ünv. yeterliymiş, asgari ücretli ), 1 tanede aşçı ile 20-30 kişilik küçük bir özel kreş açılabiliyor... yani 3 çalışan personel...

ankara gibi bir yerde elektrik, su, kira, aidat,, telefon ve 3 personelin aylıklarınıda hesapladığımızda aylık gideri 5 ila 7milyar arası değişiyor, hadi 8milyar diyelim aylık 8 milyarlık gideri 16 öğrenci rahatlıkla karşılıyor,

1. sorum şu;
30 öğrenci kapasiteli bir kreş açsam ve 16 öğrenci gideri tamamladığına göre aylık 20 öğrenciyi kayıtlı bulundurabilir miyim ve kayıtları 20 öğrencinin üzerine çıkarabilir miyim ???

**yalnız önemli bir not düşmek isterim, sorduğum soruda ki 20 öğrenci kreşin kuruluşundan itibaren değildir, kuruluştan sonraki 6 ay yada 1 yıl sonraki süre zarfındadır, ilk açılışta böyle birşeyi beklemek tabiki gülünç olur ama 1 yıl sonrasını göremiyorum...

konuştuğum deneyimli kreş yöneticilerinin verdiği bilgiye göre '' ilk 1 sene birşey kazandırmaz, belki aylık kendini amorti eder belkide zararına açık kalır kreş ama 1 yıldan sonra reklamlar, tanıtımlar ve isminin duyulmasıyla yüksek karlar elde edilebilir '' dediler...

2. sorumda şu ;
ben çocuk gelişimi mezunu değilim ve diplomam da yok, biz bu işi 3 arkadaş ortak olarak açmayı düşünüyoruz... biz sadece nakiti basacağız gerisinide deneyimli personellerimiz halledecek, biz sadece hesap kitapla uğraşacağız,
zaten 3ümüzünde belirli bir işi ve geliri mevcut ama biz ileriye dönük olarak sürekli bir iş olmasını istiyoruz.

Yatırabileceğimiz mebla ise 40milyar ile 60milyar arası bir para... tabi sizin yaptığınız yorumlar çerçevesinde ya 40ta kalacak para yada 60'a yükselecek yada sağlam geçerli sebepler sunulduğunda bu işten direk vazgeçilecek... size kalmış yani...

3.sorumda tamamen size özel ;
eğer sizin elinizde böyle bir para olsaydı ve bu iş aklınıza yatmaya kalksaydı ne yapardınız ?? yada bu parayı nasıl değerlendirirdiniz ??

yorum yapan arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
52 yorum
Üye194 yazı
merhaba
ankara da yaşıyorum 5 yaşında bir oğlum var kreşe gidiyor
gittiği kreşi bulana kadar çok doşaltık
öncelikle nerede kreş açacağınız çok önemli
gelir seviyesi yüksek muhitte olmalı öncelikle
600 tl bence iyi bir fiyat
kadronuzda öğretmen bulun durmanız gerekiyor mevzuatı iyi okuyun derim özellikle bulundurmanız gereken öğretmen ve çocuk gelişimci sayısını iyi öğrenin
bence çok güzel bir iş karıda baya iyi bence

haziran temmuz gibi açmış olmanız lazım sezonu kaçırısınız
çok tatmin edici bir müfredatınız olmalı
çok güvenilir olmanız lazım
maliyetine gelince kreşteki güvenlik şartları hijyen şartları en önem verilen husular
mobilya oyun ve eğitim setleri vs maliyetlerine bakın öncelikle

kreş dekorasyonu demirbaşlar vs ve personel gideri için 60.000 tl az gibi görünüyor
herşeyle siz ilgilenirseniz mevcuttan daha ucuza getirisiniz
vede haziranda açacağınızı farzedersek eylüle kadar gerekli öğrenci sayısını ve maliyetleri karşılamanız gerekiyor

umarım başarılı olursunuz

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Gyda
Yeni Üye29 yazı
kreş dışardan öyle görünüyor. işin içinde öyle değil. çünkü küçük çocuklardan sorumlusunuz.
onların eğitimi-bakımı - beslenmesi her şeyini bir asgari ücreti elemana bırakarak mı oluyor zannediyorsunuz.
400 tl. karşılığı olarak anne baba sizden neler isterrrrrrrrr?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Emekli
Üye450 yazı

Evet bende kızımı ana okuluna gönderiyorum. Ama göndermek için incelediğimiz ve irdelediğimiz kriterler oldukça fazla açıkcası.
Öyle 3 elemanla çevirebileceğinizi zannetmeyin. Bizim anaokulunda asli öğretmenin dışında yedek öğretmende var. Ne yani öğretmen gelmediğimi ne olacak.
Ayrıca çok kalabalık sınıfada vermem sizin örneğinizde 20 çocuk için 1 öğretmen bence asla olmaz.
Yani benim anladığım dışardan öyle kolay gözükmüyor. Çok zor ve kesinlikle sevgi ile yapılması gereken bir iş bu.
Ne gibi sorunlarınız olursa olsun küçük çocuklarımıza bunu yansıtamazsınız,aktaramazsınız.
Ve sadece çocukların eğitimi ile değil ilkokulun aksine para verdikleri için velilerlede uğraşmak zorundasınız.
Katıldığım toplantılardan biliyorum.Bir veli benim çocuğum diğeriyle aynı başladı neden geri kaldı diye bile sorgulayabiliyor.
Hadi bakalım ne cevap vereceksin bu durumda.Yani bunun gibi durumlar her iki taraf içinde sorun açıkcası.
Makina Mühendisi/İstanbul

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Yeni Üye12 yazı
düşünceniz güzel fakat bu iş gercektende ciddiyet isteyen bir iş
çünkü insanlarla ugraşacaksınız cocugu teslim alırken dikkatli olmalısınız cocukta daha önceden vuruklar morarıklılıklar varmı hastamı iyimi bunlara dikkat edin
ve elemanlarınızı çok iyi seçmelisiniz çünkü bir işyerini hem batırır hem çıkarır iki üç aileye iyi davranmadıgı zaman hemen negatif teptiyle karşılasırsınız ve bu işletmeci için iyi olmaz. birde diger kıreşlerden farklı olun ki insanlar sizi tercih etsin.işletmeyi açacagınız yerde bana göre anket yapmalısınız insanlar cocuklarını nasıl bir kreşe vermeyi düşünürler,
digerlerinden farklı neler beklerler ve nekadar üçret ödemeyi düşünüyorlar bunları ögrenirseniz işiniz daha kolay olur.
yapmış oldugunuz işin en iyisini yapmaya çalışın
şimdiden hayırlı olsun
başarılar
antalyadan sevgiler

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Elektrik / Elektronik
Editör5590 yazı
Sayın Egmond,

30 çocuk kapasiteli bir kreş için ne kuruluş maliyeti çıkardınız bilmiyorum ama epey para gider. Teftişe gelecek olan memurlar odaları cm. hesabıyla ölçerler. 1 cm ile ruhsat vermeyip bu duvarı ileri alın diyebilirler. Eğer kuruş hesabıyla açacaksanız sürprizler mutlaka çıkar, yedek akçeniz bulunmalı.

Açar açmaz 20 çocuk bulabilirmiyim sorusunun yanıtı sayısal oynasam bana ikramiye çıkarmı gibi olmuş. Sizin çevrenize, reklamınıza, verebileceğiniz hizmete bağlı.

Ankara bu bakımdan oldukca verimli fakat bir farkınız da olmalı. Çocuk işi aşırı zor bir iş, çalışanlar kapasiteli olmalı. 3 kişi ile çok zorlanırsınız fakat azim her şeyi yapabilir.

Bana göre riski bol bir işe girişeceksiniz.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Editör5590 yazı
Mesela çocukların bulunduğu yerlere bir kaç kamera alıp takın bunları bilgisayara bağlayıp gelen veliye IP nosu verin. Çocuğunuzu herhangi bir yerden internet yoluyla izleyebilirsiniz deyin. Çok cazibe yaratır. Ayrıca bir çocuk düşüp bir yerini incittiğinde gösterecek kaydınız olur.

Bir fark.
tamnland.com

Editör5590 yazı
Tanıdık bir hastane yada doktor varsa bir promasyon yapın. Hem hastane hemde siz çıkar sağlayın.

Çocuğunuza uygun olduğu zamanlarda fizyolojik ve psikolojik checkup yapıyoruz, yeteneklerini , eğilimlerini , sağlık ve gelişme durumunu ortaya çıkarıyoruz deyin. Size rapor olarak doktor onayı ile sunuyoruz deyin. Anne babanın farkında olmadığı bir unsur ortaya çıkarırsanız ki büyük ihtimalle çıkar çok ilgi çeker. Bazen anne babalar çocuklarındaki başarı potansiyelininde farkında olmayabilir. Ortaya çıkanın illede sorun unsuru olması gerekmez. Bir diğer fark.
tamnland.com

Editör5590 yazı
Mesela deyinki kreşin temizliğinde hiç bir kimyasal madde kullanmıyoruz. Hepsi organik. Temizlik suları ile çicekleri sulayabilirsiniz. Böyle temizlik maddeleri var. Bunlar velilerin hoşuna gider aynı paraya bir çok fark.

Çocukları bahçeye çıkarıp ıspanak ektirin toprağa soğan ektirin. Herkesin bir bitkisi olsun. Oyuncakla oynamaktan daha büyük bir etkisi vardır. Bitkilerini takip etsinler. Saksılara basit bitkiler diktirin, çocukların isimlerini yazın kayıt tutturun.
tamnland.com

Yeni Üye4 yazı
tüm yorumları dikkatle takip ediyorum, çok güzel cevaplar var...

şöyle bir ayrıntı; kreşten sorumlu olacak asıl müdür 15 seneden beri bu işin içinde olan bir bayan ve şuanda da hali hazırda bir kreşte çalışmakta, diğer eğitmenler ( ki yorumlara göre hoca sayısı 2-3 olmayacak ) işinin ehli ve tertip, düzen, disiplin, eğitim, hijyen, çocuk bakımı... gibi konularda da vasıfli kişiler olacalar

sorulara cevap vermeye çalışayım...

*kreş gelir seviyesi yüksek bir yerde olacak
*çalışan kesimin yoğun olduğu yerde açılmaya çalışılacak
*proje 2010 yılında başlanacak, bu yılı araştırmaya ve değerlendirmeye ayırdık
*mühredat tatminkar olacak
*60bin yetmeyecek olursa, değerlendirmeler sürecinde ortaya konulacak para yükseltilecek
*yedek öğretmenler de olacak
*20 çocuğa 1 öğretmen bencede olmaz ama yönergeyi tekrar gözden geçireğim, kısaca 10 çocuğa 1 öğretmen düşecek şekilde ayarlama yapacağız...
*veli konusunda hala çözüm yok, herşeyi isteyecekler, bir şekilde çözümleyeceğiz.
*kreşin açılacağı semtte anket yapılacak
*kuruş hesabıyla açılmayacak, herşeye karşı yedekte para bulundurulacak
*kameralı sistem olacaktı fakat yeni yönetmelik gereği insan haklarını ihlalden dolayı kameralı sistem kaldırıldı
*tanıdık doktor var, ortaklarımdan birinin eşi, kreşin doktoru olacak
*doktor vasıtasıyla hastane ile anlaşılırsa fizyolojik ve psikolojik testler ve checkup yapılacak, raporlar velilere iletilecek
*kreşin temizliğinde hiç bir kimyasal madde kullanılmaması ve herşeyin organik olması için gereken araştırma yapılacak.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Di?er
Editör5590 yazı
Karlılığı yüksek diye kreş açmak bence zararla sonuçlamnacak bir iştir.

Para kazanan kreşler yok değil ama bir çok kreş de açılıp kapanıyor. Ya da devrediliyor.

Biraz bu konuda heves de gerekli. Çocukları seven hevesli insanların yapması gereken bir iş. Aynı anda çığlıklar atan çocukların arasında kafanızda başka düşünceler olmamalı. Ertesi gün o çığlıkları duymaya tekrar heves edebiliyor olmanız gerekli.

Ticari olarak bazı zorlukları sırf çocukların hatırına umursamayabilecek kadar hevesiniz olmalı. Çocuk sözkonusu ise mutlaka istek olmalı. bir başkasının çocuğuna kendi çocucuğunuzmuş gibi sahiplenme duygusu gerekli, en azından kurucuların birinde. İşletmenin başı neyse dibi de o olur çünkü . . .

tamnland.com

Yeni Üye33 yazı
valla dostum 3 elemanla olmaz bu işler
bunun cicannesi var
hemşiresi var
müzik öğretmeni var
drama öğretmeni var

ayrıca zaten içine aldığın eşyalar o kadar etmez yani biraz pahalı bende kalkıstım böyle bir işe ama gücüm yetmedi
benim eşim öğretmen
oyuncaklarıydı cartıydı curtuydu
bahcesine parktı işte ne bileyim yemeği hemişresi
acil durumlarda ***ürebileceğin doktoru vs vs vs

ayrıca denetlenmeside bir o kadar zor
bin bir ısıda ter akıtıyorsun
adamlar tüm cincik boncuk hijyenine bakıyor
eee millet sana cocugunu emanet ediyor

çok iyi yerde açman gerekiyor ki kaldıki 1 sene garanti yüzzde yüzz zarara gireceksin

ayrıca cocuk gelişimci ünüversite mezunu birini bulman gerekiyor
onun zaten diplomasının kiralanması ayrı bir dert
onsuz açamıyorsun
kaldıki herkez güvenmez
battıgında kendi diplomasıda zarar söz konusu düşünür
bence o parayla baska işler yap

yazıyı subatta yazmıssın şimdi nisandayız belki halen aklında soru işareti vardır diye yazdım

Yeni Üye86 yazı
Dostum bende çeşitli iş dallarını araştırırken bun sektör de gözüme çarpmıştı hatta baya bir heveslenip kreşi olan bir arkadaşıma danıştım.Çoğu şeyi arkadaşlar belirtmiş ancak benim başka bir önerim olacak.Aşağıdaki linki iyi bir şekilde incelemeni tavsiye ederim.

http://www.akdkids.com/

Burada çocuklar iki öğretmenli sınıflarda kalıyor.Öğretmenlerin birisi İngilizce diğeri Türkçe konuşuyor.Yani çocuk aynı anda çok iyi bir İngilizce altyapısı oluyor.Direk franchise olarak açıp isim avantajından yararlanırsın hemde iş kurulurken profesyonel yardım almış olursun.Gelir dizeyi iyi bir yerde açarsan İngilizce sayesinde ciddi bir fark atarsın civardaki diğer kreşlere.Ben bunu yapmayı çok istedim ancak ben Antalya'lıyım ve bunun franschise haklarını elinde bulunduran şirket Antalya merkezli ve oradaki şubeleri kendileri işletiyorlar.Şuan İstanbul'dayım ve buradaki bir fuarda sorumlularla birebir görüştüm.Onları dinledikten ve çalışma sistemlerini öğrendikten sonra daha bir heveslendim ama dediğim gibi Antalya'daki şubeleri kendileri yönetiyolarlar.

Bana nasip olmadı umarım başka bir Koniks'liye nasip olur :))
"Bir işi başaracağıma da inansam, başaramayacağıma da inansam hep haklı çıkarım" Henry Ford
"Hayat gelecek için planlar yaptığımız sırada yaşadıklarımızdan ibarettir."

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Mühendis
Yeni Üye2 yazı
Mhb. Öcelikle sunu söyleyeyim kres isi zevkli ve hicbir gününüz bi digerine benzemez. Benim meslegim Pedagog, özellikle 0-10 yas grubu cocuk gelisimi/psikolojisini okudum Oslo yüksek okulunda. Türkiyede sartlar nasil ama burda cok zor kres kurmak. Devletin kanunlarina göre hareket ediyoruz her konuda, ama krese göre ayarliyoruz bu kanunlari. Öncelikle 20 cocuga karsilik 3 kisi calismali, bunlardan biri pedagog veya cocuk gelisimini enaz 3 sene üniersitede okumus biri olmali, burda kurallar böyle. Her cocugun gelisimini (sosial, zihinsel,motorik vs.)rapor edip ebeveynlere takdim etmelisinizki onlar size güven duysun. Disardan bir pedagog alsaniz sizin kazanciniz neolur onu bilemem..........
Size basarilar diliyorum umarim hayaliniz gercek olur. Oslodan selamlar

Yerleşim Norveç / OsloMeslek Di?er
Yeni Üye2 yazı
Acacaginiz kresin pedagogikk icerigi/kriterleri olmali, örnegin:
-her cocugun en az bir arkadasi olmali,
-her cocuk insanlarla positiv bir sekilde iletisim kurabilme becerisine sahip olmali(sosial kompetanse) vb.
Hazirlayacaginiz senelik raporun ilk sayfasinda olmali bu kriterler. Ebeveynlerin gözünü kamastirmali. Türkcem pek kuvvetli degildir umarim kendimi ifade edebilmisimdir.

Yerleşim Norveç / OsloMeslek Di?er
Yeni Üye4 yazı
bence ortaklardan en az birinin bu iş ile ilgili tecrübesi yoksa hiç uuğraşmayın derim,
bu iş ticaretin çok üzerinde bi iş

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Yeni Üye4 yazı
arkadaşlar;
tüm yorumlarınız ve düşünceleriniz için teşekkür ederim,
Kreşimiz 3 ortaklı olarak ankara/gölbaşı 'nda kuruluşunu tamamlamıştır.
haziran sonunda açılışımız var,
işlerimin yoğunluğundan dolayı anca haber verebiliyorum ama bu işin oluşumunu tamamlaması buradaki yorumlar sayesinde olmuştur...
teşekkür ederim
: ))

Yeni Üye86 yazı
Tebrikler egmond.Hayırlı olsun.Umarım işleriniz çok iyi gider.

Bende Antalya'da bu işi yapmak istiyorum.Bana bu konuda bilgi verebilir misin acaba?Yada bu başlık altında paylaşabilir misin?İzinler,masraflar,kaç personel var,sabit giderler,Toplam maliyet vs vs...
"Bir işi başaracağıma da inansam, başaramayacağıma da inansam hep haklı çıkarım" Henry Ford
"Hayat gelecek için planlar yaptığımız sırada yaşadıklarımızdan ibarettir."

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Mühendis
Yeni Üye97 yazı
Kreşinizden bi kaç fotoğraf yayınlarsanız sevinirim.

Yerleşim Türkiye / SivasMeslek Ymalat
Üye152 yazı
Ortaklık ve işin başında sizlerin durmama gibi durumlarınız var bunlar gercekten riskli seyler..Her sey bu durumlarda problem olur 1sene kazanamadınız veya eksiklikleriniz çıktığı zaman mırın kırın etmeyen ortaklık yok gibi bişidir..Sonucta güvendiğiniz bir kişiyide başına geçirtmek gerekir bu kişiden her şeyi sorumlu tutacaksınız o kişininde böle durumlarda sinir katsayısı yüksek olacak...Personeller memnun edilecek,veliler memnun edilecek,cocuklar memnun edilecek..Maaşlar zamanında verilecek,kira zamanında verilecek kasada para yoksa ortaklar verecek sonra ortağın biri ben işimi bırakıp kreşe bakacam dicek sonra diğer 2 ortak acaba orada neler oluyor diyecek...nasıl senaryo kreş işletmedim ama tahmin edebiliyorum...tabi iyi senaryolar olmuyomu oluyodur enazında biri öğretmendir bu işlerden iyi anlıyodur...ortaklık düşünüyorsanız çalıştırmak zorunda olunan kişilerden ortaklı kurun derim yani ya öğretmen yada sorumlu müdür tarzı kişilerle enazından sıkılınca veya kasada para yoksa 1-2 maaş o an için almayan birileri olur...
tabi o durumda zor çünkü dışardaki vatandaş faal çalışmıyo ise oçalışan ortak kişilere verdiği maaş artı ortaklık karı gözüne çok gelebilir...
Belkide yanlış düşünüyorum.İnşallah hayırlısı olur..kararlıysanız 1sene kirayı, maaşları karsılayacaksanız girin...
http://www.tasarrufuzmani.com Z.Berrin
Üç şey fesat ve yıkım sebebidir:
1-Helalden kazanmama.
2-İstenilen ve doğru yere harcamama.
3-Yasaklanan yerlere harcamadır

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Üye683 yazı
Her gün gazetelerde devredilen anaokulu, kreş ilanları var.
Fiyatları da çok makul.
Neden devrediyorlar acaba?
Üslubu beyan, ayniyle insandır.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yayyncylyk
Üye162 yazı
çocukla uğraşılan her sektörde olduğu gibi bu sektörde de;
1. ilk 2-3 yıl karla tanışamazsın.
2. tanınabilirlik çok önemli.
3. kulaktan kulağa reklam diğer deyişle memnun müşterinin reklamı lazım.
4. işin içinden gelen ortak, yönetici gibi kişiler.
5. sabır sebat.
6. değişik bir soluk(akinselçuk'un orjinal fikirleri gibi)
7. işletmenin konumu
gibi faktörler önemli. şimdilik aklıma gelenler bu kadar.
tüm bu evrelerden başarı ile geçtikten sonra çok tatlı para kazanırsın ve çok zevk alırsın. hatta deli para kazanırsın da diyebilirim.
benim arkadaşlarımdan kreş batıranlar oldu. neden? ucu ucuna işe girdiler ikinci yılda elde avuçta ne varsa bitti. yine bir arkadaşım diyarbakırda bu işle başladı. kolejine kadar açtı köşeyi döndü.
bir tavsiye;
çocukların bir şeyler kazanmasını para kazanmaktan önce tut. bunu gerçek manada başarabilirsen hayal edemiyeceğin kadar büyürsün ve para sana koşarak gelir.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ö?retmen
Yeni Üye2 yazı
Arkadaşlar kreş sahibi olarak ,göründüyü kadar para basılmıyor.Eğer bu işi sevmiyorsanız,para desteyiniz yoksa sakın bu işe girmeyin.Para için asla girmeyin.Özellikle fizibiliteyi iyi yapın.Eğer yaparım diyorsanız çok cesaretlisiniz boşuna harcayacak paranız var derim devam edin ilerde belki devredecek birisi bulursunuz.bir müdür lazım 1500 ytl.gruplara en az 3 öğretmen lazım ssk +stopaj 3000 ytl. kira enaz 3000 ytl. elektrik 500 den az gelmez klimadan dolayı telefon enaz 50. yemek masrafı 1000 ytl aşcı ssk sıyla 1000+ servis enaz 1000+temizlikçi vemasrafı1000 enazindan 100000 ytl kreş kurumu gerisini siz hesaplayın hersene yenilemek zorundasınız 40x400 ortalama öğrenciniz olsa eder 16000 ytl cesaretiniz varsa devam edinnnnnnnnnnnn
omk

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Serbest meslek
Yeni Üye25 yazı
ben sakaryada özel bir okulda çalışmaktayım..kreşimizde var..öncelikle şunu söyleyeyim asgari ücretle bir öğretmen çalıştıramassın ..kimse gelmez..bakıcı anne olabilir
bir yöneticiye vereceğin maaş 1500-2000 arası ....öğretmen 1000 -1500 arası...bu arada iş yerini açmak için çok uğraşacaksın..denetleneceksin..3 sene dayanabilirsen ve öğrenci kapasiteni 100 e çıkarırsan iyi para var bu işe...hayırlı olur inşallah

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Di?er
Yeni Üye63 yazı
Kendi çocuğunuzu kreşe verecekmiş gibi gezin birkaç kreşi istedikleri nedir kaç yaş aralığı çocuklar var çoculara vereceklerini değerlendirin.
bu işin resmi kısmını iy çok iyi araştırrın ruhsat teftiş v.s
evraklar tam olmalı
artılarını ve eksilerini yazıp karşıalrtırın derim
kolay gelsin
Y. Emre YILDIZ

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Turizm
Yeni Üye14 yazı
bu kadar abartı yorumları duyunca şok geçirdim, resmen vazgeçirmek için uğraşılmış sanki.hangi temzilikçi 1000 tl ye mal oluyor anlamadım ayrıca temizlikçi ve aşçının ayrı ayrı tutulduğu nerede görülmüş??kiralık yerler 3000 tlymiş deniz manzaralı villa kiralarsan evet, müstakil ev de iş görür en fazla 2000 tl verirsin(araştırılmıştır).öğretmenlere de 1500-2000 veriliyormuş ancak gülerim buna doktorla filan mı karıştırdınız naptınız??ben hiç görmedim o fiyata çalışan öğretmen millet bu krizde sigortalı çalışçak yer bulunca maaşı sormuyor bile.istanbul da 500-550 artı sigortaya çalışan insnlar o kadar çok ki.ayrıca bakım evi statüsünde bir yer açacaksanız işletme iktisat mezunu insnlar bile veriyor diplomalarını kiraya 300-400 e mal edersiniz.şişirilmiş fiyatlara bakmayın siz.açarsnız da Allah yardımcınız olsun..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye170 yazı
bu işle uğraşmayana böyle havada kar projeleri hoş geliyor
ben abartmıyorum izmir bornovada şahane bir okulum var 500m2 içi 500m2 bahçeli tamamen müstakil, her türlü branş dersi var ve alabildiğim en fazla ücret 350 lira olup bu sene ki h1n1 saçmalığı yüzünden battık 120 bin lira masraf yaptığım okulu şu anda 35 bin liraya satamıyorum sengili yhasemin 300-500 arası kiralık diploma bulursan lütfen banada haber ver ne işsizliğinden bahsediyorsun? anaokulu öğretmen atamaları bu sene rekor kırdı piyasada öğretmen mi kaldı
biz nedersek dielim neticede boş bana da dediler aman yapma diye ben bildiğimi okudum sonucunuda katlanıyorum herkese kolay gelsin bu arada izmirde anaokulu devralmak isteyen varsa haberiniz olsun :(
Dost için sırtımı köprü yapmaya hazırım ben; yeter ki beni satmayacak yürekleri taşıyan ayaklar geçsin üstümden.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
Yeni Üye14 yazı
siz işin pahalısına kaçmışsınız emekli bir öğretmen bulunup okula uğramadan 200 tl ye de çalışanları duydum ama siz daha iyisini bilirsiniz.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye170 yazı
artık formaliteler eskisi gibi değil maalesef emekli müdürler sınıf öğretmeni emeklisinden oluyordu ancak artık olamıyor buda çocuk gelişimi öğretmeni olup daha önce çalışıp 2yılda müdür olma izni verilmiş kişiler oluyor ama ucuzunu bulursanız tabi neden olmasın izmir bornovada düşünmezmisiniz :D
Dost için sırtımı köprü yapmaya hazırım ben; yeter ki beni satmayacak yürekleri taşıyan ayaklar geçsin üstümden.

Üye170 yazı
merhabalar şu anda yeni bir anaokulu ve etüt projesindeyim ne boş diplomaya para veriyor nede sadece mevzuatta yazdığı için kendi gösterdikleri öğretmenlerle çalışıyorum. meb te bahsedilen ofis, büro, arşiv, kurucu odası gibi gereksiz olup dersliklerin yerine mevzuat odalarının açılmasınıda gerek kalmıyor. anaokulu veya kreş açmak etüt merkezi kurmak yada bunların hepsini aynı çatı altında kurmak istiyorsanız idealist olmanız şartıyla sizlere yardımcı olabilirim